RUN BABY RUN: Berlin I’m coming for ya!

 photo Screen Shot 2015-08-16 at 12.26.07.png

Omdat ik tijdens mijn duurlopen zo vaak te maken krijg met darmklachten ben ik voor mijn duurlopen de laatste tijd wat zenuwachtig. Dit helpt natuurlijk helemaal niets met die darmproblemen. Dit maakt het alleen maar erger. Zo ook zondag… ik zal je de details besparen, maar je mag best weten dat ik echt anderhalf uur nodig had om de deur uit te komen.. en ontbijten en omkleden kost niet heel erg veel tijd kan ik je vertellen.

Maar tijdens het rennen ging het beter. De eerste kilometers voelde ik mijn buik wel, maar in plaats van dat het erger werd, trok de pijn langzaam maar zeker weg. Ik liep met een pace van 5’18 (iets langzamer dan 11,5 kilometer per uur) en mijn hartslag bleef rond de 153. Netjes laag dus. Mijn hartslag zou volgens de berekening van Stans zelfs nog wel wat hoger mogen zijn. Maar ik nam het zekere voor het onzekere en bleef op hetzelfde tempo verder rennen.

Na vijftien kilometer keerde ik om en legde ik hetzelfde parcours in tegengestelde richting af. Normaal begin ik dan wel iets te voelen, maar de pijn kwam niet. En die pijn kwam ook niet na twintig kilometer en toen ik me bij vijfentwintig kilometer nog steeds super goed voelde dacht ik… laten we het tempo een beetje opvoeren. Tijdens de laatste fase van de marathon mag mijn hartslag 174 BPM zijn. Ik besloot om te kijken hoe dat zou voelen en ik liep de laatste 5 kilometer dan ook met een hartslag tussen de 170 en 174 BPM. Het voelde zo lekker, ik voelde me zo sterk en écht als ik me zo zou voelen op marathondag, dan teken ik daar voor hoor.

Die laatste vijf kilometer legde ik uiteindelijk af in 24 minuten en 39 seconden en dat zorgde ervoor dat mijn gemiddelde pace van 5’18 naar 5’13 ging (dus van iets langzamer dan 11,5 kilometer per uur dan net iets sneller dan 11,5 kilometer per uur). Mijn gemiddelde hartslag over die 30 kilometer was 158. Super netjes dus.

Deze run geeft heel veel vertrouwen, maar ik weet tegelijkertijd ook dat het volgende week weer heel erg rot kan gaan… van een run zoals deze, waarin alles goed gaat, word je mentaal sterker omdat het zelfvertrouwen geeft. Van een run die helemaal ruk gaat maar waarin je toch doorgaat word je mentaal ook sterker, omdat je leert om te gaan met de problemen die je tijdens een duurloop en wedstrijd tegen kunt komen. Maar ik moet toch zeggen dat ik het allemaal toch net iets leuker vind als het me wat makkelijker afgaat ;-).

NOG MAAR 39 DAGEN TOT DE BERLIJN MARATHON!

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. augustus 19, 2015 / 17:07

  Ahh superfijn dat het zondag zo goed ging! Hopen dat het over 43 dagen ook zo lekker gaat, dan wordt het een piece of cake die marathon ;)

  Het weer was ook echt perfect zondag vond ik. Ik heb die dag een heerlijke 25k gelopen en dat was toch echt wel de fijnste in ruim 1,5 maand (oke, dat komt ook door blessureleed, maar toch). Dit soort runs zorgen toch nét voor dat beetje extra motivatie, terwijl ik merk dat ik me door een reeks aan minder fijne runs toch best wel onzeker ga voelen. Nog maar 74 dagen tot NY!

  • augustus 19, 2015 / 17:08

   Ahh superfijn dat het zondag zo goed ging! Hopen dat het over 39 dagen ook zo lekker gaat, dan wordt het een piece of cake die marathon ;)

   Het weer was ook echt perfect zondag vond ik. Ik heb die dag een heerlijke 25k gelopen en dat was toch echt wel de fijnste in ruim 1,5 maand (oke, dat komt ook door blessureleed, maar toch). Dit soort runs zorgen toch nét voor dat beetje extra motivatie, terwijl ik merk dat ik me door een reeks aan minder fijne runs toch best wel onzeker ga voelen. Nog maar 74 dagen tot NY!

   • Annemerel
    Auteur
    augustus 19, 2015 / 19:25

    Aaaahhn jij ook heel veel succes met je training voor New York, 74 dagen is nog even en je zit nu al op 25, super goed!

    • augustus 19, 2015 / 21:18

     Leeeeuk! Ik ga ook NYC lopen! :-) En super nette run Annemerel! Mooie snelheid op die afstand! Wooohooo!

 2. augustus 19, 2015 / 17:08

  Lekker bezig! Als ik jou met je lage hartslag zie, dan vrees ik toch een beetje voor de mijne haha, die ligt vaak toch wel een stukje hoger. Eens kijken wat we daaraan kunnen doen (zonder voor m’n gevoel te moeten wandelen).

 3. Tessa
  augustus 19, 2015 / 17:08

  Ben zo blij voor je dat het goed gaat! En wat spannend dat Berlijn nog maar 39 dagen van je verwijderd is.. Natuurlijk kunnen allerlei factoren de marathon op wat voor manier dan ook beïnvloeden, maar laat je hier niet door afleiden en geniet er vooral van. Het komt vast helemaal goed :)

 4. augustus 19, 2015 / 17:09

  Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het lijkt me ook heel erg leuk om de marathon van Berlijn te lopen, want het is zó een mooie stad! Goede run heb je gehad, en wat een mooi tempo :)

 5. augustus 19, 2015 / 17:12

  Heerlijk als een run zo goed gaat. Ik herken het heel erg. Ik ben ook vaak bang voor de buikkrampen. Durf daardoor van te voren niet alles te eten, maar dat helpt ook niet echt. Knappe prestatie in ieder geval en op naar een mooie marathon!!

 6. augustus 19, 2015 / 17:18

  Oooh, heerlijk! Dat geeft hoop ;) En als je nu al 30 kilometer loopt… Dan kun je volgens mij ook al wel vertrouwen in Berlijn gaan krijgen.

 7. augustus 19, 2015 / 17:34

  Heel fijn zo een run. Vergeet deze vooral niet! Ik hoop dat Berlijn een hele fijne ervaring gaat worden.

 8. augustus 19, 2015 / 17:56

  Superfijn dat je tijdens deze run geen last had van je darmen..hopelijk voel je jezelf zo tijdens de marathon! Tof dat je hebt gemerkt dat de richtlijn van de inspanningstest goed voelde :-)!

 9. augustus 19, 2015 / 18:03

  Fijn dat deze run zo goed ging! Mijn 30Km run ging helaas minder goed voor Parijs.
  Ik kijk uit naar je verslag van de Berlijn Marathon.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 19, 2015 / 19:26

   Maar het belangrijkste, hoe ging je marathon in Parijs?

 10. Emma
  augustus 19, 2015 / 19:29

  Wat fijn dat je duurloop dit keer zo lekker en goed ging! Hoe je het omschrijft klinkt het heerlijk en belonend voor de inspanningen :-)
  Heb je al eens overwogen om ivm je darmklachten naar een maag/darm/lever-arts te gaan? Ik lees er vaker over bij je, weet niet hoe gerelateerd het is aan activiteiten, maar misschien zou zo’n bezoekje niet verkeerd zijn? Heb zelf de ziekte van crohn, dus bij het horen over darmklachten gaat er een belletje rinkelen haha, sorry voor het ongevraagde advies ;-)

 11. Brenda
  augustus 19, 2015 / 20:23

  Bekend met darmproblemen en vooral de vrees om nodig te moeten als het niet kan! Hier duurt het ook altijd minstens een uur voor ik de deur uit ben… Waarvan een groot deel op het toilet… De darmen zijn intussen gewoon dat ze leeg moeten voor vertrek precies, intussen loopt de ‘voorbereiding’ volgens een vaste routine en gaat het veel beter. Dit is dan ook de reden waarom ik amper deelneem aan wedstrijden, want dan je net tot 1 min. voor vertrek op het toilet gaan zitten :(

 12. Ilse
  augustus 19, 2015 / 21:11

  Heerlijk om zo’n geweldige run te lopen. :)

 13. augustus 19, 2015 / 22:26

  Oeh dat is bijna af tellen! Good luck!

 14. Ellis
  augustus 20, 2015 / 00:28

  Fijn dat je zo’n goede run hebt gelopen (en dat ondanks die megadrukke weken van jou). Geeft toch dat beetje extra zelfvertrouwen voor Berlijn. Nu nog die hoogtestage, gaat helemaal goedkomen dus. Plan je voor Berlijn extra veel blogs? Zou ik leuk vinden.

 15. augustus 20, 2015 / 09:25

  Ah ik herken dat, dat het de ene keer super goed gaat en de keer erna verschrikkelijk. Vorige week liep ik 27,5 km bijna fluitend, het ging echt supergoed. Zondag kwam ik niet verder dan 23 (maar dat kwam ook een beetje door een bruiloft 2 dagen eerder waarbij ik hakken aan heb gehad, had ik kunnen weten!), dus dat is ook niet echt fijn voor je zelfvertrouwen. Komend weekend ga ik ook maar een gooi naar de 30 doen. See you in Berlin! ;)

 16. augustus 20, 2015 / 11:08

  Ik vind het erg spannend worden hoe je het uiteindelijk gaat doen!

 17. Sandy
  augustus 20, 2015 / 11:45

  Je gaat hem gewoon flink rocken die marathon! Fijn dat je een keer geen last had. Ik ken het probleem, als ik al een beetje nerveus ben of bij stress slaat het gelijk op mijn darmen, wat echt vervelend is.

 18. augustus 20, 2015 / 17:11

  Wat fijn dat het zo goed is gegaan!
  Niets vervelender dan darmklachten tijdens een run
  Die marathon komt steeds dichterbij, spannend!

 19. augustus 21, 2015 / 14:13

  Leest er ook een onbekende man mee ? Ja zeker ik lees ook soms mee als het over sporten of eten gaat :)

  Ben wel benieuwd wat de buik klachten veroorzaakt… mag ik zo vrij zijn om te vragen wat je eet voor het
  sporten en hoe veel ? Wellicht kan ik mee denken wat het kan zijn, ik heb aardig wat van het lichaam moeten leren voor
  de sportmassage.

 20. augustus 21, 2015 / 22:07

  Knap joh 30 kilometer en dan ook nog eens zo snel! Lijkt me echt een heerlijk gevoel als je dat bereikt hebt!