RUN BABY RUN: But always be chasing the sun (63/150)

 photo Desktop175.jpg

“You said, remember that life is
Not meant to be wasted.
We can always be chasing the sun.
So fill up your lungs and just run
But always be chasing the sun.”

Zondagochtend 10.00u. Ik heb nog geen zes uur geslapen, maar heb mezelf wel uit bed weten te krijgen en inmiddels ren ik alweer zo’n zeven kilometer door de duinen. Het gaat eigenlijk best lekker, in ieder geval een stuk beter dan een week eerder. de lucht is strakblauw, er is vrijwel niemand op het duinpad waar ik loop en de zon schijnt fel en pal in mijn gezicht.

Opeens komt er een nummer uit mijn iPhone dat ik nog niet eerder gehoord heb. Dat is best vreemd, want normaal staan mijn afspeellijsten vol met nummers die ik goed ken, dit nummer moet per ongeluk in mijn afspeellijst beland zijn. Maar ik klaag niet, want het nummer is nog maar net begonnen en ik ben direct al fan. De lyrics raken me en passen perfect bij het moment waarin ik me bevind. “So fill up your lungs and just run, but always be chasing the sun.” Thank you Sara Bareilles, you just made my perfect run even more perfect.

De run was inderdaad perfect. Zo rot als die 20 kilometer een week eerder ging, zo fijn ging hij deze week. De eerste kilometers moesten mijn longen even opwarmen en was ik nog wat naar adem aan het happen, maar na drie/vier kilometer heb ik daar geen last meer van gehad. Dit keer voelde ik mijn benen niet al na een paar kilometer, ik heb de twintig kilometer zonder al te veel verzuring volbracht en heb dan ook geen enkele keer hoeven pauzeren. Ik heb één uur, zesenveertigminuten en drieëndertig seconden lang genoten. Zo hoort een duurloop te zijn.

Vorig weekend liep ik 20 kilometer in 1.53.01, heb ik in totaal zo’n zes keer gestopt, heb ik bijna moeten janken van de pijn in mijn benen en achterwerk en heb ik de rest van de dag in bed gelegen met slappe beentjes. Dit weekend liep ik 20 kilometer in 1.46.33 (6,5 minuut sneller), heb ik geen enkele keer hoeven stoppen, heb ik amper iets in mijn benen gevoeld en heb ik na mijn run nog een super drukke en gezellige dag gehad.

Is mijn conditie in een week dan zo vooruit gegaan? Nee, natuurlijk wel iets, ik bedoel, die pijnlijke 20 kilometer was natuurlijk een goede training en zorgt ervoor dat het een volgende keer makkelijker is, ook heb ik de hele week bietensap gedronken en over het algemeen redelijk gezond gegeten. Maar het heeft natuurlijk ook gewoon met omstandigheden te maken. Vorige week had ik onwijs veel last van mijn darmen, dat had ik dit weekend ’s ochtends ook, maar tijdens het rennen heb ik hulp gezocht bij mijn grote vriend imodium. Dat helpt echt onwijs goed. Het is misschien niet gezond, medicijnen slikken, maar met buikpijn hardlopen is ook niet fijn.

Het gaf in ieder geval wel heel erg veel voldoening, die snelle 20K. Aankomend weekend loop ik een 10 kilometer wedstrijd (de vondelparkloop op zaterdagavond), dat weekend loop ik dus geen lange afstand. Niet erg neem ik aan, een weekje duurlooprust kan zo vlak na een blessure geen kwaad denk ik. De vrijdag voordat ik op wintersport ga (over anderhalve week) wil ik dan graag 22,5 kilometer. Ik denk dat ik er klaar voor ben om echt mijn duurlopen weer op te voeren. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in en ik denk dat als ik het rustig aan doe het ook helemaal goed moet gaan komen. Niet te hard van stapel lopen, dat is het belangrijkste nu.

Nog 87 dagen tot de Rotterdam Marathon. Ik heb er vertrouwen in. Onderstaand nummer staat in ieder geval in mijn Marathon Afspeellijst.

 photo Untitled-2.jpg
 photo photocopy.jpg

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. januari 15, 2014 / 17:47

  Heel inspirerend om te lezen en ook heel herkenbaar :)

 2. januari 15, 2014 / 17:48

  Inderdaad een fijn nummer! Dat in combinatie met de rust en het fijne weer in de duinen hielp inderdaad vast mee ;) Knap hoor, doe het je niet na.

 3. Karlijn
  januari 15, 2014 / 17:54

  Haha wat leuk dat zo’n nummer je dan bij blijft he! En fijn dat de 20k nu zo goed ging!
  Dat wordt een pr op de marathon ;) ?

 4. januari 15, 2014 / 18:19

  Haha, zag op Spotify al dat je (net zoals ik!) veel naar Sara had geluisterd. Nummer klinkt inderdaad perfect voor een duurloop, fijn dat het zo lekker ging! Ik ben wel benieuwd wie nou eigenlijk al die foto’s van een rennende Annemerel maakt haha.

  • januari 15, 2014 / 18:57

   Ik vraag me precies het zelfde af haha :)

   • Annemerel
    Auteur
    januari 15, 2014 / 20:52

    Mijn zusje hahahaa (deze foto’s zijn niet gemaakt tijdens de duurloop van afgelopen weekend maar een andere keer toen we samen renden!)

 5. januari 15, 2014 / 19:27

  Oh wat een heerlijk nummer!

 6. januari 15, 2014 / 19:35

  Wat een top artikel! Liedje ga ik meteen downloaden, zo wil ik ook hardlopen!

 7. januari 15, 2014 / 19:42

  Heel inspirerend artikel!
  Ik ga proberen dit weekend 15 kilometer te lopen!
  (aka leer-ontwijkend gedrag haha)

 8. januari 15, 2014 / 19:56

  Mooi liedje :) Ik vind het echt nog steeds knap dat je zoveel hardloopt, heb ik echt bewondering voor.

 9. januari 15, 2014 / 19:57

  Wauw, omg. Echt, heb hier heel veel respect voor!
  Je schrijft ook fijn ^^

 10. januari 15, 2014 / 21:32

  Ik hoop echt dat ik ook zo’n momenten ga hebben later, ben goed aan het trainen haha :) en leuke foto’s!

 11. januari 15, 2014 / 21:33

  Zo grappig dit! Vorige week had ik er vertrouwen in en jij niet en nu rock jij die 20 km en ben ik aan het nadenken of ik wel voor de halve marathon van Den Haag moet gaan..

  Maar ik ben blij dat je het weer helemaal opgepakt hebt en dat deze run fantatisch ging!

 12. januari 15, 2014 / 21:59

  Ik wilde erg graag de 10K in rotterdam doen, maar was te laat met inschrijven. Zo jammer! Echt een goede loop heb je gedaan; wauw!

 13. januari 15, 2014 / 22:20

  Die marathon gaat wel goed komen!! Daar heb ik de volste vertrouwen in!

 14. januari 15, 2014 / 22:53

  Wauw, goed bezig!! Ik herken het verschil in omstandigheden zo goed, de ene keer gaat het zo fijn dat ik denk dat mijn conditie echt heel erg is verbeterd en de andere keer loop ik al te hijgen na een aantal km’s!

 15. januari 15, 2014 / 23:46

  Fijn dat je weer een goede run gehad hebt!

  Succes!

 16. januari 16, 2014 / 08:35

  Goed van je! Ik ga het nummer eens beluisteren, klinkt goed. En mijn trainingen eens opbouwen want als ik jou zo lees wil ik ook. Ookal doe ik de helft van jou nog niet eens na. Gave broek trouwens :)

 17. januari 16, 2014 / 10:51

  Onder de indruk van je discipline op de zondagochtend!

 18. januari 16, 2014 / 12:03

  Wow zeer goed!! Ik ben mijn afstanden ook aan het opvoeren maar zit nog niet aan de 20km. Die zullen mij ook iets minder makkelijk afgaan! Hele nette tijden

 19. Marleen
  januari 16, 2014 / 20:14

  Die marathon gaat je zeker lukken!
  Ik mag deze week, als het goed gaat, ook weer heel rustig hardlopen na 3 maanden stilzitten! En dan gaat dit lied op ;)

 20. januari 17, 2014 / 15:39

  Wow wat een ontzettend fijn nummer, die ga ik meteen op mijn mp3speler zetten! <3
  Sowieso een goeie aanleiding om weer meer naar Sara Bareilles te gaan luisteren!

  & ik vind het zo knap dat je vroeg op staat en gaat lopen, ik kan dat echt niet. Ik moet in de middag lopen, wat toch best vervelend af en toe met plannen is!

 21. januari 18, 2014 / 16:23

  Wat een geweldige legging draag je daar