RUN BABY RUN: Recovery Mode

Nog nooit heb ik zo’n spierpijn gehad na een marathon als na deze Boston Marathon. Na Berlijn liep ik de dag erna om half acht ’s ochtends alweer vijf kilometer hard. Na mijn New York Marathon afgelopen november liet ik iedereen die het maar wilde zien (of niet) hoe goed ik de dag na de marathon nog kon squatten. Ik was er zo trots op dat ik hier zelfs een Boomerang voor Instagram van maakte. Maar na Boston was ik net als de meeste marathonlopers, maar gewoon een mens.

Wandelen ging prima, als ik eenmaal op gang was had ik nergens last van, maar een trap af, of gaan zitten, leverde hilarische beelden op. Als ik naar het toilet wilde kon ik mezelf enkele centimeters laten zakken en dan had ik de optie in die houding te blijven staan (wat geen houding is waarin je je behoefte kunt doen), of ik kon mezelf na die paar centimeter de afgrond in storten, er was geen tussenweg. De buitenkant van mijn bovenbenen (quads) hadden het zwaar door alle heuvels die het parcours van Boston kent (en waar ik niet op getraind had).

Afgelopen maandag heb ik mijn eerste voorzichtige rondje weer gemaakt. De dagen na de marathon voelde hardlopen als iets dat uitgesloten was, afgelopen weekend ging het wel weer maar had ik last van mijn jetlag en was ik gewoon erg lui. Maandag kostte het me ook nog wat moeite om de deur uit te gaan, maar toen ik eenmaal bezig was ging het prima. De spierpijn is weg, ik voel alleen nog wat stijfheid in mijn linker hamstring, alsof er een klein knoopje zit. Maar niets dat wat rekken, strekken en voldoende rust niet kan verhelpen. Althans, daar ga ik vanuit.

Ondertussen kijk ik al vooruit naar de wedstrijden die ik de komende twee maanden ga lopen. Volgende week zondag (7 mei) loop ik de Wings For Life World Run in Breda en hoop ik tussen de 25 en 30 kilometer te kunnen lopen. Dit is echter wel afhankelijk van mijn herstel. Mocht die hamstring toch meer rust nodig hebben dan ik dacht, dan ben ik ook al blij met twintig kilometer. Op 21 mei loop ik de 7,5 kilometer tijdens de Marikenloop in Nijmegen, samen met Laura en Intersport. Oh en waarschijnlijk ook met een aantal van jullie (je kunt nog tot en met 30 april je hardloopplaatjes delen zie deze link voor meer informatie).

Een maand later loop ik een run waarbij ik nu al weet dat ik mezelf voor mijn kop ga slaan dat ik hier überhaupt ja op heb gezegd. Een jaar na mijn eerste trailrun in Oostenrijk loop ik op 22 juni een trail in Italië met The North Face. Op papier lijkt ‘ie iets minder heftig dan die van vorig jaar (in plaats van 24 kilometer is deze 20 kilometer en in plaats van 1500 hoogtemeters is de trail in Italië ‘slechts’ 1000 hoogtemeters) maar als ik terugdenk aan de Hochkönigman dan vraag ik me toch wel weer een beetje af waarom ik dit vrijwillig ga doen. Als ik een ding geleerd heb van de Hochkönigman is dat lange afstanden lopen op een vlak parcours en snel kunnen lopen in een marathon geen garantie geven tot succes in een trailrun in de bergen. Dus ik moet er toch echt aan geloven, squatten en heuveltraining.

Maar eerst nog ‘even’ goed herstellen van Boston. Dat is op dit moment het aller belangrijkste. Ik kan me nu wel meteen in een streng trainingsregime gaan storten, maar ik denk dat ik een stuk verder kom als ik nu eerst nog even de nodige rust neem. Moet zeggen dat dat met deze weersomstandigheden ook niet heel veel moeite kost. Hahaha, ik zou er vast veel meer moeite mee gehad hebben als het prachtig voorjaarsweer geweest was. Nu denk ik, oh… ik zit binnen ook best goed, eigenlijk… gelukkig voorspellen ze betere temperaturen en meer zon na het weekend. Fingers crossed dat dit ook daadwerkelijk zo is.

Welke wedstrijden staan er nog op jouw programma de komende twee maanden?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Mieke
  april 26, 2017 / 12:20

  Best wel grappig dat je nog nooit zo stijf bent geweest na een marathon, net nu je die kuur van A.Vogel neemt die (onder meer) ervoor zou zorgen dat je minder stijf zou zijn. Zeker geen verwijt hoor, want ik weet dat je zelf zo’n producten altijd relativeert, zoals ook bleek uit je vlog :D

  Heel veel succes met wings for life en met die trail! Knap dat je er opnieuw aan durft mee te doen!!

 2. april 26, 2017 / 12:21

  Poeh, geen wonder dat je even moet herstellen, toch? :) Lijkt me inderdaad heel verstandig! En met dit weer inderdaad geen straf. Mooie wedstrijden heb je op de planning staan, maar zo’n trail lijkt me inderdaad héél zwaar! Gaaf, maar zwaar. Succes! You can do it :D

 3. april 26, 2017 / 12:28

  Wat leuk en knap dat je weer een trailrun gaat doen! Ik vond je blogs over vorig jaar zo leuk om te lezen! Ik heb zelf nog geen wedstrijden op het programma staan (en ik weet niet of dat ooit gaat komen), maar ik pak wel regelmatig heuveltjes mee in hier in Arnhem… Toch een keer aan de andere kant van het land komen trainen Annemerel!

 4. Linda
  april 26, 2017 / 12:44

  Mooi, weer een trailrun! Ik vond het heel leuk om je ervaringen van vorig jaar te zien, ben benieuwd hoe je het er dit jaar van af gaat brengen. Is het de Cortina Skyrace? Extra leuk, in die omgeving heb ik een paar jaar geleden een week rondgewandeld.

 5. april 26, 2017 / 13:09

  Op dit moment alleen de halve marathon van Leiden op 21 mei. Ik hoop dat het gaat lukken, want ik heb nogal wat last van mijn rechterkuit, waar ik niet doorheen kan rennen.

  Als het het hebt over trailruns, dat lijkt de Everest Marathon mij wel de ultieme. Die staat in ieder geval op mijn verlanglijstje. Ieder jaar in mei, 42 kilometer, netto hoogteverschil ongeveer 2000 meter. Je gaat van 5300 naar 3300, dus het is voor een groot deel bergaf, maar die paden daar in Nepal gaan natuurlijk op en neer. Aangezien ik nu nog niet meer heb gerend dan halve marathons, moet ik dáár nog even voor trainen… maar in de tussentijd iets voor jou, Annemerel? :-P

  Succes met alle wedstrijden! Die Wings for Life lijkt me ook heel gaaf!

 6. april 26, 2017 / 14:44

  Gaaf! Je hebt leuke loopjes op de planning. Die trailrun lijkt me tof! Heb je daar meer info over? Waar is het in Italië?

 7. Esther van Hevelingen
  april 26, 2017 / 15:47

  Ik zie je 21 mei in Nijmegen! Loop daar samen met een vriendin de 10km. Succes!

 8. Ilse
  april 26, 2017 / 20:40

  Leuke runs weer op de planning en tof dat je weer een trailrun gaat doen! Ik loop zelf 10 km tijdens de ladiesrun van Groningen op 11 juni.

 9. Simone
  april 26, 2017 / 22:42

  Ik zag toevallig gisteren je vlog over je trialrun. Respect hoor! Dapper dat je het weer gaat doen!
  Ik ben net weer begonnen en loop de 7,5k in Nijmegen tijdens de Marikenloop met een vriendin. En eind juni een ‘funrun’, de Ramborun, in Elburg. Stukje door de haven zwemmen, de modderbak door, klimmen en meer van die fratsen.
  Succes alvast voor Wings for Life!