RUN BABY RUN: I Owned The Night

 photo RecentlyUpdated201-1.jpg1. Ik ben er klaar voor.. 2. Oh nee ik moet nog aan het bietensap 3. Blehhhhhh na twee glazen water nog steeds een rode tong! 4. Samen met Marieke, 5. Klaar voor de start met Claartje, Esmée & Laura, 4. We did it!

Oh en of ik de avond ge-owned heb afgelopen zondag! Wohooo, wat ging het lekker! En dat had ik van te voren dus écht niet gedacht..

De voorbereiding voor de wedstrijd was zo mogelijk nog slechter dan voor de halve marathon in maart. Ok, ik heb de afgelopen weken vaak wel drie keer gelopen, maar de afstanden die ik gelopen heb waren vaak bedroevend kort. Mijn dieptepunt waren die drie keer dat ik nog niet eens de 3 kilometer aantikte. Twee weken ervoor had ik nog wel een tien kilometer gelopen, maar dat was absoluut geen succes. Ik deed er 58 minuten over en was compleet kapot, zo kapot dat ik erna direct in bed gedoken ben omdat ik niks meer kon (note: het was pas 11.00u ’s ochtends). Afgelopen week kon ik me er maar één keer toe zetten om hard te lopen, dat was woensdag voor het avondeten. Ik ging 20 minuten voluit. Althans, dat was het idee. Ik heb drie keer gepauzeerd, ik heb in totaal iets meer dan 4 kilometer gelopen en toen ik thuis kwam was ik weer zo kapot dat ik gelijk mijn bed ingedoken ben, zonder avondeten. Ik was er klaar mee.

Je begrijpt, ik was lichtelijk bezorgd over vandaag. Een tijdje geleden had ik gezegd dat ik de wedstrijd onder de 50 minuten wilde lopen. Nou, nu mocht ik voor mijn gevoel blij zijn met een tijd onder de 55 minuten. Niet dat dat geen goede tijd zou zijn, maar hal-lo, ik heb een marathon gelopen in minder dan 4 uur, dan moet ik toch ook wel een 10K onder de 50 minuten kunnen lopen? Ik was de hele zondag een beetje zenuwachtig. Ik wist niet wat ik moest eten (ik loop meestal niet ’s avonds en had ook niet echt met voedsel getraind) en dan duurt het lang hoor, wachten tot half negen ’s avonds!

Ik was op tijd bij het Westerpark. Van Francien had ik gehoord dat het parcours op veel stukken heel smal was en dat het echt dringen zou worden. Als ik ergens een hekel aan heb, is het dringen, dus ik wilde vooraan starten. Dat is redelijk gelukt, samen met Claartje (waar ik ook de marathon mee liep), Esmée (die haar aller eerste hardloopwedstrijd liep en nog nooit 10 kilometer had gelopen) en Laura (die me vorige keer op de halve marathon keihard had ingehaald!) stonden we bijna vooraan.

Toen het startschot klonk wilde ik eigenlijk gelijk gaan sprinten. Ik weet niet wat er precies met me gebeurde, maar het leek wel alsof ik aan de paddo’s had gezeten (niet dat ik weet hoe dat is, want dat heb ik nog nooit gedaan, maar ik heb heel vaak Bridget Jones gekeken!), de high was er vrijwel gelijk. Ik ging keihard achter Fieke en Francien aan, die helemaal vooraan gestart waren. Ik heb denk ik 500 meter vlak achter ze gelopen, toen ik me bedacht dat het misschien wel leuk was als ik niet als een soort van stalker achter ze zou blijven lopen. De volgende twee kilometer heb ik naast Fieke en Francien gelopen, dat liep lekker, meiden waar je je aan op kunt trekken. Maar toen was ik ze ineens kwijt en was ik een klein beetje lost.

Normaal loop ik altijd in een grote groep renners, nu liep ik dus vrij vooraan (er liepen nog genoeg mensen voor me hoor!) en ik miste toch wel iemand aan wie ik me op kon trekken. Op een gegeven moment ben ik een meisje gaan volgen dat al een tijdje dezelfde snelheid als ik liep. Ik dacht, als ik dat broekje en die vlecht volg, dan zit ik goed. Zo heb ik zo’n vijf kilometer achter het meisje gelopen, zonder dat ze wist dat ze mijn haas was. Ik keek niet veel op mijn horloge, heb eigenlijk niet eens veel van mijn zorgvuldig samengestelde afspeellijst gehoord. Ik was alleen maar bezig met rennen. Toen ik op 6 kilometer zat besloot ik even te kijken hoe lang ik al aan het rennen was.. Iets meer dan 28 minuten. Het duurde even voordat ik me besefte dat dat betekend dat ik 6 kilometer gelopen had met een gemiddelde ver onder mijn 50 minuten schema. OMG!

De laatste 2 kilometer heb ik naast mijn ‘haas’ gelopen en de laatste kilometer hebben we zelfs sprintend gedaan. Alles geven, niks voelen, alleen maar rennen, finish finish finish finish finish WHERE ARE YOU?!

De finish was binnen in de gashouder, boem, warme lucht, bam, misselijk. Maar hé ik had het gehaald en met een tijd waar ik afgelopen weken echt niet van heb durven dromen.  48 minuten en 4 seconden gaf mijn horloge aan, sowieso een PR, maar mijn precieze tijd werd pas maandagmiddag bekend gemaakt.. 47 minuten en 35 seconden. Wow! De finish bleek dus toch buiten de Gashouder zijn en niet in de Gashouder. Hallo, hoe ga ik dit ooit verbeteren?

Het was zo’n leuke, gezellige wedstrijd.. Misschien wel de leukste wedstrijd die ik tot nu toe gerend heb (ook al was het behalen van de marathon natuurlijk een ervaring apart, maar tijdens het rennen heb ik toch minder genoten, goh gek he, 42,195 fucking kilometer!). Ik heb van begin tot eind een runner’s high gehad en omdat ik wist dat het ‘maar’ 10 kilometer was, nam ik het risico om direct alles al te geven. Dat is toch wel anders met een halve of hele marathon. Het had niet veel langer moeten duren, dan had ik toch iets gas terug moeten nemen, maar dat was gelukkig niet het geval. De sfeer was heel erg goed, ik startte vooraan dus ik heb me niet geïrriteerd aan mensen die langzamer gingen en ik liep met de leukste meiden die onwijs veel energie gaven.

Mag ik volgende week weer?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

43 Reacties

 1. mei 22, 2013 / 17:07

  Heb het al gezegd, maar echt: you rock! Ik hoop dat ik je ooit nog eens na ga doen ;)

 2. Lilian
  mei 22, 2013 / 17:10

  echt super goed!!
  door jou ben ik vorig jaar gaan hardlopen, en ik ben je erg dankbaar :)
  maar zo’n snelle 10K lukt mij nog niet hoor. haha

 3. Simone
  mei 22, 2013 / 17:13

  Waaauw super knap, zo’n tijd is voor mij echt onmogelijk haha! Fijn dat je nu weer wat positieve hardloop ervaringen heb gehad!

 4. mei 22, 2013 / 17:14

  Het was idd leuk!! Respect voor je tijd, niet normaal echt… Jammer dat het bij mij niet zo lekker ging, maar goed, je kan niet alles hebben. ;)

 5. mei 22, 2013 / 17:22

  Wauw dit klinkt echt goed! Ik had dat de vorige keer met een les StepDance. De keer daarvoor ging het superleuk, ik volgde de choreo niet enz en kon de helft niet goed meedoen. En afgelopen keer ging zó goed, terwijl het zo onverwacht was. Leuk is dat! :)

 6. mei 22, 2013 / 17:41

  Wauw goed gedaan !!

 7. mei 22, 2013 / 17:55

  Wauw wat een tijd zeg!

 8. mei 22, 2013 / 18:10

  Super goed gedaan zeg!

  Liefs, Mariette

 9. mei 22, 2013 / 18:15

  Wauw, super!

 10. mei 22, 2013 / 18:24

  supergoed gedaan!

 11. mei 22, 2013 / 18:46

  Respect! Het klinkt ook als een leuk event:)

 12. mei 22, 2013 / 18:46

  Jeetje, ik heb geen verstand van hardlopen maar ik kan me zelfs voorstellen hoe snel dat is!

 13. mei 22, 2013 / 18:56

  Wauw! Wat een tijd! Knap hoor!

 14. mei 22, 2013 / 18:58

  Ah wat goed dat je er zo van hebt genoten! Die ‘runner’s high’ lijkt me echt heel erg tof, haha. Is ook wel logisch, als je dan in zo’n groep loopt en een doel hebt enzo.
  In de zin ‘dat betekend dat ik 6 kilometer gelopen had met een gemiddelde …’ moet het trouwens ‘betekent’ zijn.

 15. mei 22, 2013 / 19:20

  Wauw wat goed zeg!

 16. mei 22, 2013 / 19:23

  Wow, respect! Ik heb al moeite met vijf.

 17. mei 22, 2013 / 19:28

  Echt zo goed gedaan! Ik loop 5 km nog niet eens binnen 30 minuten, dus dit is iets waar ik alleen maar van kan dromen ;)
  Maar goed, wie weet! Zondag mijn eerste 5 km loopje (de Color Run) ben benieuwd :)

 18. mei 22, 2013 / 19:50

  Niet normaal die tijd! Met de ladiesrun blijf je maar mooi bij me in de buurt, mijn doel is onder de 55 haha!

 19. mei 22, 2013 / 19:56

  Wouw super goed gedaan!

  Dat is absoluut een tijd om ontzettend trots op te zijn (en een tijd waar ik op dit moment alleen maar van kan dromen haha) :D

 20. mei 22, 2013 / 20:15

  Fijn dat het zo leuk was! Ik had op GL2R er al over gelezen en volgende keer wil ik zeker meedoen, wat een ontzettend tof event :D

 21. mei 22, 2013 / 20:16

  Super goed gedaan zeg ! Wat een toptijd! Dat zou mijn never nooit niet lukken!

 22. mei 22, 2013 / 21:52

  Wauw, super zeg! Ik had er ook maar al te graag aan mee willen doen.

 23. mei 22, 2013 / 21:53

  Wauw wat een tijd! En zeker mag je volgende week weer! Ben benieuwd wat het dan zal worden!

 24. mei 22, 2013 / 21:57

  Super, echt! Ik zou beter eens een voorbeeld aan je nemen ;-)

 25. mei 22, 2013 / 21:57

  Super tijd, super gedaan! You rock ;)!

 26. Irene
  mei 22, 2013 / 23:20

  Vooraan starte was een goede zet van je. Ik stond bij de start ongeveer in het midden en ben door de bosjes en het gras gegaan om mensen in te halen en mijn tempo te kunnen lopen. Vond het wel een super leuke loop.

 27. mei 22, 2013 / 23:32

  Het was zo leuk he! Ik wil het liefst dit weekend ook weer..
  Echt een prachtige tijd heb je neergezet, ben een beetje jaloers hihi.
  Maar de race zat echt leuk in elkaar en genieten is ook erg belangrijk tijdens het rennen.
  Vind het wel jammer dat ik jou niet gezien heb naderhand! Was je nog bij het optreden?

 28. mei 23, 2013 / 08:57

  Trots op jou!

 29. Ilse
  mei 23, 2013 / 10:45

  You rockk, wat een geweldige tijd zeg! :D

 30. Esther
  mei 23, 2013 / 12:48

  Hi,
  Ik loop binnenkort de Ladiesrun in Groningen en ben erg benieuwd hoe ik me op deze wedstrijd moet voorbereiden. Momenteel loop ik ongeveer 3 keer in de week hard en ga ik 2/3 keer in de week naar de sportschool. Nu ben ik erg benieuwd hoe jullie je voorbereiden op een wedstrijd. Hoevaak loop je nog voordat de wedstrijd is en wat eet je de week/dag voor de wedstrijd? Zou graag willen weten hoe anderen dit aanpakken :)

 31. mei 23, 2013 / 13:34

  Gefeliciteerd met je geweldige tijd!

 32. mei 23, 2013 / 16:19

  Wat een geweldige tijd meid, en wat heb je ervan genoten :D ik ga zaterdag meedoen met de Asserstadsloop, toch maar de 5k, want ik ben niet goed genoeg getraind voor de 10. Helaas is dat ook ‘savonds, dus ik hoop dat ik geen zijsteek krijg van het eten…

 33. Milou
  mei 23, 2013 / 17:07

  Ik heb je zien lopen! Op t stuk waar je eerst heen en dan weer terug moest. We kruisten elkaar haha! Dat gaf wel een motivatie boost!

 34. mei 23, 2013 / 18:15

  Haha en hier is het meisje met de vlecht en het broekje :) We gingen goed!!!!! En we gaan dit record echt OOIT een keer verbreken!

 35. mei 23, 2013 / 19:47

  Wauw! Klinkt goed zeg! Met dit soort verhalen weet je me wel te motiveren! Ga zometeen aan mijn 6e week met Evy beginnen. Lijkt me leuk om ooit ook een wedstrijd te doen, maar ik begin maar eens met de 5km aantikken. Kun je misschien je playlist van die avond met ons delen?

 36. mei 23, 2013 / 19:57

  Waauw echt super!! En wat leuk dat je ‘haasje’ heeft gereageerd hierboven ;)

 37. mei 23, 2013 / 22:30

  Wat kan jij heerlijk schrijven! Ik wil gelijk mn schoenen aantrekken en hardlopen. En op den duur wedstrijden rennen. Ga binnenkort in een hardloopgebied wonen, dus binnenkort masr beginnen met rennen. Wish me luck!

 38. mei 24, 2013 / 11:38

  Jeetje wat een tijd! Zag het al op Instagram, zo goed! Enne, weer wat geleerd: een haas! Hoe grappig deze term, snap het direct! Had ik tijdens mijn eerste 5K wedstrijd ook vorige week, maar geen idee dat dit een naam had! Cool, een haas :-) Geniet lekker van deze victory!

 39. mei 24, 2013 / 17:40

  Wow wat een onzettend fijn verhaal, ik loop zondag mijn eerst 5k en ik ben benieuwd! Ik hoop ook een runners high te hebben, maar ik ga er voor het gemak maar niet vanuit :)