Run into spring met INTERSPORT & Asics

 photo intersportasics05.jpg
Sponsored – Het is lente! Horen jullie dat mooi-weer-lopers? Jullie kunnen je hardloopschoenen weer afstoffen en de wijde wereld in trekken. En voor iedereen die deze herfst en winter wel door gebikkeld heeft, wat is het fijn he, dat het nu eindelijk weer langer licht is en de lente is aangebroken.

Ik vind hardlopen ontzettend fijn om te doen, maar het kost me – ook als de zon schijnt – vaak nog wel wat moeite om van de bank naar de deur te komen. Wat voor mij altijd ontzettend goed werkt is me inschrijven voor een hardloopwedstrijd. Naast de marathon op 17 april en de Wings For Life World Run op 7 mei, loop ik dit voorjaar ook een iets kortere afstand. Samen met Laura Brijde, INTERSPORT en… wellicht ook met jou. Maar daarover later meer.

 photo intersportasics05.jpg

Als je net weer begint met lopen na een winter stilzitten is het belangrijk om met twee dingen rekening te houden. Aller eerst kun je niet zomaar weer beginnen waar je ergens in september gebleven bent, misschien kun je het conditie nog wel aan om in een keer vijf kilometer te lopen, maar je spieren willen toch graag dat je iets rustiger opbouwt, dus loop niet te hard van stapel en begin gewoon weer bij het begin. Je zult wel merken dat het opbouwen nu een stuk sneller gaat dan wanneer je begon met lopen. Maar het blijft belangrijk om niet meteen te enthousiast te worden en genoeg rust te nemen tussen trainingen en rustig op te bouwen.

Daarnaast zou ik ook je hardloopschoenen even goed inspecteren. Ook al heb je er niet op gelopen, ook als je je schoenen niet gebruikt kunnen ze slijten, bijvoorbeeld door droge lucht. Als je niet zeker weet of je schoenen nog goed genoeg zijn om op te lopen, kun je altijd even langs een sportwinkel (zoals INTERSPORT) om je schoenen te laten controleren. Ze zullen je hier dan een eerlijk advies geven. INTERSPORT heeft in Nederland meer dan 75 sportwinkels dus er zit er waarschijnlijk altijd wel eentje bij je in de buurt.

 photo intersportasics05.jpg

En mocht je nog wat extra motivatie nodig hebben om naar buiten te gaan, dan heb ik misschien nog wel een leuke tip voor je. Maak een spaarpotje en doe daar voor iedere gelopen kilometer een euro in. Van je gespaarde kilometers/geld kun je jezelf dan belonen door een mooie nieuwe loopoutfit te kopen. Deze loopoutfit motiveert je volgens weer om naar buiten te gaan, want wie wil er niet zijn nieuwe kleding meteen dragen? Mooie win-win situatie toch? Alvast wat inspiratie op doen? Hier vind je alle dames loopkleding die bij INTERSPORT verkrijgbaar is.

 photo intersportasics05.jpg

Op 21 mei loop ik in Nijmegen de Marikenloop, dwars door straten en bossen van Nijmegen. 7,5 kilometer, dat moeten we kunnen, toch? Mocht jij een van de 25 winnaars zijn, dan krijg je niet alleen twee startbewijzen (eentje voor jou en eentje voor je loopmaatje), je mag ook deelnemen aan een clinic van atleet Robert Lathouwers en je wordt uiteraard in een nieuwe outfit van Asics gestoken. Is dat niet genoeg motivatie om nu naar buiten te gaan en hard te gaan lopen?

 photo intersportasics05.jpg

Hoe doe je mee? Deel jouw ultieme hardloopmoment(en) op Instagram. Tag hierin @intersportnl en gebruik de hashtags #renmeemetintersport #sporttothepeople #asics en tot slot #roadtomarikenloop. INTERSPORT kiest de 25 leukste inzendingen die samen met hun loopmaatje mee mogen lopen in ons team.

 photo intersportasics05.jpg

Wat houdt je nu nog tegen?! Kom op, trek die hardloopschoenen aan en ga naar buiten. Je hebt nu lang genoeg binnen gezeten en Netflix loopt niet weg. Dat beloof ik je.

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. maart 27, 2017 / 16:59

  Jammer ik had zo graag mee willen doen! Zit (helaas) dan nog in Italie voor mijn studie. Heb de Marikenloop al een keer gelopen en het is echt een super leuke run! Dus succes en veel plezier!

 2. maart 27, 2017 / 18:40

  Oeeeh super leuk! Ik doe zeker mee :)

 3. Ilse
  maart 27, 2017 / 19:10

  Super leuke actie! Ik woon in Nimma en de marikenloop stond al op het programma dus dat lijkt me een super kans. Lees trouwens al zo’n 6 (!) jaar mee, maar nog maar 2 of 3 keer gereageerd, toch vaker doen haha

 4. maart 27, 2017 / 20:51

  Haha netflix loopt niet weg.. ik moest lachen :) Ik ben in oktober begonnen en heb nu ongeveer 170km in totaal gelopen (dus ik had 170 euro kunnen hebben….). Ik weet nog niet of ik een wedstrijd aandurf, ik kan met moeite 5,5km lopen. Dus deze laat ik toch nog even aan me voorbijgaan denk ik.

 5. Ilse
  maart 27, 2017 / 21:49

  Wat een leuke actie! :)

 6. Manon
  maart 28, 2017 / 13:59

  Ha toch geen losse-haren foto’s? Het lijkt me erg leuk om de Marikenloop te lopen, 7,5 km is inderdaad prima te doen. En in een nieuwe outfit is dit helemaal leuk! Ik ben nu weer aan het opbouwen na een blessure en en hoop in het najaar weer een leuke 10 EM wedstrijd of halve marathon te lopen. Ik zal de hashtags gebruiken en duimen! :)

 7. Julia
  maart 28, 2017 / 17:49

  Oh het had me echt heel leuk geleken om mee te doen, maar ik kan op 21 mei helaas niet! En wat leuk dat je foto’s bent gaan schieten in Leiden, ik woon in Leiden en ik vind die kade altijd zo mooi! Ik meende ooit op een foto dat je naar je zusje ging al te herkennen dat het daar was haha :)

 8. maart 29, 2017 / 16:45

  Heel leuk, maar ik loop dan de halve marathon in Leiden! Net als jij op de foto’s, maar dan niet over de straatjes waar jij liep, haha.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 30, 2017 / 09:28

   Ahh leuk Leiden! Mijn vader baalt, want die wilde heel graag samen met mij de halve marathon in Leiden lopen, net als vorig jaar, maar ik ga dus voor een iets kortere afstand.

 9. Lianda
  maart 30, 2017 / 20:58

  Ah leuk hoor! Heel veel plezier! ^_^
  Foto waar je door je hurken zit is mooi! :)
  Succes! (voor nu natuurlijk eerst voor je Boston Marathon!!)