RUNNING TO NYC: XXVIII

Photobucket

Afgelopen donderdag schreef ik me samen met een collega in een opwelling in voor de marathon van Amsterdam. Nu is het dus zeker dat ik geen marathon van New York zal lopen dit jaar, want twee marathons in twee weken, dat lijkt me niet zo’n succes.

Nu wordt het dus wel heel erg echt. Over ruim 23 weken sta ik aan de start van een marathon. En hoewel ik na die halve marathon twee maanden geleden niet echt kapot was, had ‘ie voor mij ook geen 100 meter langer hoeven duren. Bij 19 kilometer schreeuwden mensen naar me dat ik nog maar twee kilometer hoefde. Wisten die mensen wel hoeveel twee kilometer was als je al 19 kilometer gelopen had? Wisten ze wel hoe ik me op dat moment voelde? Nee, echt. Die halve marathon was toen meer dan genoeg.

Ben dus benieuwd hoe dat straks in oktober gaat. Sinds de halve marathon heb ik vrijwel alleen nog maar 10 kilometers gelopen. Lui. Tien kilometer hardlopen doe je snel even tussendoor. Nu ik sneller ben geworden is dat helemaal gewoon een lekker “snel tussendoortje”. Voor 15 kilometer moet je echt tijd maken, kun je nagaan hoe je een rondje van 30 kilometer moet plannen.. 30 kilometer… Het klinkt echt als een ver van mijn bed show.

Ik bestudeer momenteel verschillende schema’s. De meeste zijn voor 20 weken, dus ik heb nog een paar weken om mijn schema te kiezen. Je hebt schema’s waarin je vooral duurlopen doet (dus in het begin vooral twee keer in de week 10 kilometer en één keer in de week een langere afstand) en schema’s waarin je naast duurlopen ook interval (IEHL) en heuvel (BAH!) trainingen doet. Jullie kunnen hier vast wel uit opmaken dat mijn voorkeur neigt naar het duurlopenschema, maar wat is nu beter voor me?

I’ll keep you posted en als je zelf marathon-training ervaringen hebt.. Please, do share!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

23 Reacties

 1. Eline
  mei 16, 2012 / 17:13

  Heel erg stoer! En als ik er ben die dag, kom ik kijken!

 2. mei 16, 2012 / 17:22

  Wat spannend! Het lukt je vast wel :-).

  Alleen (en dit bedoel ik absoluut niet lullig, want mij kan je al na 250 meter lopen afvoeren – conditie 0,0): is een volle marathon geen 42 kilometer?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 16, 2012 / 17:35

   Klopt, vandaar dat ik ook rondjes van 30 kilometer als training moet “plannen” ben niet van plan om die volle 42 kilometer meerdere keren te trainen ;-)

 3. mei 16, 2012 / 17:29

  Dat is een behoorlijk rondje door Amsterdam, succes met trainen!

 4. mei 16, 2012 / 17:35

  Oeh, veel succes met trainen!

 5. Chantal
  mei 16, 2012 / 17:39

  Ik ben totaal geen expert (ik loop alleen 5km) maar duurloop klinkt toch het best. Het gaat tenslotte om uithouden niet conditie (interval) of helling (tenzij er ineens een berg in A’dam staat). Bovendien moet het ook leuk blijven toch?

 6. Marian
  mei 16, 2012 / 17:48

  Interval trainingen en fartlek trainingen zijn wel erg goed voor je conditie en om je snelheid te verbeteren. Juist als je meerdere keren in de week traint, wat je doet voor een marathon, is het goed om duurlopen af te wisselen met interval trainingen. Ook om evt. blessures te voorkomen. En interval trainingen kunnen best heel leuk zijn hoor :) Ik zou wel wat afwisseling in je trainingen brengen, al is dat natuurlijk mijn mening. Echt super gaaf dat je de marathon gaat lopen!

 7. Kelly
  mei 16, 2012 / 17:56

  Wow wat ontzettend stoer van je! Ik zou echt bang zijn dat ik me dag niet heb en niet verder dan 20 km kom…
  Zelf zou ik voor duurloop en interval gaan, maar ik zelf ben nog maar een newbie wat betreft hardlopen. Eerst halve marathon is zeer binnenkort :). Interval is wel goed voor je conditie en afwisseling is niet verkeerd.

 8. Ella
  mei 16, 2012 / 18:12

  Spannend!
  En je zegt “Tien kilometer hardlopen doe je snel even tussendoor.”, hoe snel loop je dat dan ongeveer? :)

 9. mei 16, 2012 / 18:15

  Echt respect hoor!

 10. Sofie
  mei 16, 2012 / 19:18

  Wow dit vind ik wel heel erg neerbuigend: Sinds de halve marathon heb ik vrijwel alleen nog maar 10 kilometers gelopen. Lui. Tien kilometer hardlopen doe je snel even tussendoor.”

  Beetje uit de hoogte, vind je niet?
  Ik ben juist supertrots dat ik de 10K ga lopen bij de Marikenloop.

 11. mei 16, 2012 / 19:21

  Ik denk dat Annemerel dat bedoelt in vergelijking met een marathon of een training daarvoor.. Het kwam op mij niet over als uit de hoogte hoor. Vind het heel stoer! Ik ben totaal niet van het hardlopen, maar wel van het wielrennen sinds kort. Heb mij ook in een opwelling ingeschreven voor de Dam tot Dam wielerclassic, dan ga ik de 65km fietsen. Maar heb nog niet eens een racefiets haha! ;-)

 12. Annemerel
  Auteur
  mei 16, 2012 / 19:39

  Zo bedoelde ik het inderdaad niet Sofie! Ik bedoel, als ik langere afstanden wil kunnen lopen zal ik meer dan 10 kilometer moeten trainen! Een paar maanden geleden voelde een 10 kilometer ook nog als een 20 kilometer nu voelt. Voor mij is alleen maar 10 kilometers lopen lui. Ik loop al een aantal jaar 10 kilometers, soms een paar maanden niet, dan weer wel.. Nu is het echt een routine geworden en dat bedoel ik met lui!

  Heel veel plezier en succes met de Marikenloop dit weekend! Laat me weten hoe het gegaan is!

 13. Annemerel
  Auteur
  mei 16, 2012 / 19:40

  En Esther, veel succes met je wielerclassic! Haha, als je er maar enthousiast genoeg voor bent gaat dat je helemaal lukken!

 14. mei 16, 2012 / 20:45

  sterkte ermee. ik zou nog niet eens 1 km volhouden. ga binnenkort beginnen om me te trainen dat ik de 5 km kan lopen en dat vind ik al heel wat.

 15. Leoni
  mei 16, 2012 / 22:23

  Respect dat je dit gaat doen. Voor mij staat eind augustus een 10km wedtrijd op de planning.

  Ik wens je alvast heel veel succes met de trainingen en uiteindelijk ook met de marathon. Zelf zou ik kiezen voor interval trainingen en 1 keer in de week een lange afstand.

 16. Sam
  mei 16, 2012 / 22:52

  Ik wil even zeggen dat ik het heel stoer vind dat je dit aandurft! Ik heb net m’n eerste halve gelopen en de laatste twee kilometers waren er inderdaad meer dan genoeg. Ik ben sinds kort begonnen met intervaltraining, voor de afwisseling. Onder het mom: hoe sneller je loopt, hoe sneller je ervan af bent. Heel veel succes in elk geval, ik hou je blog in de gaten :)

 17. mei 16, 2012 / 23:30

  Fartlec training!!!!!!

 18. Marijn
  mei 17, 2012 / 14:47

  Leuk! Ik loop de Halve Marathon van Amsterdam, voelt voor mij momenteel ook nog wel een beetje als een ver van mijn bed show, haha ;)

 19. mei 17, 2012 / 16:47

  Mooie uitdaging en inderdaad kan je beter de lange duurlopen doen dan die stomme heuvel trainingen!.
  In feite hoeft het duurlopen niet zo op hoge tempo en lekker langzaam maakt je snel op de marathon.Gaat er om dat je de marathon redelijk kan uit rennen zonder helemaal kapot te gaan in de laatste 5km, want dan is 5km zo lang en dat gaat niemand leuk vinden.

  Sucses en Amsterdam is leuk, alleen het industrie gebied bij het 26km punt is minder…

  Ik was vandaag op het strand van Hoek van Holland richting ter heide, mooi strand..Alleen erg druk met 100.000 man, bleek er een feest te wezen????>

  • Annemerel
   Auteur
   mei 17, 2012 / 17:19

   Haha strandopening! Lekker dagje uitgekozen ;-)

 20. mei 17, 2012 / 21:14

  Super leuk ! Een goede oefening in eigen land en dan volgend jaar new york

 21. mei 18, 2012 / 15:29

  Annemerel wat goed dat je alsnog een marathon gaat lopen. Toch blijven wij (de meisjes van Girls Love 2 Run) hopen op een sponsorship. We gaan je blog en progress zeker in de gaten houden! Succes met de voorbereidingen.