RUNNING TO NYC: IXX

Photobucket

Het is ongelooflijk maar waar, na die 21,1 kilometer in 1.56.31 (JUST LOVE, saying that) heb ik GEEN spierpijn gevoeld. Maandag ben ik op mijn mountainbike gesprongen naar mijn ouders (door de duinen is dat ongeveer 10 kilometer heen en 10 kilometer terug). Terwijl ik op mijn fiets stapte bedacht ik me dat het al minstens vijf maanden geleden was dat ik voor het laatst op een fiets zat. Reden? Ik ben te lui om naar de schuur te lopen en dat ding te pakken. En ook omdat de tramhalte op minder dan vijf minuten wandelen ligt en mijn auto altijd aanlokkelijk voor de deur staat. Maar goed, waar wil ik nu naar toe? Nou kijk, ik heb nu dus wel spierpijn en ik weet vrijwel zeker dat die fiets de boosdoener is. Ik heb pijn op plekken waar ik normaal nooit pijn heb. Zoals in mijn knie. Goede grap he.. Annemerel doet een dagje rustig aan en stapt daarom op haar fiets, krijgt ze DAAR spierpijn van. En nee, dit kan geen spierpijn zijn die ik tijdens de halve marathon heb opgelopen. 24 uur na de wedstrijd had ik nog nergens last van, het kwam pas dinsdagochtend en de pijn is dus duidelijk anders.

Gelukkig was de spierpijn vandaag alweer zo goed als verdwenen en kon ik weer rustig op pad voor een fijne tien kilometer.

Maar nu, de vraag die ik de laatste dagen vaak gesteld krijg.. “He Annemerel, je hebt je doel gehaald, de halve marathon binnen twee uur, nu ga je dus de marathon van New York lopen?”

Hele goede vraag en daarop kan ik positief antwoorden. Maar of dat in 2012 of 2013 gaat gebeuren, dat is nog even de vraag. Ik heb wel besloten dit jaar niet voor KiKa te gaan lopen. Ik ben eens goed gaan lezen (ja, nu pas) en wat blijkt.. op 1 juni moet ik al 3000 euro bij elkaar hebben verzameld. Uh OH! In tweeënhalve maand 3000 euro aan sponsorgeld? Dan mag ik wel met een heel goed plan komen. Ik zit nu op zo’n 50 euro (door mijn kledingverkoop!). Ik heb nu helaas gewoon de tijd niet om in zo’n kort tijdsbestek zoiets op te zetten. Maar misschien volgend jaar… (mijn blog bestaat op 25 juni 2013 bijvoorbeeld precies 10 jaar… En ja, mijn fantasie slaat nu wel een beetje op hol, maar dat mag toch?).

Oh en daar komt bij he.. Toen ik die 21,1 kilometer had afgelegd had ik niet zoiets van, “Goh, laat ik er nog ff 21,1” lopen. Sterker nog, als iemand me verplicht had nog 100 meter langer door te lopen had ik waarschijnlijk geweigerd. Ik kon gewoon niet meer en ik kan me ook niet voorstellen dat ik dat over acht maanden wel kan. Maar ja, aan de andere kant. Vier maanden geleden moest ik ook nog steeds overgeven na vijf kilometer en wist ik ook niet meer hoe ik ooit een halve marathon in 2.08.22 had kunnen lopen (en vier-en-halve maand later doe ik het weer, 12 minuten sneller!). Ik bedoel maar, wat een beetje training al niet kan doen.

Maar trainen voor een marathon is denk ik toch wel een beetje anders. Dan kom je niet weg met twee keer in de week een uurtje en één keer anderhalf. Nee, die uurtjes mogen er in blijven, maar die anderhalf uur zou ik over een paar maanden mogen verdubbelen. Ik heb nog een lange weg te gaan. Ik loop nog steeds die marathon dit jaar. Of ‘ie in New York, Amsterdam of op eigen gelegenheid door de duinen is, dat is nog even de vraag.

Keep you posted ladies!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

12 Reacties

 1. Merel
  maart 14, 2012 / 17:15

  Het is nogal aan de late kant, en je zal de comments niets voor niets hebben gesloten. Maar onder het motto goed de zomer in: zou ik misschien alsnog dat yoga filmpje mogen hebben? Ben zo benieuwd!

  Alvast bedankt!

 2. maart 14, 2012 / 17:48

  Nog steeds erg knap van je! Wou dat ik het kon haha.

 3. Sascha
  maart 14, 2012 / 18:05

  Spierpijn ontstaat heel vaak juist 2 dagen erna. Dan denk je de dag erna, gelukkig ik heb niks, en dan BAM. Die vroege type spierpijn wordt veroorzaakt door verzuring. Maar die late spierpijn is schade van je spieren zelf en die ontstaat tussen de 24 en 48 uur na het sporten, dus ergens dinsdag ochtend zou het meest waarschijnlijke zijn. En het fietsen heeft het misschien erger gemaakt, maar ik het heeft zeer waarschijnlijk veel meer met die halve marathon te maken.

  Ik vind het overigens wel heel knap van je. Ook een mooie tijd!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 14, 2012 / 18:55

   Ik denk toch dat het niets met de halve marathon te maken heeft.. het doet namelijk absoluut geen pijn als ik loop, alleen als ik zit, met mijn knieen gebogen. En ik heb echt nog NOOIT dit soort pijn gehad. Ik heb wel eens pijn in mijn knie gehad (andere dan waar ik nu pijn in had) en dat voelde een beetje stekerig, dit lijkt wel gewoon blauw..

 4. Daphne
  maart 14, 2012 / 18:07

  jij loopt toch met die horloge van nike+?
  is dat fijner dan met de app van nike+ voor op de iphone?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 14, 2012 / 18:53

   Ja ik wissel het af. Als ik lange afstanden loop wil ik mijn telefoon toch wel graag bij me hebben voor noodgevallen, bij de halve marathon zijn zoveel mensen dat ik niet vond dat ik hem nodig had ;-). Het loopt veel fijner, rustiger, vrijer. Je raakt niet in de verleiding ondertussen op twitter te kijken en ja ik vind het relaxter lopen..

 5. maart 14, 2012 / 18:16

  Djeeesss wat knap zeg van je!!

  Liefs, Mariette

 6. maart 14, 2012 / 18:53

  superknap van je, echt respect. Ik doe het je niet na ;)

 7. maart 14, 2012 / 19:18

  Goedzo dat je niet over je grenzen heen gaat :) 22 is ook nogal wat! Een halve marathon in het buitenland is ook gaaf!

 8. maart 14, 2012 / 19:52

  Dat gaat je vast lukken! Ik wou dat ik het kon haha

 9. Esmée
  maart 15, 2012 / 23:51

  Ik ben een keer volgens mij door bloglovin op je blog gekomen, ik was meteen enthousiast en had veel oude artikelen teruggelezen. Geen idee hoe lang ik je nu volg. Maar ik vind je echt geweldig! Ik lees eigenlijk alleen maar, maar comment nooit. Soort van luiheid i think (i’m sorryy.. haha) Ik wou even zeggen dat je me inspireert. Ik ben vandaag begonnen met hardlopen, en dat komt mede dankzij jou! Het is zwaar om op te bouwen, maar ik heb zoveel respect voor jou en voor andere die zolang kunnen rennen.En motiveert me alleen maar om het ook te kunnen. Ik vind je tof Annemerel <3

  • Annemerel
   Auteur
   maart 16, 2012 / 07:38

   Super leuk om te horen Esmée! Heel veel succes met hardlopen. YOU CAN DO IT! Echt hoor, als ik het kan, kan jij het ook!