RUN BABY RUN: Mijn favoriete sportbeha’s

Foto: Jorrit Ooyen

Hardlopen in een sportbeha. Met dit warme weer is het heerlijk om zo min mogelijk kleding aan te hebben tijdens het hardlopen, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen zich er (meteen) comfortabel bij voelt. De eerste keer dat ik mijn shirt uit trok had ik ook het idee alsof iedere die ik tegenkwam naar me keek. Inmiddels heb ik dat gevoel eigenlijk nooit meer en twijfel ik er niet meer over of ik wel of geen shirt aan doe bij hoge temperaturen.

Maar, daar moet ik wel bij zeggen… ik loop eigenlijk vrijwel uitsluitend in of nabij natuurgebieden. Ik denk dat het een ander verhaal zou zijn als ik midden in de stad zou wonen. Ook voel ik me minder comfortabel als ik langs de kant van de weg loop, waar veel auto’s en fietsers rijden. Als het echt dertig graden is zou ik het wel doen, maar in natuurgebieden ben ik eerder geneigd om mijn shirt uit te trekken.

Met welke beha’s ik deze zomer loop? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Nike Icon Clash met zakjes

De beha hierboven die ik twee jaar geleden kocht is helaas niet langer te koop, maar er is wel een vergelijkbaar model te koop dit jaar. Hij ziet er voor mij op het blote oog precies hetzelfde uit, alleen dan in een ander kleurtje. Hij is wat langer, dus iets bedekter en de beha heeft zoveel vakjes dat je van alles erin mee kunt nemen. Zelfs je telefoon past er goed in (op je rug).

Nike Alpha

Mijn lievelingsbeha van dit moment. Hij heeft verstelbare bandjes zodat hij niet aan mijn nek trekt en doordat hij een normale beha sluiting heeft trek je hem een stuk makkelijker aan en uit. Daarnaast geeft hij ook genoeg steun op dagen dat ik dat nodig heb (een zekere tijd van de maand). Er zijn wel meer beha’s die dezelfde functies hebben, maar het leuke van deze beha vind ik dat hij er wel echt als een sportbeha uit ziet en niet als een veredelde normale beha.

Tracksmith Run Bra

Hij is belachelijk duur om naar Nederland te verzenden maar hij zit ontzettend lekker en ik vind hem er ook heel gaaf uit zien, deze sportbeha van Tracksmith. De banden zijn lang genoeg (waardoor ik geen last van mijn nek krijg) en ik heb ondanks zweterig weer nog geen schaafwonden van deze beha gaat. Fijn.

Asics Bra Shirt

Mijn wedstrijden loop ik in een gesponsord tenue van Ruitenburg. Mijn top is uit de 2019 collectie, maar ik zag dat de versie in het zwart nog wel online te vinden is. Het is een sportbeha met daaroverheen een korte top, zodat je niet het gevoel hebt dat je echt bloot bent. Zeker als je je niet zo comfortabel voelt in een sportbeha is dit een mooie eerste stap.

Goed, dit zijn mijn favoriete van dit moment. Ik heb nog wel meer beha’s die ik graag draag (zoals de Odlo Blackcomb beha’s), maar die draag ik eigenlijk uitsluitend onder een shirtje, omdat ik me in die beha’s te ‘naakt’ voel. Dat probleem heb ik me bovenstaande beha’s dus niet.

Ik ben benieuwd… ga jij weleens alleen in sportbeha naar buiten? Heb je nog bepaalde voorwaarden voor je sportbeha’s, de omstandigheden?

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Sylvia
  juni 24, 2020 / 13:30

  Als het heel warm is doe ik het ook, maar dan wel het liefst als mijn vriend erbij is. Waarom weet ik niet zo goed, het zal wel iets met het gevoel van veiligheid te maken hebben. En dat is eigenlijk ook weer raar want je loopt ook in je bikini op het strand….wat maakt dat dit dan anders voelt?

 2. M.
  juni 24, 2020 / 15:09

  Omdat iedereen op het strand weinig kleding aanheeft. Dat is daar de norm.

 3. Anouk
  juni 24, 2020 / 15:14

  Lekker doen waar je je goed bij voelt. Ik doe het niet, na 3 kinderen vind ik mijn buik niet meer toonbaar genoeg.flapflap bij elke stap is niet comfortabel en niet mooi voor het oog

  • Marion
   juni 25, 2020 / 15:27

   dat heb ik ook precies: na de zwangerschappen zijn cropped dingen gewoon niet meer ok. Voelt heel naar zo’n huidplooi die flapt boven mn legging. En nee: daar helpen geen buikspieroefeningen tegen, dat is gewoon omdat er allemaal baby’s in hebben liggen groeien, en dat komt nooit meer goed. :-) Gelukkig ben ik altijd blijven rennen en maak ik me bijvoorbeeld over mijn putjesdijen in korte shorts helemaal niet druk. Het is dus met mijn body-image nog niet helemaal beroerd gesteld. :-)

 4. Anique
  juni 24, 2020 / 15:24

  Nee, ik loop wel met hemdjes maar niet alleen in een sportbeha. Als ik mezelf in de spiegel bekijk vind ik het niet mooi, dus daar hoeft een ander dan ook niet naar te kijken. Ik heb ten eerste een spierwitte buik ( wordt natuurlijk ook nooit wat als ik er altijd wat overheen houd) en ten tweede is het geen slanke buik en zit hij vol straien van mijn 2 zwangerschappen. dus voor mij een hemdje, toch redelijk koel maar camoufleert wel het een en ander

 5. Manon
  juni 24, 2020 / 15:57

  Die Tracksmith BH is echt prachtig! Ik vind het niet prettig om in een sportbh te lopen met mijn cup D. Gelukkig zijn er dunne luchtige shirtjes, dus ik vind het niet vervelend. Loop ook meestal in de stad, daar zie ik weinig sportbh’s voorbij komen. Maar snap heel goed dat mensen het wel doen!

 6. Marije
  juni 25, 2020 / 12:26

  Ik heb nog niet in sportbh gelopen, al denk ik dat ik dat wel zou doen als het bloody hot is. In november heb ik voor het eerst een Nike FE/NOM fly knit sport BH gekocht. Wat een fantastisch ding, rib uit je lijf, maar het is het waard. Ik heb de rood blauwe die jij ook hebt. Die zou ik zo aan doen zonder een topje er over, maar momenteel staat hardlopen op een laag pitje (kleintje op komst…).
  Vorig jaar liep ik wel de hele zomer in crop tops over mijn sportbh. Kan prima, waarom jezelf onnodig oververhitten als je ook iets korters aan kunt trekken.