RUN BABY RUN: 5 things to know about running with Annemerel (as told by Marloes)

 photo Desktop320.jpg
Hardlopen is mijn allergrootste passie. Het is wat mij betreft de mooiste sport ter wereld, die mij iedere keer weer een gelukkiger mens maakt. En wat is mooier dan die passie delen met je vrienden?! Annemerel en ik lopen niet zo heel vaak samen. De eerste keer was in Fiss, toen we samen met onze skileraar Hannes een rondje naar Serfaus en terug deden. En ook al ligt onze passie bij compleet verschillende afstanden – Annemerel rent marathons, doe mij maar een 5 kilometer op de weg – onze liefde voor hardlopen is even groot. Dus toen ze me vroeg om samen met haar in Den Haag te lopen, was het antwoord natuurlijk vrij eenvoudig: ja, leuk!! Al besefte ik me al vrij snel dat ik ja had gezegd tegen iets wat ik nog nooit gedaan had: 21 kilometer. Een halve marathon… Ik moest de haas zijn, Annemerel zou me volgen. En we hadden maar één doel: een PR lopen.

Die halve marathon zit er inmiddels op – er is een PR gesneuveld, en niet zo’n beetje ook – maar om ook eens ‘de andere kant van het verhaal’ te horen, schrijf ik speciaal voor alle trouwe lezers van Annemerel.com een blogpost met 5 dingen die je moet weten over hardlopen met Annemerel! Hier komen ze :-)

1. Ze praat niet terug, ze luistert namelijk naar muziek
Ik moet er zelf niet aan denken, om te moeten lopen met muziek, want ik hoor liever mijn eigen adem. Maar Annemerel vindt dat nu eenmaal prettig en zeker tijdens wedstrijden, en loopt dus met een iPod. Of het dus gezellig is om samen te lopen? Met wedstrijden in ieder geval niet ;-) Al heeft ze wel braaf 3 keer haar headset uit gedaan omdat ik wilde weten hoe ver het nog was naar de Scheveningse Boulevard. Ik kreeg 2 woorden terug: 2 kilometer. Op de vraag of ze nog wat meer water wilde werd alleen met het hoofd geschud. Er wordt dus niet gekletst onderweg*.

2. Ze neemt zelf rietjes mee
Als haas moet ik natuurlijk ook voor drinken zorgen onderweg, dus zodra de drankposten in beeld komen deed ik even een tandje bij, om netjes bekertjes water en sponsjes aan te kunnen geven. Wie ook hardloopt weet dat drinken tijdens het lopen best wel een uitdaging is, omdat het meeste water in je gezicht terecht komt en niet in je mond. Maar… mevrouw neemt dus gewoon rietjes mee, een hele goede uitvinding. Daarvoor koopt ze ook nog speciale tights met zakjes aan de zijkant. Over een goede voorbereiding gesproken…

3. Ze kan heel diep gaan
Ons doel was helder: een tijd onder de 1 uur en 45 minuten. Hoe ver we daaronder zouden lopen hebben we niet besproken, maar alleen dát het moest gebeuren. Al vrij snel na de start wist ik dat deze missie zou gaan slagen, zelfs als het aan het einde zwaar zou worden. We hadden immers een lekker vlot tempo te pakken, liepen vrij constant en hadden voldoende marge opgebouwd. Maar natuurlijk kwam de man met de hamer. Vanaf kilometer 17 kreeg Annemerel het écht zwaar en vroeg me of we wat langzamer konden lopen. Ik zei natuurlijk ja, maar was eigenlijk niet van plan om langzamer te lopen, een tijd in de buurt van 1 uur en 42 minuten was toen met enig verval nog steeds haalbaar. Natuurlijk werd er flink geklaagd onderweg “Marloes ik kan niet meer”, “Ik ben kapot”, “We moeten echt langzamer, anders haal ik de finish niet” en dat soort teksten (*oké er wordt dus wel wat gezegd, maar dit valt bij mij niet in de categorie ‘kletsen’). Gebleken is dat als je je daar niets van aantrekt en gewoon door blijft lopen, dat ze braaf blijft volgen.

4. Selfie time out
Wat mij betreft is Annemerel de queen van de selfies. Haar hand is vergroeid met haar iPhone. Ik heb haar nog nooit langer dan 10 minuten zonder iPhone in haar hand gezien. Je kunt je voorstellen dat ik redelijk verbaasd was, dat de iPhone keurig in het zakje van haar tight gestopt werd en 1.40:25 lang niet gebruikt werd. Laten we het een selfie time out noemen, die overigens direct na de race alweer voorbij was.

5. She runs faster in black
Annemerel heeft me vaak uitgelachen, om de outfits die ik draag tijdens wedstrijden. Geef mij maar een kort zwart broekje en een zwart hemdje, voor mij de ideale outfit om in te lopen. Kleurtjes zijn in – I know – maar Nike maakt mijn favoriete broekje en hemdje nu eenmaal maar in één kleur. Annemerel vindt dat ik in kleur moet lopen, dat ziet er leuker uit. En wat denk je, dan doe ik mijn best om in een mooi kleurtje aan de start te verschijnen, heeft mevrouw zelf een volledige zwarte outfit aan, schoenen inclusief. Iets met kledingstress zei ze nog. Maar goed, er is nu een PR gevestigd in het zwart. Noem me bijgelovig, maar ik denk dat ze dat toch vaker moet doen :-)

Liefs,
Marloes

Delen:

29 Reacties

 1. maart 11, 2015 / 17:04

  Leuk om zo eens te lezen Marloes! Jullie zijn zeker heel diep gegaan, maar hebben dan ook wel een topprestatie geleverd.

 2. kay
  maart 11, 2015 / 17:07

  Leuk en lief stukje! Top gedaan samen zondag!

 3. maart 11, 2015 / 17:12

  Haha wat leuk om te lezen! Ik ben in sommige dingen precies hetzelfde. Toen mijn vader zondag tijdens de CPC dingen zei verstond ik hem eerst niet door de muziek, en daarna pufte ik eruit dat ik ‘echt niet kon praten’. Maar geen black voor mij!

 4. maart 11, 2015 / 17:28

  Prachtig om te lezen! Ik zou het zelf geen 10minuten vol houden dat hardlopen, en dan horen dat mensen gerust bijna 2uur lang hardlopen..

 5. Ilse
  maart 11, 2015 / 17:33

  En toen zat ik lachend in de trein vanwege een leuk stukje. Ik zie het al helemaal voor mij hoe het is om met Annemerel te hardlopen. Jij natuurlijk ook geweldig gedaan Marloes! :)

 6. Lisa
  maart 11, 2015 / 17:36

  Echt heel erg leuk om te lezen! Ik mag niet hardlopen, maar voor mij gelden de meeste dingen ook, maar dan in de sportschool!

 7. maart 11, 2015 / 17:42

  Selfie time out! Briljant!!!

 8. maart 11, 2015 / 17:47

  Wat een onwijs leuk stukje! Heel leuk om eens de ervaringen te lezen van iemand die met haar rent haha. Ik kan trouwens ook echt niet zonder muziek lopen, dan lijkt iedere kilometer zoveel langer te duren!

 9. maart 11, 2015 / 17:48

  Super leuk geschreven en erg leuk om te lezen! Wat hebben jullie het top gedaan zondag!!

 10. Marije
  maart 11, 2015 / 17:59

  Wat een leuk stukje! :)

 11. maart 11, 2015 / 18:19

  Leuk om te lezen. Wat een toppers!

 12. Yamina
  maart 11, 2015 / 18:33

  Super leuk om te lezen! En wat heb jij het goed gedaan zeg!

 13. maart 11, 2015 / 18:56

  Zo leuk om te lezen! En wat een prestatie zeg, wauw!
  X Emma

 14. maart 11, 2015 / 18:56

  Leuk om te lezen, ik wil ook echt niet praten tijdens het lopen, haha! Jullie hebben het super gedaan!

 15. maart 11, 2015 / 19:32

  Haha schitterend van die kleurtjes. Wat leuk om te lezen en wat een mooie tijd hebben jullie neergezet! Knap dat je Annemerel zo hebt gemotiveerd bij de laatste kilometers, want ik zou zelf ook zwaar hebben.

 16. maart 11, 2015 / 20:11

  Haha, dit is echt ontzettend leuk om te lezen. Super goed dat jullie allebei een PR hebben gelopen :D En onder de 1:45 is echt zo snel!

 17. Ansofie
  maart 11, 2015 / 20:53

  Haha heerlijk om te lezen!
  Echt super knap als je zo’n afstand niet gewoon bent,
  om meteen deze tijd neer te zetten!

 18. maart 11, 2015 / 20:53

  Super leuk geschreven en echt een goeie prestatie!

 19. Nadia
  maart 11, 2015 / 21:01

  Grappig om dit eens te lezen. :)

 20. B
  maart 11, 2015 / 21:55

  Marloes, knap gedaan
  Maar hoe kan je de “haas” zijn als je niet eerder een halve marathon hebt gelopen?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 12, 2015 / 07:39

   Marloes loopt normaliter veel sneller dan het tempo dat we nu liepen. Als zij op haar eigen tempo de halve marathon gelopen had, had ze hem minstens tien minuten sneller gelopen!

 21. maart 12, 2015 / 07:40

  Heel leuk om dit zo eens te lezen! Echt super gedaan joh afgelopen zondag!

 22. maart 12, 2015 / 08:29

  Fantastisch stukje om te lezen!

 23. maart 12, 2015 / 10:58

  Haha wat onwijs leuk geschreven zeg! Super goed gedaan!

 24. maart 12, 2015 / 11:04

  Haha, leuk om te lezen!

 25. Hanne
  maart 12, 2015 / 11:07

  Super leuk geschreven!!

 26. maart 12, 2015 / 17:46

  Super leuk geschreven, zo wordt het verhaal eens van een ander perspectief belicht. Knappe prestatie hebben jullie geleverd! Marielle @ Fit & Fast

 27. joyce
  maart 12, 2015 / 20:16

  Wat een leuk stuk! Respect voor je PR! Kan ik alleen nog maar van dromen!

 28. maart 14, 2015 / 10:04

  Ah super leuk stukje! Leuk om het van een ander perspectief te lezen!