RUN BABY RUN: The Last Distance

 photo Desktop415.jpg

Er stond nog één lange duurloop op het programma. Die duurloop moest afgelopen maandag of dinsdag plaatsvinden en moest precies 35 kilometer zijn. Maar net als voor de New York Marathon, werd het ook dit keer een stuk minder. En nu ik de blog over die vorige mislukte duurloop lees, bedenk ik me ineens dat ik weinig geleerd heb het afgelopen half jaar, want ook dit keer maakte weer een aantal fouten die ik toen ook maakte.

Wat ging er maandag fout?

Vermoeide spieren
Donderdag, vrijdag en zaterdag heb ik de hele dag geskied. Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik door de bergen hardgelopen. Hoewel ik maandag niet wakker werd met spierpijn, was de inspanning die ik de dagen ervoor geleverd had op een gegeven moment toch zeker voelbaar.

Te hard van stapel
Ik liep heerlijk de eerste vijf kilometer. Normaal loop ik de eerste vijf kilometer bagger, maar het ging nu echt goed. De eerste kilometer legde ik zelfs met een snelheid harder dan twaalf kilometer per uur af. Holy! Waar kwam deze snelheid ineens vandaan? Zou het die training in de bergen geweest zijn? Of het feit dat ik drie keer op Free’s heb gelopen en ik nu op LunarGlides liep? Ik weet het niet, ik weet wel dat het te snel was. Toen die eerste vijf kilometer zo makkelijk en zo snel gingen dacht ik stiekem al snel dat ik misschien wel mijn beste tijd op de 35K zou kunnen gaan lopen. Dat had ik niet moeten denken, want na tien kilometer begon ik dus een beetje te vechten, te vechten tegen de tijd. Ik moest steeds meer moeite doen om het tempo dat ik wilde lopen vol te houden. Uiteindelijk was dat gewoon niet slim. Tijdens mijn beste duurlopen begin ik als een slome slak, om vervolgens te versnellen. Dat had ik nu ook gewoon moeten doen.

Geen drinken
Ik dronk onderweg niets terwijl de zon fel scheen, ik kreeg na vijftien kilometer ongelooflijke dorst. De gelsnoepjes maakte het er niet beter op.

Verkeerd eten
Ik had om 7.30u een bak havermout op, maar begon pas om 10.30u met hardlopen. Normaal krijg ik dan om 10.30u al honger, maar om 10.30u had ik alles BEHALVE honger. Ik at dus niets meer. Ook hierdoor kwam ik mezelf na een kilometer of vijftien heel erg hard tegen.

Goed… Hoe ik uiteindelijk thuis gekomen ben?

Nee, dit keer belde ik mijn vriend niet, ik belde mijn zusje toen ik zo’n twee kilometer van mijn ouderlijk huis verwijderd was. “Ben je thuis Roos en blijf je nog even thuis?” Ja, was haar antwoord, dus rende ik naar mijn ouders. Daar dronk ik een liter ijsthee en trok ik mijn oude skeelers aan. Ik heb die skeelers al langer dan ik hardloop (voordat ik begon met hardlopen skeelerde ik altijd om mijn conditie op peil te houden), dus ze moeten al zo’n negen jaar oud zijn. Gelukkig verkeerden ze nog in OK staat en uiteindelijk heb ik dus mijn hardloopschoenen voor de skeelers verwisseld.

Heerlijk, tien kilometer in de zon naar huis geskeelerd. Niet erg fanatiek, want laag zitten ging even niet (de spieren in mijn bovenbenen en kont hadden het ECHT begeven), maar wel gewoon lekker. De skeelers staan nu dus bij mij thuis, dus misschien maak ik binnenkort nog wel een rondje. Dat gaat wel lekkerder bij mijn ouders in de buurt dan hier in Den Haag. ik zou natuurlijk de duinen in kunnen gaan, maar ik ben niet zo’n held met afdalingen op skeelers ;-), skeeleren tussen de kassen is een stuk lekkerder over de geasfalteerde wegen.

Maar hoe zit het dan met mijn trainingsplan van de komende weken?

Nou.. ik ga dus aankomend weekend en het weekend erna nog twee keer vijftien kilometer lopen. Verder wil ik graag proberen nog 1/2 keer per week zo’n 5-10 kilometer te lopen. Daarnaast 2x in de week buikspieroefeningen en 2x in de week oefeningen voor mijn benen en ik denk dat mijn week dan wel weer vol zit!

Aaaaaah nog 18 dagen!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

20 Reacties

 1. maart 26, 2014 / 17:39

  Heel herkenbaar dit. Iets meer rust in de kont is wat beter ;)

 2. maart 26, 2014 / 17:39

  Het komt wel steeds dichterbij spannend hoor. Zo zie je maar weer dat je wel goed voorbereid de deur uit moet.

 3. Ilse
  maart 26, 2014 / 18:00

  Ik geef je groot gelijk, ik ben een grote fan van skeeleren! :) Jezelf rust gunnen is ook heel erg belangrijk.

 4. Patricia
  maart 26, 2014 / 18:17

  Oh heerlijk, een rondje skeeleren. Ik ben eens gaan skeeleren in Noordwijk en omgeving. Eerste stuk ging prima, ik dacht laat ik de fietsknooppunten volgen en een ronde van 15 km maken. Dat heb ik geweten, laatste stuk ging dus door de duinen, heuvels op en af. Doodsangsten uitgestaan.. Oeff. Maar ik heb het overleefd! Alleen nooit, nooit weer! ;)

 5. maart 26, 2014 / 18:32

  Een slechte generale betekend toch een goede echte ronde? Komt dus vast weer helemaal goed tijdens de marathon :)

 6. maart 26, 2014 / 18:42

  Jammer dat het minder ging dan gehoopt! Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het met de marathon zelf helemaal goed gaat komen :)

 7. maart 26, 2014 / 18:46

  Goed dat je weet waar het fout gelopen is, dat zijn al dingen waar je je op marathondag al helemaal geen zorgen over moet maken. Je doet er me trouwens aan denken dat ik hier thuis ook nog een paar skeelers heb staan. Misschien haal ik ze wel eens boven als het weer wat beter is.

 8. maart 26, 2014 / 18:53

  Skeeleren is ook heerlijk en goed voor je conditie! Succes met je voorbereiding!

 9. maart 26, 2014 / 19:36

  wow wat een voorbereiding!

 10. maart 26, 2014 / 20:33

  Spannend. Ik loop die dag mijn eerste halve

 11. marleen
  maart 26, 2014 / 21:06

  oepsie! maar die 25km heb je in ieder geval in de benen, en die marathon kan je ook wel. ;) alleen vraag ik me af: waarom heb je niet nog een of twee dagen extra rust genomen en toen die 35 gelopen? die tapering-off neemt zich ook weer niet zó nauw of wel?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 26, 2014 / 21:07

   Haha nee, dat vraag ik me nu ook af… Ik wist wel dat het verstandiger was maar ik had onrustige benen en had heel veel zin om naar buiten te gaan. Had naar mijn hoofd moeten luisteren ipv mijn hart!

 12. maart 26, 2014 / 21:29

  Goede oplossing dat je op je skeelers naar huis bent gegaan!

 13. maart 26, 2014 / 21:42

  Bij NY marathon kwam je dit ook tegen en ging de marathon nog zo goed! Komt allemaal wel goed! Succes!!!

 14. maart 26, 2014 / 21:55

  Pff wat heftig, ik doe het je echt niet na! Heel veel succes!
  En skeeleren is fijnn :3

 15. maart 26, 2014 / 22:01

  Wow, ik vind het sowieso al knap, de afstanden die jij momenteel aflegt. Als beginnend hardloper kan ik alleen maar heel veel respect voor je hebben ;) Succes! x

 16. maart 26, 2014 / 22:28

  Every little thing will be allright!

 17. maart 26, 2014 / 23:30

  Te snel, bij een 5:20 per km loop je een 3:45 uur op de marathon!!!.
  Pak nog wat trainingen de komende tijde n zie je in Rotjeknor.Waarschijnlijk een 4:13 uur, jij ook?.
  Groet Rinus met roze ballon boven zich tijdens de marathon.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 27, 2014 / 11:02

   Ik ga sowieso voor een tijd onder de vier uur, maar als het niet zo goed gaat dan zie ik je waarschijnlijk wel ja. Help je me hopen dat ik je niet tegen kom ;-)

 18. maart 27, 2014 / 16:49

  Ik vind het heel knap wat je allemaal doet!! Veel succes