RUNNING TO NYC: IX, Just 2 more months

Vandaag nog precies twee maanden, oftewel 60 dagen, tot.. De City Pier City. Mijn eerste halve marathon sinds een jaar. Zo’n half jaar geleden had ik ook nog precies twee maanden tot een halve marathon. Het was ergens halverwege augustus en ik wilde de halve marathon van Amsterdam lopen in oktober. Ik was vastberaden dat het me zou lukken, maar eh.. Het ontbrak me toentertijd gewoon een beetje aan motivatie. Waarom het toen niet lukte en waarom het deze keer dus echt wel gaat lukken? Dat ultieme doel van de New York Marathon in het vooruitzicht.

Twee maanden geleden zei ik tegen mezelf, als je in maart de halve marathon binnen twee uur loopt, dan lukt die hele marathon acht maanden later ook wel. Op dit moment ben ik nog niet volledig overtuigd dat die halve marathon binnen twee uur me gaat lukken, maar ik weet wel dat ik er alles aan zal doen om het waar te maken.

Ik loop nu liever tien dan vijf kilometer. Ik merk dat ik door tien kilometers te lopen veel meer aan uithoudingsvermogen opbouw. Vijf kilometer is ook eigenlijk net te kort om die heerlijke runner’s high te voelen. Die komt dan net op het moment dat ik mijn laatste passen zet. Het feit dat ik weer kan genieten van een tien kilometer zegt ook wel wat. Het afgelopen half jaar was zo’n tien kilometer eigenlijk meer een straf, dan dat het mocht. Doordat ik het zo weinig deed had ik iedere keer weer het gevoel dat ik langzaam afstierf en als ik dan helemaal bezweet en buiten mezelf thuis aankwam, dan had ik er voor de komende vier weken wel weer genoeg van. Ja vind je het gek dat mijn conditie daar niet van vooruit ging?

Mijn plan voor de komende weken? Drie keer in de week rennen, waarvan één keer in de week een duurloop. Eerst nog een paar keer vijftien kilometer, eind januari 20 kilometer, net voor mijn wintersport het liefst 25 kilometer en het weekend na mijn wintersport weer 20. En dan maar hopen dat het me lukt. Aan mijn hardloopkleding zal het in ieder geval niet liggen. Ik ben helemaal verliefd op mijn nieuwe setje van Stella McCartney voor Adidas. Het staat niet alleen een stuk sportiever dan mijn oude hardloopkleding (een hardlooplegging met een grote fijne trui van Tommy Hilfiger die ik al draag sinds mijn eerste hardlooprondjes in 2006), zo’n hardloopvestje houdt je ook een stuk beter warm en het is natuurlijk een stuk meer aërodynamisch (ha ha ha ha).

Trouwens, op de site van TomTom is nu een EXTREEM leuke winactie! Je kunt een reis winnen naar New York, waar je niet alleen een helikoptervlucht zal krijgen, maar ook een hardlooptraining in Central Park en eentje door New York CITY! Ik zou willen zeggen, doe mee! Maar doe dat toch niet, want eh.. dat verkleint alleen maar weer mijn kansen, haha!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

15 Reacties

 1. januari 11, 2012 / 17:24

  Goed bezig meis!

 2. januari 11, 2012 / 17:28

  Wauw, respect voor je uithoudingsvermogen! Succes!

 3. januari 11, 2012 / 17:41

  Succes! Hoop je daar tegen te komen!

 4. januari 11, 2012 / 17:55

  I entered the contest but from the Spanish site… good luck!!! ;)

 5. januari 11, 2012 / 18:04

  Lekker bezig! Veel plezier en succes nog met trainen!

 6. januari 11, 2012 / 18:07

  Super goed bezig!

 7. stephanie M
  januari 11, 2012 / 18:09

  Heeey Annemerel!

  Ik ga dit jaar ook weer de CPC lopen in den haag! Ik loop altijd de 5 km, ik heb nu al 4 jaar mee gedaan dus elk jaar ben ik weer van de partij!

  Veel succes alvast :)

  xx

 8. januari 11, 2012 / 18:15

  Leuk, leuk, leuk!
  Het horloge vraag ik voor mijn verjaardag (maart)

  Zelf ga ik de marikenloop in Nijmegen lopen (20 mei)

 9. januari 11, 2012 / 19:08

  You can do it! Als ik zo je blogs lees dan ben je gemotiveerder dan ooit, dus die marathon(s) die lukken wel! :)

 10. Aukje
  januari 11, 2012 / 19:23

  Ik heb je blog pas net ontdekt (hoe ik ‘m in 8 jaar nooit ben tegengekomen weet ik ook niet) en ik lees pas nu je NY marathon plannen. Ik heb de afgelopen 4 maanden in NY gewoond en ik heb ook de marathon gezien. De sfeer was ZO goed. Ik stond iets minder dan een kilometer voor het einde in Central Park en ik kon niets anders dan drie uur lang iedereen keihard aanmoedigen. Het was zo vet om te zien (laat staan om zelf over de finish te komen!), echt, niets anders dan respect voor elke loper. Heel heel erg veel succes met trainen, maar ik weet zeker dat je van elke minuut gaat genieten!

 11. januari 11, 2012 / 19:56

  Het lijkt me zo leuk als je de marathon van NY gaat lopen! Weet je al hoe je het geld voor Kika bij elkaar gaat krijgen? Jouw enthousiasme heeft me aangespoord om ook weer te gaan lopen. Ik hoop dit jaar de ladiesrun te gaan lopen in Rotterdam!

 12. januari 11, 2012 / 19:58

  Supergoed bezig! Echt heel goed

 13. januari 11, 2012 / 22:34

  Ooooh ik wil ook weer 10km lopen! Vandaag 15 min uitgeprobeerd en nergens last van gelukkig.

 14. Milou
  januari 12, 2012 / 00:24

  Ik volg je blog al best lang maar ik reageer nooit! Maar je inspireert me met hardlopen. Afgelopen zondag heb ik aan mijn eerste wedstrijd meegedaan, Kwrt marathon van Egmond. Het was echt super en ik zit nu te twijfelen of ik me in zal schrijven voor CPC…lijkt me wel een toffe wedstrijd!

 15. januari 12, 2012 / 00:39

  En wie gaat jouw dan hazen naar die 2 uur op 11 Maart?.
  De tijd van 2 uur is bij haas Rinusrunning bijna verzekerd en vlaker dan vlak de halve marathon op tijd rennen is geen probleem.

  Behalve mijn haas loop klussen tijdens de 20 van Alphen, Enschede marathon,Eindhoven marathon,en Amsterdam marathon kan je geen betere haas vinden!.
  Al velen naar een mooie super PR tjd gehaasd tijdens de vele hardloopwedstrijden en mocht je die uitdaging aan durven?.
  Mail mij maar via http://www.rinusrunning.nl en kan je onderweg veel vertellen over de marathon, Newyork en voordat je het weet loop je onder de 2 uur.
  Groet Rinus.