RUNNING TO NYC: XXIII

Photobucket

Nadat ik afgelopen weekend nog steeds niks gehoord had over een eventuele deelname aan de NYC Marathon ben ik nog maar eens op de officiële site gaan rondneuzen. Wat blijkt, het wordt pas op 25 april bekend gemaakt. Lezen & onthouden is niet altijd mijn sterkste punt.

Dat de New York marathon geen goedkoop grapje is blijkt alleen al uit het feit dat het 10 dollar kost om mee te doen aan de loting. Slechts een vijfde van de mensen wordt ingeloot, dus kun je NAGAAN! Dan kost een startbewijs, als ik het goed gelezen heb, 450 euro. En dan ben je er natuurlijk nog niet, je moet er naartoe vliegen, je hebt een hotel nodig (voor minstens een week, anders is het vet zonde!). Hoewel ik nog niet helemaal weet hoe ik dat geld bij elkaar ga vinden (want er moet daar natuurlijk ook geshopt worden, once in New York….), ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik JA zeg als ik ben ingeloot.

Ondertussen heb ik een back-up marathon gevonden dankzij een fijn lijstje dat ik door lezeres Debby kreeg doorgestuurd. Op 25 november is de marathon in Florence. Ik kom al zo lang in Florence, het voelt meer mijn stad dan Amsterdam. Ik ken ieder straatje, kan je iedere winkel wijzen en nou ja Florence is gewoon “mijn” stad. Daarbij, ik las dat er op ieder vijf kilometer punt niet alleen water is, maar ook citrusfruit!!! Oh en op het 25 kilometerpunt is er TAART! Oh hell yeah, count me in! Startbewijzen kosten 50 euro en een weekendje Florence is ook een stuk beter betaalbaar dan een weekje New York, denk ik zomaar.

Die pijn in mijn onderbuik van vorige week was overigens loos alarm. Ik snap nog steeds niet waar het vandaan kwam, maar het belangrijkste is, ik heb er nu geen last meer van (en dat heb ik natuurlijk gelijk even afgeklopt op echt hout!). Neemt niet weg dat ik toch iets minder enthousiast aan het lopen ben. Ik moet me snel in gaan schrijven voor een halve marathon, want op dit moment ben ik niet naar buiten te trappen. Het weer is dan ook niet echt aanlokkelijk, maar dan nog.

Het is tijd voor lente, echte lente! Wie is het met mij eens?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

18 Reacties

 1. april 11, 2012 / 17:24

  Dat lijkt me echt bijzonder om de marathon door Florence te lopen. Al die schattige straatjes!
  En idd, de lente mag nu wel beginnen!

 2. april 11, 2012 / 17:28

  Pff, lijkt me heel wat zo’n marathon!

 3. Nathalie
  april 11, 2012 / 17:36

  Nou, eind mei wordt spannend dan ;)
  Zeggen jullie in Nederland allemaal Florence (op z’n Engels) ipv Firenze? Grappig :)

  • Chantal
   april 11, 2012 / 19:04

   Nee, Florence op zn Frans :)

 4. april 11, 2012 / 17:55

  Haha, taart op de 25 kilometer: daar zou ik ook wel voor gaan rennen!

 5. april 11, 2012 / 18:05

  Oeh een marathon door Florence! Dat lijkt me gaaf (: Ik ga in Augustus naar Florence, heb je miss nog (shop) tips voor me? Ben er nog nooit geweest maar ik heb er echt heel veel zin in!! En inderdaad laat de lente onderhand maar eens echt beginnen!! Ik wil weer met zonder jas naar buiten kunnen (:

 6. april 11, 2012 / 18:27

  Hier is het op het moment wel echt hardloopweer hoor! Heerlijk zonnetje :)

 7. april 11, 2012 / 18:30

  Helemaal mee eens! Laat de zon maar komen!

 8. april 11, 2012 / 18:41

  Vandaag voor het eerst ( echt) hardgelopen. Ik heb een beginners schema op internet op gezocht. Jij maakt mij altijd zo enthousiast. En je hebt gelijk het is tijd voor lente! zon kom maar op en drijf dit donkere weer weg!

 9. april 11, 2012 / 19:36

  Helemaal mee eens! Lente kom maar op, ik ben er klaar voor! ;)

 10. april 11, 2012 / 20:21

  Ja laat de lente maar komen! En oh wat lijkt me dat gaaf, de marathon lopen in New York!

 11. Flora
  april 11, 2012 / 20:25

  Ik heb gehoord dat er bepaalde Nederandse reisorganisaties die een soort pakket hebben met vlucht, hotel en deelname aan de marathon. Misschien is dat wat?

 12. april 11, 2012 / 21:09

  Jaaaa ik wil ook lente! Het zou wel echt gaaf zijn als je 1 van de twee kan lopen.

  Liefs, Mariette

 13. Iris
  april 11, 2012 / 23:55

  FLORENCE <3 Ik ben er afgelopen januari twee weken voor mijn studie geweest en zit nu mijn eindverslag te typen. Beautiful Florence, you stole my heart <3 Als je in NYC kunt starten zou ik dat ook echt heel gaaf voor je vinden en geld aan je doneren voor je startbewijs, omdat je me inspireert om ook hard te gaan lopen! Ik hoef alleen nog maar te beginnen met lopen! ;) Maar toch, Florence zou echt een prachtige back-up zijn! (Ik wil terug! Mieeh!) Ik zal voor je duimen op de 25e! :) Liefs Iris

 14. april 12, 2012 / 00:25

  Tis inderdad niet goedkop de marathon van Newyork!, weet er alles van ;-).
  Gelukkig was het daar goedkoop door de dure Euro, maar die is helaas ook een stuk lager uitgevallen!.
  De marathons van de marathons blijft Newyork, maar die in Italie kan ook leuk wezen.
  Veel sucses alvast.
  En genoeg halve marathons de komende maanden.

 15. april 12, 2012 / 09:38

  Het weer houdt mij ook binnen, helaas. En het feit dat ik in de boeken leef omdat ik tentamens heb en me volvreet met ongezonde troep helpt ook niet echt. Snel de schoenen weer aan!

  Ik ga voor je duimen dat je wordt ingeloot!

 16. april 12, 2012 / 09:43

  Florance, dat klinkt als een ontzettend mooie back up mocht NY niet lukken. Ik ben trouwens wel toe aan een goeie lente.

 17. april 12, 2012 / 12:19

  De marathon van Florence lijkt me ook zooooo gaaf! Echt doen als NY er niet in zit!