RUN BABY RUN: Running abroad

 photo Desktop564.jpg

Begin dit jaar, om precies te zijn dertien weken geleden, schreef ik vijftien hardloop-gerelateerde doelen voor 2015. Een aantal van die punten moet ik nog een beetje aan werken (om het zachtjes uit te drukken), maar er is ook al een doel dat ik kan afstrepen.

In 2015 loop ik in minstens vijf andere landen dan in Nederland. Ik wist ergens wel dat ik dat doel ging halen, maar dat ik dat doel voor het einde van maart al af kon strepen? Dat had ik niet verwacht.

– In januari liep ik twee keer in Oostenrijk
– Ik begon februari met drie runs in Italië met temperaturen VER VER onder nul, zo ver dat mijn iPhone het zelfs voor gezien hield.
– In februari liep ik ook weer in Oostenrijk, maar die telt niet mee want daar had ik al gelopen…
– Maar ik liep in februari ook in Duitsland en dat is dus nummer DRIE!
– Maart begon ik met een heel klein rondje in Parijs (en dat is vier!)
– En vorige week liep ik in Londen een wedstrijd van vijf kilometer… ET VOILA! We hebben het gehaald.

En ik heb zo’n vermoeden dat ik voor het einde van het jaar de tien ook nog wel ga halen*. Maar daar doe ik op dit moment nog geen uitspraken over, want weet je… die andere vijftien punten gaan dus écht niet allemaal even lekker en het is zeker wel fijn om tenminste één doel echt gehaald te hebben.

Hardlopen in het buitenland is één van mijn favoriete dingen die ik in het buitenland doe. En daar heb ik een paar hele goede redenen voor.

– Als ik naar een stad ga die ik nog niet zo goed ken, maar waar ik weinig tijd heb om de stad te ontdekken (zoals tijdens een perstrip bijvoorbeeld), maak ik de avond van te voren een route, en loop ik die netjes de volgende ochtend. Natuurlijk loop ik dan wel eens verkeerd, natuurlijk loop ik niet zo snel als ik in Nederland zou lopen, maar daar gaat het niet om. Ik heb mijn iPhone bij me, dus echt verdwalen kan ik niet.

– In Oostenrijk, met temperaturen onder nul, hele actieve dagen op de piste, bergen en sneeuw en ijs op de grond, is hardlopen echt een uitdaging. Maar ik ga die uitdaging graag aan. Van dit soort uitdagingen wordt je niet alleen fysiek sterker, maar mentaal ook. Ik weet zeker dat ik mijn ‘nieuwe snelheid’ verkregen heb door de rondjes die ik afgelopen winter tijdens mijn wintersportreizen liep.

– Als je hardloopt in Parijs voel je je heel eventjes een Parisienne. Als je hardloopt in Berlijn voel je je een Berliner. Als je hardloopt in Kopenhagen heb je het gevoel dat jij net zo goed bij de stad hoort als alle andere blonde meisjes die door de stad rennen om 7.00u ’s ochtends. Dat vind ik zo leuk, je bent even geen toerist, maar je hoort er echt bij en je gebruikt de stad zoals de inwoners van de stad de stad ook gebruiken.

– In het buitenland eet ik niet altijd even gezond en drink ik ’s avonds ook vaak net iets meer dan ik in Nederland zou doen. Door mijn dag met een rondje hardlopen te beginnen zwaai ik de laatste alcoholresten van de avond ervoor gedag en voel ik me overdag iets minder schuldig als ik een warme chocolademelk met slagroom drink. Natuurlijk is hardlopen geen wondermiddel en krijg je door hardlopen alleen niet een Victoria’s Secret-body, maar dat het calorieën verbrand moge duidelijk zijn.

– Ik hou gewoon van hardlopen. Of ik nu in Nederland ben, in Parijs, New York, of Oostenrijk… de plek van bestemming verandert niets aan mijn liefde voor de sport.

Loop jij in het buitenland ook hard? Wat was jouw mooiste hardloopervaring in het buitenland?

Liefs,
Annemerel

*Van het weekend loop ik zeer waarschijnlijk in een zesde land… 

Delen:

19 Reacties

 1. april 8, 2015 / 17:04

  Ha, ik zit dit jaar op vier met precies dezelfde landen als jij. Mis alleen Duitsland. Mooiste hardloopervaring blijft een rondje over Gili Air dat zo klein bleek te zijn dat ik ongemerkt het eiland rond was gelopen (6km).

 2. april 8, 2015 / 17:11

  Ik zit dit jaar pas op 1 haha met een rondje in Parijs! Toch haal ik deze maand nummer 2: Belgie en in mei hoop ik een heel klein rondje in Egypte te rennen! Verder heb ik nog niks op de planning staan, maar wat niet is kan nog komen!

 3. maria
  april 8, 2015 / 17:12

  Grappigste hardloopervaring: Sri Lanka, de locals keken heel gek op. waarom zou je rennen in deze warmte… :)

 4. april 8, 2015 / 17:18

  Gefeliciteerd met het behalen van je doel! Heerlijk gevoel lijkt me om die al af te kunnen strepen. Ben benieuwd of je de tien gaat halen dit jaar ;) Maar als je op dit tempo doorgaat makkelijk!

 5. april 8, 2015 / 17:22

  Gaaf hoor!

  Betreft het hardlopen in het buitenland ben ik totally virgin en nog erger ik ben niet eens buiten mijn eigen geliefde stad gaan hardlopen. Schokkend I know.
  Ik hoop dit jaar mijn eerste hardloopervaring in het buitenland op te doen.

 6. april 8, 2015 / 17:27

  Nice! Ik dit jaar alleen Nederland en België, maar aan het einde van deze maand mag ik op mijn eerste persreis (woohoo!) naar Londen, dus daar ga ik ook sowieso lopen!

 7. april 8, 2015 / 17:27

  Lekker bezig! Dat is nou ook gewoon echt een leuk hardloop doel (met een reisdoel erin verstopt ;) ). Oehh waar gaat de reis dit weekend naar toe?

 8. april 8, 2015 / 17:30

  Nice! Ik loop volgende week een rondje in China.. helaas wel binnen want buiten lopen daar is geen optie..!

 9. april 8, 2015 / 17:32

  Wat goed dat je je doel al zo snel behaald hebt! Ik heb nog nooit in het buitenland kunnen rennen, omdat wij op vakantie vaak al zoveel sportieve activiteiten ondernemen, dat ik blij ben eens even te kunnen ‘chillen’ op sommige momenten!

 10. april 8, 2015 / 18:02

  Wat onwijs gaaf! Het lijkt me heerlijk om in een nieuwe omgeving te gaan hardlopen.

 11. april 8, 2015 / 18:06

  Echt super gaaf dat je hem nu al gehaald hebt!

 12. Tessa
  april 8, 2015 / 18:50

  Gaaf zeg al die landen! Ik heb een halfjaar in Peru gewoond en het hardlopen tussen de koeien in de bergen was dagelijkse kost! Echt prachtig!

 13. april 8, 2015 / 19:28

  Mijn vriend en ik gaan over een paar weken naar Parijs en daar willen we ook gaan hardlopen. Lijkt me zo gaaf!

 14. april 8, 2015 / 21:27

  De enige keer dat ik in het buitenland heb gelopen, was twee jaar geleden in NYC! Een mini rondje door Central Park, bij bijna dertig graden. Dat doe ik graag nog eens over dus :)

 15. april 8, 2015 / 21:53

  goed bezig hoor!!

 16. april 8, 2015 / 22:14

  Wat super leuk om in het buitenland te lopen, en ik kan me inderdaad voorstellen dat het de perfecte manier is om de omgeving te verkennen. Ik ben nu wel erg benieuwd waar je dit weekend heengaat!

 17. Ilse
  april 8, 2015 / 22:18

  Zolang ben ik nog niet aan het hardlopen dat ik de kans heb gehad om dat te doen en te weinig in het buitenland geweest. Maar zeer waarschijnlijk ga ik dit jaar de We run London doen. Doe jij dit jaar ook weer mee? :)

 18. april 9, 2015 / 10:52

  Ontzettend vet zeg! Ik houd het hardlopen steeds niet vol maar door dit soort posts krijg ik er toch onwijs veel zin in. En toch loop ik liever in een sportschool. Stom he, maar dan houd ik het beter vol en de makkelijke weg is toch vaak hetgeen ik kies met sporten.

 19. april 10, 2015 / 10:17

  Mijn hardloopschoenen gaan ook altijd mee in de koffer! Heerlijk om door een andere stad of in een ander land te hardlopen.