RUN BABY RUN: Christmas Challenge

 photo IMG_2231.jpg

Ik weet het, ik weet het… december zou een maand van rust zijn. Maar rust mag dan misschien wel verstandig zijn, rust is tegelijkertijd ook mega saai. Ik kan het dan ook niet laten om mezelf ook deze maand een uitdaging te geven. Komend weekend wil ik met kerst een marathon lopen. En ik wil jou uitdagen om net als ik met kerst naar buiten te gaan.

Zelf wil ik dus gaan voor de marathonafstand door op eerste en op tweede kerstdag een halve marathon te lopen. Mijn vader heb ik voor een van de twee kerstdagen alvast weten te strikken, dus een van de twee dagen loop ik niet alleen. De andere kerstdag loop ik vooralsnog wel alleen, maar dat vind ik helemaal niet erg. Mijn lange duurlopen loop ik normaal gesproken altijd alleen.

Nu snap ik dat het niet voor iedereen mogelijk is om met kerst 42,195 kilometer te lopen. Als je normaal nooit afstanden langer dan vijf of tien kilometer loopt is het zelfs best wel onverstandig. En zelfs als je vaak lange duurlopen loopt is twee dagen achter elkaar zo’n lange duurloop lopen best wel een aanslag op je lichaam, het krijgt maar weinig tijd om te herstellen. Daarom kies ik er voor om extra relaxt te lopen. Dit weekend gaat er geen PR gelopen worden, daar ga ik niet eens in de buurt komen. Dat moet je niet willen.

Toch wil ik je naar buiten sturen. Al is het maar voor vier kilometer. Geloof me, je zult me dankbaar zijn. Op zondagochtend – eerste kerstdag – om 9.00u als iedereen nog ligt te slapen en de wereld doodstil is. Kom je thuis heb je het kerstdiner van de avond ervoor er weer afgelopen en ben je meer dan klaar voor het kerstontbijt (en al het andere eten dat die dag nog gaat komen).

Waarom hardlopen met kerst?
– Al het eten dat je na het hardlopen eet smaakt zoveel beter en zoveel meer verdiend.
– Na kerst is de schade op de weegschaal een stuk minder heftig.
– Omdat het ’s ochtends vroeg zo lekker rustig is op straat.
– Wanneer je het samen met je familie doet is het een leuke kerstactiviteit.
– Een beetje beweging is sowieso goed voor je.

Dus, wie doet er met me mee? Lekker naar buiten met kerst? Deel je runs dit weekend met #annemerelsxmaschallenge heel benieuwd wie er naar buiten gaat.

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. xAmber
  december 21, 2016 / 17:15

  Ik ga tweede kerstdag de kerstcross lopen. Helaas ben ik afgelopen week ziek geweest, dus even niet kunnen lopen

 2. december 21, 2016 / 17:21

  I’m in!! En ik wil ook proberen de beide dagen te lopen. Het zal samen nog niet in de buurt komen van 10km, maar je hebt gelijk. I need to get my ass back out there!

 3. december 21, 2016 / 17:21

  Ik wil op Eerste Kerstdag 18 km gaan rennen en doe dus zeker mee met je Christmas Challenge :D

 4. december 21, 2016 / 17:42

  Ik doe zeker met je mee! Ik heb hier zelf al een artikel over geschreven op mijn blog, omdat ik wist dat jij dit idee had. In dat artikel wist ik nog niet zeker of jij het door zou gaan zetten. Ik maak de uitdaging nog iets groter door dit in foute kersttrui te gaan doen (vanwege een challenge in samenwerking met Wehkamp). Helaas heb ik momenteel een blessure dus ik probeer nu zoveel mogelijk rust te nemen.

 5. december 21, 2016 / 19:24

  Ik doe mee! Alleen op Eerste Kerstdag, en voor een klein rondje maar. Op Tweede Kerstdag staat al een kerst kickboksles gepland om 930. Elke dag sporten lijkt me wel echt een goed plan, leuk idee!

 6. Jessie
  december 21, 2016 / 19:51

  Leuk! Ik doe mee, op tweede kerstdag ga ik ’s ochtends samen met mijn vriend een training op een zandverstuiving doen, als voorbereiding op de kwart marathon die we gaan lopen op 8 januari in Egmond aan Zee. Deze route loopt namelijk deels over de duinen en het strand :P

  En wat je zegt is niet alleen waar met kerst; eten is sowieso verdiend en extra lekker na een (pittige) training! :D

 7. december 21, 2016 / 20:40

  Ha, ik heb hier toevallig ook vanochtend wat over geschreven: Lekker met kerst gaan hardlopen zodat ik lekker schuld vrij aan het kerstdiner kan verschijnenen. Geen halve marathon voor mij maar I’m in!

 8. december 21, 2016 / 21:16

  Ik heb de afgelopen jaren altijd wel één of runs in de kerstdagen gepropt, maar dit jaar kies ik er bewust voor om dat niet te doen. Op dit moment heb ik het ontzettend druk op mijn werk en daarbuiten ook, dus met de kerstdagen ga ik lekker helemaal niks doen :) Zaterdagmorgen en dinsdag staat hardlopen wel weer gewoon op de planning. Jij succes met je marathon!

 9. Tessa
  december 21, 2016 / 22:20

  Of ik beide kerstdagen ga lopen weet ik nog niet.. Maar sowieso op één van de dagen staat er een duurloopje van 70 minuten op de planning (van het schema 1/2 marathon uit jouw boek overigens ;-))

 10. Ilse
  december 21, 2016 / 22:50

  Wat een leuk idee! Ik ga mezelf uitdagen om naar buiten te gaan.

 11. december 21, 2016 / 22:52

  I’m in!

 12. december 22, 2016 / 10:23

  Ik vind het echt superknap dat je twee keer een halva marathon gaat lopen! Ik heb zelf gisteren voor het eerst 4 km gelopen (met 3 minuten wandelpauze tussendoor), dus ik sla dit even over.. Wel ga ik wandelen op de veluwe en een weekje op vakantie naar Schiermonnikoog (en daar kun je alleen maar wandelen of fietsen) dus die beweging zit wel goed!

 13. Inneke
  december 22, 2016 / 14:21

  Ik plan alvast om mee te doen (als mijn voeten van mijn halve marathon van gisteren een mini beetje genezen zijn en ik terug een mini beetje normaal kan stappen) oeps, dat zijn veel ‘alsen’ maar mijn lichaam is in stijfheidsmodus en herstelmodus op dit moment :)

 14. december 22, 2016 / 19:14

  Goed idee :) Ik was ook van plan dit weekend lekker te gaan lopen. Ik hoop dat ik mezelf beide dagen naar buiten kan slepen, want dat is de laatste tijd een klein probleempje… Het is zo donker en grauw buiten, en dat maakt het allemaal een stukje moeilijker om actief te zijn #lui ;)

 15. Lindsay
  december 22, 2016 / 21:35

  Ja ik doe mee. Had je idee al eerder gelezen en vond het zelf wel een goed plan om 1e kerstdag een halve marathon te lopen. 2e kerstdag loop ik dan een mini rondje om uit te lopen.

 16. Patty
  december 25, 2016 / 13:08

  Super leuk Annemerel! Ik ga er ook lekker op uit deze Kerst, helaas nog maar korte stukjes… maar elke km is er 1, toch?! Hele fijne kerst!

  • Annemerel
   Auteur
   december 27, 2016 / 17:16

   Zeker waar! Goed dat je zo rustig opbouwt!