RUN BABY RUN: Running in a Winter Wonderland

Photobucket

Schreeuwde ik eerder deze week nog dat ik niet ging hardlopen in de sneeuw, was ik vrijdag toch als één van de eerste buiten om de “eerste spoortjes te trekken” in de duinen. Misschien moet ik mijn mening iets bijstellen, hardlopen in de verse sneeuw is prima, hardlopen in sneeuw gecombineerd met ijsplaten, NIET.

Vrijdagochtend stond ik iets voor negenen dik aangekleed buiten tussen de dwarrelende vlokjes. De kou was ik al na een paar meter te boven, de wind blies stevig, maar daar had ik geen last van. De sneeuw dwarrelde de eerste twee kilometer uit de lucht, maar daarna was de lucht droog. Op de laatste vijfhonderd meter na, toen begon het zachtjes te regenen. Volgens mij heb ik in die 6,5 kilometer alle vier de winterse elementen gehad? #sneeuw #kou # wind #regen.

Ik heb zelfs een PR gelopen. Dit was de run met de langzaamste gemiddelde snelheid. 9 kilometer per uur wel te verstaan. Normaliter loop ik tussen de 11 en 12 kilometer per uur. Maar het maakte niet uit.

Een paar tips voor hardlopen in een winter wonderland:

– Probeer geen wereldrecord te lopen, het is normaal dat je een paar kilometer per uur langzamer loopt dan normaal. Veiligheid voor alles.

– Kleed je goed. Het liefst met verschillende laagjes over elkaar heen. Een muts is ook geen overbodige luxe, warmte verlaat je lichaam via je hoofd, met een muts op je hoofd houd je dus super goed de warmte vast.

– Donker glimmende stukken asfalt altijd vermijden, dat zou zomaar een stukje ijzel kunnen zijn.

– Neem je telefoon met camera mee en maak tussendoor wat foto’s, kun jij aan iedereen laten zien hoe heldhaftig je wel niet geweest bent.

– Maak kleine stapjes in de sneeuw en probeer op het midden van je voet te landen, op deze manier heb je de meeste grip in de sneeuw.

Heb jij de sneeuw al getrotseerd? Ligt er bij jullie nog sneeuw? Bij ons is ieder vlokje helaas al verdwenen en heeft de sneeuw plaats gemaakt voor regen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

37 Reacties

 1. Anne
  december 9, 2012 / 17:03

  Nee, zo’n bikkel ben ik (helaas) niet. Ben van plan woensdag te gaan lopen (eerder kan echt niet),en als het goed is is het dan nog droog. Heb wel heel veel respect voor mensen die zich door helemaal niets laten tegenhouden.
  Wel vandaag een les bikram yoga geprobeerd, da’s weer het andere uiterste, haha.

 2. sophie
  december 9, 2012 / 17:11

  echt respect dat je het hardlopen zo goed volhoud, ik heb verschillende pogingen gedaan maar nee, hardlopen is toch niet echt iets voor mij. Geef mij maar zumba of pop pilates ;)
  Toch volg ik je blog met super veel plezier, je schrijft echt leuk Annemerel!

 3. Marije
  december 9, 2012 / 17:26

  Hier lag geen vlokje sneeuw, het was alleen natte sneeuw wat hier is gevallen vrijdag! Dus ik heb ook niet in de sneeuw kunnen lopen.. denk ook niet dat ik het had gedurfd!

 4. december 9, 2012 / 17:28

  Ik heb met de sneeuw op de loopband getraind, maar dat heb ik na 5 km al gezien zo saai. Ik was blij dat de wegen vandaag weer vrij van sneeuw waren en ik heb dan ook lekker 15,8 km buiten gelopen. Weliswaar door wind en regen, maar dat liever dan lopen op een loopband.

 5. december 9, 2012 / 17:41

  Wat een mooie plaatjes! Ik vind het echt iets magisch hebben zo’n besneeuwd landschap!

 6. december 9, 2012 / 17:54

  Zo’n bikkel ben ik niet, maar wel handige tips!

 7. marleen
  december 9, 2012 / 18:05

  haha super dejavu gevoel, deze tips zijn bijna hetzelfde als die van GL2R :P dan moeten ze wel goed zijn ;)

  • Annemerel
   Auteur
   december 9, 2012 / 19:16

   Haha ik ben het even gaan nalezen, en er zijn inderdaad wel een aantal overeenkomsten.. Maar het is dan nu eenmaal ook de waarheid.

 8. Lisa
  december 9, 2012 / 18:05

  Die hard ben je!
  Rotterdam is helemaal sneeuwvrij (gelukkig!)

 9. december 9, 2012 / 18:06

  Super plaatjes heb je gemaakt! Lijkt me een bijzonder gevoel, zo hardlopen :)

 10. december 9, 2012 / 18:06

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik heb zelf nog niet hardgelopen in de sneeuw, is me veel te eng!

 11. december 9, 2012 / 18:11

  Dapper hoor! Ik zou het niet aandurven, wandelend overleef ik het al nauwelijks! ;)

 12. december 9, 2012 / 18:38

  Ik ga de week voor de kerstvakantie een begin maken met hardlopen, ik hoop eigenlijk dat het dan niet sneeuwt, want dat maakt alles weer moeilijker.

 13. december 9, 2012 / 18:42

  9 kilometer per uur is je sloomste ever? Oh my, ik haal de 8 km/h nog niet eens, oei. Ik wilde de sneeuw ook wel trotseren maar aangezien ik een motoriek heb van niks, ben ik die uitdaging maar niet aangegaan.

 14. december 9, 2012 / 18:45

  Ik zag net de mensen hardlopen op tv in de sneeuw,
  Ze hadden korte broeken aan!

 15. december 9, 2012 / 19:09

  Knap hoor, hardlopen door de sneeuw. Ik vind het altijd een beetje eng, dus loop voorzichtig. Wel mooie plaatjes zo met die sneeuw!

 16. december 9, 2012 / 19:12

  Wauw, wat ziet het er geweldig uit! Ik zou ook graag willen lopen in de sneeuw, om alleen al een keer mee te maken hoe het is! Die broek die jij aan hebt, heb ik ook en lijkt me perfect om de kou tegen te houden, hij is lekker warm! Alleen is er hier nog geen vlokje sneeuw gevallen.. Ach, wie weet binnenkort!

 17. december 9, 2012 / 19:24

  Ik vind normaal hardlopen al zwaar, maar in de sneeuw lijkt het me helemaal zwaar! Respect :)

 18. december 9, 2012 / 19:25

  Je hebt er in ieder geval mooie plaatjes aan overgehouden :)

 19. december 9, 2012 / 19:44

  Ja, mooie foto’s zeg! Ik zou het niet durven denk ik, en er ook geen zin in hebben, maar het is aan de andere kant ook wel weer heel leuk!

 20. december 9, 2012 / 20:04

  Bij ons is het allemaal weer verdwenen, dus kan weer gaan hardlopen!

 21. december 9, 2012 / 20:29

  Bij ons is de sneeuw weg. Ik vond het eigenlijk wel lekker om door de sneeuw te lopen. Prachtig uitzicht en heerlijk frisse lucht :)
  Snel lopen kan ik toch niet, dus daar merk ik niet zo heel veel van.

 22. Jasmijn
  december 9, 2012 / 20:33

  Ik heb gisteren een flinke schuiver gemaakt en nu wat vocht op mijn enkel :( verder even gebruik maken van mijn eerste berichtje op je blog; bedankt voor je motivatie, van bankdirecteur tot 3-4 keer per week weer gaan. Bedankt voor je inspirationals, stijlvol hardlopen is wel degelijk mogelijk in een wereld vol veel te logge witte asics en lelijke outfits. Thans you for making a change :)

 23. december 9, 2012 / 20:58

  Misschien een idee om snelheidtips te geven in een blogpost? Je bent zo ontiegelijk snel namelijk.

 24. Ilse
  december 9, 2012 / 21:35

  Het is vandaag allemaal weer verdwenen, er lag ook maar een heel klein laagje. ;)

 25. december 9, 2012 / 21:42

  Jammer genoeg is de sneeuw ook hier helemaal verdwenen.
  Je hebt dat goed gedaan! Respect!

 26. december 9, 2012 / 21:52

  Ik doe het je niet na, ik ga morgen weer hardlopen, op een sneeuw vrije weg!

 27. Isa
  december 9, 2012 / 21:59

  Jaa ik ook heb gisteren de sneeuw getrotseerd. Wel het lot getart want het was m’n eerste run sinds een maand stilzitten van een blessure maar het ging super :). Wel was ik echt te warm gekleed, maar dat is meer een leerpuntje voor de volgende keer haha.

 28. Aukje
  december 9, 2012 / 22:48

  Ik heb de sneeuw getrotseerd op mijn 25-jarige racefiets. Telt dat ook als heldhaftig?

 29. december 9, 2012 / 23:00

  Wat gaaf dat je bent gaan hardlopen met de sneeuw!! En je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt!:)

 30. december 10, 2012 / 01:52

  Wow, jij durft! Ik durf de sneeuw nog amper wandelend te trotseren. Het levert wel erg mooie plaatjes op zeg! :D

 31. ais
  december 10, 2012 / 10:12

  ik blijf je muts geweldig vinden! :)

 32. Floor
  december 10, 2012 / 13:25

  Hoi Annemerel, wat voor hardloopkleding draag jij precies als het koud is. Op de foto lijk je een soort vest/jasje aan te hebben?

 33. december 10, 2012 / 14:07

  Moed.ig, blijf lekker warm binnen op mijn stepper.

 34. december 10, 2012 / 19:04

  Ik durde het eigenlijk niet aan om te gaan rennen..
  Heb er wel over gedacht, maar was te bang om te vallen… (ben namelijk best iemand zo gemakkelijk onderuit gaat)!
  Maar door jouw tips wil ik het de volgende keer best wel gaan proberen.. gewoon op een rustig tempo.

  X Charlot

 35. december 10, 2012 / 22:57

  Het levert prachtige beelden op! Good job, en 9km per uur is geloof ik voor de meeste beginnende hardlopers al een hele uitdaging wat ik heb begrepen van een vriendin! Wat knap dat dit langzaam voor jou is. Wie weet zien we jou als eerste over de streep van de marathon van New York lopen over een aantal jaar, haha zeg nooit nooit!