RUN BABY RUN: Ready?

Photobucket

Dus, gisterochtend 7.00u, m’n wekker gaat. Het laatste waar ik zin in heb is hardlopen. Na een lange dag in Parijs en een niet al te fabuleus bed in ons appartement ben ik gebroken. Maar ik heb al zestien dagen niet gelopen en de marathon van Parijs is over 32 dagen, tijd om Parijs nog eens hardlopend te bekijken. Daarnaast is de halve marathon aanstaande zondag al, misschien toch wel eens handig hoe ik er voor sta, blessure-wise en conditie-wise.

Van te voren had ik geen enkele verwachting, slechts hoop. Goed, die vijf kilometer gingen redelijk, maar na twee kilometer begon mijn linkerbeen toch weer te zeuren. Dit keer niet mijn lies, maar m’n hamstring. Het was niet erg pijnlijk, maar omdat ik extra goed op pijntjes aan het letten was, was het toch overduidelijk dat daar nog steeds iets niet helemaal goed zit. Die halve marathon ga ik aanstaande zondag gewoon rennen, maar over de marathon in Parijs slaat de twijfel toe.

Wist je dat Parijs eigenlijk helemaal niet zo plat is als het (voor mij) lijkt? Grote gedeelten zijn ‘vals plat’ dan denk je dat het plat is, maar eigenlijk loop je gewoon omhoog of naar beneden, daar kwam ik dus gisteren achter. En vooral het feit dat het niet geheel plat is, is killing voor mijn benen. Ik moet het nog maar eens even goed aankijken, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik halverwege de marathon uit moet stappen. Of, misschien nog wel erger, dat ik daarna met een hele heftige blessure zit. Na mijn 35 kilometer van volgend weekend (16/17 maart) ga ik de beslissing maken.

Maar meer over mijn rondje door Parijs, hoewel het maar een kort rondje was, was het toch wel weer een spraakmakend rondje. Zo ben ik er achter gekomen dat bussen in Parijs dus gewoon niet stoppen voor rood licht. De eerste keer dacht ik dat het aan mij lag, maar het gebeurde iedere keer weer! En er reden nogal wat bussen langs mijn route.

Ook zorgde ik zelf voor niet al te veilige situaties. Op een gegeven moment wilde ik persé naar het Grand Palais en ik dacht, ik neem de snelste weg. Dat was van het punt waar ik me op dat moment bevond, dwars over La Concorde. Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb, dat is dus een rotonde. Ik zag nergens een stoplicht, maar zag ook geen auto’s, dus rende ik over 6 banen naar het midden van de rotonde. Ondertussen had ik niet nagedacht dat ook daar geen stoplicht zou staan, want het was een ROTONDE! Stond ik daar in in het midden van de rotonde, overal auto’s ineens. Op een gegeven moment waren alle auto’s weg en rende ik weer over zes banen naar de overkant, maar op dat moment sprong 50 meter verder net het stoplicht op groen. Best angstaanjagend als je dan 6 rijen auto’s op je af ziet komen. Sprintje! Maar hé ik leef nog en naar mijn weten is er niet eens getoeterd (m’n muziek stond ook wel erg hard). Don’t try this at home schatten!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. Florine
  maart 6, 2013 / 17:18

  Haha dat van het verkeer onveilig maken klinkt herkenbaar ;) Hardlopen in Parijs lijkt me ondanks het verkeer echt geweldig om te doen. Veel succes met de halve marathon zondag!

 2. maart 6, 2013 / 17:31

  Ohh hoop voor je dat het allemaal meevalt en je die marathon ‘gewoon’ kunt lopen! Ik duim voor je.

 3. maart 6, 2013 / 17:33

  Haha oh heerlijk, hardlopen in een andere stad is altijd fijn! En je hebt groot gelijk dat je de marathon nog even aan kijkt. Zou heel jammer zijn natuurlijk, maar een blessure is ook niet prettig. Lastige keuze!

 4. maart 6, 2013 / 17:41

  Hopelijk valt het mee! Lastige keuze meid! Maar je moet goed op jezelf passen!

 5. Anna
  maart 6, 2013 / 17:58

  Haha leuk stukje! Have fun nog daar!

 6. maart 6, 2013 / 18:02

  Doe je best zondag!! Wel gaaf om in Parijs te lopen lijkt me!

 7. maart 6, 2013 / 18:07

  You can do this! Succes zondag!

 8. maart 6, 2013 / 18:36

  Heel veel succes!

 9. maart 6, 2013 / 19:31

  Heel veel succes!

 10. maart 6, 2013 / 19:38

  Wat vervelend van je hamstring.. Ik hoop dat je de marathon van Parijs kunt lopen, want hoe gaaf is dat!! Succes!

 11. maart 6, 2013 / 20:05

  Hihi, goed op het verkeer letten hoor! In het buitenland zijn de verkeersregels vaak net even iets anders. Ik hoop voor je dat je het blessurevrij gaat redden om ook de marathon van Parijs uit te rennen, daar heb je toch echt naar toegeleefd… Fingers crossed.

 12. Irene
  maart 6, 2013 / 21:14

  Pas je op dat je de halve marathon ook niet overschat. Ruim 2 weken niet lopen en een5 km die moeite kost lijkt me niet de beste voorbereiding. Hoop natuurlijk dat het je gaat lukken zondag.

 13. maart 6, 2013 / 21:55

  Vervelend van je hamstring! Hopelijk gaat het snel beger en kan je gewoon dearathon van Parijs lopen!

 14. maart 6, 2013 / 22:07

  Hahahaha oeps ;) sta je dan met je goeie gedrag midden op de rotonde

 15. maart 7, 2013 / 09:45

  Haha, ik zie het al helemaal voor me. Wel echt ontzettend vervelend dat je nog steeds last hebt van je been :( Hopelijk gaat het komend weekend beter!

 16. maart 7, 2013 / 11:12

  Het zal er vast super mooi uit hebben gezien aan de eerste foto te zien. Zwijmel!!

 17. Veronique Hendriks
  maart 7, 2013 / 11:46

  Hey Annemerel,

  Ik vroeg me af hoe jij dat doet met je afspeellijsten op spotify en het rennen? Ren je met je iphone? Of met je ipod shuffle? Maar hoe krijg je dan je spotify nummers op je ipod!? Very serious dilemma ;)

 18. ilse
  maart 7, 2013 / 14:54

  Gaaf, hardlopen door Parijs. :) balen van je blessure, hopelijk gaan de beide marathons je lukken. :)

 19. maart 7, 2013 / 20:49

  Hihi dat rotonde verhaal! Ben benieuwd hoe je halve marathon gaat, hopelijk heb je nergens last van!

 20. maart 7, 2013 / 21:20

  Jij beleeft altijd leuke dingen haha! Moest vooral lachen om je verhaal op de rotonde, zie dat mezelf ook wel doen…. zie mezelf al dood stressen daar!

  Leuk om weer je hardloopbelevenissen te lezen, je inspireert me altijd heel erg! :)