RUN BABY RUN: Since last year…

Photobucket

Vorig jaar, begin november, net na het zien van beelden van de New York Marathon, resette ik mijn Nike+ statistieken en zocht ik mijn hardloopschoenen weer op. Acht maanden ervoor liep ik een halve marathon, maar daarna ging het snel bergafwaarts met mijn sportieve activiteiten. Ik liep gemiddeld één keer in de maand, en zag mijn conditie steeds verder aftakelen. Eerst had ik moeite met een rondje van tien kilometer, daarna moest ik zelfs een paar keer stoppen op de vijf kilometer. Na het zien van de beelden van de New York Marathon kreeg ik de geest, “dat ga ik ook doen” en zo begon mijn “hardloopjaar”.

Mijn eerste vijf kilometer ging dramatisch, ik hield het niet vol zonder een paar keer te stoppen. Maar ik liep een paar keer per week en ik zag mijn conditie vooruitgang. Na ongeveer een maand liep ik tien kilometer, op kerstavond liep ik mijn eerste 15 kilometer. Eind januari kreeg ik last van een blessure nadat ik iets te snel een 20K gelopen had en daarna kregen we in februari te maken met heel veel sneeuw, ijs en kou. Ik liep niet veel, maar ging wel door. De halve marathon van Den Haag (de CPC) liep ik begin maart net onder de 2 uur (1.56.31) ik ging verder, maar liep vooral 10K’s. Begin juni begon ik serieus te trainen voor de marathon, niet die van New York, maar die van Amsterdam. Helaas was ik iets daarvoor uitgeloot voor de New York marathon (achteraf niet heel erg, sinds deze afgelopen weekend niet eens doorging). Ik maakte een schema, week daar na zes weken al van af, maar liep twee weken geleden wel de marathon van Amsterdam in een tijd van 3.58.51. Ik heb de smaak te pakken en dit was zeker niet mijn laatste marathon. Na een paar keer 5K’s gelopen te hebben na de marathon, liep ik afgelopen weekend weer een halve marathon. Dit keer bepaalde ik het parcours zelf en gebeurde het eigenlijk spontaan toen ik ’s ochtends om kwart voor negen in mijn hardloopkleding naar buiten liep.

Ik heb een jaar lang hardgelopen. Niet twee maanden en daarna weer tien maanden niet, maar twaalf maanden achter elkaar. Eén keer liep ik twee weken niet, dat was in Italië, toen ik iedere ochtend om 7.00u moest gaan hardlopen omdat het anders veel te warm was, daar had ik na een week zo genoeg van, dat ik mijn trainingen daar even staakte.

Omdat het jaar nu is “afgelopen” besloot ik mijn Nike+ statistieken van het afgelopen jaar met jullie te delen..

Het afgelopen jaar liep ik 137 keer een gemiddelde afstand van 9,8 kilometer. Dat houdt in dat ik het afgelopen jaar 1351 kilometer hardliep. Dit deed ik met een gemiddelde snelheid van 5″32 per kilometer, oftewel zo’n 11 kilometer per uur. Mijn langste run was 42,46 kilometer (de marathon) en daar deed ik 3 uur 58 minuten en 34 seconden over volgens mijn Nike SportWatch. Mijn snelste 10 kilometer deed ik in precies 50 minuten, mijn snelste 5 kilometer in 24 minuten en 40 seconden en ik liep in Den Haag, Monster, ’s Gravenzande, Hoek van Holland, Monaco, Lazise, Bardolino, Kopenhagen en Parijs.

Het was een mooi jaar :-)

Delen:

51 Reacties

 1. Joos
  november 7, 2012 / 17:11

  Cool!! Nog 30 jaar volhouden en dan heb je en rondje om de wereld gelopen.

 2. Desiree
  november 7, 2012 / 17:11

  Respect! je hebt me aangestoken, maar jammer genoeg is mijn conditie nog niet waar die moet zijn!

 3. Inez
  november 7, 2012 / 17:14

  Zo ongelofelijk veel bewondering heb ik voor je! Het duizelt me van de cijfers, van de km’s en de PR’s. You. Are. Awesome! En doordat je zo heerlijk eerlijk bent over je goede EN je slechte dagen, help je mij (en als ik de comments zo lees ook een hele hoop anderen) er elke keer weer doorheen. Wat ik doe als ik geen zin heb om te gaan? Al jouw blogs onder ‘running’ nog eens nalezen. Na een blog of 5 denk ik: ja, nu ga ik! Dus thanks, voor je leuke stukjes over rennen, voor je eerlijkheid, voor je doorzettingsvermogen en natuurlijk ook voor al je andere leuke stukjes! Op naar je volgende marathon (en voor mij mijn eerste 5K ;))!!

 4. november 7, 2012 / 17:18

  Wat gaaf om al die cijfers op een rijtje te zien!!
  Je mag echt trots op jezelf zijn hoor Annemerel… Die kilometers nemen ze je niet meer af!! :)
  Maarrrr… keep on running, want je bent echt een inspiratiebron!

  X Charlot

 5. november 7, 2012 / 17:21

  Wauw, daar mag je echt ontzettend trots op zijn meid! Inspireert mij weer, al is een marathon wel echt heel lang, haha!

 6. Marieke
  november 7, 2012 / 17:23

  Je mag trots op jezelf zijn, great job! :D
  Ken je het boek ‘What I Talk About When I Talk About Running’ van Haruki Murakami al?

 7. november 7, 2012 / 17:26

  Ik ben in april begonnen met hardlopen, gewoon met 1 minuut hardlopen, 2 minuten wandelen. Ik heb t/m juni eigenlijk 3 dagen in de week hardgelopen en mijn conditie ging vooruit. In Augustus had ik zomervakantie en heb eigenlijk de hele vakantie niet hardgelopen. En dat merk je dan wel als je in september weer begint. Dit keer wel met nike+ heb vanaf 29 aug. een iphone en die app is ideaal. Sinds 1 september tot nu heb ik in totaal 28,77 km gelopen gemiddelde snelheid 6’56 minuten over een km.

 8. Sarah
  november 7, 2012 / 17:34

  Super! Hoop dat ik het snel kan evenaren! Zit nu na precies 2 maanden op 5 KM

 9. november 7, 2012 / 17:37

  Wauw annemerel wat knap! Ik ben nu keihard aan het trainen zodat ik volgend jaar een marathon kan lopen! Hoop dat het me lukt

 10. Fleur
  november 7, 2012 / 17:38

  Wauw en goed van je…
  Wees er trots op!
  Besef je je wel eens hoe veel inspiratie jij mensen geeft om te gaan hardlopen? Dat is echt niet normaal! Ik lees op menig blog ”door Annemerel ben ik gaan hardlopen etc” en ik moet toegeven, ik ben daar ook één van. En ik vind het heerlijk! Heel erg bedankt daarvoor:)
  XOXO

 11. Ella
  november 7, 2012 / 17:46

  Cool, leuk dat je het zo kan bijhouden ook!

  Maar.. “Mijn eerste vijf kilometer ging dramatisch, ik hield het niet vol zonder een paar keer te stoppen” Dat is niet dramatisch hoor, dat is voor velen van ons heel normaal en zelf iets om trots op te zijn als we toch die 5 km aantikken.

 12. Kim
  november 7, 2012 / 17:48

  Blij dat je zo fanatiek over hardlopen blijft posten na de marathon!

 13. november 7, 2012 / 17:48

  Zo vet om al die cijfers bij elkaar te zien :) Ik ben naar jaren drama’s en blessures weer op gang.. Ik zou zeggen ga zo door! en wie weet zien we elkaar ooit bij een marathon? ;)

 14. november 7, 2012 / 17:58

  Wauw, knap hoor! Dat je het ook nog zo lang volhoud :D
  Supergoed!

 15. november 7, 2012 / 18:06

  Wow, ik heb echt bewondering voor je! Je houd het allemaal zo goed vol! :) Echt heel erg goed van je!

 16. november 7, 2012 / 18:24

  Knap hoor! Wat een doorzettingsvermogen!

 17. Aaf
  november 7, 2012 / 18:27

  Knap zeg!;) Ik heb 3x hardgelopen, vond het al heel wat;P

 18. tesss
  november 7, 2012 / 18:33

  woaa!! wat goed. ik heb zelf vanaf februari ontzettend veel hardgelopen..
  nu de kou eraan komt gaat het toch wat minder makkelijk..
  misschien heb je nog tips voor n hardloopdip haha!

  xxxxxxxxxxx

 19. november 7, 2012 / 18:39

  wat ontzettend veel doorzettingsvermogen heb jij, respect! ik wil ooit ook nog eens de marathon lopen, als ik nu begin hoop ik dat het binnen 2 à 3 jaar zover is. En dit keer gaik me écht aan het schema houden!

 20. november 7, 2012 / 18:41

  Echt heel goed!

  Liefs, Mariette

 21. Iris
  november 7, 2012 / 18:47

  Ik zou zo graag willen dat ik ook plezier heb in hardlopen :( 1300 km is echt zo veel!!!

 22. november 7, 2012 / 18:47

  Wauw wauw wauw ik heb zoveel respect voor je hè! Dat je het ook ‘gewoon’ ‘even’ in een jaartje opbouwt… Ik doe het je niet na! Je loopt ook nog eens een best wel hoog tempo, pfoe…

 23. november 7, 2012 / 18:59

  Goed zeg dat je dat gewoon volhoudt!!
  kanjerrr

 24. november 7, 2012 / 19:11

  ik vond het heerlijk om je op de voet te volgen!

 25. merel
  november 7, 2012 / 19:21

  Daar mag je echt trots op zijn hoor! Jij bent er mede verantwoordelijk voor dat ik zondag ben begonnen met hardlopen (vandaag 2e rondje gedaan), ik kan nu misschien nog geen 500 meter hardlopen in één stuk, maar ik WIL en GA volgend jaar een halve marathon lopen. there, I said it.

 26. Aurelie
  november 7, 2012 / 19:24

  Zoals zoveel meisjes hier al zeiden: jij bent echt een inspiratiebron! Ook ik heb door jou het loopvirus te pakken gekregen en jouw running posts motiveren me elke keer weer om ook mijn hardloopschoenen aan te trekken. Op naar het volgende running jaar!

 27. november 7, 2012 / 19:36

  Ik denk echt dat je voor vele een goede inspiratie bron ben/ ben geweest.
  Door jou verhalen zijn er zeker tal van dames ook gaan hardlopen.
  You can be proud!

 28. november 7, 2012 / 19:54

  Je inspireert me Annemerel! Ik ben twee weken geleden zelf weer begonnen maar heb nu een week niet kunnen lopen doordat ik door m’n enkel ben gezakt op de trap en ik totaal geen energie heb door tentamenstress. Vrijdag moet ik van mezelf weer, dan ben ik bij mijn ouders en dan kan ik gewoon ongezien hardlopen, in plaats van hier recht door de stad. Dan is het niet zo erg als ik moet stoppen. Als ik hier in de stad loop dan word ik minstens 10x uitgelachen als ik weer een stukje moet wandelen. Een rondje van 5K haal ik helaas nog niet, terwijl 8 december 10K op het programma staat. Ik kan nog uitwijken naar 5K, maar nu al opgeven is geen optie.

  Dus ik ga er gewoon voor! En als ik nu lees dat jij na een maand 10K kon lopen, dan moet ik het vast ook kunnen. Al is het alleen maar op karakter. Ik moet mijn schoonpapa er gewoon even uit lopen op de 10 …

 29. november 7, 2012 / 20:26

  wow wow wow 1351 km!

 30. Jess
  november 7, 2012 / 21:17

  Wat goed man! Echt heel stoer dat je het zo hebt volgehouden. Ik kan nog steeds niet 5K lopen zonder te stoppen :p maar ben wel net begonnen met kickboksen en vaker fitnessen en merk echt dat ik me veel beter voel als ik weer regelmatig stop. Moet toch maar weer eens die hardloopschoenen aantrekken..

 31. november 7, 2012 / 21:41

  Een enorme prestatie om trots op te zijn! Wat je eigenlijk in een ‘korte’ tijd wel niet voor elkaar kan krijgen. Op naar Parijs!

 32. Marlies
  november 7, 2012 / 22:44

  Wat een superprestatie! Raak gelijk gemotiveerd van dit verhaal :)

 33. Iris
  november 7, 2012 / 23:03

  Wauw, je bent echt een voorbeeld voor mij, ik loop nu bijna een jaar, met vallen en opstaan.
  Vanaf zondag (mijn 21e verjaardag) ga ik het absoluut oppakken en ik heb zelfs al een reëel doelenschema gemaakt. Ik hoop dat ik net zoveel doorzettingsvermogen als jij zal vinden!

 34. november 8, 2012 / 07:43

  Je bent en blijft een fantastische inspiratiebron op sportgebied!

 35. november 8, 2012 / 08:53

  Goed hoor! Ga zo door.

 36. november 8, 2012 / 09:46

  Heb echt respect dat je het zo lang volhoudt. In de vakanties ren ik wel veel, maar zodra school begint kan ik er de tijd gewoon niet voor vinden of lig ik liever uit te rusten op bed. En wanneer ik de laatste tijd wil gaan rennen, ja dan regent het ontiegelijk hard en is de zin ook weer weg…

 37. november 8, 2012 / 12:22

  Wauw wat een prestatie, knap hoor! Je stukjes over het hardlopen motiveren mij ontzettend! Ik ben zelf na een jaar echt serieus trainen nu bijna bij de 10 km, hopelijk kan ik ook snel zulke goede resultaten laten zien op mijn blog! :)

 38. november 8, 2012 / 12:23

  Wow, respect! Ik ben nooit verder gekomen dan 10k in ruim een uur en daarna zo goed als gestopt met hardlopen. Door jouw verhalen krijg ik weer zin om te gaan beginnen!

 39. Karima
  november 8, 2012 / 12:26

  Wat goed zeg! Ik heb gelijk zin om mijn hardloop kleding aan te doen en te gaan. Jammer, met een lies- en knieblessure moet het ik het voorlopig rustig aandoen. Ik baal er wel ontzettend van. #KijkUitNaarHetHardloopMoment

 40. Ilse
  november 8, 2012 / 15:51

  Knap zeg en wat een motivatie ook zeg!

 41. november 8, 2012 / 16:36

  Dat zijn echt schitterende statistieken. Wow! Heel veel respect!

 42. Rana
  november 8, 2012 / 17:37

  je mag hier echt trots op zijn!

 43. november 9, 2012 / 10:58

  Erg leuk je overzicht. Je mag trots zijn op wat je heb gepresteerd!

 44. november 9, 2012 / 20:08

  Echt heel heel tof! Wat een doorzettingsvermogen zeg. Respect! En heel leuk dat je in allemaal verschillende steden hebt gerend :)

  • november 9, 2012 / 20:10

   Ik schrijf gewoon verdorie m’n eigen naam verkeerd..

 45. november 10, 2012 / 00:33

  Je marathon tijd in Amsterdam was natuurlijk geweldig en zewlfs ik had dat niet gedacht.
  Je trainingstijden zijn gewoon super snel en te snel, of je hebt talent en is je marathon tijd gewoon te langzaam geweest in verhouding met je trainingstijden?…Het blijft vreemd in mijn ogen en iets kl;opt er niet.

  Het is positief bedoelt en waarschijnlijk kan je de marathon nog veel sneller rennen dan in Amsterdam, je volgende in Rotjeknor?, die is veel mooier.

  • Annemerel
   Auteur
   november 10, 2012 / 09:13

   Nee, de volgende in Parijs! Rotterdam is zeven dagen later dus dat ga ik niet redden. Een halve marathon is natuurlijk anders dan een hele marathon qua tijd. En afgelopen zondag liep ik ook expres hard omdat ik wilde weten hoe het er voor stond.

 46. november 14, 2012 / 17:25

  Wat leuk dat je in Lazise en Bardolino hebt gelopen! Ik ben daar ook op vakantie geweest en je ziet ’s ochtends vroeg echt heel veel mensen hardlopen. Ik vond het iets te warm, haha.