RUN BABY RUN: Questions I ask myself during the last days before a race

 photo Desktop741.jpg

Een hardloopwedstrijd kost bij mij niet alleen tijd omdat ik er voor moet trainen en omdat ik hem natuurlijk ook nog even moet lopen. De dagen voor een wedstrijd kan ik me vaak ook een stuk minder goed concentreren op ‘belangrijke’ zaken zoals werk. Gedachten over de wedstrijd gaan continu door mijn hoofd… Ik geef jullie vandaag graag een kijkje in dat hoofd.

– Zou dat rode bietensap nou echt helpen? Het is best duur en er zit ook best veel suiker in eigenlijk en lekker is het zeker niet.

– Ik hoop dat het weer een beetje meewerkt *checkt het weerbericht voor de 26ste keer die dag*

– Waarom neem ik die wedstrijd eigenlijk zo serieus? Kan ik me niet beter druk maken over iets anders? Hongersnood, AIDS, de aardbeving in Nepal, migratiepolitiek?

– Zal ik met mijn iPhone in mijn hand lopen of zal ik hem toch in een zakje stoppen?

– Hoe zorg ik ervoor dat ik vooraan start maar toch niet een uur van te voren in mijn startvak moet gaan staan. Ik moet namelijk ook nog kunnen plassen enzo…

– Hoe zorg ik ervoor dat ik genoeg gedronken heb maar niet ineens weer moet plassen.

– Shit ik hoop dat mijn darmen meewerken en dat ik niet… nou ja je-weet-wel.

– Stel je voor dat ik nou echt mijn dag niet heb?

– Ik hoop dat het niet te hard waait, ik heb nog liever regen dan wind.

– Ok… onthoud, strik je veters goed!!!!! Je hebt al vaak genoeg gehad dat je veter losging omdat je geen dubbele knoop had gemaakt.

– Welke schoenen zal ik aan doen? Moet ik misschien nieuwe schoenen kopen die goed bij mijn shirtje passen?

– Als ik nu ga trainen, heb ik daar dan zaterdag nu juist profijt van of heb ik dan nog steeds spierpijn van deze training?

– Pffffttttttttttttt Annemerel er zijn meer dingen in het leven dan die wedstrijd.

– Ik hoop echt dat ik zaterdag een goede dag heb!

– Wat zal ik met mijn haar doen… ik wil er wel een beetje leuk uit zien op alle foto’s die gemaakt gaan worden, die foto’s ga ik nog een jaar lang voorbij zien komen.

– Moet ik nou met een pacer van 45 minuten of een pacer van 50 minuten meegaan? Moet ik überhaupt wel met een pacer lopen?

– Straks kan ik na vijf kilometer echt niet meer omdat ik te hard van start ben gegaan? Wat dan…

– Dilemma.. moet ik nou wel mijn hooikoorts medicijnen nemen of niet? Ze maken me wel een beetje suf maar zonder heb ik het benauwd… misschien is het toch beter als het regent want dan blijven die pollen tenminste lekker op de grond liggen in plaats van dat ze door de lucht zweven.

– *Checkt weeronline voor de 27ste keer die dag*

– Kak, weer een half uur voorbij, net alsof ik niets te doen had…

Komen mijn gedachten je bekend voor? Of ben ik de enige die zich zo druk maakt?

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. mei 13, 2015 / 17:06

  Haha nou ik heb de hoop op een snelle tijd een beetje op gegeven dus ik ben totaal niet zenuwachtig. Ga gewoon lekker rennen en hoop binnen het uur te finishen, zo niet dan niet! Wat die veters betreft.. zelfs mét dubbele knoop gaan ze vaak nog los bij mij…

 2. mei 13, 2015 / 17:13

  Eén ding is zeker en dat is dat je absoluut niet de enige bent die dit soort lijstjes maakt! Ik kan me er ook schuldig aan maken als ik een belangrijke tenniswedstrijd heb, maar ook toen ik mijn eerste hardloopwedstrijd liep spookte er van alles door mijn hoofd. Je bent trouwens wel 1 dilemma vergeten: wat doe je aan tijdens de wedstrijd ;) Ook altijd een issue de dag van tevoren haha en zorgt er ook voor dat je het weerbericht nog eens een paar keer gaat checken.

 3. Marleen
  mei 13, 2015 / 17:26

  Komt me héél bekend voor. Heb vanavond weer een wedstrijd (Alkmaar City Run By Night), ben wel zenuwachtig maar heb er ondanks dat heel veel zin in!

 4. mei 13, 2015 / 17:45

  Herkenning. . En straks als je aan ’t lopen bent ben je het allemaal weer vergeten ;-)!

 5. mei 13, 2015 / 17:47

  Haha, ik begin hem nu ook echt te stressen hoor. Alles komt voorbij. Keer 10. Lol.

 6. mei 13, 2015 / 17:50

  Hahaha… Heel herkenbaar toen ik nog meedeed met wedstrijden. :-)

 7. Sifra
  mei 13, 2015 / 18:15

  Kan ik mijn startvak wel vinden, wat als ik nou toch moet wandelen, kan ik vrijdagavond nog wel een wijntje drinken, is mijn blaar zaterdag wel weg, lange broek of korte broek…. Ik ken het!

 8. Frances
  mei 13, 2015 / 18:21

  Morgen heb ik mijn eerste wedstrijd (5K) en ik ben ook best wel zenuwachtig. De repetitie ging dramatisch (1,5 km gelopen met 2 pauzes) en ik ben ook een beetje ziekjes. Hopelijk komt het goed! Veel succes bij je wedstrijd!

 9. Celine
  mei 13, 2015 / 18:42

  Je maakt me zenuwachtig, haha!

 10. Ilse
  mei 13, 2015 / 19:45

  Haha, ik heb weer heerlijk gelachen om alle gedachten die voorbij kwamen. Geen idee trouwens of ik zulke gedachten had want ik heb nog maar met een run meegedaan en dat is ondertussen bijna een jaar geleden.

 11. mei 13, 2015 / 21:05

  Haha onwijs herkenbaar! Bij mij gaan mn hersenen ook al dagen van de ene wedstrijd gerelateerde gedachte naar de andere.. Wat moet ik de komende dagen eten om optimaal te presteren? Hoe laat en wat eet ik zaterdag? Ga ik morgen nog voor een rondje of hou ik rust? Etc. Etc. Etc.

 12. Tiffany
  mei 13, 2015 / 21:40

  Zenuwachtig nu waaah

 13. Elvira
  mei 13, 2015 / 22:45

  Hahaha ik had diezelfde gedachten ook voor de enige twee wedstrijden (5km’s) die ik gelopen heb. Maar uhm, mijn hoofd gaat de hele dag zo. Niet alleen over hardloopwedstrijden – over alles.

 14. mei 14, 2015 / 10:42

  Wat een stress! Ik denk dat ik ook met 1001 dingen in mijn hoofd zou zitten :-)

 15. mei 14, 2015 / 17:15

  Haha ik snap die gedachtegang wel!

 16. mei 14, 2015 / 21:21

  Ik heb ook altijd 101 gedachtes tijdens het sporten haha!

 17. mei 14, 2015 / 23:11

  Al deze gedachten komen me zo bekend voor! Haha! Ik heb ook echt een lijstje met dingen die ik niet moet vergeten mee te nemen of te doen voor een race! Het komt goed! Heel veel succes en geniet ervan!!

 18. Suzanne
  mei 15, 2015 / 15:37

  En wat dacht je van: Wat moet ik eten?! (Inclusief mijn eetpatroon de dagen ervoor, want als broertjelief monchoutaart bakt, moet ik dat dan laten staan of toch met heel veel liefde opeten?) (Opgegeten, ofcourse :)