RUN BABY RUN: I Ran Amsterdam

 photo IMG_5637.jpgFoto: Joyce Bongers

Het is zaterdagnacht, half twee, en ik kan niet slapen. Ik zit nog helemaal vol met adrenaline van de geweldige avond die ik gehad heb. Mijn officiële tijd weet ik op dit moment nog niet, maar dat ik een PR gelopen heb kan bijna niet anders. Maar dat is niet het belangrijkste, het was het complete plaatje.

Before
Om zes uur stap ik samen met mijn zusje in de auto richting Amsterdam, ruim een half uur later parkeren we mijn auto in de buurt van het Olympisch Stadion en lopen we richting de locatie. We komen Jordy en Edgar van Run2Day tegen en de stemming zit er meteen goed in. Ik ben het stadion nog niet binnen of Roos en ik worden door Britt van Spice PR naar de Oyster Club gebracht, de locatie waar wij ons mogen vermaken tot de start. Het is niet vervelend om blogger te zijn, het is ook niet vervelend om het zusje en de sidekick van een blogger te zijn.

Bij de Oyster Club komen we iedereen tegen, Jenny, Chris, Francien, Aranka, Laura, Ashley.. iedereen is er. Ik hou van dit soort events, want ik hou van deze mensen. Ze geven me nog meer energie en ik kan niet wachten tot de start. Of eigenlijk… misschien ook wel want ik ben best wel zenuwachtig. Iedereen zegt, waarom ben jij zenuwachtig, jij weet toch wel dat je die 10 kilometer kan lopen? Ja, dat weet ik ook wel, maar ik leg de lat hoog voor mezelf en wil een PR. Het liefst een dikke. Maar de afgelopen weken liep ik niet zo lekker als twee maanden geleden en ik heb heel veel twijfels.

The Race
Fastforward naar de start. We starten vooraan, heel fijn. Stipt om kwart over negen gaat het startschot en mensen om mee heen schieten weg. Mensen waarvan ik dacht ‘rennen jullie echt zo hard?’. Ik bedoel, ze rennen zo hard alsof het om een rondje om het Olympisch Stadion gaat in plaats van een tien kilometer wedstrijd. Ik volg niet en loop mijn eigen tempo. Maar al na vijfhonderd meter voel ik dat ik het zwaar heb. Ik hap naar adem en vraag me af hoe ik dit tempo nog 9,5 kilometer vol ga houden?

Na ongeveer één kilometer kom ik langs de cheeringzone van The Running Junkies, dat geeft energie en ik merk dat ik me beter kan ontspannen. Het stuk Vondelpark loopt heerlijk, eindelijk geen klinkers maar asfalt. Fijn. Het eerste waterpunt loop ik voorbij, ik heb geen dorst en heb ook weinig tijd te verliezen. Als we het Vondelpark uitlopen krijg ik het weer zwaarder (dit is rond vier kilometer denk ik), we lopen een klein beetje omhoog richting het Rijksmuseum, prachtig het geluid van het publiek dat aanmoedigt, ook dat geeft weer energie.

Maar vervolgens gaan we over de Spiegelgracht richting de Prinsengracht en als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het grachten. Niet alleen de klinkers op de weg, maar ook de bruggetjes over het water. We lopen eerst aan de ene kant van het water en lopen vervolgens aan de andere kant terug. Ik vind het heel leuk om de andere renners aan de overkant van het water te zien lopen. Ik loop erg vrij, er zijn wel renners om me heen maar ik loop niet echt in een groep, aan de overkant is het een stuk drukker. Ik ben blij dat ik zo lekker de ruimte heb.

Als we weer in het Vondelpark komen mis ik het zes kilometer bordje, of was dat er gewoon niet? In ieder geval, mijn iPhone App is van slag en geeft al de hele race verkeerde afstanden aan en ik ben bang dat ik nog heel ver moet lopen tot ik eindelijk op de zes kilometer zit. Maar dan zie ik ineens het zeven kilometer bordje en geloof me, dat deed me HEEL veel goed. Nog maar drie kilometer in plaats van vier? Fantastisch. Ik ren door en hoewel ik het zwaar heb kan ik ook nog genieten. Het publiek is zo fijn. Het zijn vooral mannen, waarschijnlijk mannen die hun vriendin aanmoedigen, maar goed het is niet verkeerd om onderweg een beetje naar te kijken.

Op negen kilometer kom ik nog een keer langs de cheeringzone van de Junkies, ik word overladen met confetti (die ik later zelfs in mijn sportbeha terug vind haha) en het geeft wederom energie. Als we bij het Olympisch Stadion aankomen denk ik dat we er zijn, maar we mogen nog een mooie bocht maken. Nog vijfhonderd meter, ik zet mijn race face op (geloof me, dat is een heel serieus gezicht, misschien zelfs wel een beetje een boos gezicht) en zie twee mensen aan de kant staan. Ik kijk ze aan (met mijn boze kop) en besef dat het Sven en Naomi zijn. Oeps. Niet erg aardig gekeken, maar goed het zijn topsporters die begrijpen vast ‘de race face’ wel.

Ik zet nog even aan en haal in het Olympisch Stadion zelfs nog wat mensen in. Dit geeft écht energie, wat loopt zo’n atletiekbaan lekker zeg, een stuk beter dan die stomme klinkers. De finish is in zicht, de finish is daar, ik ben over de finish, ik stop, heb heel even nodig om op adem te komen en ben klaar. De tijd die op mijn iPhone staat is fijn, de afstand iets minder… 9,74.. dat is geen 10 kilometer. Dat ligt niet aan het parcours, mijn zusje heeft namelijk meer dan 10 kilometer gelopen. Het ligt dus volledig aan de GPS van mijn Nike Plus App, die is ook heel raar gestippeld als je de route bekijkt.

After
Maar de teleurstelling (als die er überhaupt al was) is snel verdwenen als bekenden over de finish komen. Anouschka, Daisy, Anna, Evelien, Jessica, de nodige lezeressen (selfie-time!) en dan ook mijn zusje, die ook een PR gelopen heeft (maar dat hebben jullie gisteren denk ik al kunnen lezen). Het liefst zou ik nog uren in het stadion gebleven zijn, maar ik had alleen een topje aan en had het gevoel dat ik kou aan het vatten was, dus hup snel naar de Oyster Club waar we genoten van de aller lekkerste sushi, serieus, sushi heeft me nog nooit zo lekker gesmaakt. Ik had van te voren geen avondeten op, ik loop namelijk echt niet zo lekker met een volle buik, die sushi ging er dus heel goed in.

Rond half twaalf, toen vrijwel iedereen al naar huis was, liep ik ook eindelijk weer naar mijn auto. High van de liefde. Liefde voor hardlopen. Liefde voor mijn werk. Liefde voor alles en iedereen. Nu weer een jaar wachten op We Run Amsterdam, er van uitgaande dat er volgend jaar gewoon weer een nieuwe editie is.

OJA… OFFICIËLE TIJD?! 44:56!!!!!!! PR!!!!!

Heb jij ook gelopen zaterdag? Of heb je zondag de Marikenloop gedaan? Hoe is het gegaan?

Liefs,
Annemerel

Delen:

91 Reacties

 1. mei 18, 2015 / 17:05

  Heerlijk om te lezen, zo veel klinkt bekend! Alsof ik over mezelf lees haha. Het overslaan van het eerste waterpunt, het zwaar krijgen tijdens het rennen over de grachten, een hekel hebben aan klinkers, de ellendige bocht voor het Olympisch Stadion… Enige verschil, ik heb er ruim een kwartier langer over gedaan, maar ik vond het ook een hele gave avond! Gefeliciteerd met je PR! :D

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 17:12

   Pfffftttt vooral die grachten ;-). Jij ook gefeliciteerd met je mooie tijd!

 2. Tessa
  mei 18, 2015 / 17:07

  Gefeliciteerd met je PR, super gedaan!

  • Tessa
   mei 18, 2015 / 17:09

   Dat ging wat te snel..

   Je verhaal is super herkenbaar, ik ergerde me ook rot aan die stomme klinkers en de grachten haha! Maar het publiek en alle meiden om je heen maakten dit meer dan goed. Een supergave ervaring, volgend jaar weer!

   • Annemerel
    Auteur
    mei 18, 2015 / 17:12

    Is het al bijna volgend jaar?

    • Tessa
     mei 18, 2015 / 17:54

     Duurt lang! Denk dat er niks anders op zit dan in de tussentijd andere leuke races te zoeken haha

 3. mei 18, 2015 / 17:08

  Gefeliciteerd met je PR! Ik kon er helaas niet bij zijn omdat ik zondag een halve marathon liep, maar volgend jaar hoop ik eindelijk eens mee te doen! Het klinkt ieder jaar zo ontzettend gaaf.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 17:11

   Wat goed! Hoe is het gegaan?

 4. mei 18, 2015 / 17:09

  WAUW! 44.56! Heel veel respect!

 5. Judtih
  mei 18, 2015 / 17:10

  Wauw, je hebt zo ongelooflijk snel gelopen! super knap !!

 6. mei 18, 2015 / 17:13

  Gefeliciteerd met je PR! Wat een goede tijd!

 7. Stefanie
  mei 18, 2015 / 17:23

  Topprestatie!! Wat een tijd!
  Al die leuke verhalen geven zo’n boost om het hardlopen weer goed op te pakken. Ben zelf net weer begonnen (half jaar na zwangerschap) en kan ook niet wachten om weer terug in vorm te zijn en mee te doen aan wedstrijden. Deze verhalen leveren veel enthousiasme op.
  Geniet van je prestatie en hopelijk is er volgend jaar weer een editie. Dan sta ik ook aan de start :-)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:32

   Wat goed dat je weer begonnen bent! Veel succes en plezier!

 8. mei 18, 2015 / 17:23

  Gefeliciteerd met je PR! Wat onwijs goed gedaan! Ik vind je verhaal weer heerlijk om te lezen. Maar even serieus… Was er oprecht een 7km bord?! Ik heb alleen de 5 en 9 gezien:’) zat denk ik teveel in mijn eigen race, was er zo op gebrand om mijn eerste race in jaren goed te lopen (<55min) & thank god heb ik dat gedaan! 52.41min, waar ik stiekem best trots op ben!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:32

   Wauw wat een prachtig PR!

 9. mei 18, 2015 / 17:25

  Niet gelopen maar wel duizenden medailles uitgedeeld aan de toppers van de Marikenloop. Zo leuk om te doen.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:33

   Oooh dat wil ik ook altijd nog een keer doen, maar ja dan denk ik weer…. ik kan ook zelf meedoen ;-)

 10. Linda
  mei 18, 2015 / 17:26

  Wat goed! Maar, waarom loop je niet gewoon met je horloge?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:34

   Omdat ik het normaliter heel fijn vind dat die vrouw tegen me praat hoever ik ben en wat ik gemiddeld loop, alleen nu zat ze er een beetje naast. Laatste tijd als ik met een horloge loop zit ik iedere honderd meter op mijn horloge te kijken, met een vergrendelde iPhone gaat dat iets minder makkelijk.

 11. mei 18, 2015 / 17:31

  Volgens mij was dat 6 km bord er serieus niet, of hij stond goed verstopt want heb ze allemaal gezien behalve die!
  En gefeliciteerd met je tijd, super goed!! Volgend jaar loop ik hem rond het uur, zat er zaterdag helaas dik over :(

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:34

   Haha ok dan ligt het dus niet aan mij!

 12. mei 18, 2015 / 17:39

  Gaaf Annemerel!! Heel gaaf om dit te lezen.

  Ik vond het een fantastische event, mijn eerste 10km en zeker niet de laatste want hardlopen met zo een sfeer is zó anders dan thuis in m’n uppie.

  Congrats woman you did it!!!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:34

   Ja dat is niet te vergelijken en die sfeer was goed he zaterdag!!!

 13. Brenda
  mei 18, 2015 / 17:40

  Proficiat!!!

 14. Maud
  mei 18, 2015 / 17:55

  En ik maar denken waar al die confetti vandaan kwam… haha. Wat heb je een geweldige tijd gelopen! Het was voor mij de allereerste keer ooit dat ik 10km liep. Ben nooit verder als 6km gekomen.. Mijn tijd was 1:08:48 en ik ben er mega trots op :) Volgend jaar ben ik er weer bij en ga ik proberen om hem onder het uur te lopen! Het was een onwijs mooie ervaring om aan deze race mee te doen: de sfeer, het publiek, het parcours.. Ik geniet nog steeds na!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:35

   Wat goed, je hebt nog een jaar om te trainen dus dat moet je lukken!

 15. Lisa
  mei 18, 2015 / 18:01

  Ik zag je in het vondelpark voorbij rennen, maar niemand riep wat, dus ik durfde niet goed in mijn eentje je gillend aan te moedigen haha. Gaf me wel een loopboost en heb dan ook een PR gelopen :D

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:36

   Hahaha ahhh dat snap ik wel, je kon de energie waarschijnlijk zelf ook goed gebruiken. Wat goed dat je een PR gelopen hebt!

 16. Claudia
  mei 18, 2015 / 18:02

  Wat een heerlijk verhaal. Gefeliciteerd met je PR! Ik heb er ruim 1.01 uur over gedaan. In Londen (ja, de versie in Londen! Jij ook?) proberen onder het uur te duiken… :)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:37

   Wat goed! Ooooh Londen, zou zo graag willen maar het geld en de tijd heb ik op dit moment niet!

   • Claudia
    mei 18, 2015 / 20:06

    Jammer zeg! Hopelijk komen er veel andere mooie runs en reizen voor in de plaats.

 17. mei 18, 2015 / 18:12

  Zo leuk om dit te lezen! Beleef het zelf ook weer even. Mijn eerste race ooit met een tijd van 1 uur en 6 minuten. Nog laaang niet waar ik wil zijn, maar ik ben nu al verslaafd aan hardloopwedstrijden. Wat een kick!!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:37

   Jaaaaa wedstrijden werken echt verslavend he? Goed gedaan!

 18. mei 18, 2015 / 18:18

  Gefeliciteerd met je pr!! Ik heb zaterdag ook gelopen en liep een dikke pR. Vorig jaar liep ik namelijk anderhalf uur, toen was ik ook geblesseerd en overtraind (ik doe het altijd goed gelijk). dit jaar liep ik 1.13. Ik was super blij! En heb tot en met zondag in een dikke roes gezeten :-)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:38

   Wauw, een kwartier sneller! Dat is pas een DIK PR!

 19. mei 18, 2015 / 18:34

  Wauw wat een tijd! Go you! Pfoeh al die verhalen halen mij bijna over, zij het dat ik geen hardloper ben haha.

 20. mei 18, 2015 / 18:36

  Haha, het lijkt me eigenlijk wel echt vet stom om telkens over klinkers te moeten lopen, als alles asfalt was was je waarschijnlijk nog veel sneller. Maar 44:56, holy shit! Dat bevestigt je euforie wel! Heerlijk dat het zo’n fijne race was (die bovenste foto vind ik ook echt veel te vrolijk, super leuk) en ook leuk om te lezen dat het publiek je zoveel energie geeft, doen ze het toch niet voor niets :)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:39

   Nee ze doen het zeker niet voor niets! Ik was me er zaterdag echt super van bewust. Heb ik niet altijd hoor, maar het publiek was zaterdag echt super goed en enthousiast en ik ook, dus dat werkte mooi samen!

 21. mei 18, 2015 / 18:37

  Wat een topprestatie heb je neergezet!!! Wat goed dat je het tempo ook wist vol te houden. Mijn tempo zakte bij 7km iets te ver in om een dik pr te lopen, maar toch gelukt! Nu op zoek naar een andere leuke race!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:40

   Super goed gedaan ook Jessica! Na alle blessure ellende toch nog een PR lopen is super knap!

 22. mei 18, 2015 / 18:43

  Wat een fantastische tijd, wauw! Het was mijn allereerste run en heb van begin tot eind genoten. Mijn benen deden het goed, de mensen om me heen waren fijn en het parcour vond ik erg leuk. Dit smaakt naar meer. Volgend jaar ben ik er absoluut weer bij :) Ik rende 1:17:52 en volgende keer ga ik voor sneller, haha. Maar voor de eerste keer ben ik enorm trots!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:51

   Nou ik vind het nog hartstikke knap wat je in zo’n korte tijd gepresteerd hebt. En zoals ik op FB al zei… snap je nu waarom ik hardlopen zo leuk vind?

 23. Desiree
  mei 18, 2015 / 18:45

  Zo wat een mooie tijd zeg!! Gefeliciteerd met je PR! Ik vond t parcours erg gaaf, helaas wel erg druk. Rond de 7km kon ik pas lekker in m’n eigen tempo lopen. Maargoed in 54 min gelopen, dus ben tevreden!:)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:51

   ARgh, ja daar kan ik dus niet over meepraten omdat ik vooraan startte (dit was zo fijn!) maar toch een hele mooie tijd gelopen!

 24. Deszie
  mei 18, 2015 / 18:46

  Aaah gefeliciteerd! Wat leuk om te lezen. Wat was het PR dat je hiervoor had precies?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:53

   47:51 was mijn officiële PR! Gelopen vorig jaar september!

 25. mei 18, 2015 / 18:50

  Zo super goed gedaan! Ik zag je rond de 6km in het vondelpark, lachend! Ik liep aan de andere kant in de grotw meute, man man man wat een drukte. Maar de sfeer was fantastisch!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2015 / 18:52

   Haha ja ik vond het zo leuk om langs alle andere lopers te lopen, daar kreeg ik OOK heel veel energie van. Was wel ontzettend blij dat ik niet aan jullie kant liep ;-)

 26. mei 18, 2015 / 19:02

  Leuk om je verslag zo te lezen en wat een super goede tijd heb je neergezet! Ik wilde zelf graag onder het uur finishen, maar omdat ik niet zo goed getraind had wist ik niet of het ging lukken. Gelukkig ging het echt super goed en was ik in 58.45 binnen. Ik kan niet wachten op volgend jaar! =)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:59

   Wat lekker zeg!!!! Goed gedaan!

 27. Femke
  mei 18, 2015 / 19:07

  Zoooo, goed gedaan zeg!! Je kunt trots op jezelf zijn! Je schrijft altijd zo leuk, ik zit dan middenin je verhaal ;-)

 28. Marijke
  mei 18, 2015 / 19:37

  Na al die verhalen wil ik volgend jaar sowieso ook meedoen! Het lijkt me echter super gaaf! En natuurlijk gefeliciteerd met je PR! Wat een top tijd!!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:58

   Dankjewel! Volgend jaar moet je zeker meedoen!

 29. mei 18, 2015 / 19:39

  Wauw. Ik ben nog steeds groen van jaloezie van al die meiden die mee hebben gedaan. Terwijl ik op dat moment mijn 30e verjaardag vierde, wel 5 dagen lang, in lovely Paris. (waar het stikte van hardlopende vrouwen aan de Seine met WeRunParis shirts aan..) Volgend jaar doe ik mee, ook al is er een kans dat het nu écht op mijn verjaardag valt! Ik heb genoten van je verslag en alle Instagramfoto’s die mijn timeline sierde, ook van andere runners. Gefeliciteerd met je PR! Helemaal super!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:58

   Ahhhhhhh je was in Parijs, dat is ook leuk. Volgend jaar (waarschijnlijk) weer een kans!

 30. mei 18, 2015 / 19:53

  Wow, echt supergoed van je! Ik vind 10K echt héél lang klinken dus ik heb respect voor iedereen die het kan rennen! En WOW, je tijd is ZO GOED! Wees maar trots op jezelf!
  Mij lijkt het echt heel gaaf om mee te doen, vooral ook voor de ervaring (met al die meiden die net als jij van hardlopen houden), maar dan moet ik eerst wel heel hard gaan trainen haha!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:58

   Het is zeker een hele ervaring, eentje waar ik GRAAG voor train. Succes, zie ik je volgend jaar?

 31. mei 18, 2015 / 20:15

  Mooie tijd! Wat goed dat je dat PR hebt gelopen, dat wou je zo graag!

  Je race klinkt heel herkenbaar, ook ik vond het Vondelpark fantastisch en dat stukje valse plat naar het Rijksmuseum was best zwaar. De grachtjes daarentegen gingen me goed af, vorig jaar ging ik daar helemaal stuk en ik had me voorgenomen me dat dit jaar niet te laten gebeuren. En dat is gelukt! Ik heb heerlijk gelopen en ook een PR gelopen (weliswaar minstens een kwartier trager dan jij haha).

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:57

   Grachten waren ook niet zo heftig als vorig jaar, ik was dit jaar zo ‘bang’ voor de grachten dat het uiteindelijk nog wel mee viel, maar toch…

 32. mei 18, 2015 / 20:15

  Gefeliciteerd met je PR! :D
  Als ik het zo lees word ik helemaal enthousiast – alsof ik zelf meeren ’tijdens het verslag’ haha.

 33. Lynn
  mei 18, 2015 / 20:18

  Oh super gelopen! Zag je nog staan bij de finish maar vond het awkward om je zomaar aan te spreken, dus ben ik in mn eigen roes en mn eyes on the price meteen doorgewandeld naar die armband. Ook een pr van 48 naar 45 min! Heb je nog tips voor de leukste/ultieme halve marathon? (ook buitenland). Ben een keer eerder de uitdaging aangegaan, en wil er toch wel weer aan geloven.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:56

   Wauw wat heerlijk! Dit jaar weet ik geen leuke halve marathon meer, ik loop alleen de halve tijdens de CPC in Den Haag (die is in maart). Halve van Parijs en Barcelona schijnen ook leuk te zijn (zijn dit jaar ook al geweest), je kunt voor de halve van Amsterdam gaan?

 34. Danielle
  mei 18, 2015 / 20:41

  Ik heb het 6km bordje ook niet gezien, liep nog inwendig te mopperen dat die 6e km zo lang duurde en toen was ik ineens bij de 7km.
  Loop ook met de Nike app, maar had mijn oortjes soms uit om ook gewoon mensen om me heen te kunnen horen.
  Eerste 10km run en liep met een knie in de tape, toch 1:03:03 van gemaakt. PR, vorige 10km tijd was ruim 1:17:23 ofzo.

  Zit nu alweer te kijken naar de volgende wedstrijd en te bedenken hoe ik vrij krijg van mijn werk haha.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:56

   WOW wat een verbetering zeg!

 35. mei 18, 2015 / 20:41

  WAAUUW! Goed man, echt enorm goed gedaan!!
  Ik heb helaas zelf niet mee gedaan, maar zondag wel even lekker een rondje in de zon gelopen, ook fijn.
  Als ik al die toffe verslagen lees, moet ik de volgende editie toch zeker maar meedoen.

  Liefs.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:55

   Volgend jaar moet je zeker mee doen!

 36. Joli
  mei 18, 2015 / 20:52

  Wauw je bent een voorbeeld!! Wat zou ik graag zo snel willen zijn.
  Ik heb gisteren meegedaan aan de Marikenloop. Ondanks dat ik er vorige week nog 1.06 uur, over deed en mijn doelstelling was om de 10K onder het uur te lopen….
  Is het me gisteren toch gelukt, 59.59! Wat was ik blij toen ik dat zag. Ik had het niet meer verwacht. Ik heb nu al weer zin in de Kikarun en daarna de ten miles in Tilburg.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:52

   WOWWWWW net onder het uur, super lekker!

 37. mei 18, 2015 / 20:55

  Wat gaaf! Super mooie tijd. Ik liep twee dagen voor Amsterdam mijn allereerste halve marathon (verslag op m’n blogje) en heb daardoor deze loop, met pijn in m’n hart, aan me voorbij laten gaan. De halve ging erg goed: 1.39.59 en was dus helemaal happy! Op naar een volgende loopevenement!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:52

   Wauw wat een fantastische tijd op de halve!!!! NET onder de 1.40 hoe krijg je het voor elkaar! Mijn PR ligt daar 26 seconden boven!

 38. mei 18, 2015 / 21:00

  Supergoed, wat snel! Ik heb met m’n zusje gelopen, die voor het eerst de 10km liep (nooit meer dan 5 gedaan) en dat helemaal zonder te wandelen. Ik heb zo genoten onderweg!
  En heb bordje van 6km was er inderdaad niet. De anderen heb ik allemaal gezien.
  En ik geniet ontzettend van elke dag jouw blogs lezen. Thanks voor de inspiratie. ;)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:51

   Wat gezellig dat je samen met je zusje gelopen hebt! Ik eh…. was bij de start samen met Roos, maar moest van Roos mijn eigen race lopen ;-)

 39. mei 18, 2015 / 21:12

  Tof verslag! Ik vond het verslag van je zusje ook erg leuk om te lezen. We Run Amsterdam lijkt me zo’n leuke ervaring :) Goed gedaan van je PR!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:50

   Ja he? Ik vond het ook super leuk om te lezen!

 40. Marleen
  mei 18, 2015 / 21:24

  Wow, wat mega snel! Als ik jouw tempo zou lopen zou ik voor mijn gevoel de hele tijd aan het sprinten zijn, haha. Ik ga nu langzaam opbouwen van 5 naar 10 KM, want ik moet en zal volgend jaar meedoen met deze wedstrijd, helemaal na al die succesverhalen die ik gelezen heb!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:50

   Dat gaat jou zeker lukken!

 41. mei 18, 2015 / 21:28

  Wat klinkt dit als een leuke run zeg! Gefeliciteerd met je PR meid, super gedaan :D

 42. mei 19, 2015 / 00:22

  Tof om te lezen! ik ben geen fan van hardlopen helaas :/

 43. mei 19, 2015 / 06:53

  Dit is ZO motiverend om te lezen! (net als alle andere verhalen van andere bloggers en alle honderden foto’s op Instagram.) BETER is er volgend jaar een nieuwe editie, want ik heb me dit weekend voorgenomen volgend jaar mee te doen. Ik train nu voor 5 km, dus 10 km volgend jaar is een mooi doel!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:50

   10 kilometer moet volgend jaar zeker lukken als je zo door blijft gaan!

 44. Judith
  mei 19, 2015 / 08:52

  Heerlijk om te lezen! Dat big smile gevoel na de finish komt weer helemaal terug. Met 50:49 had ik helaas net geen PR, maar met weinig trainen en een verkoudheid voor de race, hartstikke tevreden! Nu helaas weer een jaartje wachten tot de leukste race van t jaar!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2015 / 09:49

   Super goed gedaan !

 45. Lilian
  mei 19, 2015 / 11:22

  Gefeliciteerd! wat een toptijd!

 46. mei 19, 2015 / 11:59

  Ik vind deze verslagen altijd zo leuk om te lezen en ze geven mij altijd energie om zelf ook weer te hardlopen.
  Helaas dit jaar niet mee gedaan vanwege een blessure maar volgend jaar ben ik er ook bij! :)

 47. Desiré
  mei 19, 2015 / 12:17

  Gefeliciteerd met je PR, heel goed gedaan! Whoop :D

 48. Marieke
  mei 19, 2015 / 16:15

  Heeft iemand al opgemerkt dat je er heel goed uitziet op deze foto..?! :-)

 49. Anna
  mei 20, 2015 / 08:17

  Leuk je verslag te lezen! Grappig, wat je schrijft over Sven en Naomi is bijna exact wat ik zaterdag tegen mijn vriend vertelde, had ook m’n boze kop in die bocht op gezet! Had zelf onder de 50 minuten willen lopen maar dat is helaas niet gelukt, deed voor het eerst aan deze run mee en vond het wel echt een onwijs leuk event!

 50. Brenda
  mei 20, 2015 / 13:34

  Wat een tijd…dit is spurten voor mij ;). Diike proficiat met je PR!

 51. mei 20, 2015 / 14:04

  Zo gaaf dit! Congrats met je PR. Mijn PR op 5k is 23 min en 10k is 49 min. Door shinsplits en diverse blaren (zelfs blaar op blaar) op mijn pootjes was ik er nu echt niet klaar voor: BUMMER! Het liefste ren ik nu de deur uit en ga ik meteen voor de 5k. Maar ik weet dat ik dan weer last van pijntjes krijg. Ongeduldig typje hier… Volgend jaar ga ik deze run ook rocken, dat weet ik zeker!

 52. Suzanne
  juni 3, 2015 / 19:51

  aah ik ben twee weken weggeweest en heb je blogs niet meer gevolgd. Nu dus weer even teruglezen en ik heb meteen weer dat fijne gevoel van die avond! Ik liep voor het eerst een hardloopwedstrijd en meteen mijn allereerste 10 kilometer ook! In voor mij een supersnelle tijd, 54:00! En jij ook echt super goed!