RUNNING TO NYC: XXXI

Photobucket

Afgelopen maandag was het officieel 20 weken tot de marathon (van Amsterdam). Voor mij het startsein om -serieus- te gaan trainen. Vrijdagavond maakte ik mijn schema waar ik me de komende 20 weken aan dien te houden. Het is niet al te heftig, maar stel je voor dat er nu net een moesson overdrijft op de dag dat ik die 25 kilometer moet gaan hardlopen. Ook DAN zou ik volgens dit schema moeten gaan…

Mijn schema ziet er ongeveer zo uit:
Maandag: Yoga (22 minuten filmpje)
Dinsdag: 10K
Woensdag: HIIT
Donderdag: Free as a birdie
Vrijdag: 10K
Zaterdag: Yoga (22 minuten filmpje)
Zondag: Duurloop (beginnen met 15 kilometer, langzaam opbouwen tot 35 kilometer en in de maand voor de marathon weer terug naar 20/15 kilometer)

Serieus ja, maar ja… Een marathon lopen is ook serious business! Dat doe je niet ongetraind.. Of nou ja, ik niet.. Aangezien ik tijdens de halve marathon na zo’n 17 kilometer nog dacht dat ik dood zou gaan, is er echt wel wat werk aan de winkel.

Naast het hardlopen ben ik ook van plan bij te gaan houden wat ik eet, wat ik doe, hoe ik me voel.. Dit heb ik wel eens twee maanden volgehouden, maar 140 (!!!) dagen?! De reden waarom ik dit doe is niet omdat ik persé heel erg strikt wil leven, maar ik ben wel heel erg benieuwd wat het sporten en het eten met mijn lichaam doet. Noem het en (wetenschappelijk) experiment! Ik heb vaak last van mijn buik tijdens het lopen, waar wordt dat door veroorzaakt? Wanneer loop ik mijn snelste tijden en loop ik het makkelijkst? Op welke maaltijden ben ik het langst verzadigt? Hebben een paar glazen alcohol invloed op mijn loopprestaties? Serieus, ik ben echt benieuwd. Nu hopen dat ik die nieuwsgierigheid kan vasthouden en dat mijn goede bedoelingen over twee weken alweer vergeten zijn.

Ik ga jullie niet iedere week vervelen met mijn vorderingen, dat bewaar ik wel gewoon voor zo’n één keer per maand. Natuurlijk blijven mijn wekelijkse blogjes over hardlopen wel gewoon verschijnen! En marathon tips zijn ook altijd meer dan welkom in de reacties!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

36 Reacties

 1. Annemiek
  juni 6, 2012 / 17:20

  Angstaanjagend schema!!… Succes! En ben erg benieuwd naar welke maaltijden invloed hebben op het lopen positief en negatief. Heb met lopen ook nog wel eens last van mijn buik.

 2. juni 6, 2012 / 17:26

  Wow wat een schema! Respect!

 3. juni 6, 2012 / 17:28

  Wij gaan nog steeds voor de Marathon van New York (ook al zijn we niet ingeloot) , dus jouw schema komt zeker van pas! En bij ons begint de tijd nu ook te dringen..

 4. juni 6, 2012 / 17:40

  Hoe meer je schrijft over het hardlopen hoe leuker! Ik vind het super :)

 5. juni 6, 2012 / 17:47

  Ik vind het juist leuk als je schrijft over hardlopen en voeding! Ik ben daar zelf ook altijd benieuwd naar, ik weet van mezelf dat ik wel wat moet hebben gegeten voor het lopen maar dat niet teveel. En dat ik niet zo goed loop als ik koffie heb gedronken, dan speelt mijn maag snel op.

 6. juni 6, 2012 / 17:49

  Woow wat heftig! Door jou ben ik ook een soort van begonnen met hardlopen, maar die motivatie die jij hebt is bij mij soms ver te zoeken ;).

 7. juni 6, 2012 / 17:53

  *maakt een diepe buiging* ik hoop dat ik ooit zoveel discipline heb, want mean oh mean wat een schema. De yoga video doe ik trouwens ook af en toe trouw, maar als ik hem een langere tijd ‘vergeet’ merk ik wel dat het einde van de video halen erg moeilijk is, ladiedadieda, maar aan mijn spierpijn te merken, heb ik wel dor dat de video effect heeft, nogmaals bedankt daarvoor :D

 8. kim
  juni 6, 2012 / 18:44

  Dé yoga video van 22min? Of gewoon een willekeurige?

 9. juni 6, 2012 / 18:53

  Super goed van je!! Vooral omdat nu de zomer eraan komt (denk meer ijsjes, terrasjes en warm weer). Ik wil zelf over 4 jaar de marathon van NY gaan lopen, dus ben erg benieuwd naar al je tips en ervaringen!

 10. Eve
  juni 6, 2012 / 19:03

  Oh, jij held!

  Wat is dat yoga filmpje eigenlijk? En welke hiit doet je?
  Hoe meer over hardlopen hoe beter hoorrrr!

 11. juni 6, 2012 / 19:14

  Ik vind het maar knap wat je voor elkaar krijgt. Ik ben dit voorjaar begonnen met hardlopen en ik ben op dit moment bezig om 5 km. binnen een half uurtje te rennen. Ik kom nu steeds uit rond de 4 km. en ben ook steeds helemaal kapot als ik klaar ben. 10 km. klinkt mij voor mij al als iets super zwaars. Succes ermee!

 12. juni 6, 2012 / 19:37

  good luck!

 13. juni 6, 2012 / 19:43

  Wat een ontzettend leuk notitieboekje (?) Zelf gemaakt?

  Liefs, Kirsten (krst.nl)

  • Annemerel
   Auteur
   juni 7, 2012 / 10:53

   Thanks is een oud boekje van de Hema. Wilde maandag beginnen maar had geen nieuw boekje en het regende buiten dus kaft van het boekje eraf gehaald, beschreven blaadjes eruit gescheurd en mijn eigen kaft gemaakt met behulp van een oud tijdschrift :-)

 14. juni 6, 2012 / 19:51

  Hier ga ik me zo onsportief door voelen ;) Echt super knap dat je dat gaat doen!

 15. juni 6, 2012 / 19:52

  Heel veel succes! <3

  Liefs, Mariette

 16. eveline
  juni 6, 2012 / 19:58

  Stoer hoor! En ik heb meteen zelf ook zin om schema’s te bouwen, al ga ik geen marathon rennen.

 17. Elien
  juni 6, 2012 / 20:10

  Wow, vol schema! Knap dat je dat kunt! Ben wel benieuwd met welk filmpje je yoga doet?

 18. juni 6, 2012 / 21:10

  Succes!!! Heel pittig je schema, maar supertof als je straks die marathon loopt!

 19. juni 6, 2012 / 22:08

  Wat een schema/wetenschappelijk experiment: maar dat onderzoekende/nieuwsgierige van ‘wat gebeurt er als’ en ‘hoe voel ik me zus’ is juist een top instelling. Weet zeker dat het je goede dingen gaat brengen, heel veel succes lieve Ann.

 20. juni 6, 2012 / 22:14

  Heel veel succes! Ik ben wel benieuwd hoe je ‘wetenschappelijke experiment’ gaat verlopen ook.

 21. juni 7, 2012 / 00:10

  Top en ben benieuwd wat het gaat brengen.
  Je kan het en gewoan langzaam blijven, langzaam maakt snel.
  Overigens vandaag Amsterdam en omgeving onveilig gemaakt in 41km gemiddeld 9km/uur….
  Lijkt langzaam , maar het makt je super snel zoals afgelopen Zondag tijdens een 8,5km run in 36 minuten…
  Ga er voor.

 22. juni 7, 2012 / 09:38

  Ziet er inderdaad serieus uit! Spannend hoor :)

 23. nettelie
  juni 7, 2012 / 11:30

  gooooood luck, hon!

 24. juni 7, 2012 / 12:01

  Als je je eten bij wilt houden, ik heb een super handig schema daarvoor :)! Je kan precies invullen hoeveel je eet, van een product en weet dan ook hoe veel Kcal, eiwitten, koolhydraten en vetten je binnen krijgt.

  Aan het einde van de dag kan je zien of je op een goede verdeling zit! Je kan dit alleen per dag bijhouden, dus ik heb zelf een boekje om het een beetje bij te houden!:)

  Je kan zelfs uitrekenen er mee hoeveel je op een dag van wat zou moeten eten, om op onderhoud te blijven (Dus niet af te vallen, niet aan te komen!)

  Wordt veel door bodybuilders gebruikt!:)

  Daarnaast moet je veel eiwitten eten! Mijn oom heeft verschillende marathons gelopen en traint no g steeds veel. Hij zegt altijd van belang veel eiwitten binnen te krijgen (herstel spieren) en veel volkoren producten te eten om de langzame koolhydraten:)

  Hoop dat je hier wat aan hebt! En heel veel succes!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 7, 2012 / 12:43

   Klinkt interessant, waar kan ik dat schema vinden?

   • juni 7, 2012 / 12:49

    Ik kan hem wel even mailen! :) je mail staat op de site toch? Je moet namelijk lid zijn om hem te kunnen downloaden :)

 25. juni 7, 2012 / 12:40

  Wauw, strak hoor! Succes!

 26. shier
  juni 7, 2012 / 13:15

  Wauw, wat een goed schema! Waar heb je dat yoga filmpje gevonden? Ik zoek namelijk nog een goede yoga workout.

 27. juni 7, 2012 / 15:44

  Succes met je schema! En ben benieuwd naar je bevindingen..

 28. juni 7, 2012 / 17:19

  Knap dat je dit gaat doen, succes!

 29. juni 7, 2012 / 18:24

  wat een schema, knap dat je het vol kan houden. Heel veel succes!

 30. Eve
  juni 7, 2012 / 19:22

  Hopelijk is er ook gewoon risotto, pasta vongole, blue berry crumbles en starbucks in je menu!

  *streng kijkt*

 31. Romie
  juni 7, 2012 / 19:44

  Dankzij jou ben ik ook begonnen met hardlopen! Je hebt echt een hele leuke blog, en die van je zusje vond ik ook heel leuk, maar is ze ermee gestopt? ze heeft al heel lang niets meer gepost.. Ga zo door!

 32. Marieke
  juni 7, 2012 / 21:43

  Spannend, ben erg benieuwd naar je trainingen! Zou je kunnen aangeven welk yoga filmpje je gebruikt?

 33. juni 11, 2012 / 11:22

  Ik ben erg benieuwd naar hoe het allemaal gaat verlopen! Heel erg veel succes!