RUN BABY RUN: 6 weeks!

 photo Desktop53.jpg

Nog zes weken dan zit ik in het vliegtuig naar New York, nog 45 dagen en 18 uur totdat het startschot van de New York Marathon gegeven wordt. Het komt dichterbij, Ahhhhh!!!

Dit is de periode waarin ik het aller hardst moet trainen, over een paar weken moet ik alweer gaan afbouwen en de week voor de marathon moet ik eigenlijk zo min mogelijk doen. Afgelopen week bestond dan ook voor een groot gedeelte uit kilometers maken. En die heb ik gemaakt; ruim 64 om precies te zijn, verspreid over drie dagen. Of dat de meest verstandige verdeling is? Stiekem weet ik daar het antwoord wel op, maar de afgelopen tijd heb ik zoveel verschillende dingen te doen, dat iedere minuut, iedere kilometer die ik kan pakken, meegenomen is.

Afgelopen vrijdag liep ik mijn langste afstand tot nu toe, 32 kilometer. De eerste drie/vier kilometer voelde ik me ontzettend rot. Ik voelde me slap, had geen energie.. Maar inmiddels weet ik dat dat mijn opstartproblemen zijn. Ik raak er gelukkig niet meer door in paniek. En na twintig minuten ging het lopen eigenlijk weer zoals vanzelf. Tot kilometer 30. Daar ging er ineens iets mis. Wat er mis ging weet ik nog steeds niet, maar van het één op het andere moment kon ik niet meer. Maar opgeven is geen optie en dus liep ik door, bij ieder stoplicht hopend dat het lekker lang rood zou blijven. Maar dat zijn juist de momenten die je in je training ook nodig hebt, zoals Francien me ook al vertelde; van een run waarin alles vlekkeloos gaat leer je niets, wordt je sterker.. je wordt pas sterker op het moment dat je doorloopt wanneer je eigenlijk niet meer kunt. Zo waar.. en dus hobbelde ik door.

Na het lopen kon ik maar aan één ding denken.. Aardbeien yoghurt! Vreemd, want het is nu niet iets dat ik normaal eet, maar met mijn nood-2-euro op zak liep ik bezweet de buurt supermarkt binnen en haalde ik een bak halfvolle aardbeien yoghurt die ik thuis binnen twee minuten had leeg gelepeld. Dat is een prima post-workout snack overigens.. proteïnen en koolhydraten, precies wat je nodig hebt na een duurloop.

Heel bijzonder, diezelfde avond liep ik met enig gemak nog 7 kilometer tijdens de Nike Run Club, alsof er helemaal niets gebeurd was die ochtend.. Of het ook iets is dat ik vaker ga doen? Ik denk het niet.. Het schijnt niet echt bevorderlijk voor je knieën te zijn.

Afgelopen zondag liep ik weer een semi-lange afstand; 15 kilometer. Op mijn nieuwe Nike LunarGlides met mijn zooltjes. Ik heb de afgelopen weken bijna iedere dag mijn zooltjes gedragen, maar nog nooit tijdens een duurloop. En nou, dat heb ik geweten. Na twee kilometer begon ik al iets te voelen onder mijn voet, na vijf kilometer voelde ik écht iets en de laatste kilometers begon ik mijn rechtervoet te ontzien. Au, au, au… Tijdens het uitlopen heb ik meteen mijn schoenen uitgetrokken en ben ik op mijn sokken naar huis gestrompeld. Blijkt… onder mijn rechtervoet zat een blaar van 4 bij 3 centimeter. Ik maak geen grapje.

Blaren willen bij nogal eens gaan ontsteken en dat kon ik op dit moment niet gebruiken. Na wat rondvragen op twitter ben ik uiteindelijk samen met mijn moeder met een naald (er zat een hoeveelheid vocht in dat wil je niet weten), 80% alcohol, betadine en gaasjes in de weer gegaan en ik moet zeggen, het geneest beter dan verwacht. Gelukkig!

Voor deze week staat er zaterdag een 10 kilometer wedstrijd op het programma. Ik verheug me al bijna een jaar op deze wedstrijd; de Vredesloop in Den Haag ter eren van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis. Ik loop graag wedstrijden in mijn eigen stad, de City Pier City in maart is en blijft mijn favoriete wedstrijd in Nederland. Ik twijfel nog een beetje over het feit of ik voor een snelle tijd moet gaan. Aan de ene kant denk ik JA, aan de andere kant denk ik… de kans op blessures is dan wel groot, zeker als ik voor een PR wil gaan (want dan gaan alle remmen los).

Stiekem wilde ik ook nog de dam tot damloop gaan lopen aanstaande zondag, ik kon via Dance4Life nog een ticket bemachtigen, maar ik heb toch besloten er van af te zien. Mijn lichaam heeft ook rust nodig. Ik merk dat wanneer ik een paar dagen te veel gedaan heb, ik direct wat meer snotter en een vaag prikkelend gevoel in mijn keel krijg. Dan gaan alle alarmbellen bij mij rinkelen en neem ik meteen meer rust, stop ik mezelf vol met fruit en drink ik veel thee. Er zijn twee dingen die ik op dit moment niet kan gebruiken; griep en blessures.

Lopen jullie dit weekend ook een hardloopwedstrijd? Zie ik zaterdag iemand aan de start bij de Vredesloop? (er zijn nog startbewijzen!) of loop je de Dam tot Dam? SUCCES!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

35 Reacties

 1. september 18, 2013 / 17:08

  Succes zaterdag! Ik sta zondag aan de start in Amsterdam en over een paar weken bij de halve. Ik blijft het top vinden dat je steeds de motivatie op kan brengen om zo hard te trainen, echt respect.

 2. september 18, 2013 / 17:16

  Onwijs veel respect voor jou.
  En laat je lichaam maar even lekker rusten zodat je straks in topconditie bent in NY!

 3. september 18, 2013 / 17:26

  Ik denk echt dat het helemaal goed gaat komen met jou! Ik loop zondag de dam tot dam en over paar weken de halve in Amsterdam, maar moet ik nog even hard voor aan de bak…

 4. Eveline
  september 18, 2013 / 17:26

  Respect voor jouw afstanden hoor! Door jou ben ik gaan lopen :)
  Zaterdag sta ik ook aan de start van de vredesloop, maar dan de 5 km. De week erop 12km mudmasters!
  Succes en wie weet zie ik je wel ! :)

 5. september 18, 2013 / 17:26

  Veel succes zaterdag, als ik jou was zou ik lekker rustig aan doen… Ik sta zondag in Amsterdam aan de start en de week erop in Utrech: zin in!

 6. september 18, 2013 / 17:26

  Wauw, je schoenen op de foto ( links de grote) zijn echt super mooi:) Zijn dat ook lunarglides?

 7. september 18, 2013 / 17:32

  Wat ontzettend tof! Ik wens je heel veel succes, je kunt het! Zelf heb ik de dam tot dam moeten laten schieten dit jaar, hoop er volgend jaar weer bij te zijn.

  We hebben trouwens echt een lijntje met elkaar. Als jij gaat skiën, ga ik de week erna. Ga je naar Italië? Dan ga ik 3 weken erna ook. En als Annemerel een marathon gaat lopen in New York City? Dan ga ik ook!!! Heb vorige week toevallig een reisje New York geboekt. Jouw blog verhoogd het hele jaar al mijn vakantie voorpret. Misschien moet ik dan ook maar eens naar Parijs gaan ;)

 8. september 18, 2013 / 17:34

  Heel veel respect! En 6 weken, dat gaat ZO snel!!

 9. september 18, 2013 / 17:36

  Knap hoor! Wat een doorzettingsvermogen. Ik zou best zenuwachtig worden onderhand, maar volgens mij heb je toch de beste voorbereidingen gehad die kunnen. Ik leef met je mee :) De laatste loodjes!

 10. september 18, 2013 / 18:33

  Ik vind het zo knap van je, zoveel lopen.
  En die opstartproblemen ken ik ook, die eerste paar kms zijn hel!

 11. september 18, 2013 / 18:49

  Wat super super knap van je! Ik ben alweer een poos gestopt met hardlopen, maar heb echt diep respect voor jouw doorzettingsvermogen!

 12. september 18, 2013 / 19:19

  Ongelofelijk hoe je het toch elke keer wel voor elkaar krijgt. Echt superknap!

 13. september 18, 2013 / 19:29

  Wat lekker dat je toch kan blijven lopen, ik hoop dat je blaren van korte duur zullen blijven.

 14. september 18, 2013 / 19:58

  Ontzettend fijn weer om te lezen. Dit motiveert me om te blijven lopen! Ik blijf al maanden steken op 5k, hoop deze winter wel door te groeien naar meer en als ik dit lees, dan voelt het alsof het een stukje dichterbij is!

 15. september 18, 2013 / 20:00

  Echt knap van je hoor, die afstanden! Ik zou willen dat ik het kon. Ik moet wel zeggen dat ik door jouw artikelen echt gemotiveerd wordt!

 16. september 18, 2013 / 20:03

  Veel succes!

 17. september 18, 2013 / 20:08

  Oh man, het komt inderdaad wel heeeeel dichtbij nu. Spannend hoor! Ik loop dit jaar geen wedstrijden meer, volgend jaar weer! En misschien zelfs de cpc loop :)

 18. Julie
  september 18, 2013 / 20:23

  Leuk! Maar ik vraag me af; hoezo ben jij zo zeker van een startbewijs? Je hebt die 5000 euro toch nog niet bij elkaar (aan de teller te zien)?

 19. september 18, 2013 / 20:42

  Succes zaterdag! Top dat je zo fanatiek bezig bent!

 20. september 18, 2013 / 21:13

  Wauw respect voor die run van 32 en daarna ’s avonds gewoon nog even 7 kilometer!

 21. Nadia
  september 18, 2013 / 21:19

  Wow, nog maar zes weken! Supersnel gaat het. Ik loop zondag de vier Engelse mijl tijdens de Dam tot Dam (slechts 6,6km, maar hé, ik ben een beginner :p).

 22. Marije
  september 18, 2013 / 21:46

  6 weken nog maar, wat gaat het snel! Ik ga zondag op voor de 4MI Dam tot Damloop. Succes nog met trainen en afbouwen!

 23. Marieke
  september 18, 2013 / 22:43

  Wow, 32 kilometer en dan ’s avonds ook nog eens 7 erbij. Respect!
  Ik doe zaterdag voor de tweede keer mee aan de damloop, en daar zie ik al lichtelijk tegenop haha!
  Ben nog niet verder gekomen dan 12 km de afgelopen tijd, maar ik hoop maar op het beste,
  Heel veel succes zaterdag!!

 24. Irene
  september 18, 2013 / 23:40

  Heerlijk om over je trainingen te lezen. Het motiveerd mij enorm. Ik twijfel nog of ik aan de zevenheuvelenrun in nijmegen mee ga doen en welke afstand.
  Jij zet mij igg wel tot trainen aan. Heel veel succes komende tijd!

 25. september 18, 2013 / 23:51

  Zo dat is een mooi aantal kilometers! Veel succes bij de Vredesloop komende week. Loop je hem als trainingsrondje of heb je ook een streeftijd?

 26. september 19, 2013 / 06:23

  Wederom respect voor de afstanden en je doorzettingsvermogen! Dit weekend loop ik nog geen wedstrijd maar de 29e loop ik mijn allereerste wedstrijd namelijk de 5K van de singelloop in Utrecht. spannend!!

 27. Aliz
  september 19, 2013 / 10:05

  Succes zaterdag, maar echt respect voor jou je bent echt goed bezig en een voorbeeld voor mij!!

 28. Elise
  september 19, 2013 / 11:00

  Wat vervelend van die blaar! Ik heb ook jarenlang tijdens het hardlopen last gehad van blaarontwikkelingen door mijn zooltjes. En ook altijd op dezelfde plaats. Je zou denken dat je uiteindelijk wel wat eelt op je voet krijgt, maar dat was bij mij niet het geval. Ik deed standaard een dubbele laag sport tape van Hansaplast op de plaats waar de blaar ontstond. Dat hielp aardig goed. Laatst heb ik mijn podoloog verteld dat ik blaren kreeg van de zooltjes en zij heeft de zool iets aangepast en nu heb ik nergens last van. Mocht je er dus last van houden, dan adviseer ik je terug te gaan naar de podoloog.

 29. september 19, 2013 / 12:10

  Aaah wil ook echt heel graag wedstrijden lipen, maar ben echt nog lang niet zo ver:(
  Maar ik had nog een vrag over blaren. Ik heb namelijk nu al drie maanden last van een plaar(van mijn hardloopschoenen) en ik kom er dus maar niet vanaf.. Enig idee hoe ik dit het beste aan kan pakken? Heb namelijk echt geen flauw benul..

  • Elise
   september 19, 2013 / 16:17

   Ik plak er gewoon een (dubbele) laag sport tape overheen.

 30. september 19, 2013 / 12:30

  Ik ga ook meedoen met de CPC! Zie ik je daar?

 31. september 19, 2013 / 17:24

  Succes zaterdag!! Mijn eerste (echt serieus eerste) wedstrijd is de 15K bruggenloop in Rotterdam.. Dus dit is erg inspirerend en motiverend om te lezen! Thanks! :)

 32. september 19, 2013 / 21:01

  Knap hoor! Ik ga zondag voor de damloop!