RUN BABY RUN: Perfect Sunday

Photobucket
Ik vertelde jullie vanmorgen al dat ik zat te stuiteren op de bank om te gaan hardlopen. Nou ik had mijn MacBook nog niet dicht geklapt of ik stond al buiten. Dit keer geen Thermothights en jasjes, maar een drie kwart legging en een shirtje met korte mouwen. Heerlijk. Met mijn iPod Shuffle gevuld met foute popnummers (Glee, Miley Cyrus en consorten) en foute dance (David Guetta) vlogen de eerste kilometers voorbij.

De zon verwarmde mijn gezicht (lang niet gevoeld), mijn benen liepen als vanzelf in een relaxt tempo. Mijn relaxtempo is tegenwoordig 5’30 per kilometer, als ik sneller wil moet ik meer moeite doen, zoals vorige week, maar dit werd een rustige duurloop, dus ik bleef heerlijk in mijn “relaxte tempo” door kachelen. Op 8,5 kilometer deed ik het huis van mijn ouders aan (The Pooh Pooh problem struck back) en daar vond ik het ook wel een mooi moment om mijn oude neonroze Nike Free’s uit te trekken en een nieuw paar Nike Free’s (die een dag ervoor bij mijn ouders bezorgd waren) aan te trekken,

Nu denken jullie waarschijnlijk, “Ja maar Annemerel, jij had toch twee maanden geleden al nieuwe Nike Free’s gekocht van Liberty London”. Hmm klopt. Ik haat het om het toe te geven, maar die schoenen zijn dus VEEL te groot. Ik had een maat 41 van mijn Nike Free’s, maar deze zijn maar net groot genoeg. Eigenlijk zou ik zeggen dat ze een maatje te klein zijn. Mijn tenen zitten continu tegen de voorkant aan. Dus bestelde ik een maat 42. Maar die maat 42 lijkt wel ineens drie maten groter. Ik kan er echt niet op lopen. Maar voor dat ik dat door had, was de retourperiode helaas al verstreken en nu staat er dus een paar Nike Free’s met Liberty London bloemetjes, ongedragen in mijn kast. Shit.

Dit paar Nike Free’s is ook weer een maat 41, maar lijkt net iets groter te vallen dan mijn eerste paar Nike Free’s. Er zit een shield in, dat er voor zorgt dat mijn voeten niet nat worden als ik een keer in een plas stamp, of midden in een regenbui beland. Daarnaast is een groot gedeelte ook licht reflecterend. Geen excuus meer om niet in het donker te lopen dus. Op mijn oude paar Nike Free’s zat al zo’n 1000 kilometer, dus dat paar was wel aan vernieuwing toe.

Voor iedereen die zich afvraagt hoeveel paar schoenen ik nu heb, eigenlijk heb ik er maar twee waarop ik loop. Een paar Nike LunarGlides en een paar Nike Free’s. Ik wissel ze graag af. Vorige week liep ik 21,1 kilometer op mijn LunarGlides, vandaag liep ik 21,1 kilometer op Nike Free’s. Het lopen op Free’s is zwaarder, omdat je benen veel meer aan het werk worden gezet. Je ziet dat ook terug in mijn tijden. Vorige week liep ik met slecht weer die 21,1 in 1.52, deze week deed ik daar met perfect weer vier minuten langer over. Waarom ik dan toch vaak train op Nike Free’s? Omdat ik het idee heb dat ik daardoor sneller wordt. Je traint je beenspieren en die zorgen ervoor dat je steeds meer aan kunt. Als ik dan weer eens op mijn LunarGlides loop, ga ik sneller. Daarnaast heb ik ook het idee dat ik met de Nike Free’s veel minder last heb van blessures (geen shin splints, geen last van mijn rug) EN ze zijn ideaal voor je koffer, ze wegen haast niets en nemen een stuk minder ruimte in beslag dan de gemiddelde hardloopschoen.

Goed, verder met mijn verhaal. Mijn schoenen waren verwisseld en offfff I went again. Nog twee kilometer verder en vervolgens zette ik weer koers huiswaarts. Heerlijk door de duinen, wind in mijn rug. Run baby Run! Als ik in mijn “relaxte tempo” loop, kan ik 21,1 kilometer lang lachen en dat zorgt op een mooie zondag als vandaag voor heel veel aardige “lachjes” terug van passerende wandelaars, wielrenners en soms ook mede hardlopers (heel vaak zie ik ook hardlopers die meer bezig zijn met een gevecht tegen zichzelf dan met andere hardlopers begroeten, is niet erg, doe ik ook van tijd tot tijd).

Bij thuiskomst werd er een liter water gedronken en een groot glas cola, een lekkere warme douche en vervolgens kroop ik achter het fornuis voor een quinoa caprese salade. Ik maakte een dubbele portie, zodat ik morgenmiddag ook nog wat voor de lunch had. Maar who was I kidding? Ik had er zojuist 1400 calorieen afgelopen en die moesten zo snel mogelijk weer aangevuld worden. En dan lijkt me een salade met quinoa, mozzarella, pesto en tomaat niet de allerslechtste manier om dat te doen. Toch?!

Het was een lovely sunday, die ik vervolgde op de bank met het NK schaatsen en straks bij mijn ouders, met een zondagsmaal. En morgen?! Is het weer maandag en ik heb er zin in.

Delen:

42 Reacties

 1. november 11, 2012 / 17:29

  Ik vind het zo knap dat je gewoon doorgaat met rennen na de marathon! Je bent echt goed bezig en ik vind het nog steeds om jouw hardloop avonturen te lezen. Keep up the good work!

 2. november 11, 2012 / 17:30

  Ik word altijd helemaal enthousiast over hardlopen als ik je verhalen lees, maar ik kan zelf echt nooit de motivatie vinden om m’n sportschoenen aan te trekken haha. Die salada met quinoa klinkt heerlijk trouwens!

  • november 14, 2012 / 14:55

   Ik heb echt precies hetzelfde probleem!

 3. november 11, 2012 / 17:31

  Klinkt als een lekkere work out!! En wat zien je nieuwe hardloopschoenen er mooi uit! Eindelijk sportschoenen die er leuk uit zien :) (heeeerlijk verhaal, maar let op je dt!)

 4. november 11, 2012 / 17:39

  Wat goed van je! Waar heb je dat recept vandaan voor die salade? En ik heb zelf ook gelopen vandaag! Niet zoveel als jou, 2,1 km. Maar voel mij wel goed nu.

 5. november 11, 2012 / 17:46

  Klinkt als een heerlijke zondag! :)

 6. november 11, 2012 / 17:48

  Het was ook perfect hardloop weer! :)

 7. november 11, 2012 / 17:51

  Ik ben verliefd op je Nieuwe Nike Free schoenen! En wat balen van je liberty schoenen!
  Maar een mooie run heb je gemaakt! Je verteld je verhalen altijd zo leuk dat ik zin krijg om hard te lopen!

 8. Fleur
  november 11, 2012 / 18:07

  Ik heb ook hardgelopen! 7,4 km, niet zo veel maar voor mij lang genoeg! Echt genieten met dit mooie weer:D

 9. pien
  november 11, 2012 / 18:09

  Wat een motiverend verhaal weer!! Ga je nu je te grote nike free’s liberty verkopen? ik heb misschien wel interesse!

  • Annemerel
   Auteur
   november 11, 2012 / 18:24

   Hi Pien, mail even naar annemerel@annemerel.com ! Ze staan heel mooi hoor in mijn kast, maar erg veel heb ik er niet aan ;-)

 10. november 11, 2012 / 18:15

  Ik was ook heel de dag buiten, echt een heerlijke dag! Zag inderdaad veel hardlopers, kreeg zin om zelf ook te gaan lopen :)

 11. november 11, 2012 / 18:28

  Ik had vandaag helaas geen tijd voor een run en dat terwijl het weer fantastisch was vandaag. Je nieuwe schoenen zijn er mooi, maar wel jammer vana de te grote liberty Nikes.

 12. november 11, 2012 / 18:47

  vind het zo knap dat je dit doet !!!
  en elke keer de motivatie hebt!

 13. november 11, 2012 / 18:50

  Knap hoor dat je weer een halve marathon hebt gelopen! Het was vandaag inderdaad heerlijk hardloopweer, ik bedacht me vandaag dat ik al ruim 1,5 jaar dezelfde hardloopschoenen (Nike Lunarglides) gebruik en dat ze toe zijn aan vervanging. Vind die van jou wel heel erg mooi!

 14. november 11, 2012 / 19:00

  Leuk verhaal weer!! Na een week vakantie ben ik vandaag ook weer eens wezen hardlopen en dat ging beter dan gedacht :-) nog geen 21.1 km hoor!! Ben bezig met de 5K runner app, in 24 lessen 5 KM rennen! Vandaag les 14 gedaan, dus ben over de helft :-))

 15. november 11, 2012 / 19:05

  Je schoenen zien er echt leuk uit!
  En je schrijft altijd zo leuk over het hardlopen, inspireert me echt. Mijn conditie is de laatste tijd flink gedaald (tijdje niet kunnen hardlopen vanwege tijd te kort en erge vermoeidheid) maar nu heb ik de app Get Running op mijn iPod gezet en ben ik van plan het weer helemaal op te gaan pakken, met hopelijk een betere conditie te krijgen, :)

 16. november 11, 2012 / 19:08

  Oh, ik hou van je positieve energie! Klinkt inderdaad als een hele fijne zondag. En wauw, 1400 calorieën eraf rennen, da’s niet niks zeg haha.

 17. november 11, 2012 / 19:14

  Knap van je dat je lekker door blijft lopen!:) enne die quinoa caprese salade klinkt heeerrlijk!

 18. november 11, 2012 / 19:24

  Leuk verhaal!
  Je nieuwe Nikes zien er echt super uit!

 19. november 11, 2012 / 19:31

  Klinkt als een heerlijke dag! Je nieuwe schoenen zijn echt beauties :D

  Nike mag je eigenlijk wel gaan sponsoren, je schrijft zo vaak over ze, haha :p

 20. november 11, 2012 / 19:37

  wat een heerlijk positief stukje! word er helemaal tevreden van :)

 21. november 11, 2012 / 20:19

  Klinkt als de ideale zondag Annemerel!!
  Wat heerlijk dat je nog steeds (na zoveel km lopen) nog steeds zo kan genieten van een rondje hardlopen :)

  X Charlot

 22. november 11, 2012 / 20:34

  Al die loopschoenen issues, er zit echt nog meer in zulke schoenen dan ik dacht. Heerlijk zo’n quinoa salade!

 23. november 11, 2012 / 20:44

  Altijd heerlijk om dit te lezen! Wordt er super gemotiveerd van:) Ik heb gister een kleine 3,6 km gelopen richting de waddenzee.. en vandaag gewoon even een stuk gewandeld over de dijk met mijn vriend. Ik had jammer genoeg te veel huiswerk om nog even te kunnen gaan hardlopen!:(

 24. Myrthe
  november 11, 2012 / 20:55

  Ik ga morgen weer. Ik zou het zo leuk vinden om een “hardloopmaatje” te hebben, de laatste tijd verveel ik me een beetje.. Gek eigenlijk

 25. Wies
  november 11, 2012 / 21:26

  Lunarglides lopen inderdaad heerlijk!

 26. november 11, 2012 / 22:17

  Klinkt echt als een heerlijke dag Annemerel! Beetje genieten van de zon, lekker hardlopen, eventjes langs je ouders, warme douche! Mmm. Heerlijk om nog even zo een verhaal voor het slapen te gaan te lezen. En oh, die salade ziet er echt heel erg lekker uit! :D Zeker niet verkeerd.

 27. november 11, 2012 / 22:25

  Pfff ben echt jaloers, ik zou zo graag jouw liefde voor hardlopen hebben.. Ik wil het wel weer eens gaan proberen maar eerdere pogingen waren zo dramatisch dat ik bijna niet durf. Ik wilde eigenlijk Lunarglides aanschaffen, omdat ik het gevoel had dat mijn voet (plat en doorgezakt) daar meer steun in had. Klopt dat?

 28. november 12, 2012 / 00:29

  Wat ben je toch goed bezig met het lopen! Echt respect! De salade maakte ik afgelopen week ook en hij was echt heerlijk!!

 29. november 12, 2012 / 02:12

  Die Nike Free’s zijn tof! Ik heb in de winkel staan twijfelen tussen dit paar en de donkergrijze/koraalrode versie (zonder shield) en ben uiteindelijk voor de koraal gegaan. Ik heb namelijk ook Lunarglides met shield dus als het regent zijn er voor mij ook geen excuses meer ;-)

 30. Inez
  november 12, 2012 / 08:46

  Oh! Wat een mooie schoenen!! De mijne zijn nog niet aan vervanging toe, maar iets met dat het goed is om af te wisselen en zo? ;) Ik wou nu dat ik grotere voeten had, die Liberty’s krijg ik maar niet uit mijn hoofd ;) Heerlijke zondag in ieder geval en ik ga die salade vanavond maken!

 31. november 12, 2012 / 14:33

  Jouw dagen klinken altijd zo energiek! Blijft leuk om te lezen :)

 32. november 12, 2012 / 17:45

  Wauw, die schoenen zijn weer super gaaf!

 33. Maartje
  november 12, 2012 / 19:48

  “En morgen?! Is het weer maandag en ik heb er zin in.”… dat is altijd zo fijn: gewoon weer klaar zijn voor een nieuwe week! (en zin hebben in) Helaas zijn die gedachten voor mij op zondag zeldzaam!

 34. Esther
  november 12, 2012 / 22:46

  Cool! Misschien heb je last van je buik van teveel koffie? Daar krijg ik altijd last van..

 35. november 13, 2012 / 10:52

  Respect voor jou discipline hoor!!

 36. november 13, 2012 / 15:00

  Heerlijk een rondje rennen. Je schoenen zijn echt super mooi.

 37. Ilse
  november 15, 2012 / 14:15

  Klinkt als een heerlijke zondag!