RUN BABY RUN: London, Rotterdam, Salzburg?

 photo Recently Updated1.jpg

Het is inmiddels alweer bijna vier weken geleden dat ik aan mijn nieuwe trainingsschema begon. Mijn trainingsschema voor mijn voorjaarsmarathon. Ik kwam er eigenlijk meteen al achter dat hardlopen met een concreet doel voor mij het beste werkt. De afgelopen weken ben ik echt weer van hardlopen gaan houden zoals ik dat voor de marathon van Berlijn ook deed. Toch grappig dat dat concrete doel toch nog niet helemaal concreet is. Ik ben namelijk nog steeds niet ingeschreven voor een marathon.

Shortlist
De shortlist is nog steeds hetzelfde als twee januari. Op de lijst staan Rotterdam, Salzburg en Londen.

Kijk, het liefste loop ik Londen, maar zoals gezegd, die marathon is uitverkocht, ik ben uitgeloot en er zijn ook geen georganiseerde marathonreizen die nog ergens een ticket hebben liggen. Mijn hoop is gevestigd op een bedrijf dat me hier mee verder zou kunnen helpen. Het verzoek is inmiddels bij ‘Global’ ingediend en is in behandeling genomen. Nu is het dus een kwestie van vingers kruisen en hopen dat de goden me gezind zijn. Ik zou zo graag op 24 april de Londen Marathon lopen.

Rotterdam is ook nog steeds een optie. Dit zou economisch gezien en PR-technisch gezien de beste optie zijn. Een startbewijs is niet zo duur en aan reis en verblijfkosten ben ik ook niets tot nauwelijks kwijt. Maar Rotterdam he, daar moet ik dan echt een PR lopen, want de marathon zelf vind ik niet zo bijzonder en ik vraag me af of ik wel zin heb in die druk van sneller lopen dan 3.26.43.

Mijn laatste optie is Salzburg. Die marathon is op 1 mei, dus dat duurt nog even. Fijn, want dan kan ik mijn langste duurloop in april doen, als de rust weer een klein beetje is wedergekeerd in mijn agenda. Salzburg is niet alleen een hele mooie stad, het parcours schijnt voor Oostenrijkse begrippen ook vrij vlak te zijn én het zou zomaar kunnen dat ik top 10 loop, met de tijd die ik in Berlijn liep zou ik dat in ieder geval gedaan hebben. Ik zou zelfs derde in mijn categorie geworden zijn. Staat natuurlijk ook wel tegenover dat er maar 200 vrouwen aan de marathon mee deden, maar goed, details. Stom aan Salzburg: je loopt twee keer hetzelfde rondje.

Alle andere mogelijke marathons heb ik voor nu even van mijn lijstje geschrapt. Mocht Londen niet doorgaan, dan gaat het dus tussen Rotterdam en Salzburg. Zou ik ook altijd nog de marathon in Rotterdam kunnen lopen en de halve marathon in Salzburg. Om het allemaal nog even makkelijker te maken.

Hoe fit ben ik nu eigenlijk?
Maar hoe gaat het eigenlijk met mijn trainingen? Nou eigenlijk best wel goed. Nog steeds vind ik de tempotrainingen het meest verschrikkelijk, dat was vorige week dan ook de eerste training die ik geskipt heb. Ik was in Noorwegen en daar kon ik echt geen tempotraining doen, daarna had mijn duurloop prioriteit en de dag erna mijn herstelloop. Die tempotraining paste gewoon niet meer. Ik moet dit nog steeds goedmaken, want ook deze week heb ik nog geen tempotraining gedaan. Ik vind het zo moeilijk om me hier toe te zetten, ik heb echt een trainingsmaatje nodig met wie ik dat samen kan doen.

Mijn duurloop van afgelopen week was er eentje die de boeken in gaat als een van mijn fijnste duurlopen ooit. Het was alweer de derde keer dat ik 25 kilometer liep deze maand en het was mijn eerste duurloop waarin ik geen buikpijn kreeg halverwege. Buikpijn is echt funest voor je plezier tijdens duurlopen. Maar ik weet nu dat gebakken aardappeltjes, kip en sla de avond ervoor in ieder geval niet voor problemen zorgt. Altijd goed om te weten. Ik liep afgelopen week ook bizar hard tijdens mijn duurloop en dat deed ik helemaal niet expres, het ging gewoon. Ik ben een koud-weer-hardloper. Temperaturen rond het vriespunt vind ik heerlijk om in te lopen. Het leek vrijdag allemaal gewoon vanzelf te gaan. Maar dat is natuurlijk geen garantie dat het deze week weer zo makkelijk gaat. Ik moet me iedere keer weer gewoon weer op het ergste voorbereiden, dan kan het alleen maar meevallen.

Of ik fitter ben dan afgelopen zomer durf ik niet te zeggen. Maar I’m getting there… Ahhhh en over dertien dagen ligt mijn boek gewoon in de winkel. I’m so excited!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. januari 27, 2016 / 17:11

  Ik heb ook heel erg veel zin om je boek te lezen! Ik kan wel een motivatie boost gebruiken op hardloopgebied :) Aan alle drie de marathons zitten wel voor- en nadelen natuurlijk, maar het leukst lijkt me toch om in Londen te lopen inderdaad. Hoe awesome is dat! Je moet je maar afvragen of je erg veel zin hebt in de enorme druk om een PR te lopen in Rotterdam… Maar door het prachtige Oostenrijk rennen klinkt ook niet verkeerd, haha. Of te wel: welke het ook wordt, het is vast geweldig!

 2. Marieke
  januari 27, 2016 / 17:48

  Ik zou voor Salzburg gaan!

 3. januari 27, 2016 / 18:20

  Hopen dat je nog naar Londen kunt! Lijkt mij de leukste van de drie

 4. floflo_nl
  januari 27, 2016 / 18:59

  How and where to apply to be your training partner ? ;-)

 5. januari 27, 2016 / 19:11

  Ik vind het wel heel knap dat je je zonder écht concreet doel (aangezien er nog geen datum en locatie vaststaat) toch al weer zo doelgericht kan trainen op zo’n lange termijn. Dat doelen werken merkte ik overigens ook wel afgelopen week toen ik al vier dagen langs niet écht productief was en me de vijfde dag gewoon doelen stelde en toen zonder moeite werk verzette, is toch bijzonder.

 6. januari 27, 2016 / 21:07

  Hier nog iemand die een koud weer loper is. Geef mij maar temperaturen rond het vriespunt met een zonnetje, heerlijk! Wat fijn dat je trainingen zo goed gaan. Hoop voor je dat het toch nog lukt om Londen te lopen, zou te gek zijn!!

 7. Ellis
  januari 27, 2016 / 22:54

  Hi Annemerel En is de marathon van Wenen ook nog een optie? Is 10 april en volgens mij met meer deelnemers. Natuurlijk fingers crossed voor Londen!!! Zelf ben ik van plan om Rotterdam te lopen. Wordt mijn eerste marathon, ik lig op schema (vandaag voor het eerst 25 km gelopen) maar vind het allemaal heel spannend.

 8. Ilse
  januari 27, 2016 / 23:06

  Ik vind die temperaturen rond het vriespunt ook echt heerlijk om te lopen, ik vind de optie van hele in Rotterdam en halve in Salzburg wel erg leuk eigenlijk!:)

 9. januari 28, 2016 / 08:28

  Oh ik snap echt dat je Londen wil lopen, ik duim voor je :) Anders zou ik gaan voor Salzburg, gewoon omdat je die nog niet gelopen hebt.. twee keer het zelfde rondje is inderdaad saai maar je hebt dan in elk geval niet die druk van een PR! En exact weten wat je kan verwachten is in die laatste kilometers ook niet heel vervelend toch?

 10. Jolijn
  januari 28, 2016 / 08:59

  Hallo,
  De Enschede marathon is ook een aanrader, dit is de oudste marathon van Enschede. Deze is op 17 april.
  Ik woon zelf in de buurt en ken een aantal mensen die deze hebben gelopen. Zij hebben genoten van de sfeer langs de kant en de mooie natuur waar langs wordt gelopen.

  • Jolijn
   januari 28, 2016 / 09:00

   Correctie: de oudste marathon van Nederland moet het zijn.

 11. januari 28, 2016 / 09:41

  Ik duim voor je dat je dan toch naar die in Londen kan!

 12. Danielle
  januari 28, 2016 / 11:44

  Grappig, ik heb exact hetzelfde nu: vorige week tempoloop geskipt. Toen geen tijd meer voor. Gisteravond weer geskipt, dus nu moet ik wel vanavond. Maarja, moet eigenlijk vrijdag een klein loopje doen en zaterdag weer 20 km duurloop. Drie dagen achter elkaar is ook weer niet handig. First world problems zeggen we dan maar he? En is de marathon van Rome niks voor je? Die is op de dag van Rotterdam (dus heb je alternatief), is niet duur, niet twee keer hetzelfde rondje en de start is bij het colosseum. En ik loop hem ook :) haha

 13. januari 28, 2016 / 17:06

  Is de marathon van Antwerpen geen optie? Ook een leuke stad hoor :)

 14. Jette
  februari 1, 2016 / 13:37

  Misschien is de marathon van Linz een idee? Schijnbaar de leukste marathon van Oostenrijk :) ik ren dit jaar de tien kilometer daar op dezelfde dag als de marathon. Ik heb er een jaar gestudeerd en is een super leuke stad. Dit jaar is de 15e editie van de marathon, belooft een spektakel te worden.

  http://www.linzmarathon.at/de.html