RUN BABY RUN: What now?

 photo Desktop3455.jpg

Een jaar lang wist ik precies wat er op me te wachten stond. Na Chicago wist ik eigenlijk al dat ik een paar weken later New York zou lopen. Dat ik Boston in april dit jaar zou lopen, dat wist ik al sinds Berlijn 2015. En ik wist vorig jaar rond deze tijd van het jaar ook al dat ik zowel Berlijn als New York zou gaan lopen dit najaar. Ik leefde van marathondoel naar marathondoel en wist eigenlijk altijd wel waarvoor ik naar buiten ging. En nu dan?

Hele goede vraag.

Ik weet het niet precies. Natuurlijk loop ik half december de Bruggenloop in Rotterdam (15 kilometer) en in maart sta ik sowieso aan de start van de halve marathon tijdens de CPC in Den Haag, maar een marathon? Die heb ik nog niet in mijn agenda staan. Mocht ik de mogelijkheid krijgen om Tokyo of Londen te lopen, de enige twee World Major Marathons die nog ontbreken op mijn marathonlijst, dan grijp ik die kans met beide handen. Maar anders focus ik me volgend voorjaar lekker op de wat kortere afstanden. Want… mijn PR op de 10 kilometer stamt uit 2015 en sindsdien ben ik niet eens meer in de buurt gekomen van die tijd. En mijn PR op de halve marathon is ook alweer meer dan anderhalf jaar oud. Dat marathon PR staat inmiddels ook al ruim twee jaar, maar goed, daar is meer tijd voor nodig. Denk ik.

Ik denk dat ik het wel lastig ga vinden, om niet meer naar zo’n groot doel als Boston of New York toe te werken. En ik durf ook niet te beloven dat er toch niet ineens weer iets geks tussendoor komt. En ik houd ook nog steeds mijn vingers gekruist in de hoop dat het helpt bij een Tokyo of Londen-wonder. Maar op zich zou een half jaartje geen marathon lopen misschien best een goed idee zijn. De afgelopen dertien maanden liep ik maar liefst vijf marathons, maar de afgelopen dertien maanden liep ik ook geen enkel persoonlijk record.

Is dat belangrijk? Dat verbeteren van je beste tijd? Ik weet het niet. Het motiveert me wel om mijn stinkende best te doen. En ik denk ook… nu ik nog een leeftijd heb waarop ik sneller kan worden, dan moet ik daar misschien wel gewoon gebruik van maken.

En als ik na een half jaar denk, gadverdamme laat mij maar gewoon weer lekker 30 kilometer hobbelen op zondagochtend. Dan weten we dat ook weer. Heb ik het in ieder geval geprobeerd.

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. november 8, 2017 / 13:14

  Verbeteren van PR tijd is toch ook een mooi doel! Dit jaar was mijn doel al mijn PR’s verbreken. Helaas ben ik blijven steken bij de 10 mijl. Daarna werd ik overspannen en moest ik het echt rustig aan doen, daardoor kon ik mijn halve marathon PR niet verbreken. Inmiddels ben ik weer up and running (haha) en ga ik in 2018 mijn halve marathon tijd verbeteren (al heb ik wel een heuvelachtig gebied uitgekozen om dat te doen.

  Ben benieuwd hoe je je trainingen voor een PR verbetering gaat aanpakken maar eerst mag je nog wel even genieten van die knaller van een marathon die je heb gelopen!

 2. lindsey
  november 8, 2017 / 13:19

  Geen #teamannemerel2018? :( :(

  • Maaike
   november 8, 2017 / 20:26

   Jaaa, ik stem voor! Dit jaar was echt te snel voor mij, maar volgend jaar gaat lukken!

   • Danique
    november 9, 2017 / 09:09

    Me too!! Al 3 deelnemers :) :)

    • Ashley
     november 9, 2017 / 17:23

     Ik geef me ook op voor 2018 als je het weer orgsniseert!

    • Ilse
     november 9, 2017 / 17:43

     Dan wil ik ook mee!

 3. Rosalie
  november 8, 2017 / 16:16

  Ik denk dat het een goed idee is om je op de 10km te focussen. Dat is namelijk een goede manier om je algemene snelheid te verbeteren en dan daarna je marathon pr wellicht ook te verbeteren. Ik heb dit jaar, na twee jaar van niks doen (kindje gemaakt enzo) me eens op de 10 km gefocust. En ik heb op de 1, 5, 15 en 10km een PR gelopen. Op de halve is het me helaas niet gelukt gezien het warme weer tijdens die loop en ziek zijn. Samengevat, goed om je op de 10 te focussen.

  BTW, wat moet er gebeuren om Tokio of Londen te gaan doen? Zijn die erg gewild?

  Groetjes

 4. Lisa
  november 8, 2017 / 16:48

  Oeh, ik duim voor je dat je volgend naar naar Tokyo of Londen kan voor een marathon!

  Even klein puntje; je hebt een advertentie staan op je blog van Epson printers, schermvullend, maar die komt de hele tijd terug, hoe vaak ik ‘m ook weg klik.. Dus ik kan je blog niet optimaal lezen..

 5. chucky1012
  november 8, 2017 / 18:07

  Wauw zo goed van jou ?

 6. Elise
  november 8, 2017 / 18:59

  Dag Annemerel,
  Echt proficiat met je prestatie op de marathon van NYC, loop je volgend jaar ook terug de marathon van NYC?
  Misschien loop ik volgend jaar mijn eerste marathon in New York City, via een goed doel organisatie! Ik hoop het echt!
  Je bent in inspiratie, momenteel je 2de boek aan het lezen, love it! Voor training van mijn eerste marathon kan ik het schema gebruiken van je eerste boek achteraan?
  Groetjes uit België
  Elise

 7. N
  november 8, 2017 / 22:57

  Lijkt me heel leuk als je je PR’s gaat verbeteren. Want dat je marathons kan halen weten we!

 8. Marlous
  november 9, 2017 / 07:23

  ‘De afgelopen 13 maanden liep ik 5 marathons’….. diep respect!!
  Er komen vast snel weer interessante dingen op je pad; ik blijf je volgen!

 9. november 9, 2017 / 14:18

  Ben je eigenlijk nooit bang dat je nooit meer sneller gaat worden (op marathons)? En is het echt nog een doel om je PR op de marathon te verbeteren, of zou je ook tevreden zijn als je gewoon bijzondere marathons loopt maar je PR van 3.28 blijft staan? Misschien is dit meer iets voor de AYRQ maar ik vroeg het me opeens af haha. Als ik jou was zou ik ook gewoon een jaartje die kleinere PR’s proberen te verbreken, maar ik snap ook wel dat je dat misschien gewoon wat minder leuk vindt dan marathons. Maar zoals Marlous zegt: volgens mij komen er ook vanzelf wel weer dingen op je pad!

 10. Ilse
  november 9, 2017 / 17:45

  Je PR verbeteren is een mooi doel vind ik! Hopelijk worden Tokyo en Londen ook nog wat de komende jaren!

 11. Arie
  november 10, 2017 / 09:21

  Hi Annemerel, proficiat met je prestaties. Misschien is de halve van Egmond een leuke challenge? Een klassieker, zwaar vanwege het strand. Zal je geen PR opleveren, maar “mag op je lijstje eigenlijk niet ontbreken…