RUNNING: Puma – Forever Faster

 photo Collages20.jpg

Afgelopen maandag bezocht ik (zoals je in mijn PLOG hebt kunnen lezen) een evenement van Puma. De nieuwe voorjaarscollectie werd gepresenteerd. En wat voor een collectie..

Als je aan Puma denkt, denk je misschien niet direct aan hardloopkleding. Maar daar moet dit seizoen verandering in komen, Puma gaat zich vanaf dit seizoen weer focussen op waar ze mee begonnen zijn; sportswear. Met de focus op hardlopen en voetbal. Vooral in dat eerste ben ik geïnteresseerd. Dat begrijpen jullie. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Puma de officiële sponsor van de snelste man op aarde – Usain Bolt – is? En niet sinds dit seizoen, nee Puma sponsort Usain al vanaf het begin van zijn carrière. Dat Puma zichzelf The Fastest Sports Brand in the World noemt komt niet helemaal uit de lucht vallen dus ;-). Met de nieuwe tagline ‘Forever Faster’ wil Puma vanaf dit seizoen de hardloopscene veroveren.

De hardlooplijn is gebaseerd op de nature of performance. De natuur is de grootste inspiratiebron voor Puma. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de Mobiumschoenen. De zool van deze schoen is gebaseerd op de voet van een poema, het is het resultaat van twee jaar onderzoek naar hoe de voet precies beweegt.

Ik heb een aantal producten uit de nieuwe lijn van Puma geprobeerd tijdens een korte run rond Artis en heb gisterochtend mijn eerste échte run in een aantal kledingstukken gehad. Ik ben erg onder de indruk van de ACTV pants (rechtsboven). Aan de binnenzijde van de broek zit een bepaald soort rubber dat zorgt voor een micromassage van de spieren tijdens het lopen. Het is gebaseerd op het principe van sporttape en het loopt van je bovenbenen rondom je knieën tot aan de enkels. Mijn run was slechts vijf kilometer en echt direct verschil voelde ik niet, maar ik kan me wel voorstellen dat dit tijdens langere duurlopen kan helpen. Daarnaast – niet geheel onbelangrijk – zakte de broek niet af en zit er een touwtje in waarmee je de broek kunt aansnoeren. Heel fijn.

Ook leuk: het roze Nightcat jasje. Dit is het antwoord op Nike’s Flashjacket, in de stof zit een patroontje verweven dat oplicht wanneer er een lamp op geschenen wordt (bijvoorbeeld een koplamp). Erg fijn tijdens een donkere run.

Mijn eerste indruk van de nieuwe collectie? Positief! Ik vertel jullie er graag binnenkort – wanneer ik er meer ervaring mee heb – meer over.

De Puma collectie is onder andere te koop bij Run2Day Amsterdam en Utrecht en via Puma.com.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

22 Reacties

 1. februari 12, 2014 / 12:04

  Die ACTV pants klinkt wel echt goed! Die zou ik wel willen gebruiken tijdens het hardlopen

 2. februari 12, 2014 / 12:37

  Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen. het ziet er veelbelovend en mooi uit in ieder geval!

 3. februari 12, 2014 / 12:40

  Ik vind die paarsblauwe driekwart legging echt heel tof!

 4. februari 12, 2014 / 12:46

  Ik ben net begonnen met hardlopen. Met dit jasje zie je er meteen een stuk leuker uit! Ook de ACTV pants zou ik graag eens proberen!

 5. februari 12, 2014 / 12:48

  Ziet er mooi uit zeg! X

 6. februari 12, 2014 / 13:04

  Klinkt positief maar ik vind het uiterlijk dan weer niet heel bijzonder.

 7. februari 12, 2014 / 13:18

  De legging klinkt fijn en het jasje is mooi!

 8. Femke
  februari 12, 2014 / 13:55

  Dat jasje vind ik zooooo leuk!

 9. februari 12, 2014 / 14:04

  Ik vind dat jasje met dat patroontje echt cool, zag er op Instagram bij Lin tof uit. Rennen door Artis lijkt me ook super!

 10. februari 12, 2014 / 14:19

  Dat roze jasje is tof!
  Ben benieuwd naar je ervaringen.

 11. Eef
  februari 12, 2014 / 14:26

  Ziet er leuk uit! Niet te flashy, en er is gedacht aan comfort, leuk! Had ik maar wat geld ;)

 12. februari 12, 2014 / 14:29

  Wat een handig idee van het jasje. De rest vind ik er helaas niet zo bijzonder uit zien, maar wellicht is het heel comfortabel tijdens het lopen, daar ben ik wel benieuwd naar.

 13. februari 12, 2014 / 15:17

  Dat jack wil ik wel

 14. februari 12, 2014 / 15:30

  Klinkt goed, fijn dat okk puma voor de hardlopers aan de slag gaat!

 15. februari 12, 2014 / 16:35

  Ik vind die capribroek rechts onderin echt superleuk!

 16. februari 12, 2014 / 16:43

  Ik vind vooral de eerste twee items heel mooi!

 17. februari 12, 2014 / 17:20

  Dat roze jasje is leuk!

 18. februari 12, 2014 / 17:45

  Ik vind het jasje het leukst :D toffe collectie hoor.

 19. Sas
  februari 12, 2014 / 22:42

  Die broek ziet er wel interessant uit. De broek die ik nu draag zakt elke keer net een heel klein beetje af en dat is echt heel irritant. Verder inderdaad qua uiterlijk niet heel spannend, maar ik ben benieuwd wat je er van vindt.

 20. hannie
  februari 13, 2014 / 09:32

  Jasje en de paarse legging zijn erg mooi. De andere stukken zien er wat gewoontjes uit. Maar ik zag dat de prijsjes van deze stukken ook wel te doen zijn. En als je een flashy jasje hebt kun je daarbij ook best een zwarte broek dragen ;-)

 21. februari 15, 2014 / 14:16

  Oeehw dat roze jasje is wel heel mooi <3 Maar misschien moet ik eerst weer écht actief gaan lopen, voordat ik dat jasje verdien ;)