RUNNING: I’ll Give Anything But Up

Photobucket

Op het moment dat ik het zo druk krijg dat ik soms niet eens meer weet waar te beginnen is hardlopen vaak het eerste wat geluidloos uit mijn routine verdwijnt. Inmiddels is het vandaag precies vijf weken voor de halve marathon van Amsterdam en loop ik met moeite (als in: met vele momentjes van rust) zeven kilometer. Dit aantal mag dus over vijf weken met drie vermenigvuldigd worden en het aantal momentjes van rust mag gerust gedeeld door drie worden. Er is dus werk aan de winkel en of ik het ga halen, dat zal mij benieuwen.

Maar.. I’ll give anything… BUT up. In de buurt waar ik loop heb ik een kraantje gevonden waar heerlijk schoon en koud drinkwater uitkomt. Daar kom ik dus al een half jaar tijdens ieder hardlooprondje zowel op de heen als de terugweg langs. Kun je nagaan in wat voor andere wereld ik me bevind tijdens het hardlopen.

Wie komt me over vijf weken aanmoedigen in Amsterdam? En wie moedigt mij deze laatste vijf weken aan om ook daadwerkelijk te trainen zodat ik over vijf weken die finish zonder al te veel kleerscheuren haal? En wie van jullie loopt die halve marathon over vijf weken samen met mij?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

7 Reacties

 1. Marthe
  september 10, 2011 / 17:01

  Misschien moet je gewoon toegeven dat van 7 kilometer naar 21 kilometer in vijf weken een beetje teveel van het goede is?
  Je lichaam moet wel de tijd krijgen om te herstellen van het trainen (na elke training een rustdag bijvoorbeeld) en niet te veel in een korte tijd, daar krijg je blessures van en dan kun je langer niet hardlopen dan je lief is.
  Opgeven (of: erkennen dat iets niet mogelijk is) is misschien wel moeilijker en dapperder dan doorzetten en daarmee je lichaam pijn doen.

  Maar goed, jij kent je lichaam natuurlijk het beste, en als je denkt dat het je wel lukt, zou ik ook niet opgeven, maar ik zou er wel even goed over nadenken en je realiseren wat je je lichaam probeert te laten doen.

 2. september 10, 2011 / 19:24

  Wat je moet doen is die knop weer omzetten. Het is gemakkelijk om ‘even’ pauze nemen tijdens het hardlopen, maar eigenlijk heb je het helemaal niet nodig. Inmiddels is je conditie zo goed dat je wel door kan lopen, kwestie van DOEN! (Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik, daarom heb ik ook zo’n hekel aan alleen hardlopen omdat het dan zo makkelijk is om te stoppen, als ik met een vriendin samen loop dan loopt zij gewoon door en moet ik dus ook!) Maak een nieuwe/fijne muzieklijst met veel uptempo nummers zodat je daar extra energie van krijgt.

  Ik ben ’t eens met Marthe dat je niet te veel van je lichaam moet vragen, maar ik denk wel dat je het nog in vijf weken kan redden. Wat misschien jouw valkuil is, is dat je meteen elke sessie veel kms wil maken, terwijl je t beste één keer in de week een lange afstand kan lopen en de andere 2 keren maximaal 7,5 en 10 km (of iets in die richting, dat kan je zelf misschien beter inschatten).

  Halve marathon dit jaar is misschien wat te hoog gegrepen voor mij, ik doe volgende week zondag mee aan de Dam tot Damloop en dat wordt al een behoorlijke uitdaging. Wellicht volgend jaar!

  HEEEEL veel succes, ik weet dat je ’t kan!

 3. september 10, 2011 / 21:03

  Luister naar je lichaam. Je wilt je lichaam toch niet overbelasten voor zo’n “onnozele” halve marathon?

 4. september 11, 2011 / 09:29

  Succes met trainen. Maar blijf wel naar je zelf luisteren he?

 5. september 11, 2011 / 12:54

  Zeg maar werk aan de winkel om die halve nog te halen?.
  Dat kraantje is handig en zeker een aanrader.
  Aanmoedigen kan altijd vanaf de zijlijn en of ik de halve ga doen?, geen idee, misschien de hele marathon maar misschien ook niet door een blesssure.
  Ga er voor.

 6. Leonie
  september 12, 2011 / 10:23

  Hoihoi!

  Ik denk dat ik in dezelfde situatie zit. Heb me nog niet ingeschreven maar wel al aan veel mensen gezegd dat ik de halve marathon ga lopen (handig :-P) en ga hoe dan ook die halve lopen.
  Sinds de vakantie is de motivatie wat weg (de bikinistress) en de drukte helpt ook niet mee.
  Van het weekend de Dam-tot-Dam dus wie weet dat me dat motiveert…
  Zet ‘em op, goede muziek helpt!

  xxx Leonie

 7. september 13, 2011 / 09:56

  Ik ben laatst begonnen met hardlopen maar ik vind het zo zwaar, ik heb dan ook een erg slechte conditie. Jij heel veel succes met je marathon!