RUN WITH ME: Wings For Life

Op 7 mei – vandaag precies over een maand! – sta ik voor de tweede keer aan de start van de Wings For Life World Run. Dit keer niet in Milaan, maar ‘gewoon’ in Breda. De reden dat ik een krappe drie weken na de Boston Marathon alweer aan de start van een hardloopwedstrijd sta? Tijdens de WFL World Run wordt geld opgehaald voor een heel belangrijk doel.

Hardlopen staat voor mij voor vrijheid. Het gevoel dat hardlopen me geeft is een soort onoverwinnelijkheid, als ik in mijn ritme zit heb ik het gevoel dat ik uren door kan gaan. Ik voel me zo licht en vrij, er is geen andere sport of bezigheid die me dit gevoel bezorgt.  Ik kan (en wil) me niet voorstellen dat er een dag zal komen waarop ik te horen zal krijgen dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Natuurlijk heeft iedereen weleens blessures waardoor je even aan de kant gezet wordt. Maar blessures zijn vaak tijdelijk. Dwarslaesies zijn dat helaas niet. Wanneer er op dit moment een dwarslaesie bij jou geconstateerd wordt moet je je voorbereiden op een leven in een rolstoel.

Natuurlijk is die rolstoel niet het einde van de wereld – dat heb ik een paar weken geleden ervaren toen ik rolstoelles kreeg van paralympisch atleet Kees-Jan van der Klooster. Kees-Jan kwam zestien jaar geleden lelijk ten val tijdens een wintersportvakantie en zit sindsdien in een rolstoel. Hij maakt het beste van zijn leven en heeft een super positieve instelling die hem onder andere naar de Paralympische Spelen in Vancouver en Sotsji bracht. En toegegeven, ik vond het best leuk om een ochtendje te spelen met die rolstoel.

Maar toch, ik kan daarna uit die rolstoel stappen en mijn dag vervolgen.

En die dwarslaesie zorgt voor meer complicaties. Zoals dat het lichaam de lichaamstemperatuur niet meer goed kan regulieren. Ook hebben veel mensen met een dwarslaesie last van incontinentieproblemen en doordat je altijd maar zit, is de kans op doorzit-plekken ook groot. Stel je voor dat je een blaar hebt op je enkel en dat je maar gewoon door blijft lopen met die blaar in dezelfde schoenen, dat gaat op een gegeven moment heel veel pijn doen en het geneest gewoon niet. Stel je voor dat je een wondje hebt op je zitvlak wanneer je een dwarslaesie hebt. De stichting Wings For Life financiert niet alleen onderzoek hoe dwarslaesies te herstellen, maar ook hoe deze complicaties het best behandeld kunnen worden.

Mocht jij net als ik nu denken; ‘dit goede doel moet ik steunen’. Meld je dan aan via deze link en sta samen met mij op 7 mei aan de start in Breda. Een startbewijs kost 30 euro en de opbrengst wordt in zijn geheel gebruikt voor onderzoek naar dwarslaesies. Hoeveel kilometer je loopt is volledig aan jou. De Wings For Life World Run is een hardloopwedstrijd met een rijdende finishlijn. Een half uur nadat je van start bent gegaan gaat er een auto rijden, dit is de finish. Wanneer je door die auto bent ingehaald, ben je ‘af’ of om het iets positiever te bekijken dan ben je ‘gefinisht’. Hoe harder je loopt, hoe langer de afstand die je loopt. Benieuwd hoe hard je moet lopen om een bepaalde afstand te lopen, hier kun je je doel berekenen.

Mocht je 7 mei verhinderd zijn, of hou je gewoon niet zo van lopen, dan kun je ook helpen door voor mijn campagne te doneren. Ik hoop komende maand 500 euro op te halen. Je kunt een vast bedrag doneren, of een bedrag per kilometer. Als je dat laatste doet is het goed om te weten dat ik hoop tussen de 25 en 30 kilometer te gaan lopen (dan weet je waar je aan toe bent als je een bedrag voor je donatie opgeeft). Alvast heel veel dank voor je donatie.

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Ilse
  april 7, 2017 / 18:50

  Mooi doel loop je voor! Ik ga hem zelf niet lopen maar ga zeker wat doneren!

 2. Ilse
  april 7, 2017 / 21:01

  Wat gek, zo’n rijdende finishlijn. Had ik nog nooit van gehoord, maar ik ken dan ook helemaal niets van hardlopen of hardloopwedstrijden. ;-)
  Mooi initiatief wel. Ik hoop dat er heel wat geld wordt ingezameld!

 3. april 8, 2017 / 09:59

  Super sfeertje was het vorig jaar in Breda, ik ga dit jaar ook weer meelopen :) Toffe run!

 4. april 11, 2017 / 12:01

  Ik kan dit jaar helaas niet, maar heb vorig jaar meegelopen en kan het iedereen aanraden!