RUNNING TO NYC: XXXXI

Photobucket

Nog 67 dagen… OMG, nog maar 67 dagen… Nog iets minder dan 10 weken en dan word ik gewoon geacht een MARATHON te lopen.


Vertelde ik vorige week nog dat ik in de flow zat, deze week ging het net iets minder. Ik liep wel weer 40 kilometer hard in totaal, maar de juist versnelling was zoek en ik voelde me meerdere keren al beroerd voordat ik bij de 10 kilometer was.

Verklaringen? Misschien een verandering in mijn hormoonspiegel (ik ben de pil gaan slikken in de hoop mijn acné te kunnen verdrijven) en natuurlijk ook wel een heel druk weekend met drie dagen horeca. Wat het dan ook mag zijn, het is niet leuk om ineens weer moeite te hebben met een 10 kilometer. Liep ik vorige week de 10 kilometer in zo’n 50 minuten, deze week haalde ik de 55 nog niet eens. Frustrerend.

Het meest frustrerende? In mijn hoofd had ik het idee dat ik veel meer kon. Ik las “Born To Run” en het enige dat ik wilde was carefree rennen, nergens aan denken, genieten van het lopen… En de eerste paar kilometers lukte dat ook wel, maar daarna zakte ik weer als een kaartenhuisje in elkaar.

En nu? Nou bij de pakken neerzitten in ieder geval niet. Althans, dat staat niet op mijn schema. Misschien iets vaker een rustdag nemen en verder maar gewoon positief denken? Dat werkt meestal het beste.

Wat doen jullie als je een paar slechte rondjes gelopen hebt?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

25 Reacties

 1. Rebella
  augustus 15, 2012 / 17:14

  Waarom lijkt het toch in al jouw stukjes alsof je alleen bent? Het lege frietbakje naast je hoofdkussen wordt niet weggehaald, je vriend wordt nooit genoemd. Jullie doen bijna nooit iets samen, je deelt je dagen helemaal in naar eigen inzicht en zonder met elkaars agenda rekening te houden..
  Ik vind het soms echt heftig! Ik weet dat je vriend niet graag op je blog wil, maar ik heb soms echt met je te doen!

  • Kim
   augustus 15, 2012 / 17:21

   Even serieus. Ik denk dat Annemerel al genoeg met de wereld deelt. Wie ben jij om je zorgen te maken over haar. Dat zij haar relatie niet met het world wide web deelt is haar goed recht. En trek geen conclusies die je niet kunt trekken. Misschien kwam haar vriend laat thuis en heeft hij het frietbakje over het hoofd gezien? Precies! None of our business.

   Ik denk dat echt dat mensen tegenwoordig een stapje te ver gaan. Net op Beautygloss is zo’n soortgelijke discussie aan de gang. Hoeveel MOET je vertellen. Nou zoveel als JIJ zelf wil. Dus bij deze Rebella, bedenk je zelf eens hoe jij jezelf zou voelen als random persoon dit zelfde tegen jou zou zeggen. Soms is het goed om eerst even na te denken ;)

  • Chantal
   augustus 15, 2012 / 19:38

   Rebella, lees anders even de Ask Me Anything post van januari. Misschien kan dat je nieuwsgierigheid wat temperen.

   Ik heb regelmatig een mindere loopronde, maar dat is nog altijd 10x beter dan op de bank zitten en series kijken (wat ik dus ook heel graag doe).

 2. Maureen
  augustus 15, 2012 / 17:17

  Ik ben ook eindelijk weer begonnen met hardlopen! Ik gebruik nu Run Trainer om het op te bouwen, maar dat gaat me eerlijk gezegd nu nog iets te makkelijk af. Elke keer als ik een training heb afgerond, merk ik dat ik wel langer door had gekund! Alhoewel, laatst heb ik er twee achter elkaar gedaan en toen had ik toch wel erg last van spierpijn. Heb jij daar nooit last van?

 3. Kim
  augustus 15, 2012 / 17:23

  Mij helpt het om dan voor de verandering eens samen met iemand te lopen. Je wilt jezelf toch vaak bewijzen en ongemerkt gaat de tijd sneller. Succes met rennen :)

 4. augustus 15, 2012 / 17:41

  Inderdaad een rustdagje nemen en er dan weer tegenaan. :-)
  Veel succes!

 5. augustus 15, 2012 / 17:48

  Mijn vader is een redelijke hardloper en hij geeft mij altijd tips, een daarvan is dat je niet alle dag goed kunt presteren. Soms heb je gewoon een iets mindere week, heeft iedereen last van. Dus waarschijnlijk gaat het bij jou volgende week gewoon weer goed want je conditie blijft natuurlijk wel :) (Het is alleen niet heel motiverend, daar heb ik ook nogal last van, zit in een mindere week as we speak..) Succes!!

 6. augustus 15, 2012 / 17:49

  Alle dagen moet dat natuurlijk zijn he :p

 7. augustus 15, 2012 / 18:08

  Bij iedereen gaat het wel eens wat minder. Als ik een minder geslaagd ochtendje sportschool heb, baal ik ook, maar na een goede douche is dat meestal wel weer omgeslagen in vastberadenheid om het de volgende keer wel weer goed te doen ;)

 8. Set
  augustus 15, 2012 / 18:45

  Je stukjes over hardlopen vind ik altijd heerlijk! Het spoort mij ook aan tot (meer) sporten.
  Misschien weet je ’t al maar ik stuitte laatst op het fenomeen van supercompensatie, google maar eens :)Misschien verklaard het ’t een en ander voor je!
  Succes en blijf rennen en schrijven! Jouw blog is echt mijn favoriet!

 9. Renate
  augustus 15, 2012 / 18:46

  Ik snap heel goed dat Annemerel haar relatie voor zich houdt. Maar ik begrijp ook dat als iemand zo veel van zijn leven deelt, het gek is dat hij zo’n groot deel van zijn leven weglaat. Annemerel beschrijft ook dat ze dingen gaat doen met vriendinnen, maar als het om haar vriend gaat komt er niet eens een anekdote aan te pas. En er zijn veel dingen die je kan vertellen zonder dat iemands privacy of gevoelens daarmee geschaadt worden. Tsja.

 10. myrthe
  augustus 15, 2012 / 18:51

  You can do it girl!

 11. augustus 15, 2012 / 19:10

  Ik had laatst ook een mindere week, maar ik ben desondanks gewoon doorgegaan zoals ik in de planning heb en hoewel het misschien geen schitterend resultaat was, ik heb het wel gedaan. Terwijl ik mezelf echt moest pushen, en ik denk dat dat belangrijk is: iedere stapje is er één :)

 12. tesss
  augustus 15, 2012 / 19:24

  ik ken het. dat het opeens slecht gaat. pff.. dan heb ik er geen zin meer in. maar het is altijd maar een paar keer en daarna gaat het weer goed! maar idd totaaaaal niet motiverend haha.

 13. Roos
  augustus 15, 2012 / 20:44

  Officieel is het XLI ipv XXXXI ;p

  Frustrerend inderdaad, succes!

 14. augustus 15, 2012 / 23:16

  Het is deze week behoorlijk warmer dan vorige week en dat maakt het verschil dat je lichaam gaat aangeven dat warmte niet iets is om dan snel te trainen zoals jij doet….Gewoon langzamer en eventueel lekker gaan wandelen, je zal zien dat langzaam je snel maakt.
  10 weken is nog een lange tijd en elke week is weer anders en vergelijken is dan moeilijk, zeker in tijd.
  Pak je rust en doe gewoon langzamer met dit soort temperaturen dik boven de 20 graden, je zal zien dat er dan geen problemen zijn.

 15. augustus 15, 2012 / 23:47

  Overigens heeft het hardlopen veel overeenkomsten met mode, fasion en stijl en is die wereld niet altijd zoals het daadwerkelijk is?.
  Natuurlijk is de dam tot damloop een marathon? en is vooral Nike heer en meester wat betreft het hardlopen, vooral bij vrouwen?.
  Maar de andere kant van het hardlopen hoor je weinig tot nooit en zeker wat in mijnogen nog het allerbelangrijkste is, is namelijk wat na de marathon.
  Ik lees daar niks over en wat voor een idee heb jij daar over?.
  Ik neem aan dat er minimaal 3 fases zijn, voorbereiding(lees trainen), de marathon zelf en de periode daarna.
  Vooral die periode daarna is eigenlijk het belangrijkste van de marathon, niet je voorbereidingen of de marathon dag zelf, maar wat daarna?.
  Heb je enig idee?.
  Verder over mode en fasion, mijn nichtje ONLYs chefsdesigner genoemd in de volgende link en niet de eerste de beste in die voor jou zo bekende wereldje is daar ook achter gekomen dat er meer is dan alleen dat, zeg maar de periode na de marathon dag..
  http://chic.se/onlys-designer-om-varfor-jeans-aldrig-gar-ur-tiden/

 16. Ilse
  augustus 16, 2012 / 00:25

  Pff, spannend zeg maar wel heel erg leuk. :)

 17. augustus 16, 2012 / 09:56

  Herkenbaar! Ik heb momenteel ook even een dip omdat een paar rondjes niet lekker gingen. Gisteren met een hele groep meiden gerend met GirlsLove2Run en dat inspireerde wel, hopelijk pak ik het nu in mijn eentje ook weer lekker op!

  Succes!

 18. augustus 16, 2012 / 10:10

  Snel weer uit die dip komen. Ik heb zelf erg veel baat bij langere pauze’s! Dus maybe is dat de trick.

 19. Eef
  augustus 16, 2012 / 11:49

  Bij toeval ooit eens op je blog terecht gekomen en afgelopen week mijn eerste meters hard gelopen. Moet zeggen dat je stukjes mij wel hebben gemotiveerd en hopelijk blijven ze dat ook doen.

 20. nettelie
  augustus 16, 2012 / 13:57

  Huh maar Annemerel, jij had toch ook “Feed Your Face” gelezen? Misschien is het een idee om eerst je dieet grondig aan te passen en te kijken of dat helpt tegen je acne voordat je je lichaam gaat volstoppen met hormonen (die vaak niet eens helpen)? Ik heb het dieet van FYF nooit gedaan, maar ik heb wel aanpassingen binnen mijn eigen dieet gedaan en daar heeft mijn probleemhuid heel veel baat bij gehad.

 21. augustus 17, 2012 / 16:18

  Als ik een dipje zit vernieuw ik altijd mij playlist haha! (; Ik oppeens weer heel veel energie als ik nieuwe en blije liedjes hoor! (;
  xx