RUNNING TO NYC: XXVI

Photobucket
Geen marathon in New York City voor mij dit jaar. Of nou ja, in ieder geval niet via de normale weg. Ik ben uitgeloot. Jammer, helaas…

Ik zou me natuurlijk in kunnen schrijven voor zo’n georganiseerde reis. Maar zo’n reis heb je niet onder de 2000 euro. En op dit moment zie ik niet echt een manier hoe ik zo 1,2,3 2000 euro bij elkaar kan ophoesten binnen een half jaar. Of nou ja.. Misschien een half jaar geen kleding kopen, geen avocado’s en mango’s meer, niet naar Parijs in september… Kortom, niet meer leven a la Annemerel. Klinkt misschien een beetje zielig, maar dat heb ik er niet voor over.

Dit is mijn 26ste ‘Running to NYC’ post, wat betekent… ik ben al een half jaar aan het hardlopen. OK, ik had natuurlijk wel ‘een geschiedenis’, maar mijn loopperiodes besloegen altijd maar een paar maanden en dan liet ik het weer gaan. Dit keer ben ik serieuzer. En ik heb er na een half jaar nog steeds plezier in. Ook nadat ik vorige week in één keer op de grond lag.

Hier in Italië heb ik op een rondje van twee kilometer na nog niet echt gelopen. De laatste keer dat ik dat deed werd er wel HEEL veel getoeterd. En niet alleen door hitsige mannetjes in snelle auto’s. Maar ook daar auto’s gevuld met gezinnen met kinderen, zelfs de politie vond het toen nodig om vrolijk te toeteren en te zwaaien. Niet echt mijn ding. Ik voelde me vooral heel erg opgelaten. Ik zou natuurlijk meerdere rondjes op de camping kunnen lopen, maar het probleem is.. daar is het nog heuvelachtig. Heuveltje af sta ik bijna stil, omdat ik mezelf alweer een smakker zie maken, heuveltje op is zwaar. Heel erg zwaar.

Klaag, klaag, klaag. Nee hoor. Wat ik eigenlijk wilde zeggen, ik heb een perfecte interim-hobby gevonden. Springtouwen. HEFTIG! Ergens dacht ik, ik kan twee uur achter elkaar hardlopen, dan is springtouwen helemaal een eitje. Niets van waar. Springtouwen is serieus business. Je traint niet alleen je benen, je traint je armen, je buikspieren, je.. ja wat niet. Daarbij is een springtouw ook nog een soort van moordwapen. Denk je dat sporten een mooi- en gezondmaker is? Ook al niets van waar. Met hardlopen loop ik een oorlogswond op, maar door mijn springtouw lijkt het nu net alsof ik mishandeld wordt met een zweep.

Again, geen klaagzang. Springtouwen is leuk. Zwaar, maar leuk. Dus nu sta ik iedere ochtend te spelen met het springtouw van mijn zusje. Mijn slaapritme blijkt iets af te wijken van dat van de rest van de familie. Als in, ik word ruim een uur eerder wakker. Alle tijd dus voor mijn springtouwfeest. iPod Shuffle op mijn powersong-lijst en springen maar! Love it!

Maar eh, als ik thuis kom ga ik weer lekker lopen hoor! En dan maar hopen op lekker weer. Maar doen we dat niet allemaal al weken?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

28 Reacties

 1. mei 2, 2012 / 17:21

  Ik ga stoppen met je blog lezen; het is echt niet goed voor mijn bankrekening. En wat heb je een geweldige springtouw outfit aan.

 2. Sophie
  mei 2, 2012 / 17:27

  Ja inderdaad! Wat een leuke outfit!
  Vandaag is het hier lekker hardloopweer, hopelijk blijft dat een tijdje zo, kan jij er ook nog van genieten ;)

 3. mei 2, 2012 / 17:28

  Ik ga denk ik toch maar eens een springtouw aanschaffen ;)

 4. mei 2, 2012 / 18:01

  Ik wil ook een springtouww!!! Lijkt me weer heerlijk om te doen. Mag ik vragen waar je deze vandaan hebt?

 5. An
  mei 2, 2012 / 18:27

  Wat doe je dan met het springtouw gewoon springen of ook andere oefeningen?

 6. Sofie
  mei 2, 2012 / 18:31

  wow je hebt echt prachtige benen!!

 7. mei 2, 2012 / 18:31

  Jammer! Hopelijk krijg je nog een andere kans…

  Liefs, Mariette

 8. mei 2, 2012 / 19:02

  Ik ben er naast hardlopen ook mee begonnen, omdat ik daar iets sneller tijd voor kan vrijmaken. Het wachten is alleen nog op het uithoudingsvermogen.. En dat lekkere weer, het is in Nederland (nog) volop genieten!

 9. marleen
  mei 2, 2012 / 19:32

  nu wil ik ook een springtouw :D alleen heb ik daar geen ruimte voor in mijn kamertje… oh wellicht het balkon very nice, dat moet ik echt gaan doen. ook voordeliger dan een set gewichten om thuis te trainen, ik moet gewoon een goed springtouw hebben! doutzen kroes eat your butt out, wij krijgen allemaal jou lichaam ^^

 10. mei 2, 2012 / 19:46

  ik vind springtouwen ZOOO zwaar haha.. ik hou het nooit lang vol!

 11. mei 2, 2012 / 19:58

  Wat goed dat je er deze keer al zo lang actief mee bezig bent (en blijft)! Dat is altijd het lastigste…
  Touwtje springen lijkt me een goed alternatief, en niets lekkerder dan de ochtend ff in je 1tje starten toch? :)

 12. mei 2, 2012 / 20:05

  Ik heb dus voor mijn vriendje ook zo’n springtouw gekocht, voor zijn verjaardag. Hij was er blij mee! En ik denk dat ik ‘m ook wel ga lenen, haha… :)

 13. mei 2, 2012 / 20:20

  Klinkt verleidelijk!! Ik denk dat me er ook aan ga wagen!

 14. mei 2, 2012 / 20:36

  Jammer dat je bent uitgeloot!

 15. mei 2, 2012 / 20:39

  Op die foto heb je echt hele gespierde armen joh! Maar, inderdaad.. Springtouwen is geweldig. Bij mij in Groningen is er geen ruimte voor (kamer van 9m² waar ik als ik te hard spring nog wel eens door de vloer zou kunnen) en geen achtertuin. Voor de deur kan niet echt, want dan sta ik midden op straat. :’) Dus ik hou het bij hardlopen.

 16. mei 2, 2012 / 20:48

  ahw, wat jammer dat je bent uitgeloot! maar wel super dat je nu spring touwt! lijkt heel makkelijk, maar het is inderdaad nog best zwaar.

 17. Rianna
  mei 2, 2012 / 20:57

  leuk dat touwtje springen! Lijkt me ook leuk naast het hardlopen! wat voor oefeningen doe jij allemaal ? hoe lang precies :) lijkt me een leuke post :)

 18. mei 2, 2012 / 21:21

  Haha, toevallig.. Ik zei vandaag nog; ik heb zin in touwtje springen! Het is zo’n heerlijk gevoel na dat je hebt gesprongen, alleen wel erg vermoeiend! Ik ga binnenkort ook SERIEUS aan de gang.. Tenminste dat wil ik! Het serieuze wil alleen nog niet.. Maar me eraan wagen, moet binnenkort toch echt!

 19. mei 2, 2012 / 21:28

  Ik wil ook terug springtouwen als ik jouw billen zo zie, lol. Leuke outfit ook trouwens! Superjammer dat NYC niet doorgaat, mischien de volgende editie wel? Thumbs up!!

 20. mei 2, 2012 / 23:10

  Haha iedereen slaat nu massaal aan het springtouwen volgens mij! En ik ga mee doen hoor, zal eens op zoek gaan naar een springtouw :)

 21. mei 3, 2012 / 09:15

  Jammer dat je bent uitgeloot voor de NY Run! Springtouwen geeft wel een geweldige conditie en is pretty fun to do!

  Dan is ijsjes eten in Italië meteen wat meer verantwoord;)

 22. mei 3, 2012 / 09:22

  Aah wat jammer, hopelijk een volgende keer! Kan je nog even verder oefenen;)

  Love, STYLIGHT

 23. Sien
  mei 3, 2012 / 10:55

  Touwtje springen is zooo lastig maar wel heerlijk! Hoe lang doe jij dat ongeveer?

 24. Daphne
  mei 3, 2012 / 12:36

  Wauw, ik doe een moord voor die benen van jou!!!!!

 25. mei 3, 2012 / 15:32

  Aah gelukkig ben ik niet de enige! Ik zit ook helemaal onder de striemen na afloop, maar het is wel lekker. Ik vind het ook een fijne warm-up voor het hardlopen :)

  (& you look fabulous!)

 26. Merle
  mei 3, 2012 / 18:16

  Jaloers op jouw figuurtje!

  Waar heb je dit springtouw gekocht? :)

 27. mei 4, 2012 / 07:35

  Aan alle reacties te lezen motiveer je iedereen om de springtouw uit het stof te halen, of een mooie
  leuke sport outfit te kopen. Leuk hoe iemand anders zo kan inspireren.

 28. mei 5, 2012 / 14:39

  Nou ik ben ook overtuigd hoor! Ik wil NU een springtouw! Ik zag er gister nog eentje liggen bij de action en ik dacht oh.. een springtouw zou eigenlijk ook goed zijn. Toch niet gekocht natuurlijk en nu heb ik spijt :P Ik vind ook dat je erg mooie benen hebt (: