RUN BABY RUN: Mental Breakdown

 photo IMG_3373.jpg

Hardlopen zit voor een groot gedeelte in je hoofd. Ik ben niet van mening dat je ongetraind een marathon kunt lopen, dat echt 80% mentaal is en 20% training. Als je niet getraind bent voor een marathon, kun je ook geen goede marathon lopen. In ieder geval niet eentje die je lichaam erg ten goede zal komen. Maar de vorm van de dag wordt zeer zeker weten voor een groot gedeelte bepaald naar hoe je er mentaal voor staat. Afgelopen zaterdag stond ik er mentaal zeer slecht voor en dat heb ik gevoeld.

Je denkt misschien, wat zeur je nou, je hebt 32,5 kilometer gelopen met een gemiddelde pace van 5’03, dat is bijna twaalf kilometer per uur, belachelijk snel! Klopt, helemaal waar. Maar je wil niet weten hoe vaak ik heb moeten pauzeren. Om precies te zijn zes keer. Langzamer lopen lukte niet, daar lag het ook niet aan, het voelde gewoon niet goed, ik voelde me niet goed.

Reden? Stress. Reden? Stomme reacties op mijn blog die me stiekem meer doen dan ik toe wil geven. Ik weet dat ik niets te klagen heb, dat er mensen zijn die het veel erger treffen, maar het frustreert me soms gewoon. Ik wil er het liefst zelf op reageren, om me te verdedigen, want ik weet dat ik me heel goed zou kunnen verdedigen. Maar ik doe het niet, want als iemand een beeld van jou heeft is het erg lastig om dat beeld van jou te veranderen. Mensen benaderen jou vanuit hun eigen referentiekader en iedereen is anders.

Tijdens die 32,5 kilometer heb ik er 32,5 kilometer over nagedacht en ik ging me er eerlijk gezegd niet beter door voelen. Je kunt zeggen, wat maakt het jou uit wat anderen van jou vinden, maar als iedereen me op een gegeven moment stom vindt (wat nu gelukkig nog niet het geval is hoor, ik bedoel, toch?), dan kan ik mijn blog wel opdoeken en bloggen is serieus hetgeen dat ik het allerliefste doe.

Als je me vraagt, wat is jouw droombaan… dan zal ik volmondig ‘MIJN BAAN’ antwoorden. De flexibiliteit, het delen van mijn grootste liefdes, de plekken waar ik kom, de mensen die ik ontmoet, de mogelijkheden die ik krijg (een boek schrijven!), het is allemaal fantastisch. Maar het is ook niet al-tijd fantastisch. Niets is altijd leuk en ik probeer echt een realistisch beeld van mijn leven te scheppen met mijn blogs, maar als ik heel eerlijk ben krijgen jullie de momenten die minder leuk zijn toch minder te zien. Ik zou met niemand willen ruilen, maar dat betekent niet dat ik ook mijn momenten heb waarop ik denk… fuck this shit.

Goed, al die gedachten gingen dus 32,5 kilometer lang door mijn hoofd, nog veel meer gedachten eigenlijk, want 32,5 kilometer is bijna drie uur. En al die tijd had ik het ontzettend benauwd, alsof ik door een heel smal rietje adem moest halen, terwijl ik conditioneel echt niet tegen het randje aan het gaan was, dit was al na 100 meter het geval. Het deed me denken aan de New York Marathon van 2014, waar ik ook zo ontzettend gestrest was en ook ademhalingsproblemen had. Toen was de situatie wel een beetje dramatischer, maar toch, het was een herkenbaar gevoel.

Maar ja, we hebben het weer overleefd en what doesn’t kill you makes you stronger. Tip voor marathon zondag, ga niet tien minuten voor de start de reacties op je blog lezen, je weet maar nooit wat je tegen komt en hoe je je daar door gaat voelen ;-).

Thanks voor al jullie positieve reacties, weet dat ik ze ontzettend waardeer!

Liefs,
Annemerel

Delen:

82 Reacties

 1. Merel
  maart 9, 2016 / 17:04

  Komt het gewoon niet door alle fastfood wat je eet? Dat je je daardoor zo voelt? Wat jij naar binnen schuift onder het mom van hardlopen is echt niet gezond voor je!

  • Mieke
   maart 9, 2016 / 17:09

   Serieus? Ga je echt onder artikel een negatieve comment plaatsen? Echt zo jammer.

  • Maria
   maart 9, 2016 / 17:15

   Ook fijn dat de eerste reactie hier, over een post die gaat over negatieve reacties, direct een negatieve reactie is… :(
   Laat Annemerel lekker zelf weten wat ze eet, hoe ze sport en hoe ze haar tijd indeelt. Ik zet soms ook mijn vraagtekens bij dingen die ze schrijft/wat ze doet, maar als ik dan aan mijn eigen leven denk, daar is ook niet altijd alles perfect. Leef en laat leven.

  • Astrid
   maart 9, 2016 / 17:19

   Valt me overigens op dat je nu op een aantal blogs achter elkaar negatieve comments plaatst. Als je niets leuks te zeggen hebt, zeg dan lekker niks. En als je je zo aan alle blogs ergert dat je steeds de behoefte voelt om een negatieve reactie te geven, zou ik je willen aanraden om te stoppen met het volgen van deze blog, want hier wordt sowieso niemand gelukkiger van.

   Naar Annemerel; ik reageer eigenlijk nooit, maar ik wil toch even zeggen dat ik in ieder geval altijd intens geniet van je blogs, en dat ik je boek ontzettend leuk en motiverend vond. Probeer je maar niet te veel van de negatieve reacties aan te trekken, er zijn gelukkig ook heeeel veel mensen die je hartstikke leuk vinden!

  • Tessa
   maart 9, 2016 / 17:34

   Hahaha, steevast om 5 uur de blog checken en dan gelijk een negatieve reactie plaatsen. Keep up the good work, Merel, zuurpruim!

   @ Annemerel; ik vind je blogs hartstikke leuk om te lezen!! En dat terwijl ik een godsgruwelijke hekel heb aan sneeuw en dan ook echt niet enthousiast kan worden van het idee dat ik (ooit) op wintersport zou gaan, moet je nagaan!

  • maart 10, 2016 / 14:19

   Reageer ook nooit maar wil even kwijt dat het eerste dat ik doe als ik aan de andere kant van de wereld in Houston mijn computer op werk aanzet, naar annemerel.com! :) Just remember, Karma is a bitch dus jij hoeft je lekker helemaal nergens druk om te maken!

  • Chantal
   maart 10, 2016 / 15:26

   Jammer dit … je kan ook gewoon niets zeggen he ;)

 2. Fransinda
  maart 9, 2016 / 17:07

  Trek je niets aan van die negatieve reacties! Mij inspireer en motiveer je steeds weer om te gaan hardlopen!
  Met je boek heb je het zelfs voor elkaar gekregen om bij mij alle twijfels weg te halen om volgend jaar de marathon van Rotterdam te gaan lopen!

 3. Mieke
  maart 9, 2016 / 17:08

  Oh Annemerel, ik vind het echt jammer te moeten lezen dat die reacties je zo raken, maar ik begrijp het wel (ik zou ook zo zijn).
  Weet dat de mens van nature jaloers is en dat vele negatieve reacties waarschijnlijk daardoor ingegeven worden.

  Probeer het niet te veel aan je hart te laten komen en blijf vooral doen waar je mee bezig bent. Zolang jij weet (en je familie en vrienden) dat je goed bezig bent, is dat genoeg!

  Ik volg in ieder geval met heel veel plezier je blog (en dan nog het allerliefst de snapshot diaries!).

 4. Britt
  maart 9, 2016 / 17:17

  Lieve annemerel, trek je alsjeblieft niets aan van die negatieve reacties. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar toch. Ik vind jouw blog een van de leukste om te volgen. Je hebt een gaaf leven. Een leven waar ik best een beetje jaloers op ben. Juist daarom vind ik het heerlijk om dagelijks een minuutjes door jouw leven heen te scrollen door het lezen van je blogs. Je blog heeft door de lancering van je boek heel wat media aandacht gekregen (dat zie je vast in de bezoekcijfers terug?). Ongetwijfeld heeft dat er voor gezorgd dat ook bepaalde figuren je blog ontdekt hebben. Met negatieve reacties proberen ze je uit de kast te lokken. Niet doen. Laat maar lullen. Je hebt genoeg volgers die je blog wél ontzettend leuk vinden om te volgen. X

  • Ilse
   maart 10, 2016 / 17:39

   Precies wat ik wou zeggen! Hoe moeilijk het ook is ; trek je niks van de reacties aan en leef je eigen geweldige leven!

 5. Kirsten
  maart 9, 2016 / 17:24

  Ik reageer nooit, maar wil nu toch even laten weten dat ik trouw om 12 en 17u op verversen klik om je blog gelijk te lezen! Daarnaast heb ik echt genoten van je boek, het heeft me enorm gemotiveerd. Dus ga zo door!

  • Eva
   maart 9, 2016 / 22:47

   Same here!

   • maart 10, 2016 / 10:33

    Voor mij ook! Ik vraag me altijd af waarom mensen die een negatieve reactie geven toch blijven lezen. Lijkt me dat je als je je zo irriteert, wel wat beters te doen hebt dan toch iedere keer weer lezen ;)

    Gewoon lekker blijven bloggen en rennen en aangezien ik je boek in 3 uur uit had, kan ik ook niet wachten op het volgende boek :)
    Ik kan wel zeggen dat ik met name door jou top verhalen ook ben gaan rennen en zelfs een beetje gaan bloggen!

 6. Lisa
  maart 9, 2016 / 17:25

  Lieve Annemerel, wat een stomme reacties krijg je de laatste tijd voor je kiezen he. Toevallig had ik het er gisteren nog over met een van m’n beste vriendinnen. Dat de sfeer onder de reacties zo ontzettend negatief is.. En het eerste wat we ons bedachten was dat het vooral mensen zijn die jaloers zijn op je. Jaloers dat jij zo fantastisch kunt hardlopen, dat je het allemaal zo goed op orde hebt, een droombaan hebt en een superleuke baan bij Metro en alle mooie reisjes kunt maken. Probeer het allemaal een beetje los te laten: andere bloggers hebben er zo nu en dan ook last van (en ik kan het weten want ik werk in de PR en volg vele blogs + reacties op de voet). Zet anders een tijdje je reacties op moderatie? Zodat je eerst reacties moet checken voordat het op de blog komt. Dan maar even zo, maar dat werkt op de lange termijn wel! (Vraag maar aan Cynthia van Misslipgloss!)
  Meis, je doet het hartstikke goed, geniet van alle voordelen van je werk en keep on going, want ik durf te wedden dat er heeeeeel veel lezers zijn die jou niet kunnen missen! En laat die negatieve mensen maar lekker kletsen! Dikke X!

 7. Merin
  maart 9, 2016 / 17:30

  Ik begrijp je wel. Maar girl, kijk is naar wat je allemaal al bereikt hebt, je boek, je blog, een fantastische familie en de liefste vrienden. Op zo’n moment moet je in je hoofd – of op papier – een lijstje maken met leuke dingen en stomme dingen en je zult (bijna) altijd zien dat de lijst met leuke dingen langer is! YOU GO GIRL
  Xoxoxo Merin

 8. Rebecca
  maart 9, 2016 / 17:37

  Lieve Annemerel, ik begrijp heel erg dat je je zo naar voelt door alle reacties. Zelfs ik heb me de afgelopen tijd flink moeten inhouden. Het liefst was ik al een aantal keer een flinke comment discussie begonnen. Het slaat allemaal nergens op en mensen op het internet denken toch dat ze het altijd allemaal beter weten. En zo te lezen zijn er ook flink wat diëtisten bijgekomen. Weet in ieder geval dat ik al 6 jaar lang je blog elke dag (paar keer per dag zelfs!) met heel veel plezier lees. Het is zelfs zo erg dat ik begin te giechelen tegen m’n tegen vriendje als we je weer eens zien lopen in ‘onze’ stad DH. (haaaa kijk schat, dat is Annemerel!!) Ik zou je blog voor geen goud willen missen en hoop ook echt dat je nog lang door blijft gaan. Ik ben namelijk fan! Enne, als jij elke dat patat wilt eten, dan moet je dat vooral doen. Lekker ghetto klinkt dit, maar: haters gonna hateeeee.

 9. Laudine Schuurman
  maart 9, 2016 / 17:37

  Lieve Annemerel,

  Hier de vriendin van Lisa (zie hierboven). Inderdaad toevallig hadden we het gisteren over dat er de laatste tijd zoveel hatelijke reacties op jouw blog te lezen zijn. Ik vind dat zo jammer, want ik weet hoe hard jij werkt voor je blog en wat een discipline jij hebt, maar ik kan me ook zo goed voorstellen dat je het je aantrekt. Zelf ben ik echt een trouwe volger en kijk ik iedere dag rond 12 en 5 uur even op jouw blog, ik kan me er echt op verheugen! Ik snap niet waarom mensen zo stom moeten reageren, als je het niet leuk vind dan lees je het toch lekker niet? Maargoed, wat ik wilde zeggen: probeer je er niet te veel van aan te trekken en ga gewoon lekker genieten van je welverdiende vakantie. Neem nog een Aperol en een warme choco en weg met al die negatieve reacties, daar heb je helemaal niets aan.

  Liefs Laudine

 10. Yvonne
  maart 9, 2016 / 17:37

  Ik begrijp ook niets van die negatieve reacties de laatste tijd. Voor mij ben je nog steeds de leukste blogger! Ik kijk er elke dag naar uit om je blogs te lezen en ik vind het juist ook goed dat je gewoon eerlijk verteld dat het een keer minder gaat. Probeer te genieten van wat je doet en dat jouw baan meteen jouw Droombaan is! Het geeft mij ook inspiratie om juist te zoeken naar een baan waar ik 100% voor wil gaan.

  Het is makkelijker gezegd dan gedaan om je niets van de negatieve reacties aan te trekken helaas. Vaak blijven de negatieve reacties juist het langst door je hoofd spoken. Toch wil ik zeggen dat je er niet te veel over na moet denken, het geeft alleen maar negatieve energie :(

  Lieve Annemerel, ga zo door!

 11. Stefanie
  maart 9, 2016 / 17:41

  Ik lees de reacties niet… dus ik weet niet waarop er dan precies zo negatief wordt gereageerd, maar wat ik wél weet is dat het vaak louter om jaloezie gaat hoor… En hoge bomen vangen veel wind! Geniet jij maar van je leven, van wat je hebt en wat nog voor je ligt want dat is vast en zeker héél wat, je hebt talent en potentieel in overvloed.
  Trek het je dus vooral niet te hard aan! Maar als ik even mag ‘moederen’, dan hoop ik toch dat je ook voldoende rust neemt. Dit is geen negatieve comment voor de duidelijkheid :-), ik herken het gewoon bij mezelf, als ik teveel hooi op m’n vork neem begin ik te dubben en aan alles te twijfelen, vooral aan mezelf. Maar… NIET negatief bedoeld dus, gewoon bezorgd :-)

 12. maart 9, 2016 / 17:46

  Annemerel, deze chick moet je gewoon blokkeren! Grote blogs doen dat altijd. ;-) Weg met de negativiteit, volgens mij zit ze keihard te lachen achter haar beeldscherm dat je je zo laat beïnvloeden door haar reacties. Daarvoor doet ze het.

 13. ilse
  maart 9, 2016 / 17:50

  Het zal waarschijnlijk een puber zijn die teveel tijd om handen heeft. Laat gaan, ben blij dat jij altijd zo eerlijk bent om je twijfels en soms ongezonde maaltijden te delen. Al vind ik dat je toch best clean eet hoor! Je hebt in ieder geval geen fake leven zoals de meeste bloggers op het net. Niets van dit kind aantrekkelijk

  • ilse
   maart 9, 2016 / 17:51

   Uhm aantrekken dus haha

 14. Rebekka
  maart 9, 2016 / 17:58

  Ik had inderdaad gemerkt dat er de laatste tijd vaak onnodig negatieve reacties zijn. Heel onnodig en ik kan begrijpen dat dat erop inhakt bij jou. Maar die Merel is gewoon een vervelende stoorzender, die zou je beter blokken. Verder heb ik gemerkt dat als je hebt gereageerd op een berichtje van een lezer, maakt niet uit waarover het gaat, er niet van die idiote uitlatingen volgen. Dan ben je precies ‘aanwezig’ en kunnen bepaalde mensen zich precies beter inhouden ;)

  En verder moet je gewoon lekker door doen zoals je nu doet. Ik kijk elke dag tweemaal op je blog en als ik eens een paar dagen gemist heb kijk ik uit naar het bijlees-moment. Natuurlijk ben ik niet met alles akkoord maar iedereen is anders en wat maakt dat nu uit uiteindelijk ;)

 15. Celine
  maart 9, 2016 / 18:11

  Ik vind je super en samen met Garance ben je mijn favoriete blogger. Al lees ik van Garance niet alle blogs en van jou al een aantal jaar elke dag alle twee! Geen een gemist:) proud fan van je blog, videos en boek en je inspireert mij enorm.

  Door jou ben ik twee jaar geleden begonnen met hardlopen, train inmiddels voor mn derde tien km wedstrijd en heb mn tweede paar hardloopschoenen afgelopen zaterdag gekocht. Als ik geen zin heb om te rennen komt er op het goede moment een blog of instagram en je motiveert me enorm! Je bent echt een een voorbeeld voor mij en vele anderen.

  Ik vind het trouwens echt achterlijk knap dat je steeds maar weer zo hard rent! In je trainingen heb je jezelf al lang bewezen, daar kan geen momentopname tegenop!

  Keep up the good work en blijf degene die er wel voor open staan inspireren svp!!
  Xx Celine

 16. Miny
  maart 9, 2016 / 18:12

  Eigenlijk wil ik geen woorden vuil maken aan mensen die zulke nare en negatieve dingen zeggen, maar als ik dan lees dat het je duurloop verpest en dat je er mee zit, moet me toch echt even van het hart dat ik juist een bron van inspiratie en motivatie vind. Je blogs zijn altijd eerlijk en dat waardeer ik.
  Je gaat de marathon rocken! En of dat nou een PR wordt of niet, als je maar geniet. We zien elkaar bij de finish. Liefs Miny

 17. Krista
  maart 9, 2016 / 18:16

  Helemaal te begrijpen dat het in je hoofd gaat zitten, je zal inmiddels wel een dikkere huid hebben gekregen dan de meesten van ons maar jij bent ook maar mens. En als je het zwaar hebt tijdens hardlopen gaan de negatieve gedachten vaak alleen maar zwaarder wegen..
  Misschien moet je de marathon met dit shirt lopen: https://www.facebook.com/williamruttenphotography/photos/a.202202993124474.55474.202200779791362/1148580805153350/?type=3&theater

  Om alle haters even op hun plek te zetten! Want sowieso dat jouw prestaties en positieve berichten meer aandacht krijgen dan hun negatieve comments ooit zullen doen!

 18. Jiska
  maart 9, 2016 / 18:17

  Jouw blog inspireert mij enorm om te gaan hardlopen, harder te lopen en verder te lopen. Die negatieve reacties zijn er zo weinig in vergelijking met de positieve reacties. Ze zijn het echt niet waard om over te piekeren. Dat kan ontzettend lastig zijn, dat weet ik maar probeer het alsjeblieft los te laten.
  Ik vind het heel erg fijn dat jij zo “gewoon” bent en denk juist dat mensen (waaronder ik zei de gek :) daarom jouw blog zo graag lezen.

 19. Sila
  maart 9, 2016 / 18:37

  Trek het je niet aan Annemerel! Ik ben ook één van je trouwe fans en ik lees je blogs stipt om 12 & 5 . Je bent een inspiratie voor velen! Keep up the good work!
  (grote fan van de snapshot diaries by the way!!)

 20. Fleur
  maart 9, 2016 / 18:43

  Hee Annemerel,

  Niets van aantrekken, die negatieve mensen zitten blijkbaar zelf 24/7 in zo’n negatieve spiraal als je hierboven beschrijft. Jij kunt je er goed uit trekken, zie dat als een kracht!

  Ik kijk elke dag trouw rond 12 en 17 uur naar je nieuwe blog (mijn vriend zegt zelfs “alweer Annemerelcom, love live embrace life” – kent het helemaal haha).

  Dikke poepie laten ruiken aan die negatieverds!

 21. T
  maart 9, 2016 / 18:56

  Ik vind het echt rot voor je dat je je door die reacties zo slecht voelt. Het is voor mij sowieso onbegrijpelijk dat mensen slechte reacties onder blogs gaan zetten. je mag zeker je mening geven of onderbouwde (negatieve) kritiek geven, maar als je commentaar gaat geven op andere mensen hun leven of ononderbouwde negatieve kritiek gaat geven is het gewoon stom. Niemand heeft daar wat aan, toch?
  Jij leeft hoe je wil leven, je doet wat je wil doen en hoe langer ik je blog volg, hoe meer ik er van overtuigd bent dat je trots mag zijn op wat je doet! Laat mensen zeuren en negatief doen, ze zullen er zelf wel achterkomen dat ook zij daar niet gelukkiger van worden. (:

 22. maart 9, 2016 / 19:01

  Bah, wat stom die reacties. Gelukkig hierboven genoeg positiviteit, je bent niet voor niets zo groot geworden! Had het laatst ook al geschreven, maar probeer het echt van je af te zetten. Ik heb echt heel veel respect voor je, kijk eigenlijk iedere dag wel 2x op je blog. Het is zo erg dat met We own the night afgelopen jaar mijn vriend je gewoon herkende! Ga zo door, proost met een Aperol op alles wat je nu al hebt bereikt!

 23. maart 9, 2016 / 19:02

  Het blijft toch bizar hoeveel negatieve gedachten invloed kunnen hebben op hoe je je voelt. Wellicht dat je de volgende keer een positieve mantra moet gaan herhalen, daar ga je je vast beter door voelen!

 24. Rieke
  maart 9, 2016 / 19:36

  Ook ik ben niet zo’n frequente reageerder, maar ik wil er ook wel wat over kwijt.
  Het lijkt wel een virus, dat gehaat en gezeur. Ik hoop dat het je lukt om er de humor van in te zien, hoewel ik zelf ook thuis zou zitten janken. Laat ik even zeggen dat ik het stukje heb gezien over dat je waarschijnlijk jaloers bent op je veel knappere en leukere zusje en daarom geen foto’s van haar in je boek hebt geplaatst (ofzoiets) en daar heb ik heeel hard om gelachen, doe ik soms nog steeds als ik eraan terug denk. Dan lees je jouw blog dus gewoon niet. En het slaat ook helemaal nergens op.
  Weet dat wat jouw blog heerlijk maakt om te lezen het feit is dat je zo open en oprecht bent over alles. Maar het lijkt wel alsof in blogwereld juist die mensen het meest aangevallen worden. Blijkbaar zijn er mensen op deze wereld die graag mensen aanvallen op de zwaktes die ze laten zien, in plaats van te respecteren dat die mensen hun zwaktes laten zien. Ik heb daar namelijk intens veel respect voor.
  Zie het zo; daar waar je irritatie ligt is vaak iets wat je vervelend vindt aan jezelf. Met andere woorden; die hater van bol.com (geloof ik) is zelf jaloers op een knapper zusje, Merel van hierboven voelt zich schuldig omdat ze gisteravond vier kilo patat en zestien frikandellen op heeft.
  Niemand is perfect en het proberen om dat wel te zijn slaat nergens op, is fake en is wat onze maatschappij naar de klote gaat helpen. Daarom ben jij een geweldige blogger en lees ik je trouw. Ja, ik sla wel eens een artikel over. Eigen keuze; ik kan het gaan lezen en dan commenten dat ’t stom is, maar ik kan ook gewoon iets leuks doen met m’n tijd. En het is ook nog wel eens gebeurd dat ik zoiets wel las en het wél heel leuk vond. Gewoon zo doorgaan dus!
  En (doen alsof) je een hater bent is ook niet stoer en slaat al helemaal nergens op, maar blijkbaar hebben sommige mensen dat nodig.

 25. maart 9, 2016 / 19:40

  Het viel mij de afgelopen tijd ook al op dat er gewoon enorm lompe comments worden achtergelaten. Snap er niks van. Maar goed, het zal er wel mee te maken dat je de laatste tijd zoveel toffe dingen mag doen, dat kunnen mensen volgens mij niet zo goed hebben. Wat mij betreft ben je sowieso één van de beste blogs van Nederland. Ik bedoel, mijn blog is bij verre niet zo groot als die van jou en ik behandel ook een totaal ander onderwerp, maar toch is jouw blog mijn voorbeeld. Dus steek die – en alle andere fijne comments hierboven – maar in je zak ;)

 26. Maria
  maart 9, 2016 / 19:57

  Negatieve reacties, waar dan? Inderdaad worden er af en toe (terechte?) kritische posts achtergelaten. Maar om daar nou een mental breakdown van te hebben? Beetje overdreven hoor.

  • Sarah
   maart 9, 2016 / 21:42

   Dat is toch logisch? Als wildvreemde mensen plotseling allemaal onnodige kritiek op je gaan leveren, dan zit je daarmee. Bovendien vind ik de kritiek niet terrecht. Als je de blogs niks vind, dan lees je ze gewoon niet, heb je er ook geen last van. Annemerel mag gewoon haar leven leven zoals ze dat wil. En annemerel, ook ik reageer niet vaak, maar ik wil nu wel even zeggen dat ik afgelopen zaterdag dankzij jou voor het eerst een halve marathon gelopen heb, met een mooie tijd ook nog. Je bent al jaren mijn grote inspiratie! Trek je alsjeblieft niets aan van die zeurders, echt waar, het heeft niks met jou te maken, maar met hun eigen zielige levens.

   • Maria
    maart 10, 2016 / 15:13

    Dat de kritiek onnodig of onterecht is, dat mag ieder voor zichzelf bepalen. Ik zie eerlijk gezegd niet zoveel kritiek en de kritiek die ik lees vind ik niet eens zo vergezocht. Taalfouten bijvoorbeeld zijn inderdaad irritant en makkelijk te vermijden. Maar ik vind het ook raar dat Annemerel er door die paar vervelende reacties helemaal doorheen blijkt te zitten.Het is toch duidelijk dat genoeg mensen haar blog geweldig vinden. Het lijkt er nu op dat ze hier alleen maar toegejuicht mag worden. Sta er gewoon boven zeg, kom op.

    • Annabel
     maart 10, 2016 / 17:06

     Ben je vroeger nooit gepest op school? Of heeft nooit iemand iets lelijks tegen je gezegd? Ik kan me juist heel goed vinden in Annemerel. Ook al zeggen nog zoveel mensen dat je geweldig bent, een “jij bent stom” in je gezicht kan alsnog heel hard aankomen en kan dagenlang aan je knagen. En wanneer je zo hard voor iets werkt als Annemerel voor haar blog en boek en haar doelen, dan is het alleen maar logisch dat ze soms onzeker wordt van dit soort opmerkingen. Dat gebeurt iedereen… En ik denk jou heus ook wel eens. Er bestaan bijna geen mensen die nooit onzeker zijn!
     Ik vind het heel dapper van Annemerel dat ze dit op haar blog heeft geplaatst, het is haar plekje op het internet waar zij vrij is om te delen wat zij wil. En wij horen daar met respect mee om te gaan. Pesten is niet meer van deze tijd!

     • Maria
      maart 10, 2016 / 18:01

      Nou overdrijf je nu niet een beetje? Pesten is hier helemaal niet aan de orde hoor. Af en toe een kritische noot plaatsen is toch echt iets heel anders. En als je een blog schrijft mogen mensen daar nou eenmaal hun mening over hebben. Het is jammer voor Annemerel dat niet iedereen lyrisch is over haar boek en blog, maar dat is imho wel iets waar ze mee moet leren leven.

  • Marjon
   maart 9, 2016 / 22:45

   Ik denk dat Annemerel de kritische reacties ook niet in gedachten heeft gehad tijdens het schrijven van deze post. Ze lijkt me iemand die ook best tegen een kritische noot kan en dat moet je, imo, ook kunnen in deze “wereld”. Het is namelijk gemakkelijker om achter je toetsenbord te kruipen dan het recht in iemands gezicht te zeggen.

   En ja, onder een kritische post vond ik de eerste post van Merel over de fastfood ook vallen. Maar inmiddels plaatst ze onder (bijna) alle posts vrijwel dezelfde reactie, en dat vind ik niet meer onder de categorie kritische post vallen maar meer onder de categorie haatzaaien.

 27. marly
  maart 9, 2016 / 20:05

  Het valt mij de laatste tijd ook op en soms kan ik mij niet inhouden om er iets op terug te zeggen, heel knap dat jij dit nog niet hebt gedaan! Misschien is blokkeren een optie, maar ze vinden inderdaad toch wel hun weg.
  Makkelijk gezegd, maar trek het je niet aan :) Je hebt super veel positieve lezers, probeer daar op te focussen! En laat het zeker je hardlopen en dagelijks leven niet beïnvloeden. Allemaal heel makkelijk praten voor mij, maar hoop dat je je er snel minder rot door voelt! Ik kijk elke dag vaste prik op je blog en vind het heerlijk zo mee te mogen kijken bij alles wat je doet!

 28. Berdiene
  maart 9, 2016 / 20:10

  Blegh, snap dat je er op een gegeven moment echt niet goed van wordt. Ik ben ook blij dat er maar een Merel is want poeh, wat is zij een zuurpruim. Onder iedere blog dezelfde reacties achter laten? Ontzettend kinderachtig. Ik zou er echt proberen boven te staan! Heel lastig maar kijk hoevee positieve reacties er zijn! Ik vind je Snapshots echt geweldig en ook je andere posts lees ik trouw. Keep up the good work!!

 29. J
  maart 9, 2016 / 20:26

  Hee Annemerel, vervelend om te lezen dat het je zo raakt. Is ook gewoon stom. Kan heel goed begrijpen dat het je toch dwarszit, zou hetzelfde hebben. Om die reden heb ik ook wel onder zo’n comment gereageerd en ik hoop dat je dat ook kunt zien :) dat er heel veel van ons het voor je opnemen en dat er zoveel mensen zijn die je graag volgen en hier heel veel uithalen. Ik geniet elke dag weer van je blog en foto’s. Bedankt dat je mijn leven een beetje lichter maakt, door die van jou (gedeeltelijk) met ons te delen. Liefs!

 30. Marjon
  maart 9, 2016 / 20:36

  Och nee! Dit vind ik helemaal niet leuk om te lezen!
  Natuurlijk kan er weleens een negatieve reactie tussen zitten, maar onnodig negatief blijven reageren?! Serieus? Zo kinderachtig!
  Ik lees je blog al een hele tijd met heel veel plezier. Jouw gedrevenheid inspireert mij ENORM! Ik ben, mede dankzij jouw blog, zelfs sinds kort begonnen hardlopen.

  Ga vooral zo door met je blog. Je hebt super veel trouwe lezers. Ik kijk nu al uit naar het verslag van de marathon in Rotterdam. GO ANNEMEREL!

 31. Chantal
  maart 9, 2016 / 21:16

  Ik reageer eigenlijk bijna nooit, maar ik lees je blog nu bijna een jaar en elke dag ben ik weer enthousiast naar de stukjes die online komen. In heel veel dingen herken ik mezelf en je hebt me echt geïnspireerd om te (blijven) rennen. En dat is waarom ik je blog lees! En natuurlijk zijn er altijd mensen die het niet leuk vinden. Maar ik snap het nut van de afkrakende reacties niet. Het zijn vaak negatieve commentaren op je persoonlijke posts en gewoontes. Ik vind het bijzonder dat je juist zoveel van jezelf laat zien. Geen perfect sprookje, maar gewoon dagen hoe ze écht zijn. En als iemand hierin niet geïnteresseerd is, is het toch simpel. Je bent niet verplicht om het te lezen, dus waarom zou je in vredesnaam je tijd vullen met het afkraken van iemands doen en laten.

  Ik kan het helemaal begrijpen, maar ik hoop dat je het een beetje naast je neer kunt leggen. Aan de reacties te zien, maar ook in het algemeen, zijn er zoveel mensen enthousiast! En zij zijn het voor wie je je blog schrijft!!!

 32. maart 9, 2016 / 21:54

  Lieve Annemerel, ik reageerde vroeger heel erg vaak en tegenwoordig niet meer echt.. maar ik lees je blog nog steeds bijna iedere dag. En degene(n) die het steeds nodig vinden om negatieve reacties achter te laten doen dat blijkbaar ook!

  Puur jaloezie & aandachttrekkerij! Als je iets leest dat je totaal niet interesseert dan kom je toch gewoon niet meer terug?
  aLekker blijven genieten & hardlopen & schrijven. Je bent LEUK!

 33. maart 9, 2016 / 21:55

  Ik vind het zooooo ontzettend knap van je dat je je niet uit je tent laat lokken door mensen die alleen maar naar kunnen reageren! Laat je niet gek maken door jaloerse types, het zegt meer over hen dan over jou, al kan ik me heel goed voorstellen dat het je niet in de koude kleren gaat zitten. Keep:
  1. Up the good work
  2: Your head high

 34. maart 9, 2016 / 21:58

  Ik reageer niet heel vaak, maar ik wil toch even zeggen dat je een enorme hardloopinspiratiebron bent! Dit is puur haatzaaierij. Sommigen doen het er gewoon om. Iedereen mag een mening hebben en opbouwende kritiek mag natuurlijk, mits respectvol gebracht. Lijkt mij ook erg lastig, maar probeer vooral te focussen op de positieve reacties van trouwe lezers. Want die heb je genoeg zoals hierboven te zien (en ik ben er één van)!

 35. Melissa
  maart 9, 2016 / 22:23

  Ah jeetje, wat vervelend die reacties zeg

  • Melissa
   maart 9, 2016 / 22:24

   Hoh, dat ging niet helemaal goed, maar; echte jaloezie gewoon!
   Ik lees je blogs trouw iedere dag om 12 en 17 u met heel veel plezier, je bent een topper!!

 36. Laura
  maart 9, 2016 / 22:24

  Ik hoop echt dat de positieve reacties de negatieve blijven overheersen! Ik zou zeggen: geniet heeeeeel erg van je vakantie en laat deze kinderachtige en gemene reacties je mood niet verpesten! Dat zijn ze niet waard! IK ben een hele trouwe volger en ik vind het HEERLIJK om al je blogs te lezen! En tijdens de marathon kun je beter denken aan al deze lieve reacties die hierboven staan , dat werkt vast heel motiverend!

 37. maart 9, 2016 / 22:36

  Tjah, er blijven toch een hoop toetsenbordridders, anoniem achter een scherm is het blijkbaar makkelijk om hatelijke opmerkingen te plaatsen. Zoals velen hierboven was het mij ook al opgevallen, zonde. Filter voor jezelf de feedback eruit waardoor je je blog zou kunnen verbeteren (zo lees ik je blog tegenwoordig wat minder omdat er te veel posts met snapshots zijn, maar kom ik wel graag langs voor o.a. Love & Share en Let’s talk about, iedereen heeft toch zo z’n voorkeuren) en laat de rest zo snel mogelijk van je afglijden. Het is het simpelweg niet waard. Kritische feedback is prima, simpelweg afzeiken niet. Respect dat je die reacties gewoon laat staan, denk dat er bij mij toch wel een aantal richting prullenbak waren gegaan. Zet ‘m op!

 38. Jac
  maart 9, 2016 / 23:02

  Ik weet het niet, ik denk dat je inderdaad te kampen hebt met veel stomme reacties van mensen die doelbewust erop uit zijn om je te beledigen. Anderzijds denk ik dat zo’n 80 procent van de reacties die je krijgt eigenlijk nergens over gaan. Dat vind ik ook stom. Het is kirrend gelik en geslijm…en bij tijd en wijle deerniswekkend ergerlijk. Het beeld wat men van je heeft creëer je, volgens mij, grotendeels zelf door je jezelf te presenteren als een prinses in een mierzoete Holly Hobbie wereld. Ik hoef als lezer echt niet alleen maar te lezen dat het klote met je gaat. Maar als je een keer een mental breakdown hebt door deze shit, dat maakt je wel weer meer menselijk. En dat maakt de blogs wat mij betreft ook meer lezenswaardig.

 39. Sylvia
  maart 10, 2016 / 00:09

  Hoi,
  Wat een toeval! Ik ben inmiddels een trouwe fan van je blog, maar door mijn hele drukke baan (ik stuur sinds kort 70 mensen aan) lees ik ‘pas’ ’s avonds je blog.
  Waarom toeval? Ik heb net de ogen uit mijn kop gehuild omdat ik de benen uit mijn lijf ren op het werk en vervolgens veel te horen krijg: we zien je nooit, waarom moet ik formuliertje X zelf printen etcetera…voor iemand die graag aardig gevonden wordt is dat niet tof….
  Mijn man zei: schijt aan hebben! Je bent goed in wat je doet en die mensen zijn het verdriet/ de ergernis of boosheid niet waard!
  En volgens mij geldt voor jou hetzelfde! Ik vind je blogs super en je werkt er hard voor, het is dan toch alleen maar super als je er toch ook nog toffe dingen door meemaakt?
  Laat die zeurpieten maar lekker zeuren, dan moeten ze maar iets van hun eigen leven maken!

 40. Imke
  maart 10, 2016 / 00:55

  Annemerel, echt elke dag kijk ik uit naar je blogs. En ik zal voorlopig ook niet stoppen met lezen. Telkens probeer ik je laatste artikel te bewaren voor de volgende ochtend bij ontbijt, maar nee bijna altijd mislukt het…
  En je motiveert me met elke blog tot hardlopen en geeft motivatie om iets te doen (ook met deze blog)
  En precies zoals je zegt what doesn’t kill you makes you stronger!

  En al die mensen met negatieve reacties die hebben gewoon lang zo’n leuk en mooi leven niet als dat jij hebt!

 41. maart 10, 2016 / 01:22

  Keep your head up! Hopelijk heeft van je afschrijven wat geholpen

 42. maart 10, 2016 / 08:19

  Wat vervelend dat je run zo slecht ging. Ik begrijp wel dat je met zo veel gedachten niet echt lekker kan rennen. Hopelijk heb je het snel weer fijn op een rijtje en kun je de slechte reacties op je blog weer relativeren!

 43. Maaike
  maart 10, 2016 / 08:22

  Beste Annemerel,
  Wat vervelend, die negatieve reacties zeg. Het zegt echt meer over die posters dan over jou.
  Hopende je iets te helpen; door jouw blog ben ik ooit weer begonnen met hardlopen. Jouw leuke posts en positiviteit hielpen mij beseffen hoeveel plezier ik ooit in hardlopen had. Ik was er niet ‘goed’ in, mijn techniek liet menig trainer huilen en snelheidsrecords zou ik niet breken. (Oke, misschien het record ‘wie kan het snelst verliefd worden op prachtige nieuwe hardloopschoenen’), maar door jouw blog ging ik inzien dat dat niet het punt was.

  Herinner je je nog jouw post waarin je Esmee naar de finish op sleeptouw nam? Half geblesseerd, met pijn, haalde jouw enthousiasme haar over de finish. Toptijd? Neuh, niet vergeleken met de echte wedstrijdatleten. Topactie? Topvriendin? Absolutely.

  Als jij daar op 10 april staat, kijk dan eens om je heen. Er staat dan minstens 1 persoon aan de start die daar door jouw blogs weer staat. Ik loop niet zo hard als jij (i wish) maar ik kan je garanderen dat ik van elke minuut zal genieten. En tja, ik doe er dan wel een uurtje langer over, maar dat is meer waar voor m’n geld denk ik dan maar. ;)

  Ga niet inzitten over tijden of mensen die zo zuur zijn dat ze negatieve comments plaatsen (iemand die lekker in z’n vel zit heeft wel iets beters te doen, toch?). Probeer het plezier in hardlopen weer te vinden. :) En besef je hoeveel mensen door jou geïntroduceerd zijn in deze fantastische sport. :)

 44. maart 10, 2016 / 08:50

  Wat vervelend (op zijn zachtst gezegd) zeg dat jij je zo hebt gevoeld / voelt dame. Ik hoop dat jij je niet kleiner laat maken dan dat je eigenlijk bent door deze reacties van mensen die gewoon verzuurd zijn. Je bent echt een topper, je bent voor mij echt een motivatie en een inspiratiebron en je bent gewoon in alle opzichten in je leven keigoed bezig! Het is jammer dat niet iedereen dit kan waarderen, maar ik hoop dat jij jezelf snel terug vindt en dat jij dit wel aan jezelf kunt waarderen en je daardoor ook minder aantrekt van die mensen. Ik hoop dat jij je ook realiseert dat je zoveel mensen op weg hebt geholpen en nog steeds iedere dag doet. Mijn collega’s hebben het weleens over jou (want we lezen allebei je blog) en dat is een en al bewondering hoor dame. Niet iedereen begrijpt dat sommige dingen keihard werken kosten en ook dat het leven voor jou niet altijd over rozen gaat, maar je doet het toch maar mooi even! Ik hoop dat die kracht je gaat dragen om al die vervelende comments van je af te zetten: je bent namelijk zoveel beter en zoveel krachtiger dan dat <3

 45. maart 10, 2016 / 08:59

  Des te succesvollr je bent des te meer negatieve commentaar je krijgt, dat is gewoon zo :-( Kijk maar naar de grote Hollywoodsterren en de populaire namen in de media. Voor elke lovende reactie krijgen ze er dubbel zoveel negatieve. That’s people (and the internet) for ya. Zo jammer eh. Ik kan heel goed begrijpen dat het je soms meer raakt dan je zou willen en dat het een negatief effect op je heeft.

 46. Tessa
  maart 10, 2016 / 09:55

  Ach meissie, niet te veel van aantrekken. Jij scrhijft nu eenmaal op dit grote platform en daar krijg je helaas vaak negatieve comments bij. Hoe vervelend het ook is, je zult er mee moeten dealen. Hoe groter jouw blog zal worden, hoe meer je van dit soort reacties kunt verwachten. Ieder beroep heeft zo zijn nadelen. Als ik commentaar op mijn werk krijg, dan vind ik dat ook heel vervelend. Of als er negatief wordt gereageerd in een bespreking met meerdere mensen al helemaal.

  Probeer te filteren wat kritieke noten zijn en hiermee misschien je blog te verbeteren en proberen de rest te negeren. Shake it off!

 47. Danielle
  maart 10, 2016 / 10:02

  Ik heb een paar keer op het punt gestaan om te reageren op reacties van mensen, maar wilde geen bitchfight beginnen op je blog. Geloof dat de eerste keer dat ik dat wilde doen bij je eerste video was, toen iemand iets zei over het ophalen van je neus (duuuussss..). Jij vertelde hoe zenuwachtig je was om een video te plaatsen en dan reageert iemand zo. Lekker makkelijk vanachter je computer thuis. Ik dacht dat je dat soort reacties wel naast je neer kon leggen, maar dat kan niemand eigenlijk. Het is voor niemand leuk om negativiteit te ontvangen. Tuurlijk doet het wat met je! Maar ik snap eigenlijk vooral die mensen niet. Als je het niet leuk vindt, dan ga je toch lekker iets anders lezen? Om een lang verhaal kort te maken: ik vind je blog super leuk en ben iedere dag weer benieuwd naar je verhalen. Doorgaan dus!! En die zeikwijven lekker laten voor wat ze zijn. Zeikwijven dus ;)

 48. Maartje
  maart 10, 2016 / 10:13

  Annemerel,

  wat ontzettend rot dat er een paar jaloerse trollen zijn die jouw comments spammen(op jouw site).
  Die negativiteit verdien je gewoon niet. Je bent een harde werker, getalenteerd.
  Ik blijf nog wel een tijdje plakken hoor, je doet het hartstikke goed!

  Lieve groeten,

  Maartje

 49. Maaike
  maart 10, 2016 / 10:22

  Ik vind het zo ontzettend naar om te lezen dat de haters hun zin hebben gekregen en je hebben geraakt. Het enige waar ze op uit zijn is jouw geluk de grond in boren omdat zij zelf intens ongelukkig zijn met hun eigen gezondheid, lichaam, sportprestaties, familieomstandigheden of carrière. Ik hoop echt dat je je dat beseft.

  Ik vind overigens dat dit gehaat de kop ingedrukt moet worden. Je hebt alle recht om reacties van personen zoals Merel gewoon te verwijderen. Zowieso lijkt het me verstandig dat wij (jij en wij als commenters) bovendien geen aandacht meer aan de Mereltjes schenken. Dan raken ze vanzelf verveeld en gaan ze ergens anders irritant doen.

 50. Mara
  maart 10, 2016 / 10:49

  Hoi Annemerel,
  Ik heb nog nooit gereageerd, terwijl ik je blog met enige regelmaat toch al zeker twee jaar volg! Stille volger hier haha.. maar nu wil ik toch iets zeggen :)
  Trek je niks aan van negatieve reacties, die zeggen zoveel meer over de persoon die ze plaatst dan over jou en je blog! Ik vind het altijd super leuk om je blogs te lezen/bekijken. De blogs met veel foto’s (snapshots voornamelijk) vind ik juist het leukst en de blogonderwerpen die ik minder interessant vind lees ik gewoon niet: zo doe ik dat bij alle blogs die ik weleens bekijk. Ik denk dat iedereen dat doet toch?
  Die negatieve reacties komen gewoon van jaloerse of verveelde mensen, die het zeker weten niet voor elkaar krijgen om marathons te lopen en lekker 3 keer per maand een reisje te maken terwijl je ook nog fulltime werkt en twee blogs per dag post.
  Keep your head up!!!

 51. Jolie
  maart 10, 2016 / 11:33

  Lieve Annemerel,

  Tegenover die paar negatieve reacties, zijn er honderden positieve! Laat je er niet door uit het veld slaan. Zeker als je succes hebt, zijn er altijd mensen die je dat niet gunnen.
  Ik volg je blog trouw, het is echt mijn lievelingsblog. En één van de redenen waarom ik je juist zo leuk vind is om je niet zo zo’n troela bent die beweert de hele dag groene sapjes te eten en op bleekselderijstengels te kauwen. Dat gezeur over je eten op wintersport van anderen. Hallo, je beweegt hartstikke veel! En sinds wanneer mogen we niet ook gewoon genieten van het leven? Ik vind het juist heel fijn om die balans te zien, dat helpt mij heel erg. Ga gewoon lekker door waar je mee bezig bent!

  Liefs

 52. maart 10, 2016 / 12:13

  Ook dit ben jij, en die struggle laten zien is mooi. Natuurlijk kruipt er wel eens wat onder je huid. Maar jij rent het eruit. En denkt erover na, relativeert, reflecteert en je wordt er beter van. En sowieso, inderdaad, je mag ook soms even flink balen van je leven, zelfs als je het heel goed hebt.

  Zoveel mensen zijn ZO ontzettend dol op jou en je blog. Dat dat maar mag overheersen.

  Liefs

 53. Janneke
  maart 10, 2016 / 12:55

  Had toevallig vanmorgen ook z’n dipje met hardlopen. Het ging helemaal niet. Maar door jouw leuke blogs heb ik alweer zin in m’n volgende loop! Soms moet je van die “mindere” loopjes hebben. Je bent iig voor mij een enorme inspiratie bron:)

 54. Manon
  maart 10, 2016 / 13:17

  Lieve Annemerel,
  Ik reageer eigenlijk nauwelijks, maar ik vind het erg vervelend om te lezen dat je je zo voelt door alle negatieve reacties! Ik lees je blog al een hele tijd met veel plezier en je bent echt een van mijn favoriete online-personen (ook offline, we hebben samen door Den Haag gerend tijdens #runwithannemerel). Je bent echt een hardloop-inspiratie en met je nuchtere kijk op de wereld echt een verademing tussen alle crossfit-quinoa-fitgirls. Keep up the good work, ik weet zeker dat 95% van je lezers je steunt in alles wat je doet en de overige 5% mogen het eigenlijk niet voor je verpesten. En remember, hoge bomen vangen veel wind ;)

 55. Yamina
  maart 10, 2016 / 13:17

  In al die jaren dat ik al trouw je blog lees, schrijf ik zelden een reactie, laat staan dat ik ze lees. Wanneer ik op annemerel.com kom, kom ik voor jouw blogs, niet voor wat een ander zegt. Snap dat het niet makkelijk is als andere negatieve kritiek geven op je dagelijkse werk, waar jij lief en zaligheid in stopt. Maar volgens mij getuigen al deze bovenste reacties wel dat jij het super doet.

  Komop kanjer!!

 56. Maaike
  maart 10, 2016 / 13:30

  Onthoud maar dat de mensen die je blog lezen en niet reageren het waarschijnlijk allemaal hartstikke leuk vinden wat je schrijft en daarom uit gemak heel vaak ook niks reageren ;-)

 57. Desiré
  maart 10, 2016 / 13:47

  Jammer dat dat nu een beetje de wereld is waar we in leven dat er zoveel negativiteit en haat is :( Wat mij betreft vooral te maken met normen en waarden (en het gebrek er dus aan!) Kritiek is geen probleem maar de manier waarop en soms ook gewoon onterechte negativiteit is jammer en vooral zinloos. Wat heb jij er aan en wat heeft de persoon er aan die zulke reacties achterlaat? Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met zelf niet lekker in je vel zitten etc. Dat is tenminste wat ik dan vaker als reden hoor. En dat veel mensen alles maar zomaar tikken zonder er bij na te denken wat dit iemand kan doen. In het echt zeg je zulke dingen toch ook niet recht in iemands gezicht? (nou ja ik denk in ieder geval dat 95 % dat niet zou doen)
  Ik hoop echt dat je je niet klein laat krijgen want ik denk ook dat 95% van de reacties leuk zijn en opbeurend en positief. (stom dat negativiteit jezelf ook automatisch negatief maakt en dat zo veel intenser als dat leuke reacties je blij maken toch? ah menselijk denk ik)
  You go girl, je bent een wereldmeid :D

 58. maart 10, 2016 / 14:11

  Ik snap dat je er ontzettend van baalt, echt niet leuk dat mensen op internet denken dat ze alles ‘zomaar’ kunnen zeggen. Ik lees je blog elke dag heel trouw, open hem altijd na 12 en 5.

  Ik vind die negatieve reacties altijd zo gek. Als iemand zo zuur doet denk ik ‘lees het dan gewoon niet, niemand dwingt je toch?’.

  Anyway, ik hoop dat je volgende duurloop wel weer een toppertje is!

 59. Chantal
  maart 10, 2016 / 15:36

  Denk maar zo: ”mensen die zo reageren zijn gewoon jaloers op je” !! :)

 60. Inge
  maart 10, 2016 / 16:39

  Ik reageer ook nooit eigenlijk haha, maar ik wil even zeggen dat je mijn favoriete blogger bent, kijk altijd uit naar je posts! <3

 61. Dagmar
  maart 10, 2016 / 16:47

  Annemerel let’s face it, je bent nu nou eenmaal een bekende Nederlander ;-)! En sommige mensen vinden het nou eenmaal erg leuk om zich (veilig vanachter hun beeldscherm) negatief uit te laten. Maar je moet maar altijd denken dat dit meer zegt over hun dan over jou. Hoe moeilijk het soms is, en iedereen heeft weleens een dip, focus je op alle positieve dingen. Zoals al die meiden (waaronder ik) die JIJ inspireert om te hardlopen! Of degene die om 12 uur en 5 uur kijken of er alweer een blog van jou online staat (ook ik). Je bent hartstikke goed bezig en laat je niet gek maken :-)

 62. Annabel
  maart 10, 2016 / 17:11

  Wat vervelend dat er de laatste tijd meer negatieve reacties zijn. Zeker als ze nergens op slaan! Het is tegenwoordig zo makkelijk om negatieve reacties anoniem achter te laten… Hopelijk leren dat soort mensen ooit eens aan wat respect is, en leren ze het te gebruiken.
  Je bent een topper, en ga door met wat je doet! Je staat hier niet voor niets :) En hopelijk overschaduwen de positieve comments dan de negatieve!

  Liefs XXX

 63. K
  maart 10, 2016 / 18:18

  Ik ben sinds een paar weken volger van je blog en heb niet eerder gereageerd, maar wilde nu toch wel even wat van me laten horen! Met wat positiefs! Ik heb je ontdekt nadat ik over je boek las in de Metro. Het is misschien nog goed om te zeggen dat ik hardlopen echt haatte. Ook al had ik in het verleden al paar keer een poging gewaagd. Na het lezen van je artikel wist ik niet hoe snel ik een exemplaar van je boek moest zien te bemachtigden. Heb vervolgens je boek op sneltreintempo uitgelezen en ben sindsdien enthousiast aan het hardlopen. Dankzij jou! Ik volg nu ook je blog en ik vind het juist zo een enorme verademing hoe lekker gewoon je bent en gewoon lekker geniet van het leven inclusief lekker eten! Niets vervelender dan van die fitgirls die proberen over te komen alsof ze perfect zijn. Ik vind je een inspiratie! En het is toch zeker jouw zaak wat jij eet en drinkt! Ik ben het met andere reacties eens, negatieve reacties komen volgens mij vaak voort uit jaloezie of vanwege onvrede over hun eigen leven. Het is treurig hoe sommige mensen dan de behoefte hebben om andere mensen naar beneden proberen te halen. Ik hoop dat je je niet teveel laat raken door zulke negatieve reacties. Het is alleen maar menselijk om hierdoor van slag te raken, dus voel je je daar ook aub niet rot over! Ik zou ook van slag zijn, dus wel heel herkenbaar. Die zeikerds zijn het echt niet waard. Gelukkig krijg je voor elke negatieve reactie er volgens mij eenvoudig 50 positieve voor terug! Ga alsjeblieft zo door, blijf lekker jezelf, en ik blijf lekker je blog lezen voor motivatie en inspiratie!!!

 64. Tessa
  maart 10, 2016 / 18:58

  Lieve Annemerel, wat vond ik deze blog naar om te lezen.. Ik vind het zwaar klote voor je(ja ik zeg dat nu gewoon even) dat die reacties je zo bezighouden want dat heb je echt totaal niet verdiend! Je werkt ontzettend hard om alles maar draaiende te houden: je boek(lancering), je blog (en daarmee ook ons!), metro, 3-4x per week trainen voor de marathon van Rotterdam, dingen met je familie en vrienden ondernemen.. Let’s face it: dat is ook DRUK! Maar wat je zelf al zegt; jouw baan is toevallig wel je droombaan!
  Negatieve reacties zullen altijd wel ergens vandaan komen. Maar weet je wat het is? Je kunt niet iedereen altijd tevreden houden, want er zitten altijd wel rotte appels tussen die vinden dat jij niks goed kunt doen. Maar dat is toch lekker hun probleem?! Je mag trots zijn op wat je op jouw leeftijd allemaal al hebt neergezet. En daarnaast heb je zoveel meiden (en zeer waarschijnlijk ook heren) verdomde goed gemotiveerd met JOUW PASSIE! En dat is jouw kracht lieve Annemerel! Laat die rotte appels jou niet neerhalen, maar sta erboven. Het klinkt vast makkelijker dan het is, maar geloof me.. die frustraties waar je over schrijft zijn het zo niet waard! Ik hoop oprecht dat al deze lieve reacties op deze blog je goed doen en dat ze je beter doen voelen. Je trouwe volgers supporten je, no matter what

 65. Yvette
  maart 13, 2016 / 12:12

  Ik reageer niet zo vaak hier en lees ook nooit comments (alleen jouw artikelen :p), maar vind het naar om te lezen dat mensen zo negatief reageren. Snap ook nooit waarom mensen je dan blijven volgen. Bloggers waarvan ik vind dat ze geen leuke artikelen plaatsen of dat niet meer doen, volg ik gewoon niet meer.
  Jouw nog wel steeds en denk dat je een van de weinige bent waarvan ik bijna elk artikel lees met plezier. Komt mede ook omdat we ongeveer even oud zijn en een aantal van jouw interesses ook mij interesses zijn.
  Laat je niet kisten door die negatieve ****** en ga lekker zo door!

 66. maart 14, 2016 / 10:11

  Wat jammer dat deze reactie jou zoveel doen. Alsjeblieft let er niet zo veel op!
  Denk aan alle meiden die je aan het hardlopen hebt geholpen (ME!), die je elke dag weer motivatie geeft.
  Je hebt het leven van vele verandert door jouw blog, je hardloopdoelen en je motivatie! Ik doe het je niet na, net zoals de mensen die negatieve reacties achterlaten dat ook niet doen!