RUN BABY RUN: 18 days & trying to beat the up-coming-cold

 photo Desktop76.jpg

Over twee weken zit ik in het vliegtuig richting New York, over twee weken gaat het echt gebeuren. Het is allemaal nog niet ‘echt’. Ook al ben ik nu zo’n twintig weken bezig met de voorbereidingen, het idee dat ik over twee weken in dat vliegtuig richting New York zit, dat ik op 3 november de marathon van New York loop, het is nog niet écht in mijn hoofd. Ook al ben ik de afgelopen 20 weken met weinig anders bezig. Ik denk dat het in mijn hoofd pas echt wordt, als het daadwerkelijk echt is. Als ik in dat vliegtuig zit, als ik uitstap op JFK, als ik in de taxi door Manhattan naar mijn hotel rijdt, als ik daadwerkelijk die 42,2 kilometer aan het lopen ben.

Tot die tijd blijft het een beetje een droom, een dagdroom.. zo van.. ‘ooooooit…’. Waarschijnlijk wordt die dagdroom een nachtmerrie wanneer ik het 35 kilometer punt gepasseerd ben. Of nou ja, in het beste geval.. in het slechtste geval wordt het al veel eerder een nachtmerrie.. Bij het 15 kilometer punt bijvoorbeeld, of wanneer ik bestolen word in New York, of mijn koffer met mijn hardloopoutfit niet aankomt, of wanneer mijn vliegtuig überhaupt niet aankomt.. Iek. Aan die doemscenario’s denk ik gelukkig een stuk minder dan aan die andere LEUKE dingen. En ik spreek hierbij af, dat ik de doemscenario’s vanaf nu helemaal buiten mijn hoofd sluit.

Het enige waar ik écht bang voor ben, dat is de griep. Al weken loop ik met een geïrriteerde keel. Soms is het echt pijn, soms is het meer een irritatie. Ziek ben ik niet en dat wil ik graag zo houden en daarom ben ik sinds dit weekend heel goed voor mezelf aan het zorgen. Waarom doe je dat niet al twintig weken, sinds je begonnen met trainen voor de marathon, vraag je je nu misschien af.. Goede vraag. Ik stel mezelf die vraag ook dagelijks en moet mezelf dan iedere keer teleurstellend antwoorden ‘omdat hardlopen voor mij nu eenmaal makkelijker is dan gezond eten’. Helaas zet dat gezonde eten dat ik sinds dit weekend doe nog niet echt zoden aan de dijk. In tegenstelling, ik voel me eigenlijk slechter dan een paar dagen geleden.

Hoe versla je een verkoudheid als je eigenlijk iedere herfst wel een keertje aan de antibiotica moet voor een keelontsteking. Hoe voorkom je die keelontsteking? Of… hoe stel je die keelontsteking nog even drie weken uit? Het kan me niet schelen in wat voor toestand ik over drie weken verkeer, ik wil op 3 november topfit zijn en daarna zien we wel weer.

Wat ik tot nu toe doe om mijn verkoudheid de baas te blijven?

– Ik was de hele dag mijn handen.
– Eet minstens 200 gram groenten en 200 gram fruit per dag.
– Ik eet op regelmatige tijden en sla geen maaltijden over.
– Ik drink minstens 2 liter groene thee per dag.
– Ik neem iedere ochtend een multivitamine tablet.
– Ik slaap tussen de 8 en 10 uur per nacht.
– Ik probeer zo min mogelijk te stressen over het gevoel in mijn keel.
– Ik probeer mijn slaapkamer zo veel mogelijk te luchten (wanneer ik er niet ben).

Wat kan ik nog meer doen?! TELL ME!

Hardlopen doe ik de afgelopen week zo min mogelijk. Vorige week liep ik die 26 kilometer, afgelopen weekend liep ik nog een keertje 5 kilometer en verder eigenlijk niets en dat terwijl ik zondag de halve marathon in Amsterdam loop. Maar één ding weet ik wel, als het zondag regent, loop ik die halve marathon in Amsterdam dus niet. Hoeveel zin ik ook in die wedstrijd heb, het is het me niet waard. Natuurlijk word je niet alleen ziek van regen, maar je weerstand krijgt wel een flinke opdonder en dat kan ik op dit moment dus niet gebruiken. Bewegen en zweten doe ik overigens genoeg, ik heb vanmorgen mijn vijfde BBB half uurtje gehad en je gelooft het misschien niet, maar ik voelde wat muscle definition op mijn buik.. COOL!

Zo, en dan ga ik nu maar weer eens een kopje groene thee voor mezelf zetten..

Liefs,
Annemerel

Delen:

59 Reacties

 1. Iris
  oktober 16, 2013 / 17:05

  Ik denk dat wat je allemaal doet genoeg is om gezond te blijven ;) nog even wachten en dan is het zover. Spannend hoor!!

 2. Kimberly
  oktober 16, 2013 / 17:08

  Je schrijft ‘natuurlijk word je niet nat van regen’, denk dat je ‘ziek’ bedoeld?

  Kleed je ook dik aan! Geen panty’s of dunne shirtjes meer, doe gewoon standaard een dikke jas aan, sjaal om je hoofd, etc. Als je een kou vat..

 3. oktober 16, 2013 / 17:18

  Dik aankleden & pas op met mensen die wel verkouden zijn! Geen handen geven/ zoenen. En mocht je wel in aanraking komen, dan zo snel mogelijk heet douchen :)

 4. oktober 16, 2013 / 17:29

  Drink zelfgemaakte gemberthee! Rasp vier centimeter verse gember, doe in een thermoskan met het sap van 1 citroen, een flinke eetlepel rauwe honing en kokend water. Laat twee uur staan en drink het dan zo heet mogelijk (dus: meteen) op. Je keel zal in brand staan door het hete water en de gember, maar je bent na drie van die thermoskannen beter, geloof me. Drink ’t liefst nog zo’n kan voor het slapengaan en plak er een (zweet)nacht van tien uur aan vast. Succes gegarandeerd!

  O, en juice, juice, juice. Stof je juicer af. Drink liters vers bietenkomkommergrannysmithsap, wortelsinaasappelgrapefruitvenkelgembersap, wat je maar wilt.

  Slaap veel, stress niet te veel (!!! stress maakt mij al-tijd ziek) en ga lekker vaak in bad. Succes en beterschap!

  • Merel
   oktober 16, 2013 / 20:08

   agreed! I heb al jaren 2 maal per jaar een keelontsteking en ben er sinds vorig jaar achter wat het kan voorkomen; zodra je het voelt opkomen thee met gember en honing drinken! Vies!!!! Maar het werkt echt :)

   • Ivana
    oktober 16, 2013 / 20:53

    Top dit! Mijn enigen aanvulling: belachelijk veel honing hieraan toevoegen. Honing staat bekend om zijn helende werking dus gerust 2 eetlepels in je kopje doen. Mierzoet maar helpt nar 3 koppen al bij mij.

  • Saliha
   oktober 17, 2013 / 01:21

   Ja! Gember en honing werkt echt onwijs goed. En thee van gedroogde oregano met honing helpt ook erg veel als je je een beetje ‘ziekig’ voelt.

  • Kim
   oktober 17, 2013 / 11:27

   Gemberthee helpt bij mij ook heel goed! Aanvulling die ik hierop heb is dat ik me heb laten vertellen dat de vitaminen en werking van honing en citroen beter behouden blijven als je thee niet meer kokend heet is. Ik maak het dus als volgt; paar plakjes verse gember in een glas, heet water erbij, beetje cayennepeper en kurkuma uit een potje (ontstekingsremmend), even laten afkoelen en dan een flinke lepel honing en het sap van een halve citroen erbij.
   Succes in New York en ik hoop dat het zondag niet regent want ik loop ook de halve in Amsterdam.

 5. Rita
  oktober 16, 2013 / 17:39

  Hoi Annemerel! Ik doe altijd verse citroen (een halve citroen persen) in mijn groene thee als ik me ziek begin te voelen of gewoon als ik behoefte heb aan energie. Enorm lekker en heeft zooooveel vitamines. Misschien is dat een idee.

  En je als je je zorgen maakt over dat je hardloopoutfit niet aan komt in NY, wat dacht je van één hardloopoutfit in je handbagage doen? ;) Hoef je je daar iig geen zorgen meer over te maken.

  SUCCES!

 6. oktober 16, 2013 / 17:42

  Haha, ik moest er lachen om ‘Natuurlijk word je niet nat van regen’. Je smelt er niet van! ;)
  Ik weet zeker dat je het super goed gaat doen!

 7. oktober 16, 2013 / 17:44

  Komt wel goed joh! Je hebt nog twee weken om aan te sterken. Gaat wel lukken.

  Liefs, Mariette

 8. Danielle
  oktober 16, 2013 / 17:50

  Gemberthee! Van verse gember (zag net dat deze tip er al tussen staat..)
  Maar verder inderdaad goed en warm aankleden en stomen (lekker even je neus en holtes losmaken).
  Veel peper en spicy eten of als je echt keelpijn hebt waterijs en niet te veel praten.
  Ik had 2 weken terug een keelontsteking/amandelontsteking en als je er echt last van hebt moet je van die zuigtabletten halen bij de apotheek of drogist (niet strepsil maar iets anders, er is van alles).
  Succes met niet-ziek worden! Komt goed! In NY ga je rocken!

  • Judith
   oktober 17, 2013 / 08:45

   Bedoel je Hibitane?

  • Felice
   oktober 18, 2013 / 15:24

   NIET STOMEN!
   Maak die fout niet! Het enige wat je met stomen doet is zeer warme lucht je holtes in blazen waar toch al bacteriën zitten. Die horen daar, geen probleem. Maar als je gaat stomen creëer je een heerlijke warme, vochtige broedplaats waar die bacteriën zich enorm thuis voelen en als een malle gaan delen.
   Daarbij werkt de toegevoegde eucalyptus inderdaad bacteriedodend. Maar juist je goede bacteriën gaan eraan, diegene die de slechte indringers het moeilijk maken. De bacteriën die je wél ziek maken krijgen dus alle kans.
   Niet stomen dus!!

 9. oktober 16, 2013 / 17:50

  Zorg dat je je keel warm houdt (dus een lekkere sjaal om). Ik neem in de winter altijd vitamine C extra, als ik ziek ben/word neem ik wat meer. Verder inderdaad zorgen voor genoeg slaap en gezond eten. Zorg ook dat je goed voor jezelf zorgt als in drukte, want stress maakt je ook ziek!

 10. oktober 16, 2013 / 17:56

  Het komt allemaal vast wel goed! Je kunt eventueel ook nog Echina Force tabletjes van A Vogel slikken. Ik neem die ook altijd in de herfst en winter voor extra weerstand. Niet iedereen is het ermee eens dat ze daadwerkelijk helpen, maar baadt het niet, schaadt het niet, toch?

 11. oktober 16, 2013 / 18:06

  Dat standaard ziek worden tijdens de herfst/winter komt me jammer genoeg bekend voor. Ik slaap veel, ik eet gezond, ik kleed me warm aan,… En tóch ontkom ik er niet aan!

 12. oktober 16, 2013 / 18:19

  Oh, niet ziek worden! Ik was een paar weken geleden de hele week voor mijn allereerste hardloopwedstrijd (10k ladiesrun kustmarathon) de hele week snipverkouden. Niet fijn!
  Wat bij mij heel goed heeft geholpen tegen de keelpijn: gorchelen met echinaforce druppels.
  Hopelijk gaat het snel beter en word je niet echt ziek!

 13. Charlotte
  oktober 16, 2013 / 18:22

  Oh wat spannend, het komt nu zo dicht bij. Echt super benieuwd hoe je het gaat doen en vinden!

  Je zou naast je multivitamine extra vitamine C kunnen slikken (helpt bij mij om het te onderdrukken/helemaal weg te laten gaan). Ook kan je ipv telkens (koud) je handen wassen ook zo’n anti bacteri gel doen, dat vind ik zelf makkelijker! Zal proberen nog meer tips te bedenken!

 14. Ella Nola
  oktober 16, 2013 / 18:30

  Oe spannend! Ik hoop echt voor je dat je niet ziek/verkouden wordt! Maar volgens mij komt het wel goed! X

 15. Leoni
  oktober 16, 2013 / 18:34

  Vervelend, zeker als je je gezondheid je nu in de steek gaat laten. Probeer eens A.Vogel Echinaforce Weerstand vitamines. Iedere herfst en winter nergens last van op een verkoudheid na. Bij iedereen werkt het natuurlijk anders maar ik kan niet meer zonder. Kan je bij de etos etc. halen.

  Ik wens je in ieder geval heel veel succes over twee weken!

 16. Anne
  oktober 16, 2013 / 18:46

  Volgens mij doe je alles zo’n beetje om het te voorkomen, ga zo door!

 17. Paulien
  oktober 16, 2013 / 18:53

  Lijkt misschien een beetje een rare tip, maar wat bij mij altijd onwijs goed tegen beginnende keelpijn helpt is twee nachten slapen met een natte theedoek om mn nek en daaromheen een wollen sjaal. Het gaat dan broeien en weg is mn zere keel! ;-)

 18. Joyce
  oktober 16, 2013 / 18:57

  Ik leef helemaal met je mee! Zodra ik me wat grieperig voel neem ik het homeopatische middel ‘Oscillococcinum’, helpt je weerstand een handje en is tegen griepverschijnselen. Kan je gewoon bij de drogist kopen en ik heb het idee dat het echt werkt!

 19. oktober 16, 2013 / 18:59

  Voor die keel (en je luchtwegen in het algemeen) kan dampen helpen. Gewoon een pan water koken en daar met een handdoek over je hoofd, over hangen… Werkt echt super!

  • Felice
   oktober 18, 2013 / 15:26

   NIET STOMEN!
   Maak die fout niet! Het enige wat je met stomen doet is zeer warme lucht je holtes in blazen waar toch al bacteriën zitten. Die horen daar, geen probleem. Maar als je gaat stomen creëer je een heerlijke warme, vochtige broedplaats waar die bacteriën zich enorm thuis voelen en als een malle gaan delen.
   Daarbij werkt de toegevoegde eucalyptus inderdaad bacteriedodend. Maar juist je goede bacteriën gaan eraan, diegene die de slechte indringers het moeilijk maken. De bacteriën die je wél ziek maken krijgen dus alle kans.
   Niet stomen dus!!

 20. oktober 16, 2013 / 19:00

  Rust is inderdaad de beste remedie :-) En niet teveel praten voor je keel haha! Maare citroen met honing is ook heerlijk door je thee, en supergezond, ondanks de suiker… Succes deze laatste weken in ieder geval. Ik blijf je volgen!

 21. Lies
  oktober 16, 2013 / 19:23

  Nog een tip voor je keel: warme citroen drinken! Dit helpt echt! :)
  Je perst een citroen en giet het citroensap in een glas. Verder vul je het glas met water, tot aan de rand. Dit doe je in de microgolf, je voegt wat suiker en/of honing toe om het wat zoeter te maken et voilà!
  Als ik last begin te krijgen van mijn keel of een verkoudheid krijg, dan helpt dit altijd.

 22. oktober 16, 2013 / 19:25

  Ik heb helaas niet echt tips tegen de griep. Misschien wat vitamines extra, niet te veel stressen en een weekend volkomen niets doen. Gaat zeker wel goed komen! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 23. oktober 16, 2013 / 19:31

  Warm citroenwater met gember(schijfjes) en rauwe honing werkt supergoed. Knoflook eten helpt ook tegen verkoudheid…

 24. lieke
  oktober 16, 2013 / 19:49

  ik denk dat je zo’n beetje alles doet om niet ziek te worden op het moment.
  hoewel mijn oma ervan overtuigd is dat als je zoveel mogelijk dingen doet om niet ziek te worden, je juist ziek wordt ;)

 25. Kate
  oktober 16, 2013 / 19:56

  Echinacea!!! Kan in druppeljes of in pilvorm, het is homeopatisch MAAR het werkt bij mij! (en ach, als het als placebo werkt, doet het in elk geval geen kwaad)

 26. oktober 16, 2013 / 20:10

  Niet te veel stressen, je bent goed bezig!

 27. oktober 16, 2013 / 20:19

  Ik duim voor je, komt goed!

 28. Marleen
  oktober 16, 2013 / 21:02

  Succes met niet ziek worden! Ik , en ik denk iedereen wel hier, gunnen het je echt om die marathon te lopen!

 29. oktober 16, 2013 / 21:08

  Wow over twee weken ?!?! Niet normaal!

 30. Yvette
  oktober 16, 2013 / 21:35

  Tip tegen griep en andere ontstekingen: 1.000 mg Vitamine C slikken en dan bij voorkeur geen bruistabletten, want die werken minder dan gewone tabletten.
  Daarnaast inderdaad veel water en groene thee drinken, een multivitamine slikken (naast de Vitamine C), veel groentes+fruit eten, 8 uur per nacht slapen en de dag beginnen met een glas water met vers geperst limoen- of citroensap.
  Beterschap en alvast veeeeel succes in NY!!

 31. oktober 16, 2013 / 22:06

  Ooehh spannend! The countdown kan beginnen. Succes alvast! Enneh, die keel: ik las laatst op een superfoods site dat thee van verse salie goed is bij keelpijn en keelontsteking. Misschien helpt het je :)

 32. Loes
  oktober 16, 2013 / 22:14

  Zuigtabletjes Chloorhexidine van de Etos werken heeeeel goed bij (beginnende) keelpijn!

 33. oktober 16, 2013 / 22:41

  Oehh spannend! Ik hoop dat je niet ziek wordt!

 34. oktober 16, 2013 / 23:28

  Groene sapjes!

  En heel hard duimen ;)

 35. Merel
  oktober 16, 2013 / 23:54

  Ik zeg ook Echina Force!
  Twee jaar geleden heb ik Pfeiffer gehad en sindsdien slik ik ze nog dagelijks. Is er een keer een potje op en vergeet ik een halve week nieuwe te kopen, dan heb ik gegarandeerd keelontsteking. Voor mij een wondermiddel!

 36. Lidy
  oktober 17, 2013 / 00:06

  Normaal reageer ik nooit, maar als chronisch-winter-zieke wilde ik je toch even een tip meegeven. Namelijk echinaforce tabletten, en dan de forte variant van A vogel (of van de Etos als je goedkoop wil), en voor de zekerheid slik ik er in de echt barre tijden ook catsclaw (de tuinen) bij. Afgelopen winter mee begonnen, voor het eerst een hele winter niet ziek geweest!

 37. Marloes
  oktober 17, 2013 / 06:03

  Je hardloopoutfit en je schoenen sowieso in je handbagage doen. Mocht er dan iets met je koffer gebeuren kun je iig lopen. :)

 38. Nathalie
  oktober 17, 2013 / 09:20

  Ik heb goede dingen gehoord(maar nog nooit uitgeprobeerd)over zinktabletten. Verder schijnt geraffineerde suiker je weerstand te ondermijnen…

 39. Angelique
  oktober 17, 2013 / 09:29

  Bacteriën planten zich het beste voort in een warme leefomgeving. Wissel de warme dranken die door je keel gaan af met een uitgeperste citroen. Citroen zit boordevol Vitamine C. Het is dan ook echt supergoed om te – komt het – gorgelen (vies he?) met uitgeperste citroen. Ik doe dit altijd alleen als niemand me ziet ;) … en hoort natuurlijk ;)

 40. Jasmijn
  oktober 17, 2013 / 10:03

  Mijn geheime tip, waar je nu niks aan hebt natuurlijk, is om in New York de eerste de beste Duane Reade in te duiken en daar Excedrin Migraine, Exedrin Sinus, Exedrin Menstrual Relief en een paar flessen NyQuil te kopen. Ziek zijn duurt daarna nog maar 1 dag ;-)

 41. Anouschka
  oktober 17, 2013 / 12:13

  Appelazijn werkt ook goed!

  Benodigdheden:

  Glas heet water
  2 el appelazijn (liefs biologische)
  2 el honing

  Meng dit met elkaar en drink het 1 – 2 keer per dag. Doet wonderen voor je keel.

 42. marleen
  oktober 17, 2013 / 13:17

  vitamine C wordt heel veel genoemd, dat is inderdaad een hele goede. Helaas helpt het niet om je griep te voorkomen, als je besmet wordt zul je eraan moeten geloven. Maar vitamine C preventief slikken helpt wel om de periode van ziekte te verkorten!

  Verder zou ik zeggen, ontwijk elk levend wezen want je weet maar nooit wie het virus bij zich draagt. ;)

 43. Julia
  oktober 17, 2013 / 13:32

  Een paar weken geleden voelde ik een keelontsteking opkomen, wat op dat moment echt niet uitkwam. Ik ben toen een beetje op internet gaan rond zoeken en ik kwam toen wel wat tips tegen. Ik heb gegorgeld met zout water: in een glas een bodempje zout doen, daar kokend water op gieten, laten afkoelen en een paar keer per dag gorgelen (zout werkt kennelijk antibacterieel). Daarnaast heb ik ook veel kamillethee met honing gedronken. Kamille werkt namelijk verzachtend. Verder had ik de hele dag (en nacht) een sjaal om en na een dag was het eigenlijk helemaal weg (ik had toen nog geen keelontsteking dus, maar ik voelde wel aankomen en het heeft dus niet doorgezet!)
  Het komt allemaal vast wel goed hoor voor de marathon ;) Je hebt nog een paar weken en als je gewoon gezond leeft ben je tegen die tijd echt niet ziek!

 44. Esther
  oktober 17, 2013 / 13:34

  Slaap met een sjaal om! Dat red mijn keel altijd!

 45. oktober 17, 2013 / 14:01

  Je wordt niet ziek, je wordt niet ziek, je wordt niet ziek.
  Veel slapen, relaxen, thee drinken, series kijken en RUST houden :)You can do it! X

 46. Marjolein
  oktober 17, 2013 / 14:05

  Zout water gorgelen is bij mij DE trick om keelontstekingen te voorkomen (voel er elke winter minstens een paar keer eentje opkomen). Kamillethee (kamille = ontstekingsremmend) werkt ook!

 47. oktober 17, 2013 / 15:51

  Ik heb op dit moment te kampen met een flinke verkoudheid en oke, ik ga geen marathon lopen, maar ik vind het toch aardig vervelend, dus de tips die hier worden gegeven zijn meer dan welkom. Volgens mij heb ik zelfs nog een citroen liggen, dus dat komt goed. Jij succes met jezelf fit houden, ik denk dat je in elk geval goed bezig bent!

 48. Simone
  oktober 17, 2013 / 17:04

  Neem een massage! Zo gaan de afvalstoffen gemakkelijker uit je lichaam.. En het is zeker een goede voorbereiding voor de marathon! Succes!!

 49. Marjan
  oktober 17, 2013 / 18:13

  Niet alleen de slaapkamer goed luchten, de rest van het huis ook! En zelf voldoende naar buiten. Dat mensen in de winter vaak ziek worden heeft namelijk te maken met dat we dan met z’n allen op een hoopje binnen zitten in warme afgesloten ruimtes (lees: perfecte leefomgeving voor ziekmakende beestjes).

 50. Marjan
  oktober 17, 2013 / 18:15

  Oh ja, en als dus je sportschool niet voldoende gelucht wordt, is dat juist een ruimte waar je iets op kan lopen, hoe gezond sporten ook is…

 51. Carina
  oktober 18, 2013 / 16:04

  Vaak je handen wassen halen ook je gezonde bacteriën weg :)dus niet heel gezond.

  Verder willen vitamine c bruistabletten goed helpen. Mar veel slaap is het belangrijkste :)..

  Je hebt astma toch of bronchitus? Vermijd KAAS!! Dit kan er voor zorgen dat het verergerd.

  Tegen hoofdpijn: Vermijd chocolade, vlees uit blik, boterhamworst en ham. Verder reageren sommige mensen op de hele vette nootjes.. maar ook op veel soorten kleurstoffen.

  Verder heb je een anti oxidant die aangetoont werkt je gezondheid te verbeteren. Ik zal vanavond even mijn vriend vragen :) die weet hoe ze heten zijn tabletten…

 52. oktober 19, 2013 / 08:40

  Het komt zo dichtbij! Ik hoop dat je keel nog afneemt!