PROJECT: OMG! It’s Saving February!

Photobucket

Net als in 2011 en 2012 staat februari in het teken van consuminderen. I know, het woord alleen al zorgt voor kriebels. Maar de ervaring heeft mij geleerd, dat dat maandje “cold turkey” erg positief is voor mijn bankrekening. Niet alleen “spaar” ik een beetje in de maand februari, de maanden erna ga ik ook anders met mijn geld om. Als ik in maart de ZARA binnenloop denk ik niet meteen hebben-hebben-hebben (OK, ergens in mijn hoofd is dat stemmetje er nog steeds, maar ik luister er minder naar), ik merk ook dat ik in maart en april veel minder excuses bedenk om dingen te MOETEN kopen (het “investeren”). Dat gevoel neemt wel stukje bij beetje af en in juni/juli ben ik het al lang weer vergeten, maar toch…

Wat dan precies de regels zijn? Ik mag in februari geen:

– “Mode” artikelen kopen. Van schoenen tot jurkjes en van tassen tot hoeden, gewoon NIETS.

– Sportkleding kopen, ik koop tegenwoordig makkelijker een hardlooplegging dan een jasje bij ZARA. Sportkleding heeft bij de afgelopen maanden de status “noodzakelijk kwaad” gekregen. Hoewel dat inmiddels al lang niet meer zo is, ik heb genoeg kleding en schoenen om iedere dag van de week iets anders te dragen. Er is één uitzondering. Vanaf deze maand zijn de Nike Flyknit’s te koop en daar wil ik mijn marathon in Parijs op lopen. Die wil ik deze maand wel aanschaffen, anders kan ik ze niet lang genoeg inlopen.

– Beauty producten kopen die niet direct nodig zijn. Daarmee bedoel ik dat ik wel een dagcrème die ik al jaren gebruik zou mogen kopen, maar niet een nieuwe lipgloss of een nieuwe nagellak.

–  Koffie bij Starbucks of Coffee Company. Als ik naar Girlscene ga kom ik rond half negen aan op Amsterdam Centraal. Het eerste dat ik dan doe? Naar de Starbucks rennen voor een cappuccino. Omdat ik dan inmiddels al zo’n 2,5 uur wakker ben (en net 1,5 uur in de trein heb doorgebracht) heb ik zo’n behoefte aan koffie. Maar wat een geld gaat daar in zitten.

Waar ik wel geld aan uit mag geven? Boodschappen, natuurlijk. En iets voor op de tafel die we deze week krijgen. Ik heb de afgelopen twee jaar veel te weinig geld uitgegeven aan meubels en dingen voor in huis. Het is niet de bedoeling dat ik deze maand AL mijn geld aan frutsels voor in huis ga uitgeven, maar het is niet verboden om er IETS aan uit te geven. Snappez-vous?

Ik heb er zin in! Het wordt een grotere uitdaging dan andere jaren. Ik zit dan misschien maar drie weken in Nederland en verblijf de rest van de maand in Oostenrijk waar er weinig winkels zijn die me verleiden tot shoppen, de dag na mijn wintersport vertrek ik naar Parijs voor Fashionweek en de laatste keer dat ik naar PFW ging heb ik vrijwel een compleet nieuwe garderobe aangeschaft. Dit jaar moet ik het dus doen met dingen die ik heb (of bedenken wat ik wil gaan kopen en dan direct bij aankomst al die dingen daadwerkelijk aanschaffen, het is dan inmiddels maart natuurlijk…. HMMM er is nog veel werk aan de winkel om mijn mindset te veranderen!)

Wie doet er mee deze maand? Wie steunt me?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

53 Reacties

 1. februari 1, 2013 / 12:08

  Ik ga in maart een weekendje naar Antwerpen, dus ik heb besloten ook een no buy maand in te lassen, aangezien ik in januari teveel gekocht heb en ik eigenlijk niks dringend nodig heb. Ik ga lekker sparen :)

 2. februari 1, 2013 / 12:17

  Succes! Ik mocht in januari niets (niet veel) kopen want ik ga in februari naar Spanje, kom maar op Zara!

 3. februari 1, 2013 / 12:18

  In januari heb ik de meest dure jas ooit gekocht, hierdoor moet ik me nu echt inhouden, dus ik probeer mee te doen!

 4. Jessy
  februari 1, 2013 / 12:20

  Je kunt ook bij de AH to go op centraal cappuccino halen, misschien niet zo lekker maar veel goedkoper. Doe ik nu ook en mag af en toe eens Starbucks van mezelf :) Ik ging uitrekenen wat ik per maand aan de Starbucks uitgaf en dat was wel even schrikken. Moet je ook doen! Werkt goed haha.

 5. februari 1, 2013 / 12:21

  O, goed! Ik ben uberhaupt al vrij zuinig. De laatste keer dat ik gewinkeld heb kan ik me al bijna niet meer herinneren. Ik geef mijn geld het liefst uit aan films/etentjes/gezonde boodschappen, dus dan verschuift zoiets (bij een volle kledingkast) al snel naar de achtergrond. Al mag ik binnenkort van mezelf weer eens shoppen!

 6. februari 1, 2013 / 12:25

  Wat een goed idee, helaas ben ik bang dat ik het geen dag ga vol houden haha.

 7. februari 1, 2013 / 12:26

  Ik doe zeker mee! Want ik had al een no buy, dat heb ik niet gehaald dus ik moet deze maand wel!

 8. Maaike
  februari 1, 2013 / 12:27

  Succes! Ik had januari als ‘geen dingen kopen’ maand. Is goed gelukt!
  Dit omdat ik naar Noorwegen ga voor wintersport & daar iets tè veel leuke winkels zijn!
  Succes Annemerel!

 9. februari 1, 2013 / 12:28

  I’m definitely in! Ik ben nu echt failliet eigenlijk , zo goed als in ieder geval, dus in februari ga ik niet meer onnodige dingen kopen zoals eten ofzo haha :’)

  • februari 1, 2013 / 12:56

   Hihi, 2 euro had je nog toch? :p (jaja, ik heb net je video gekeken!)
   Maar die is vast al op :P

 10. februari 1, 2013 / 12:34

  Heel veel succes! Keep us posted, vinden we leuk :-)

 11. februari 1, 2013 / 12:51

  Geen sportkleding kopen.. dat zou ik eigenlijk ook moeten doen. Ik heb nu 1 legging en 1 topje die binnenkort binnenkomen.. Ik zou inprincipe geen kleding nodig hebben maar weet je wat het is.. ik wil er ook wel een beetje fatsoenlijk uitzien in paris tijdens de halve marathon.. ik ga het proberen, maar dan moet Nike wel even stoppen met mooie kleding maken!

 12. februari 1, 2013 / 12:55

  Nice, heel veel succes! Benieuwd hoe je het ervan af gaat brengen :)
  Ik doe denk ik niet mee :p Maar het zou wel eens goed voor me zijn eigenlijk, haha

 13. februari 1, 2013 / 13:01

  Ik doe deze uitdaging met je mee! Ik ga in maart naar Stockholm dus kan ook wel wat savings gebruiken. Heel veel succes iedereen, de uitkomsten van een budget-maand klinken verhelderend.

 14. februari 1, 2013 / 13:01

  Ik doe mee!:D

 15. februari 1, 2013 / 13:03

  Aaah succes! Geen consuminderen (WAT een woord!) voor mij, want ik was juist van plan om dit weekend lekker te gaan shoppen haha! Ik moet veel stagelopen de komende weken dus ik zal verder automatisch ook niet veel mer shoppen deze maand.

 16. Sascha vanDuijn
  februari 1, 2013 / 13:18

  ahh diep respect! Ik moet helaas naar Brugge en naar Duitsland deze maand, met mijn vriend. Hij zei: ja, lekker samen weg, beetje ontspannen in de stad, lekker winkelen..(hij houdt van winkelen) dus oke.. maar de zomervakantie werk ik altijd meer dan dat ik vrij heb..dus dan doe ik wel ff een buffer opbouwen neem ik me nu al voor.. haha

  Heeeeeeel veel succes met deze marteling, maar natuurlijk ook veel plezier met je nieuwe eettafel en de marathon en al het andere leuks deze maand!

  X

 17. februari 1, 2013 / 13:21

  Moet lukken – ik doe het zelf alweer een half jaar! Als je er eenmaal aan gewend bent is het niet meer zo moeilijk! Succes.

 18. Lotte
  februari 1, 2013 / 13:23

  Ook ik ga deze maand wat meer op mijn geld letten! Heb 3 tripjes voor de boeg, dus wat sparen is zo slecht nog niet..

 19. februari 1, 2013 / 13:40

  Ik was ook van plan om dit te gaan doen, dus ik doe zeker met je mee! En nu hopen dat we het vol gaan houden :)

 20. februari 1, 2013 / 13:54

  Goed bezig! Ik ben hier nooit zo heel erg goed in ;)

 21. februari 1, 2013 / 14:01

  Succes meid,,!! Je kant het. haha :)

 22. februari 1, 2013 / 14:05

  Ja ik doe mee! Top idee haha :) Succes!

 23. februari 1, 2013 / 14:32

  Ik heb geluk, ik heb nog een Zalando-bon van 100 (!) euro liggen. En daar kun je veel leuks mee! Nu nog bedenken hoe ik die zo efficiënt mogelijk kan besteden. ;) Helaas hebben ze de Flyknit’s daar geloof ik niet, maar wel mooie andere hardloopkleding.

  Veel succes deze maand!

 24. februari 1, 2013 / 14:48

  Ik doe mee! Ik moet eigenlijk ook wel, want ik heb de afgelopen tijd veeeels te veel gekocht. Mijn hardloop outfit is compleet, dus nu moet het maar eens klaar zijn ook. Super goed van je dat je dit doet en het inspireert velen om mee te doen :)

 25. februari 1, 2013 / 14:52

  Succes met deze challenge!

 26. februari 1, 2013 / 14:54

  Wauw, heel veel succes! Ik ken het gevoel wel, sinds september woon ik op kamers en dan is er heel weinig budget en toch wil ik zo graag zoveel nieuwe dingen.. Maar dat zit er echt niet in, dus ik doe al bijna een half jaar aan consuminderen. Na een zwaar tentamen beloon ik mezelf dan wel met starbucks bijvoorbeeld maar dat is maximaal 1 keer in de maand, haha!

 27. februari 1, 2013 / 15:04

  Heel veel succes! Zelf had ik voor mezelf in januari een no-buy month en dat is aardig gelukt. Oke, ik heb één muts gekocht maar he kijk naar de temperatuur van die maand, dat was gewoon noodzaak omdat mijn hoofd er anders zou afvriezen haha. Deze maand is het voor mij juist de bedoeling om een aantal nieuwe leuke kledingstukken te kopen

 28. Linda
  februari 1, 2013 / 15:21

  Succes! Ik steun je, ik doe namelijk ook mee!
  Consuminderen is inderdaad een vre-se-lijk woord, maar het is nu wel nodig ja.. Gisteren een compleet nieuwe outfit aangeschaft en deze maand sowieso teveel uitgegeven.. In april ga ik 9 dagen naar Griekenland (studie-reis) én ik geef sowieso ook teveel uit aan cappuccino bij Starbucks (want wat is ‘ie lekker daar!) dus ik steun je!

 29. februari 1, 2013 / 15:30

  Veel succes! Hoop dat je tripje Parijs net buiten februari valt ;)

 30. februari 1, 2013 / 15:52

  Veel succes ermee! Denk dat het wel goed is voor je mindset indd (en je portemonnee, haha).

 31. Ilse
  februari 1, 2013 / 16:18

  Veel succes, ik heb zulke maanden niet gehad de afgelopen tijd maar misschien is het wel een goed idee.

 32. februari 1, 2013 / 16:20

  Heel veel succes! Hihi ik doe niet niet met je mee, sorry ;)

  Liefs, Mariette

 33. februari 1, 2013 / 16:36

  Wat een leuk lijstje! Succes ermee!

 34. februari 1, 2013 / 16:42

  Ik zou willen dat ik mee kon doen deze maand, maar heb nu al te veel gekocht. Haha. Ik moet nu wel zuinig doen, maar dat komt dus door mijn aankopen en niet omdat ik het bewust moet doen :p

 35. februari 1, 2013 / 16:44

  phoe, ambitieus hoor :) ik doe het je niet na, succes!

 36. februari 1, 2013 / 17:24

  Succes! Ik kan makkelijk mee doen met deze maand. ;) Doe het namelijk al sinds december nu ik veel minder werk en dus salaris heb.

 37. Lise
  februari 1, 2013 / 19:14

  Ik doe ook mee! Was het al van plan, maar dit artikel trekt me over de streep :)

 38. februari 1, 2013 / 20:13

  Veel succes!

 39. februari 1, 2013 / 21:30

  heel veel succes! Hopelijk gaat het je lukken!

 40. februari 2, 2013 / 09:06

  Oei wat een uitdaging, maar ik weet zeker dat het je gaat lukken!!

 41. februari 2, 2013 / 14:17

  Ik heb mezelf tot de lente begint een verbod op schoenen kopen opgelegd.. Heb de afgelopen maanden echt véél te veel nieuwe schoenen gekocht. Maar natuurlijk allemaal laarsjes e.d. dus pas als het tijd wordt voor zomerschoentjes mag ik weer wat aanschaffen ;-)

 42. februari 2, 2013 / 17:35

  Succes! Ik ben zelf een groot voorstander van bewust met geld omgaan & sparen maar ja, ik ben geen fashionista en heb al die verleidingen dus niet. Toch hoop ik écht voor je dat het je gaat lukken!

 43. februari 2, 2013 / 21:51

  Ik doe mee! Zo na de Januari-solden in België is februari echt altijd nodig om te sparen hierzo. Ik ga er voor :-)

  <3

 44. februari 3, 2013 / 09:46

  Veel succes! Een enorme uitdaging :)

 45. februari 3, 2013 / 14:00

  Heel veel succes, je kan het! :D

 46. februari 3, 2013 / 16:34

  Schandalig, maar consuminderen is niet voor mij weggelegd helaas.
  En dat terwijl ik ga trouwen in Augustus en de centjes goed kan gebruiken.

 47. februari 3, 2013 / 20:15

  Hahaha ik wens je heel veel succes! Ben benieuwd :)

 48. februari 5, 2013 / 00:02

  Knap hoor! Je bent wel een goed voorbeeld! Ik moet ook maar eens consuminderen.. ;)