RUNNING TO NYC: XX

Leuk hoor, dat doel van die halve marathon binnen twee uur gehaald. Maar hoe kom je in godsnaam van een halve tot een hele marathon? Ik heb vaak zin om hard te lopen, maar na anderhalf uur vind ik het meestal wel welletjes. Dan heb ik er ook gewoon geen zin meer in. En daar komt bij, na anderhalf uur vind mijn lichaam het ook wel genoeg hoor.

Ik heb er natuurlijk wel over gelezen, hoe je van halve marathon naar hele marathon gaat. Zo las ik in een boek “op weg naar de marathon” dat je drie keer in de week moest lopen. Twee korte afstanden (5-10 kilometer) en één keer per week een lange. Je begint dan bijvoorbeeld in week 1 bij 20 kilometer, week 2 loop je de helft van je langst gelopen rondje (10 kilometer dus) en in week 3 loop je 10% langer dan je langst gelopen rondje (22 kilometer dus). In week 4 loop je dan weer de helft (11 kilometer) en zo ga je net zo lang door tot je bij je doel bent. Op zich lijkt me dit wel haalbaar. Maar…. je moet het wel doen. Je moet er tijd voor maken en je moet het volhouden.

Heb ik ook weer eens een kwaaltje dat me er van weerhoudt met veel plezier hard te lopen. Ik heb momenteel twee tenen (de tenen naast de grote teen) die meer weg hebben van een champignon dan van gezonde tenen. Ik ben erg blaar gevoelig en ze zitten dan ook overal op en onder mijn voeten, waaronder onder mijn teennagels. Maandag had ik het in mijn hoofd gehaald dat ik best wel eventjes voor pedicure kon spelen en dus zette ik mijn voeten een uurtje in de soda en ben toen met schaartjes en naalden in de weer gegaan. Doordat mijn teennagels zo zacht waren geworden ging dat knippen ineens wel heel erg makkelijk. Gevolg? Ik heb zowat geen nagels meer over en ik ben zo ver gegaan dat ik tot de ‘open’ huid geknipt heb. Daarna was ik niet zo slim om mijn tenen goed te verbinden en ik denk dat er iets van vuil bijgekomen is, want mijn tenen zijn nu dus ontstoken en AU dat doet pijn.

Het is altijd wel weer wat he, met dat hardlopen van mij. Is het geen blessure aan mijn scheenbeen zijn het blaren die me van het rennen weerhouden. Gevaarlijke sport dat hardlopen…

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

15 Reacties

 1. maart 21, 2012 / 17:24

  ooh wat vervelend van je voeten :( succes ermee :O

 2. maart 21, 2012 / 17:39

  Soms denk ik: wat doen wij (hardlopers) onszelf toch aan? Maar dan wordt het weer leuk en dan weet ik weer waarom ik het doe. =) ’t Is net een relatie, met ups en downs.

 3. maart 21, 2012 / 17:49

  Ik hoop dat alles snel beter word :).

  Liefs, Mariette

 4. maart 21, 2012 / 17:55

  Hahahaha een champignon :’)
  Hardlopen is ook een gevaarlijke sport eigenlijk… en eigenlijk is het ook heel slecht voor je gewrichten enzo, hoe je het ook wendt of keert. Maar met dit weer is het heeeerlijk

 5. maart 21, 2012 / 17:58

  Brr, dat klinkt ook nogal pijnlijk. Beterschap met je voeten
  en nooit meer zelf pedicure spelen, he ;)

 6. maart 21, 2012 / 18:09

  Ooh beterschap met je voeten!

 7. maart 21, 2012 / 18:20

  heel veel succes!

 8. maart 21, 2012 / 18:50

  Oh, moppie. Misschien moet ik toch maar eens naar DH en dat we samen Bikrammen. Rustig aan, he? Kus!

 9. Esther
  maart 21, 2012 / 19:36

  Doordat verbinden kon er geen zuurstof bij die wonden, ik denk dat het daardoor is gaan ontsteken.
  Of indd een bacterie erbij, maar omdat je dus verband erop had, kon die dus niet weg.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 21, 2012 / 21:05

   Ik had er juist niks omheen zitten.. Maar het was dus open..

 10. Nadie
  maart 21, 2012 / 20:50

  Hahaha dat kwaaltje omschreven, heb zó hard moeten lachen! Ik wilde ook elke dag flink lachen, dus bij deze: heel erg bedankt:D

 11. Kimberly
  maart 21, 2012 / 23:00

  Ik.Haat.Sporten.. Verschrikkelijk.. Maar door jou krijg ik best zin om te gaan lopen. De enige sport die ik de afgelopen 2 jaar gehad heb is een de work out video’s op Youtube nadoen.. 3x ofzo..
  Ik trek morgen mijn ‘sportschoenen’ aan (versta super oude sneakers) en ga hier in de stad een rondje lopen (weeral, lees slenteren). Geweldig artikel weer!

 12. maart 21, 2012 / 23:22

  Als je een halve marathon kan rennen(en dat doe je best goed en snel), dan kan je ook een hele.
  Gewoon het schema volgen, voetje voor voetje en voordat je het weet ben je 13 weken en een marathon verder ;-).
  Ik kan je de Falce Ru 4 aanraden, de marathon sok bij uitstek en behalve ik zelf door vele marathon lopers gedragen als de SOK.
  http://www.hardloopcentrum.nl/falke-ru-4-short-dames.html
  Persoonlijk smeer ik voor de lange duurlopen, marathon of ultra mijn tenen,nagels,voeten in met Purol zalf, eventueel ook de tepels tegen het bloeden?.
  Werkt echt en je zal zien dat er geen blaren komen, en anders heb je de verkeerde loop schoen.

  Sucses.

 13. Emma
  maart 22, 2012 / 15:37

  Gadverdamme!Ok, hou je vieze voetverhalen voor jezelf. Blegh!

 14. maart 23, 2012 / 00:01

  Ik ben net begonnen met hardlopen deze week, maar ik kan me dus schrap zetten voor de kwaaltjes, haha. Ik dacht dat spierpijn in mijn onderbenen, aan de buiten kant boven mijn enkels al erg was.. het kan dus nog erger.