RUNNING TO NYC: XI, it SUCKS

Ik kan niet anders dan toegeven dat ik momenteel nogal last heb van het fenomeen “zelfmedelijden”. Ik wilde dat het anders was, maar als ik niet uitkijk zwelg ik erin. Ik heb al negen dagen niet hardgelopen en IT’S KILLING ME. Beetje vreemd dat dit van mij af komt (zij die haar gymleraar ooit vertelde dat ze wel gewoon wat minder at, toen hij haar vertelde dat beweging goed was voor haar figuur, niet dat ik dat toentertijd nodig had, maar je moet wat zeggen om een vijftienjarige puber aan te spreken), maar het is toch echt heus.

Ik mis het lopen verschrikkelijk en iedere keer als ik denk dat het wel weer gaat, wandel ik vijf minuten en weet ik dat het niet zo is. Als je ’s nachts wakker wordt met pijn in je been en als in iedere droom je pijnlijke been de hoofdrol speelt, dan weet je dat het niet goed zit.

Maar net als hardlopen onder invloed van ibuprofen, helpt ook zelfmedelijden mijn scheenbeen niet genezen. Dus ik ben vanaf NU vastberaden om heel snel een andere sport te vinden die mij dezelfde rush kan geven als hardlopen mij de afgelopen maanden gaf. Ik heb een mountainbike, maar ik weet het niet. Er zit hier een zwembad op 800 meter afstand (volgens Google Maps), maar ik ben tot nog toe te lui geweest om uit te vinden hoe laat en wanneer je daar kunt zwemmen (daar komt bij, mijn fysio heeft me ooit verteld dat ik beter niet kan zwemmen, omdat ik mijn nek daar te veel mee zou belasten, maar OOIT hoeft niet te betekenen dat dat nu ook nog steeds geldt). Ik heb ook gedacht aan kickboksen, gewoon omdat ik af en toe best wel eventjes mijn zogenaamde agressie kwijt zou willen, maar 1. waar moet ik beginnen? en 2. volgens mij komt er bij kickboksen ook nog wel aardig wat voetenwerk kijken en dat lijkt me niet erg bevorderend voor mijn scheenbeen (mag absoluut niet springen).

Dan komen we natuurlijk uit bij yoga, maar hoeveel yoga ook doet voor mijn kont, zo weinig voorziet het mij in mijn high/rush. Geen alternatief dus.

Tegelijkertijd heb ik ook nog steeds die halve marathon over 45 dagen niet uit mijn hoofd gezet. Om het nog maar eventjes niet te hebben over die marathon in New York.

Zo en volgende week heb ik weer een inspirerend stukje, in plaats van dit deprimerende verhaal.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

31 Reacties

 1. michelle
  januari 25, 2012 / 17:02

  Sterkte meid! :(

 2. shirley
  januari 25, 2012 / 17:14

  misschien is XCO iets voor jou ?

  • januari 25, 2012 / 17:24

   Hee dat doe ik ook!

 3. januari 25, 2012 / 17:22

  Is Zumba niks voor je? Of Steps? Heel erg leuk, werkt verslavend (voor mij dan), leuke muziek, goed voor je kont! :)

 4. januari 25, 2012 / 17:23

  Kickboksen is héél belastend voor je scheenbenen! Niet doen dus! Ik heb het zelf 2 jaar gedaan en heb nu nog zogenaamde ‘deuken’ in het bot van mn scheenbeen.. Not a good idea for you. Je kan wel ‘normaal’ boksen, ook goed voor je uithoudings vermogen en daarbij mag je niks met je benen, zogenaamd niet onder ‘de gordel’ werken hahah! Kijk wel uit voor een zogezegde stierenek (gespierde nekspier, lijk je breed = lelijk ) dat kreeg ik dus heel erg en ik vond het niet zo charming! Keep ya head up annemerel alles komt goed :). Liefs

 5. januari 25, 2012 / 17:40

  Nee, kickboksen is geen optie. Yoga wordt je heel sterk van dus dat is wel weer goed. Maar die rush tsja.. Ik zou het helaas niet weten. :( Hoop dat je snel iets leuks vind.

 6. joyce
  januari 25, 2012 / 17:49

  ik doe aan hardlopen en aan klimmen! In zo’n hal iedere week, die adrenaline als je de top bereikt: heeeerlijk! misschien een alternatief?

 7. Leonie
  januari 25, 2012 / 17:50

  Ah balen joh!
  Hopelijk gaat het snel beter!

 8. miranda
  januari 25, 2012 / 17:53

  ooh dat lijkt me echt frustrerend.
  Vooral omdat je zo graag wilt!
  Hoelang gaat het nog duren voordat je weer mag/kan hardlopen?

 9. Leandra
  januari 25, 2012 / 18:03

  Aw, ik hoop dat het snel beter gaat met die scheenbenen van je! :(

 10. januari 25, 2012 / 18:07

  Ow :( Hoop dat je snel weer mag lopen dan!

 11. januari 25, 2012 / 18:08

  Kickboksen.. No niet doen.. Boksen kan.. Ik mag komende half jaar niet meer hardlopen door blessure waar ik al 6 jaar mee loop! Dus geloof mij, neem rust! wat je wel kan doen, dit versterkt je beenspieren goed.. Is wielrennen/fietsen op een race fiets..:)

  Ik ben nog maar net begonnen maar fiets binnen al 34,8 km per uur! en de rush heb je zeker weten ervan:) ik wacht nog even op wat minder wind en dan ga ik weer naar buiten! en ik kan bevestigen de pijn in mijn knie gaat met sprongen voor uit! en super goed voor je conditie, wat ook weer goed is voor hardlopen:)

 12. januari 25, 2012 / 18:59

  Eén ding: NIET kickboksen als je niet mag springen. Kickboksen en springen gaan met elkaar samen. Plus die trappen op de kickbag zijn ook niet echt goed voor je schenen denk ik.

 13. Lily
  januari 25, 2012 / 19:03

  Heeeej,

  Ik heb even een totaal ander vraagje,
  maar gaan jou starbucks thermosbekers niet lekken in je tas.
  Ik ben namelijk ook op zoen naar zo’n beker, omdat ik heel veel in de trein zit.
  maar ik ben bang dat dat klepje heel snel opgegaat. dat het openschuift zeg maar. en gaat hij lekker als het scheef ligt?
  Ik hoop heel erg dat je hier een reactie op wilt geven.
  Heel veel beterschap met je been en ik hoop dat je snel weer kunt hardlopen.
  xxxxxxxx

  • Annemerel
   Auteur
   januari 25, 2012 / 20:54

   De ronde beker die je bijvoorbeeld hebt met het groene logo op het witte papier lekt bij mij absoluut niet (als je er niet teveel in doet), de andere beker (de nieuwe kerstbeker) daar moet ik wat beter mee opletten!

 14. Nynke
  januari 25, 2012 / 19:09

  Ah jammer zeg! Maar spring op die mountainbike, ik doe het nu ook sinds een tijdje en heb er nu echt plezier van! Het is echt super leuk (leuker dan je denkt misschien), zeker een aanrader.

 15. januari 25, 2012 / 19:12

  ah, vervelend! heel veel sterkte (& beetje zelfmedelijden is nooit erg toch ;))

 16. januari 25, 2012 / 19:26

  Hè, bah. Dat is erg vervelend dat je het hardlopen niet meer kan. Hardlopen is een onwijs blessuregevoelige sport. Misschien iets als dansen / bommen ? Bommen vind ik zelf heerlijk, kan daar echt mijn voldoening uithalen. Bovendien, als je niet wilt springen hoeft dat ook niet want je wordt nergens toe gedwongen. (bij kickboksen dan weer wel, als je niet uitkijkt..)

 17. januari 25, 2012 / 19:40

  Heb je wel eens Bikram yoga geprobeerd? Misschien krijg je daar wat meer voldoening van dan “gewoon” yoga!

 18. januari 25, 2012 / 21:52

  Ooooh nog niet opgeven hoor! Wel je rust pakken natuurlijk ;-)

  Hopelijk volgende week weer een power running post :-D

 19. januari 25, 2012 / 23:08

  Ah wat naar voor je. Ik wens je snel beterschap toe en/of dat je iets anders leuks vindt. Misschien pilates? Heb t wel eens gedaan en is een stuk inspannender dan yoga en je krijgt er een nog mooiere kont van volgens mij ;) Of poweryoga natuurlijk. En volgens mij is zwemmen juist héél erg goed en één van de minst belastende sporten omdat je in het water bent..

 20. Lis
  januari 26, 2012 / 09:31

  Is Bikram yoga niet iets voor jou? Het is een vorm van ‘power’ yoga in een zaal die verwarmt is tot 40 graden. Ik ben ook een tijd lang geblesseerd geweest en op zoek gegaan naar een sport die niet te belastend was maar tegelijkertijd echt super zwaar en uitdagend.

 21. Lis
  januari 26, 2012 / 09:31

  ohja, er zit een Bikram yoga studio in Den Haag

 22. Lisanne
  januari 26, 2012 / 10:01

  Ben je al eens naar een podotherapeut geweest om te kijken of zooltjes kunnen helpen voor je schenen?
  Misschien dat je daar nog baat bij hebt?

 23. Shirley
  januari 26, 2012 / 11:31

  van poweryoga krijg je wel de ”rush!” Ik tenminsten wel.

 24. januari 26, 2012 / 11:35

  Ah af en toe mag je zelfmedelijden hebben. Zeker als ik lees dat je daardoor gewoon niet kan hardlopen.. Ik hoop dat het snel over is en je het weer kan oppakken..

 25. Joëlle
  januari 26, 2012 / 11:59

  Iets van fietsen/spinning inderdaad, power/bikram yoga, aquarobics (klinkt vrij suf, maar het schijnt best leuk te zijn als je een studentengroep uitkiest en niet de 50+), squash (mja, wel weer rennen maar een beperkte afstand). Van dansen kan ik trouwens ook wel een rush krijgen als ik maar intensief genoeg dans, maar daarmee kun je ook weer blessures oplopen.

 26. marleen
  januari 26, 2012 / 12:16

  bodypump!

 27. Felicia
  januari 27, 2012 / 18:34

  Hey Annemerel,
  Ik doe aan hardlopen, fitness, karate en daarnaast ook yoga maar vooral pilates is erg bevordelijk voor een mooi en strak lichaam :) Niet veel herhalingen en je kunt ook gewoon wekelijks 1x 20 minuten en 1x een uur pilates doen als je dvds koopt.

 28. januari 27, 2012 / 20:50

  Sterkte ermee!

 29. Renske
  januari 28, 2012 / 16:34

  Vervelend zeg:( Hoe lang is de verwachting dat het gaat duren dan? Ik zou zeggen: blijf lopen (wandelen dan) en bouw het op die manier op. Qua sport doe ik thuis yoga en pilates en loop ook hard sinds 2 weken, dus wat betreft die high rush heb ik geen tips helaas. Hopelijk vindt je iets leuks.