RUN BABY RUN: Out of my comfort zone

 photo RecentlyUpdated95.jpg

Dit weekend deed ik tot tweemaal toe iets dat ik normaal nooit doe; hardlopen MET anderen en ZONDER muziek.

Zaterdag was het al helemaal heftig. Ik ging niet alleen hardlopen met een groep meiden en twee trainers, van te voren kreeg ik core training en moest ik helemaal naar Amsterdam met het Openbaar Vervoer. Ik dacht, dat is leuk, doe ik gewoon alvast mijn hardloopkleding aan. Afgelopen week was de temperatuur vrij zacht, gisteren lag de temperatuur echter een paar graden lager. Met andere woorden, het was vrij koud. Goed, daar ging het niet over, het ging over de core training en het hardlopen dat ik deed met de meiden van Girls Love 2 Run en nog een aantal andere lezers van de meiden.

De core training werd gegeven door Pim van Studio79 (ongeveer 10 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal). De meeste mensen denken bij de “core” vooral aan het gebied rond de buik en heupen, maar Pim niet. Pim is van mening dat het hele gebied van je bovenbenen tot je armen tot je core behoren en dus had ik eigenlijk het gevoel dat ik mijn hele lichaam aan het trainen was (en nu, een dag later, weet ik dat HEEL erg zeker, OMG, spierpijn!). Pim laat je dan ook niet de standaard buikspieroefeningen doen, maar laat je bewegingen doen waar je nog serieus bij na moet denken. Mijn motoriek had het heel erg zwaar.

Na 35 minuten core training was het woord aan Benjamin, regerend wereldkampioen op de 3000 meter in zijn klasse (45-49jr). Benjamin doet aan Mindful Running. Normaliter doe ik dus precies tegenovergestelde. Ik loop met keiharde muziek in mijn oren en laat mijn gedachten continu afglijden.. “Hmm ik moet nog een mail sturen naar … oh en ik moet ook nog even zijn factuur betalen, shit misschien moet ik mijn belastingaangifte nu ook maar eens gaan doen, dat wordt weer een duur grapje.. Oh ik wil zo graag naar New York, maar daar heb ik dit jaar denk ik weer geen geld voor…” Je begrijpt vast wel wat ik bedoel, ik noem het graag “brainstormen”

Maar dat brainstormen is dus iets dat je met mindful running dus probeert te vermijden. Het begon met zo’n 5 minuten mediteren, we probeerden onze gedachten op onze ademhaling te richten, iedere keer als onze gedachten afdwaalden moesten we onszelf weer op onze ademhaling laten letten. Heel erg lastig voor mij, ik was vijf minutenlang bezig met denken dat ik ECHT aan mijn ademhaling moest denken en toen ik er bijna was vielen m’n ogen bijna dicht en had ik het gevoel in slaap te vallen. Hele bijzondere ervaring.

Vervolgens renden we in totaal zo’n vijf kilometer door het Westerpark. Daar deden we allerlei oefeningen voor onze aandacht. We moesten ons weer focussen op onze ademhaling, vervolgens moesten we letten op het ritme van onze voeten en tot slot moesten we proberen zo “licht” mogelijk te lopen. We moesten in onszelf een soort van mantra herhalen “lichter, lichter, het kan nog lichter”.

Al de dingen die Benjamin me gisteren leerde kon ik vandaag in praktijk brengen. Ik had met Laura en haar vriend afgesproken in Noordwijk voor een rondje van zo’n 15 kilometer door de duinen. Laura en haar vriend lopen over een paar weken hun eerste halve marathon in Den Haag en die loop ik ook natuurlijk, vandaag trainden we voor het eerst samen. Het was een zwaar parcours (er was geen stuk waar het plat was, we gingen of omhoog of naar beneden maar voor mijn gevoel gingen we vaker omhoog dan naar beneden, hahaha) daarnaast stond er een stevig windje van zee.

Ik liep zonder muziek en het beviel me beter dan ik van te voren verwacht had. Het was fijn om af en toe even te kunnen kletsen, niet te vaak natuurlijk, maar net genoeg. En iedere keer als ik het moeilijk had probeerde ik tegen mezelf te zeggen “lichter, lichter, lichter!!!!!” (de techniek die Benjamin me gisteren geleerd heeft en me het beste beviel). Het werkte, ik heb me onderweg niet verveeld. Wel betrapte ik mezelf er meerdere malen op dat ik muziek aan het luisteren was in mijn hoofd. Alle nummers die normaal uit mijn iPod schallen tijdens het rennen, hoorde ik nu gewoon in mijn hoofd op de momenten dat ik niet tegen mezelf riep dat ik “lichter” moest. Heel bijzonder.

Nadat we vijftien kilometer gerend hadden doken we een strandtentje in waar we cappuccino’s drinken en heerlijke warme apfelstrudel met slagroom aten, genieten.

Het voordeel van rennen met anderen: het is gezellig. Het nadeel? Ik was in totaal vier uur kwijt, terwijl ik normaliter maar 1,5 uur kwijt zou zijn geweest (erheen rijden, parkeerplek vinden), maar ja dat komt natuurlijk ook doordat Laura helaas niet om de hoek woont. Voor mij was het in ieder geval wel voor herhaling vatbaar!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

27 Reacties

 1. februari 3, 2013 / 17:18

  Haha ik ben dus ook zo iemand die van die oefeningen niet eens bij kan houden, lol. En gister was het inderdaad weer kouder dan afgelopen week, jammer genoeg… Maar samen rennen lijkt me op zich wel gezellig, zo ziet het er ook wel uit op de foto’s! :)

 2. februari 3, 2013 / 17:24

  haha die gedachte “Ik wil weer eens naar NY maar daar heb ik dit jaar waarschijnlijk weer geen geld voor” heb ik minstens één keer per dag.. Zo’n heimwee.

 3. februari 3, 2013 / 17:27

  Wow, stoer dat je met dit weer op t strand hebt gelopen!! Niets voor mij.

 4. februari 3, 2013 / 17:45

  Leuk dat je eens iets anders probeerde! Ik liep ‘vroeger’ altijd met andere mensen (met de atletiekvereniging) en ik moet zeggen dat ik het alleen lopen een stuk zwaarder vind :p Ik weet niet, ik houd denk ik gewoon veel van gezelligheid!

 5. februari 3, 2013 / 17:48

  Wel supercool om eens op een andere manier te rennen! Zonder muziek zou ik veel teveel bezig zijn met wat andere mensen wel niet van mij denken haha :p

 6. februari 3, 2013 / 17:54

  Ik vind samen lopen ook fijner, heb helaas geen runbuddy in de buurt dus ga meestal gewoon alleen.
  En ik vond de wind hier al stevig, laat staan langs de duinen! Knap hoor :)

 7. Sascha vanDuijn
  februari 3, 2013 / 18:03

  ah wat leuk! Ik woon in Noordwijk!:) Ik ga toevallig straks hardlopen.. anders had ik je misschien nog wel tegengekomen haha

 8. februari 3, 2013 / 18:04

  Leuk om te lezen! Die dag bij studio79 lijkt me erg leuk om een keer gedaan te hebben.

 9. Ilse
  februari 3, 2013 / 18:08

  Helemaal niks voor mij zo’n dag. Ik ben wel sportief maar ik ga liever te schaatsen of mep eventjes een balletje weg. :)

 10. Daniëlle
  februari 3, 2013 / 18:13

  Het klinkt alsof je een enerverend weekend hebt gehad! Het is grappig om te lezen dat jij normaal altijd met muziek loopt, terwijl ik dat dus niet kan. Ik wil altijd graag mijn eigen voetstappen horen, maar zal ook een keer proberen lichter te rennen :-)

 11. februari 3, 2013 / 18:24

  Goed om dat ook eens te doen, voor de afwisseling. :D Ik ren eigenlijk ook zelden met anderen, maar daar moet maar eens verandering in komen.

  Vind die roze/rode/zwarte (?) broek echt tof trouwens!

  • Geesje
   februari 3, 2013 / 19:46

   Wat leuk om dit te lezen. Een heel andere vorm van hardlopen dus. Ik had dit ook bij GL2R gelezen en soort van geprobeerd toe te passen. Nogal lastig! Maar waar is jouw light van? Ik vind hem (ook) heel gaaf!

 12. februari 3, 2013 / 18:25

  Leuk! Ik vind het zo leuk om met andere mensen samen te lopen, maar smokkel meestal een beetje en heb toch nog in een oor muziek :p

 13. februari 3, 2013 / 18:30

  Wat een leuke ervaring! Knap gedaan :)

 14. februari 3, 2013 / 18:41

  Leuke manier om uit je comfortzone te komen, en het klinkt alsof je weer leuke nieuwe run-buddy’s gevonden hebt! :)

 15. februari 3, 2013 / 18:42

  Gaaf, ik vind rennen zonder muziek echt een marteling. Mijn gedachtes gaan juist stil met muziek en normaal houdt mijn kop z’n mond maar niet haha.

 16. februari 3, 2013 / 18:47

  Wat tof! :D Ik vind rennen zonder muziek ook moeilijk, maar samen met iemand is toch ook wel erg leuk. Al wordt ik vaak moe van het praten en rennen regelijk.

 17. februari 3, 2013 / 19:18

  Ik vind dat zo knap van jou he! Ik zou echt niet zover kunnen rennen en het liefs alleen en met muziek! Fijn dat het je toch goed is bevallen :) Die core training klinkt zwaar!

 18. februari 3, 2013 / 19:42

  Gaaf hoor, goed bezig!

 19. februari 3, 2013 / 19:48

  Ik loop ook liever met anderen, gezelliger en dan kan ik me optrekken bij de ander. Altijd handig, alleen kom ik geen meter vooruit.

 20. februari 3, 2013 / 20:00

  Heerlijk zo’n hardloop weekend!

 21. februari 3, 2013 / 20:01

  Wat leuk om samen te rennen voor de verandering! Echt te leuk op het strand!

 22. februari 3, 2013 / 20:03

  Jij liever dan ik hahaha.
  Ik ben veel te lui joh.
  Maar succes ermee!

 23. februari 3, 2013 / 21:52

  Leuk om te lezen dit! Wat goed dat je ook met anderen gaat rennen, out of your comfortzone inderdaad!

 24. februari 4, 2013 / 10:12

  Haha goed bezig hoor!!