CURAÇAO: Snapshots Part II

 photo dushi16.jpg

Ik heb nog meer jaloersmakende foto’s vanaf Curaçao. Hierbij presenteer ik mijn fotoverslag van dag twee tot en met vier op Curaçao. Met lekkere hotspots, iets te veel regen, maar ook ZON!

 photo dushi16.jpg

Goedemorgen, het is vrijdag, dag twee op Curaçao. Op deze foto zien jullie de helft van onze villa op het Acoya Resort en ons bescheiden voortuintje. Niet slecht toch?

 photo dushi16.jpg

We gaan vandaag een wandeling maken door Den Dunki en Salinas. Den Dunki is een park en Salinas staat voor zoutvlakte. Op deze zoutvlakte gaan we als het goed is ook flamingo’s zien.

 photo dushi16.jpg

Helaas werkt het weer niet heel erg mee vandaag. Halverwege de wandeling worden we overdonderd door een regenbui van formaat. Ik had net zo goed onder de douche kunnen gaan staan, dan was ik net zo nat geweest. Gelukkig is het wel gewoon warm en is de regen ook niet zo koud als in Nederland.

 photo dushi16.jpg

Dit had een iets blauwer plaatje moeten worden, maar hé we hebben wel flamingo’s gespot en dat is het belangrijkste, de blauwe lucht moeten jullie er maar bij denken.

 photo dushi16.jpg

We lunchen bij Pop’s Place. Ik ga voor een gebakken visje met gebakken banaan en witte rijst. Oh en een glas Awa di Lamoenchi. Limoenlimonade. Te vergelijken met de limonade die ik steeds in New York dronk. Water, limoen en een paar scheppen suiker (het hangt van de locatie af hoeveel suiker er daadwerkelijk in gedaan wordt, soms is hij mierzoet, soms is ‘ie juist super fris).

 photo dushi16.jpg

’s Middags zouden we eigenlijk gaan suppen, maar dit ging niet door omdat het maar niet wilde ophouden met regenen. Het regende zo hard dat ons zwembad bijna overstroomde. Ons programma werd omgegooid en we verruilden het suppen voor crossfit. Het leek mij niet zo’n goed idee om te gaan crossfitten omdat ik met mijn zwakke schoudertjes dan geheid een paar dagen last van hoofdpijn heb. Dus spendeerde ik de middag onder het afdakje van onze villa en editte ik mijn eerste video. Prima oplossing.

 photo dushi16.jpg

’s Avonds aten we bij Kome en als je binnenkort op Curaçao bent, moet deze op je to-do-list, want hier eet je heel erg lekker en de cocktails smaken ook erg goed (ik had een mojito gin tonic!).

 photo dushi16.jpg

Mijn hoofdgerecht was een rib eye met een gevulde aardappel. Fantastisch.

 photo dushi16.jpg

Mijn ontbijt de volgende ochtend in het Acoya Resort was ook niet verkeerd. Ik ging voor scrambled eggs met hash browns, bacon en worstjes. Oh ja, ik had ook wat watermeloen en aardbeien voor het idee.

 photo dushi16.jpg

’s Ochtends brachten we een bezoek aan Hofi Cas Cora. Hier kun je heerlijk ontbijten, lunchen en brunchen en een aantal keer per week worden hier ook yogalessen gegeven. Wij deden eerst een yogales en gingen daarna lekker eten.

 photo dushi16.jpg

Omdat Claartje en ik allebei niet konden kiezen, deelden we onze ontbijtjes. We kozen voor Eggs Florentine en pompoen wafels. En we hadden er ook een gezond sapje bij.

 photo dushi16.jpg

En we sloten onze brunch af met bananenbrood en een kopje espresso. Ook leuk aan Hofi Cas Cora, het is een farm to table restaurant, er worden veel lokale producten gebruikt en een groot aantal producten komt zelfs uit eigen tuin.

 photo dushi16.jpg

Na de brunch reden we naar Mambo Beach waar we de startbewijzen voor de (halve) marathon op konden halen. Je kunt wel zien door wie de wedstrijd gesponsord werd he? KLM sponsorde de hele marathon, Amstel Bright was de hoofdsponsor van de halve marathon. Het regent trouwens nog steeds en niet zo’n klein beetje ook.

 photo dushi16.jpg

Helaas houdt de regen aan, dit is voor Curaçaose begrippen ongehoord. Normaal regent het tien minuten en is het daarna weer stralend weer, het regent nu al 48 uur achter elkaar. Beetje jammer dat wij nu juist op Curaçao zijn, maar voor het eiland is dit wel goed, alle bomen en planten krijgen nu lekker veel water. Iets wat niet vanzelfsprekend is op Curaçao.

 photo dushi16.jpg

En met een beetje fantasie is dit ook gewoon een mooi tropisch plaatje.

 photo dushi16.jpg

Toch?

 photo dushi16.jpg

’s Avonds eten we ook bij Karakter.

 photo dushi16.jpg

Mijn voorgerecht is fantastisch. Het is tonijnsteak, tonijntartaar en sashimi van tonijn. Klinkt goed, toch?

 photo dushi16.jpg

Relax… het is maar regen!

 photo dushi16.jpg

De volgende ochtend gaat mijn wekker al om kwart voor vier, dat is dus 3.45u (klinkt nog dramatischer dan kwart voor vier, met die drie in de klok). Reden voor die vroege wekker? We gaan vandaag de halve marathon lopen en de start van de halve marathon is al om zes uur. Maar voordat we gaan lopen krijgen we een lekker ontbijtje van het hotel, pancakes en bananen. Perfect hardloopontbijt.

 photo dushi16.jpg

En de zon gaat weer schijnen. Ik denk dat we de zon eerst moesten verdienen. We hebben allemaal de halve marathon gelopen en dit is wat we krijgen… zon! YES!

 photo dushi16.jpg

En lekker eten! Kipsaté met witte rijst bij Hemingway op het strand bij Mambo Beach.

 photo dushi16.jpg

’s Avonds doen we hapjes en drankjes bij Scuba Lounge.

 photo dushi16.jpg

Waar we prachtig uitzicht hebben op de zonsondergang…

 photo dushi16.jpg

En genieten van romantisch uitzicht. Niet op de foto: bitterballen (ja echt, en zo lekker!), mojito’s en frietjes. Heerlijk!

Hoop dat ik jullie een klein beetje in zomerse sferen heb kunnen brengen. Ik moet toegeven dat ik het wel een klein beetje mis hoor, die zomerse temperaturen. Maar ik vind het winterse weer van de afgelopen dagen ook fantastisch. Als het de hele winter het weer is van afgelopen zondag, dan teken ik daar voor. Daar krab ik met alle liefde iedere ochtend mijn ruiten van mijn auto voor. Wat jullie?

Vrijdag heb ik de laatste 25 foto’s vanaf Curaçao en dan zijn jullie helemaal klaar met mijn Curaçao-verhalen. Of nou ja, dan ben ik helemaal klaar met mijn Curaçao-verhalen voor jullie.

Liefs,
Annemerel

Dankjewel Curaçao Tourism Board voor het faciliteren van deze reis.

Delen:

5 Reacties

 1. Manon
  december 7, 2016 / 12:09

  Oh heerlijk, met deze kou naar Curaçao! Wij zouden ook weer gaan in november, maar toen kochten we een huis haha. Wel echt gek dat jullie zoveel regen hebben gehad. Vond zelf vooral Karakter echt super!

 2. Britt
  december 7, 2016 / 17:18

  Aah, al deze foto’s zorgen er echt voor dat ik zo graag terug wil! Ik ben er ongeveer 2,5 jaar geleden geweest, en het is met recht één van de mooiste vakanties die ik ooit heb gemaakt. Prachtig eiland, fijne sfeer, heerlijk eten, beter kan haast niet! Ik hoop dat je het fijn er hebt gehad, ondanks de vele regen!

 3. Ilse
  december 7, 2016 / 19:13

  Wat een mooie foto’s! En heerlijk om naar terug te kijken!

 4. december 7, 2016 / 20:45

  Jaloersmakende foto’s! Geweldig die flamingo’s trouwens, zou ze graag eens in het echt aanschouwen ;)!

 5. december 8, 2016 / 10:12

  aaaah ziet er zo geweldig uit! Nu wil ik echt spontaan het vliegtuig pakken :)