RUNNING: 8 weeks & 5 days

Photobucket

Zijn jullie niet trots op me? In één week tijd zes keer hardgelopen. M’n benen laten me in ieder geval nog niet in de steek. Ik heb nog geen enkele keer ook maar een klein beetje spierpijn gehad. Helaas ben ik er nog lang niet. Na iedere keer dat ik gelopen heb, ben ik misselijk en voel ik m’n hartslag door mijn hele lichaam gaan. How did that happen?

Ik heb deze week ontdekt dat door de regen lopen ook geen ramp is. Dat als het windkracht vijf is, dat je dan misschien niet zo hard gaat en dat dan best wel vermoeiend is om hard te lopen, maar dat het heus wel mogelijk is. Ook heb ik ontdekt dat ik na het hardlopen nooit trek heb in chocola of chips, maar juist in gezond. Ik heb ontdekt dat je lichaam al na een weekje hardlopen verandert, dat je heupen er smaller van worden en je kuiten gespierder. Verder reageert m’n huid erg goed op de frisse lucht en het zweten.

Al met al heb ik bedacht dat ik eigenlijk m’n hele leven moet blijven hardlopen omdat het me over het algemeen gelukkiger maakt op ieder vlak. Kunnen jullie me dit misschien helpen herinneren als ik weer eens in m’n luie dip zit?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

16 Reacties

 1. Phine
  augustus 15, 2011 / 18:05

  You go girl!!

 2. augustus 15, 2011 / 19:12

  Ik heb de afgelopen 2 dagen ook 2x hardgelopen en voor het eerst snap ik wat al die hardlopers er zo fijn aan vinden <3

 3. Daphne
  augustus 15, 2011 / 19:24

  Welk programma gebruik jij voor op je iphone??

 4. M
  augustus 15, 2011 / 19:32

  Ja inderdaad, waar maak je die statistieken mee? Welk programmaatje

 5. augustus 15, 2011 / 19:40

  Yeah! Ik heb vandaag en gister ook weer hardgelopen. Had nu eigenlijk al weer een week willen rennen, maar mijn benen en dan vooral knieën en rechterheup willen nog wel eens niet meewerken. Naja, ik ben in ieder geval blij dat ik kán hardlopen! ik hoop dat ze deze week wel mee willen werken, want hoe vaker ik kan lopen, hoe sterker die spieren daar worden en hoe minder last ik ervan ga krijgen. Tenminste zo zeg ik dat altijd, in de praktijk is het soms wel eens anders omdat ik soms te fanatiek ben, hihi.

 6. augustus 15, 2011 / 20:48

  Wat goed zeg! En wat voor programma gebruik jij? Ik heb wel een podcast, maar niet een programma waar ik het bij kan houden. Zit er bij jou zo leuk uit. ;)

 7. Marjon
  augustus 15, 2011 / 22:18

  Ahhh dit is een positieve sport-post en deze kon ik heeel goed gebruiken!!
  Hardlopen is zo akelig nog niet, maar dat moet ik ook eens beseffen wanneer ik mijn verslaving films kijken aan het onderhouden ben.

 8. augustus 15, 2011 / 23:00

  Ik wil ook hardlopen maar ik kan het gewoon echt niet. Maar nu heb ik besloten dat als ik een x kilo weeg, ook een programmatje + ipod (shuffle??) ga kopen, goeie schoenen en ook ga rennen. Als je het eenmaal kan lijkt me het fijn. Maar ik vind het gewoon zo frustrerend dat ik niet weet hoeveel ik dan gelopen heb.

 9. augustus 15, 2011 / 23:22

  Op de een of andere manier kan ik het niet. Ik zou het wel graag willen, het lijkt me namelijk ontzettend ontspannend maar ik heb 1, een conditie van 0,0 en 2, weet ik niet goed hóe ik moet lopen.. En ik vind het ook zonde om hardloopschoenen te kopen als ik bij voorbaat al bijna weet dat ik ze misschien 2 keer gebruik.. Maak eens een ‘hoe kan ik hardlopen’-tutorial! ;)

 10. augustus 16, 2011 / 00:10

  Impressive! Handig programma ook, wat je gebruikt!

 11. augustus 16, 2011 / 01:13

  Gaan we doen, vooral als je te veel en te snel gaat rennen in wind en weer ;-).
  Prima en zie het als tandenpoetsen, dat doe je ook omdat het gewoon zo erbij hoort, zo ook met het hardlopen, niet nadenken maar gewoon doen zoals het poetsen!.
  Groet Rinus.

 12. augustus 16, 2011 / 06:38

  Hardlopen deed ik wel eens een jaar geleden met de hond, maar al zo lang niet meer gedaan…

 13. augustus 16, 2011 / 10:32

  Goed bezig zeg! Wauw! :) Hardlopen is zoooo lekker! Ik zal je helpen herinneren. :) Jij mij dan ook?

 14. augustus 20, 2011 / 08:43

  Jep, help jij me dan ook herinneren? ;)… want ik heb ook gemerkt, regen en wind geen probleem.. maar met zon en 25 graden hardlopen? Hel!

 15. ilse
  augustus 20, 2011 / 21:49

  heee,
  hoe heet dat programma wat jij gebruikt?