RUN BABY RUN: Road To Boston IX

Nog veertig dagen tot ik aan de start van de Boston Marathon sta. Naar deze dag kijk ik al uit sinds 27 september 2015, de dag dat ik de Berlijn Marathon liep in 3.26.43 en wist… ik ben gekwalificeerd voor Boston. Anderhalf jaar werk ik hier dus al naartoe, als je het op die manier bekijkt komt die marathon nu wel héél echt dichtbij.

Afgelopen week had ik een relatieve rustweek in Oostenrijk. Iedere ochtend stond ik om half negen op de piste en ik was vaak niet voor vier uur, half vijf terug. Dan moest ik nog mijn video editen, een blog schrijven en mijn mail beantwoorden, erg veel tijd om hard te lopen bleef er dus niet over. Maar op de een na laatste dag pakte ik toch mijn hardloopschoenen voor een rondje van zes kilometer. En dat voelde zo goed. Ik wist ineens weer waarom ik hardlopen in Oostenrijk – en dan met name Maria Alm – zo fijn vindt. De frisse lucht, het prachtige uitzicht en de afwisselende ondergrond (sneeuw, blubber, asfalt) en kleine heuveltjes houden het spannend. Het was zo fijn dat ik een dag later weer ging (dit had ook te maken met het feit dat de liften om half een sloten vanwege wind en we dus de hele middag ‘vrij’ waren).

Mijn lange duurloop deed ik afgelopen maandag, de dag nadat ik thuis was gekomen. Op zondag zat ik ruim tien uur in de auto achter het stuur en toen ik ’s avonds thuis kwam had ik nog allerlei dingen die ik moest doen voordat ik kon gaan slapen. Niet echt de beste voorbereiding op een dertig kilometer. De volgende ochtend stond ik al om half zeven naast mijn bed omdat ik voordat ik kon gaan lopen eerst nog een blog moest schrijven en foto’s moest bewerken. Wederom geen hele fijne voorbereiding. Ik moest opschieten, want ik moest ’s middags ook nog naar Breda rijden om de auto terug te brengen én ik moest tijd zien te vinden om mijn video van de vorige dag te editen. So little time so much to do. Maar die dertig kilometer moest en zou ik aantikken.

Hoe het uiteindelijk ging? Laat ik het zo zeggen, het was niet mijn beste duurloop deze voorbereiding. Ook al doet mijn pace anders vermoeden (5’07 gemiddeld). Als je op Strava goed gekeken hebt naar mijn splits, dan zie je dat ik de eerste vijftien kilometer veel te hard van stapel ben gelopen. Het ging gewoon zo lekker en ik zat heel fijn in mijn ritme, totdat ik me omdraaide en besefte dat ik eigenlijk helemaal leeg was. Ik dronk een Acquarius op 16 kilometer, voelde me ineens niet meer leeg maar ontzettend misselijk en heb de laatste 14 kilometer echt op de overlevingsstand gelopen. De 30 tikte ik aan, maar de manier waarop ik gelopen heb, daar ben ik absoluut niet trots op. Maar dat is weer een les voor de volgende keer; dan ga ik iets minder hard van start.

Komende zondag staat mijn favoriete wedstrijd van het jaar op het programma, dan loop ik de CPC in mijn eigen stad Den Haag. Een halve marathon door het centrum, door mijn eigen straat, over de boulevard en met start en finish op het Malieveld. Ik loop samen met de Subway Running Club, dus sta er zeker niet alleen voor. Sowieso sta ik er tijdens de CPC nooit alleen voor, het is zo leuk om bekende gezichten langs het parcours te zien, die geven altijd net dat beetje extra energie om door te zetten. Oud-leraren langs het parcours, vrienden, familie, bekenden… Mijn vader doet ook mee… Ja, ik heb er echt super veel zin in. Nog vier dagen! Of ik in de buurt kom van mijn PR (1.37.51) durf ik niet te zeggen, maar ik ga in ieder geval mijn best doen om een mooie tijd neer te zetten (en niet te hard van stapel lopen, zo heb ik afgelopen maandag weer geleerd).

Het voordeel van een halve marathon lopen tijdens een marathonvoorbereiding, is dat een halve marathon voelt als een peulenschil in vergelijking met de lange afstanden die je tijdens trainingen loopt. Heel benieuwd of dit flink in mijn voordeel zal werken. We zullen het zien.

Heel benieuwd… loop jij zondag mee met de CPC en zo ja welke afstand loop je? En als je niet loopt, is er dan een kans dat ik je langs het parcours aantref? Als dat het geval is: laat me weten waar je ongeveer staat dan kan ik naar je uitkijken, geeft me oprecht ontzettend veel energie als mijn naam geroepen wordt, dus bij voorbaat dank ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. maart 8, 2017 / 12:30

  Die 30 kilometer klinken als een hele heftige 30 kilometer haha. Ben benieuwd of ik je zondag spot, ik doe zelf ook mee met de halve. Wordt in ieder geval leuk! (en een stuk minder warm dan de afgelopen twee jaar)

 2. maart 8, 2017 / 12:57

  Ik ben er zaterdag ook! Aan de start van de 10km. Helaas heb ik geen tijd om daarna nog aan te moedigen, ik moet helaas gelijk weer terug naar Amsterdam.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 8, 2017 / 13:35

   Heel veel succes zondag!

 3. maart 8, 2017 / 13:23

  Heel erg veel succes bij de CPC zondag!!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 8, 2017 / 13:34

   Dankjewel!

 4. Tessa
  maart 8, 2017 / 13:24

  Wauw Boston schiet nu écht op! Heerlijk om je voorbereidingen voor de marathon te lezen.
  Ik vind het wel balen voor je dat je niet helemaal tevreden bent met de 30km van afgelopen maandag. Hoe dan ook.. ik doe het je niet na! In elk geval wil ik je alvast veel succes (en plezier!) wensen voor aankomende zondag bij de CPC. Zelf heb ik helaas mijn startbewijs moeten verkopen i.v.m. een irritante blessure (vocht in de hamstring), waardoor hardlopen gewoon niet fijn voelt. Kunnen we ook weer een wedstrijdverslag verwachten over de CPC? :)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 8, 2017 / 13:34

   Wat jammer dat je niet kunt lopen, sta je langs de kant? Natuurlijk komt er een raceverslag!

 5. Ilse
  maart 8, 2017 / 13:28

  Dat lijkt me ook zo ontzettend fijn, om door de bergen heen te lopen tijdens het winterseizoen! Aankomende zondag geen cpc voor mij en helaas sta ik ook niet aan de kant! Maar ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met je halve marathon, met of zonder pr!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 8, 2017 / 13:34

   Lief dankjewel!

 6. Eva de Groot
  maart 8, 2017 / 13:46

  Heel veel succes aankomende zondag! Mijn startbewijs (10 km) moet ik helaas gaan verkopen door een verdraaide meniscus :( baal er echt ontzettend erg van dat ik niet mee kan doen want het is inderdaad een hele leuke wedstrijd!

 7. Marina
  maart 8, 2017 / 13:52

  Veel suc6 zondag. Ik doe zaterdag een halve marathon in de Waal op Texel :-D

 8. Irene
  maart 8, 2017 / 14:26

  Ben heel benieuwd naar de CPC! Het wordt mijn eerste halve marathon. Ik hoop onder de 2 uur te finishen, al is het doel natuurlijk in eerste instantie gewoon over die finish komen ;-). Dus ik ga sowieso een PR lopen haha! Veel succes & plezier zondag, iets minder regen dan vandaag zou wel fijn zijn he?

 9. Rianne
  maart 8, 2017 / 15:05

  Ik vind het knap van je hoe je na een lange dag auto rijden, de volgende dag 30 kilometer kunt lopen als je het nog druk hebt!
  Ik ben zondag ook bij de CPC, ik ben heel benieuwd of ik mijn verwachte eindtijd ook waar kan maken. :)

 10. Aimée
  maart 8, 2017 / 15:54

  Ik loop ook de halve ?? Ben benieuwd of ik je nog ga zien! Sowieso heel veel succes alvast!!

 11. Sanne
  maart 8, 2017 / 15:58

  Ik loop zondag ook de halve! Heel veel succes en plezier alvast & wie weet tot zondag!

 12. maart 8, 2017 / 16:11

  En staat er dit jaar ook weer een een paar weken trainen in de hoogte op de planning? Dit had je toch wel gedaan voor Berlijn, een paar weken trainen in de bergen?

  Heel veel plezier zondag!

 13. Corine
  maart 8, 2017 / 17:04

  Leuk! Ik loop hem ook de cpc halve marathon! Hopelijk spot ik je nog even! Je bent toch wel mijn voorbeeld en grote motivatie !! ?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 8, 2017 / 19:32

   heel veel succes alvast en super leuk om te horen dankjewel :)

 14. Marije
  maart 8, 2017 / 17:27

  Ik loop zondag ook de halve, start zelf in de tweede golf (jij vast in de eerste), maar zal kijken of ik je zie! Aanmoedigen gaat in ieder geval lastig worden ;). Succes alvast!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 8, 2017 / 19:31

   Jij ook heel veel succes alvast! Ik start in eerste golf, startvak B

 15. Marlous
  maart 8, 2017 / 20:00

  Ik loop zondag de halve marathon van Rome :)
  Half jaar geleden begonnen met hardlopen (daarvoor nooit gedaan) en heb mezelf dit als doel gesteld.
  De voorbereiding was alles behalve ‘volgens plan’ door een blessure waardoor ik 9 weken niet kon lopen, maar ik heb er vertrouwen in.
  Op dit moment lees ik nog even jouw boek (voor de 3e keer) voor de laatste nuttige tips.
  Veel plezier en succes zondag!

 16. maart 8, 2017 / 22:41

  Hoi Annemerel, je maakt het jezelf niet gemakkelijk om 30km te trainen na 10 uur autorijden de dag er voor. En al helemaal niet met zo’n pace! TIP: Je mag (volgens mij) best een tandje langzamer de duurlopen 25+ doen (b.v. 5’25 – 5’30/km). Je herstelt er sneller van en traint meer de vetverbranding; daar heb je in de marathon nog meer profijt van. De snelheid krijg je wel door de intervallen. Wel respect, dat je al je drukke activiteiten zo weet in te plannen. En… die CPC binnen de 1u37 moet (volgens mij) wel mogelijk zijn. Succes zondag en over 40 dagen in Boston!