FOODIE: Power Breakfast

Photobucket

(Ja ik steek echt de kaarsjes aan tijdens mijn ontbijt, als ik thuis werk dan, je moet wat om jezelf voor 7.00u uit bed te lokken..)

Er moet echt wel iets aan de hand zijn, wil ik mijn ontbijt overslaan. Ontbijten doe ik vaak ook niet alleen met wat yoghurt en cereal, of een bruine boterham met worst, het liefst doe ik dat met scrambled eggs.

Mijn favoriet du jour?! Srambled eggs met bosui en paddenstoelenmix. En als ik het mezelf toe laat, dan gooi ik ook nog een handje spekjes in de pan. Sinds kort weet ik eindelijk hoe je je eieren écht lekker scrambled, deze wetenschap deel ik graag met jullie.

1. Snijd de paddenstoelen en lente ui fijn (als ik voor spekjes ga, kies ik altijd voor de kleine blokjes die al zijn voorgesneden).

2. Bak de paddenstoelen, lente ui (en eventueel de spekjes) op hoog vuur in een klein beetje olijfolie of roomboter. Als ik voor spekjes ga, ga ik voor olijfolie, laat ik de spekjes achterwege dan kies ik meestal voor roomboter (hey, je moet ergens cheaten, niet waar?).

3. Ondertussen klop je je eieren (ik neem er 2 of 3) op met een klein beetje room (als je jezelf laat gaan) of melk (als je jezelf net iets beter in de hand hebt).

4. Zet het vuur onder de pan laag en voeg de geklutste eieren toe aan de pan.

5. Blijf continu roeren in de pan, schraap het ei continu van de bodem.

6. Laat het ei niet te lang in de pan, daar wordt het droog van. Maar haal het ook niet te snel uit de pan, dan geeft het veel vocht af. Dit moet je zelf een beetje aanvoelen.

7. Ei uit de pan op een broodje, of zoals ik, op een bord zonder brood geserveerd.

8. Enjoy!

Nu weet ik dat ik de opmerking ga krijgen, “Maar Annemerel, zoveel eieren is toch helemaal niet zo goed voor je?”. Nou dat valt dus eigenlijk best wel mee, zeker als je een actief leven leidt mag je wel iets meer eieren dan dat ze vroeger aanraadden.

Hoe bereid jij je eieren het liefst?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

48 Reacties

 1. november 7, 2012 / 12:03

  Oh lekker! Ik krijg ’s ochtends altijd weinig door me strot, dus neem altijd wat yoghurt met cruesli oid. Maar zoiets lijkt me lekker voor de lunch! Ik ben zelf niet echt een eierfan, maar ach een gekookt eitje is altijd wel lekker! Of ken je die omeletjes en dan leggen mensen er een boterham op en snijden daar een hartje in? Zie je vaak op WeHeartIt, cute voor valentijn of moederdag! :D

 2. Iris
  november 7, 2012 / 12:04

  Aah dat ziet er zo lekker uit!
  Hoeveel lente-uit gebruik je ongeveer? een stengeltje??? En hoeveel paddestoelen?
  Ik eet mijn eieren het liefst in een spiegelei op een vers afgebakken bagel.
  En dan het eigeel doorprikken en aan alle kanten langs je broodje laten lopen, echt een kliederboel maar zoooo lekker!

 3. november 7, 2012 / 12:07

  Als eieren slecht waren, had mijn cholesterol al sky high moten zijn en mijn bloed druk buiten proporties! Nou geloof mij dat is juist totaal niet het geval & ik eet soms wel 5 eieren op een dag.. Naja eigenlijk vaak! Ik volg een ketogeen dieet namelijk.. Veel eiwitten en vetten geen koolhydraten.

  Maar mijn favo manier van eieren? Bijna gelijk aan die van jou.. Ik gooi er alleen nog wat kaas door heen! Hmm Heerlijk!

 4. november 7, 2012 / 12:12

  Klinkt heerijk! Maar ik zou dit dan eerder als lunch bereiden dan ontbijt. Maar de combinatie met lente ui en paddenstoelen lijkt me erg lekker, ga ik zeker een keer proberen!

 5. november 7, 2012 / 12:18

  Dat ziet er yummie uit, ik krijg er gewoon meteen honger van!

 6. november 7, 2012 / 12:26

  Oh godd, ziet er echt heerlijk uit! Ik eet dit wel eens als avondeten.. Maar dan ook met tomaat, paprika of courgette er bij :) Echt heel yummie! ’s Ochtends eet ik meestal gewoon een hard gekookt eitje :)

 7. november 7, 2012 / 12:37

  Hmm, heerlijk! Weet je wat ook heel lekker is, tomaat en ui bij je scrambled egg! Ik vind een wit zacht bolletje met een net niet hard gekookt ei (waarbij het eigeel dus nog nét een beetje zacht is) het lekkerste. Daar mag je me echt voor wakker maken!

 8. merel
  november 7, 2012 / 12:43

  Eieren zijn JUIST goed voor je! Er is niks verkeerds aan: proteine, goede vetten, goed cholesterol en ze zijn lekker :)

 9. november 7, 2012 / 12:44

  Ik ontbijt ’s ochtends altijd in 10 minuten maar eigenlijk moet ik hier eens tijd voor maken, lijkt me heerlijk!

 10. november 7, 2012 / 12:45

  Heerlijk! Zoveel eieren is echt niet slecht :-)

 11. november 7, 2012 / 12:51

  heerlijk!
  Ik heb het liefste met bacon op een wit broodje

  of gebakken met tomaat en kaas :)

 12. november 7, 2012 / 13:03

  Lekker, eieren in de ochtend :) momenteel is dat ook echt mijn favoriete ontbijt. Meestal maak ik die van mij gewoon simpel, gebakken met peper en zout en heel soms wat plakjes kaas er op. Glas groene thee er bij, en het is de ideale start van de dag!

 13. november 7, 2012 / 13:07

  Oeh ziet er lekker uit. ’s Morgens ben ik alleen echt een haastkip.. Dus ik heb niet echt tijd om het te maken. Nou ja, in het weekend wel haha. ;d

 14. november 7, 2012 / 13:35

  Lekker hoor! Ik eet meestal een omelet. Met kaas & spek.

 15. Leonie
  november 7, 2012 / 13:38

  Ik zat net te denken wat ik zou lunchen.. Het is roerei geworden ;-)

 16. november 7, 2012 / 13:43

  Het is echt lang geleden dat ik ei heb gegeten! Omdat ik minder dierlijke producten eet EN omdat ik (zeker van 2 of 3) er buikpijn van krijg :p

  Voor mij ziet dit er dan ook helemaal niet uit als een ontbijt, hahaha :p Maar het ziet er wel HEEL lekker uit!

 17. november 7, 2012 / 13:55

  Ik zou dit ’s ochtends echt niet naar binnen kunnen krijgen. Maar elk ander moment van de dag? Graag!

 18. november 7, 2012 / 14:01

  Jij maakt er echt een feestje van ’s ochtends! Leuuukkk! Net als een ontbijtbuffetje in een hotel..!!
  Ik neem altijd een simpel beschuitje met hagelslag… :p

  X Charlot

 19. Cynthia
  november 7, 2012 / 14:28

  ziet er echt lekker uit! meestal eet ik yoghurt met musli, maar ga dit ook eens proberen :)

 20. Marjolein
  november 7, 2012 / 14:54

  Klinkt lekker, maar ik ben bang dat mijn maag gaat protesteren als ik dat als ontbijt ga eten. Het is vast ook heerlijk als lunch!(:

 21. Dominique
  november 7, 2012 / 15:19

  Ik eet meestal een gebakken eitje met spek, pesto, rucola en parmezaanse kaas, lekker! En mijn favoriete scrambled eggs recept is van Gordon Ramsay, staat volgens mij wel ergens op youtube.

 22. november 7, 2012 / 15:31

  Mmm heerlijk ontbijtje! Daar zou ik mn bed wel voor uitkomen hoor; )

 23. november 7, 2012 / 15:51

  Wat ik leerde is dat je maar zes of zeven eieren per week mag… Mijn collega zei dat je er anders rugvet van kreeg? Haha. Maargoed. Ik hou er ook niet zo heel erg van, dus ik eet ze misschien eens in de twee weken ;)

 24. november 7, 2012 / 15:59

  ’s Ochtends .. neh. Maar dit voor ’s middags lijkt me wel lekker zeg! Mmm, gezond en lekker en oeh ik heb zin in een scrambled egg nu. En het liefst dit.

 25. november 7, 2012 / 16:09

  veel meer dan een bakje yoghurt met fruit krijg ik ’s ochtends niet naar binnen, maar ’s middags lijkt me dit best wel lekker!

 26. november 7, 2012 / 16:17

  Scrambled eggs zijn inderdaad een erg goed begin van de dag! Ik eet ze ook vaak ’s avonds met een bord vol groente, ook erg lekker en ik word er altijd helemaal vol van!

 27. november 7, 2012 / 16:22

  Lekker, maar voor mij niet helemaal geschikt als ontbijt!

 28. november 7, 2012 / 16:34

  oeehh heerijk al die eitjes! Vind ook wel dat je een stevig ontbijt nodig hebt als je een actief leven hebt :)

 29. Name
  november 7, 2012 / 16:35

  Goed nieuws: Eieren zijn niet slecht, dat is achterhaald! (Ben voedingsstudente)

 30. Inez
  november 7, 2012 / 16:44

  Nom nom nom!! :) Thanks voor het recept, ga ik dit weekend eens uitproberen!

 31. november 7, 2012 / 16:50

  Mijn vriend en ik hebben de traditie dat we in het weekend omelet eten als ontbijt. Oftewel; dat ik op zaterdag en zondag mijn signature omeletten sta te bakken :-) Dan klopt ik 2 a 3 eieren los in een mok, snij een aantal cherry tomaatjes in dunne plakjes en rasp wat kaas of schaaf een paar plakken af. Ei in de pan (met boter of olijfolie, boter is lekkerder), dan bedek ik één helft met de tomaatjes en zet het vuur lager. Als de bovenkant begint te drogen leg ik op de andere helft de kaas. Dan strooi ik nog wat Italiaanse kruiden, peper en zout erover. Als de kaas gesmolten is doe ik het ei dubbel en klaar is mijn omelet! Meestal snij ik hem dan door de helft; de ene helft op een broodje met mayo en curry voor mijn vriend en de andere helft op een broodje met ketchup voor mij :-)

 32. november 7, 2012 / 16:56

  Scrambled eggs zijn lekker! Helemaal met een goed stukje bacon en toast :) Niet geschikt voor mij als ontbijt, dat kan mijn maag niet aan ben ik bang, maar wel heel lekker als lunch!

 33. Lara
  november 7, 2012 / 17:13

  Wooww dit heb ik echt een half uur geleden nog gemaakt, ik eet dit zo veel de laatste tijd!

 34. november 7, 2012 / 18:09

  Niks voor mij zo´n zwaar ontbijtje! Doe mij maar lekker een beschuitje, lekkere broodjes en yoghurt met fruit :)

 35. november 7, 2012 / 18:22

  Mmmm, lekkerr!!

 36. november 7, 2012 / 18:36

  Jij bent volgens mij echt een breakfastqueen zeg, haha. Roerei is toch echt wel het lekkerst als het een beetje vettig is, zoals je het in restaurants krijgt maar thuis nooit maakt. HMM. Zoals jij het maakt lijkt me heel lekker! Met wat gerookte zalm erdoor (en dan meebakken) is ’t ook lekker!

 37. N
  november 7, 2012 / 18:51

  Als je eerst de spekjes bakt heb je ook geen olijfolie nodig!

 38. november 7, 2012 / 18:57

  Wou dat ik er tijd voor had!
  Maar half 6 opstaan wordt het niet

 39. november 7, 2012 / 21:01

  Ik eet meestal yoghurt met vers fruit maar een spiegelei met kaas of een roerei vind ik ook heel lekker. Alleen dan zonder de paddenstoelen haha

 40. november 7, 2012 / 21:45

  Voor het hardlopen eet ik dit vaak. Meestal zonder spek, maar het liefst wel met tomaat erbij.
  Heerlijk!

 41. november 8, 2012 / 10:59

  Oh jammie, ik ben ook zo gek op dit soort ontbijtjes :)

 42. november 8, 2012 / 12:52

  Ziet er goed uit! Een eitje op z´n tijd vind ik heerlijk, gebakken, gekookt of op zondag morgen een lekkere scarmbled eggs met zalm mmm!

 43. Ilse
  november 8, 2012 / 15:44

  Lekker zeg, ik ben alleen een kluns met eieren!

 44. november 8, 2012 / 16:38

  Ik ben ook dol op scrambled eggs, ik doe er vaak ham of een tomaatje in kleine stukjes doorheen op het laatst. Heer-lijk!

 45. Rana
  november 8, 2012 / 17:34

  als ik ’s ochtend tijd had at ik dit elke dag… Jammer genoeg sta ik altijd veel te laat op en moet ik me haasten, haha :) bij ons is het traditie om zondag ochtend eieren te eten, en soms eet ik scrambled eggs met geraspte kaas (ja echt) en tomaatjes, een aanrader!

 46. november 8, 2012 / 21:32

  Ik eet eigenlijk nooit eet ei als ontbijt, maar voor het weekend is het wel super lekker denk iK!