RUN BABY RUN: December

 photo Recently Updated352.jpg
Na twee marathons en een halve marathon in zeven week tijd staat december in het teken van rust. Of nou ja beter gezegd, relatieve rust. Ik was niet van plan om de hele maand december mijn hardloopschoenen te verwaarlozen. Met rust bedoel ik: geen wedstrijden, geen zware intervaltrainingen (die heb ik sowieso misschien vijf keer in mijn leven gedaan, dus erg bijzonder dat ik die deze maand niet doe is het niet), geen duurloop van dertig kilometer, maar lopen om het lopen, niet omdat het moet. Naar buiten gaan omdat ik daar zin in heb, niet omdat er een bepaalde afstand op mijn schema staat. Uitrusten en opladen voor de eerste vijftien weken van 2017, die in het teken staan van de Boston Marathon.

Met dat naar buiten gaan had ik de afgelopen dagen geen enkele moeite. Ik zeg weleens vaker, als ik niet hoef, als ik eigenlijk geen tijd heb, of wanneer ik een blessure heb, dan wil ik het liefst mijn hardloopschoenen aantrekken. Dat is de rebel in mij. Ik rebelleer zelfs graag tegen mijn eigen opgelegde doelen. Maar niet alleen mijn rebel-gedrag zorgde ervoor dat ik naar buiten wilde, het lekkere winterweer speelde ook een belangrijke rol. Ik vind hardlopen met deze weersomstandigheden gewoon zo fijn. Tegen kou kun je je kleden en ik heb genoeg kleding in mijn kast hangen… ik denk dat ik het zelfs met -20 nog warm kan hebben.

Maar goed over dat rebel-gedrag. Ik rebelleerde niet echt afgelopen dagen. Ik liep dan misschien vier dagen achter elkaar, ik liep afstanden tussen de vier en acht kilometer, nu niet echt mega belastende workouts en dus perfect voor deze december-rust-maand. Maar ik moet toegeven dat ik tijdens het lopen van die rondjes wel rebel-plannen bedenk. Zo bedacht ik me gisteren dat het misschien wel leuk was om met Kerst een marathon te lopen. Gewoon, op eerste en tweede kerstdag een halve marathon lopen en dan kunnen zeggen dat je met Kerst een marathon gelopen hebt. Past niet helemaal in mijn rustplan, maar aan de andere kant, ik denk ook niet dat het heel veel kwaad kan. Ik beloof jullie plechtig dat ik niets zal doen dat niet goed voelt.

Wat is jullie favoriete hardloopweer? Genieten jullie ook van deze winterse taferelen? Of loop je liever met warmere temperaturen? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Krista
  december 7, 2016 / 17:07

  Mooi plaatje van het Westduinpark (denk ik?)! Loop je ook wel eens helemaal richting Monster? Ik kom daar de laatste tijd steeds vossen tegen op het pad, echt heel bijzonder! I (L) mijn nieuwe haagse loopomgeving :)

  En ehh een gesplitste marathon met kerst, tja, ik zou het persoonlijk niet doen, maar aan de andere kant is je rustmaand dan zo goed als over en heb dan in ieder geval een goede start gemaakt met de marathontraining :P

  • Annemerel
   Auteur
   december 7, 2016 / 23:06

   Westduinpark inderdaad! Jaa ik loop heel vaak richting Monster, al mijn lange duurlopen gaan naar Monster. Daar ben ik namelijk opgegroeid en vind het altijd fijn om daar te lopen.

   Hoe bevalt Den Haag?

 2. Tessa
  december 7, 2016 / 18:49

  Heerlijk dit weer zo he! Al moet ik wel zeggen dat ik het aantrekkelijker vind om naar buiten te gaan met hogere temperaturen. Maar als ik eenmaal aan het lopen ben, dan weet ik weer waarom.. :) Goed van je dat je nu even ”rust” pakt. Die marathons eisen natuurlijk ook z’n tol. Al moet ik wel bekennen dat ik nu alweer uitkijk naar je marathontraining voor Boston; motiveert altijd zo goed.

 3. december 7, 2016 / 18:55

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik het nu buiten toch wel erg koud vind hoor haha. Zelf loop ik nu vaker hard in de sportschool, maar dat is ook niet echt ideaal en verveelt toch wel erg snel…

 4. Ilse
  december 7, 2016 / 19:35

  Ik hou van het winterse weer maar toch loop ik niet meer. Geen idee waarom..

 5. december 7, 2016 / 20:11

  Lijkt me super leuk om met kerst een loop te doen! Ik vind zelf het fijn met koud weer te lopen en met warm weer!

 6. december 8, 2016 / 06:47

  Ik vind dit weer ook heerlijk om in te lopen. De prachtige plaatjes, de kou, de zon. Het wordt nog leuker als het ook nog heeft gesneeuwd. ;) Haha, en over die marathon met kerst: tof idee! Als je de uitdaging aangaat doe ik met je mee!

 7. december 8, 2016 / 09:59

  Ik vind het ook heerlijk om met dit weer te lopen! Ik word altijd zo blij van de eerste keer naar buiten met blote benen in het voorjaar, maar uiteindelijk voel ik me in de kou veel beter en ben ik sneller!

 8. lotte
  december 8, 2016 / 14:07

  Winterweer is niet mijn favoriete hardloopweer helaas, ik ben zelf een groot fan van de lente. Maar, ik loop met mijn nike-app en een paar maanden geleden besloot ik dat ik de 1000km wil aantikken voor het einde van 2016. Voor iemand die normaal gesproken 1x in de week 10 kilometer rent en verder niet zo veel, is dat best een opgave want de teller staat nu op 901. Ik heb dus nog een hoop trainingen voor de boeg maar het motiveert me wel om in de kou naar buiten te gaan!

 9. december 8, 2016 / 14:36

  ‘Geen duurloop van dertig kilometer’; drie weken geleden leek mij dit nog onmogelijk, en vond ik het bijzonder hoe achteloos je dit lijkt te zeggen (wat ook logisch is als je al zoveel marathons hebt gelopen), maar afgelopen zondag heb ik voor het eerst 26 kilometer gelopen, en nu kijk ik er heel anders tegenaan. Ik vond het namelijk heerlijk! Ongelooflijk dat mijn lichaam dat kan.

  Een marathon met kerst klinkt als een leuk plan om het jaar nog even goed af te sluiten. Ik ga zelf aanstaande zondag de bruggenloop in Rotterdam doen.

  Ik kijk ook uit naar de periode dat je weer gaat trainen voor de marathon, we werken dan namelijk naar hetzelfde doel toe. Ik loop mijn allereerste marathon een weekje eerder, in Rotterdam. Het idee om samen met jou te trainen is denk ik erg motiverend. :)

  • Annemerel
   Auteur
   december 8, 2016 / 20:32

   Hi Jard, fijn he, lange duurlopen?! Heel veel succes zondag en alvast veel plezier met trainen voor Rotterdam!

 10. Tember
  december 9, 2016 / 08:50

  Even je blogs bijlezen. Heerlijk weer om te lopen vind ik dit. Ik zit vaak op mijn werk naar buiten te kijken en te dagdromen over hardlopen. Want hoewel het weer echt heerlijk is, zit er voor mij een groot nadeel aan de winter. Lopen voor mijn werk betekent lopen in het pikdonker en lopen na het werk ook. En in het donker ben ik echt de meest onhandige persoon ooit die elke kilometer struikelt ;)
  Dus stiekem verlang ik wel een beetje naar die langere dagen dat ik doordeweeks wat vaker ’s avonds een rondje kan maken buiten!

 11. december 9, 2016 / 16:59

  Ik vond dat koude weer ook zo lekker, vooral omdat er wel gewoon zon was. Beter dan een mistige dag waarop het eigenlijk niet echt koud is zoals vandaag, moet ik zeggen. Die korte loopjes als je er zin in hebt lijken me heel chill, vooral als je wel weer een doel in gedachten hebt voor over een maand en zo’n rustperiode dus ook echt een keuze is en niet omdat je even geen doel hebt :)

 12. Lianda
  december 12, 2016 / 18:39

  Dat zijn de lekkere hardloop rondjes. Ik merk dat als ik mijzelf niets verplicht het honderd keer beter gaat dan als het moet. Lekker lopen wanneer jij er zin in hebt en dan gewoon zelf bepalen wat je doet.
  (het aantal km’s of het aantal minuten)
  Het is toch ook juist lekker om gewoon te rennen en dan straks jezelf klaar gaan stomen voor je marathon in Boston (ZO GAAF! M’n vriend is er net geweest voor een conferentie en zag ALLEEN maar hardlopers -haha-)
  Fijne kerst met de marathon -hihi-.