LOVE: Girls on top

 photo girlsontop01.jpg


 photo girlsontop02.jpg

Je zult me negen van de tien keer aantreffen op sneakers. Dan blijft er nog die ene keer over dat ik iets anders draag. Die ene keer kun je onderverdelen in mijn Acne laarsjes (ongeveer 4/5 deel), sandaaltjes (ongeveer 1/10 deel) en dan blijft er nog 1/10 deel over pumps/hoge hakken.

Het is niet dat ik hoge hakken niet mooi vind. Sterker nog, ik vind het prachtig. Ik voel me prachtig. Mijn benen zijn al lang, maar met een paar goede hakken eronder zijn ze helemaal lang. En weet je wat een goed paar hakken voor je achterwerk doet? Als die dingen niet zo verrekte lastig zouden lopen zou ik niets anders dragen. Maar dat laatste is dus wel een dingetje..

Ik wil ieder moment van de dag de mogelijkheid hebben om weg te kunnen sprinten. Met hakken hoger dan zes centimeter is dat voor mij praktisch onmogelijk. Natuurlijk zou ik die hakken gewoon uit kunnen trekken voordat ik in sprint uitbreek, maar goed, dat doe je ook niet zomaar in het centrum van Amsterdam als de enige reden voor die sprint het halen van je trein is. Althans… ik zou dat best wel een beetje raar vinden om te zien.

Waarom ik dan toch sinds kort in het bezit ben van een paar torenhoge pumps? Nou ja, je kunt ze maar in je kast hebben staan, toch… voor een speciale gelegenheid (die zich nog steeds moet voordoen). Ik mocht schoenen uitzoeken bij Sarenza en aangezien ik inmiddels zoveel Nikes heb staan dat ik bij god niet meer zou weten waar ik ze kwijt moet, besloot ik een keer voor iets anders te kiezen. Hakken. Hoge hakken. Van Guess, zwart suède.

Ik kan er op lopen.. van mijn eettafel tot de koelkast en weer terug. Dat is de langste afstand die ik de afgelopen vier weken op de hakken heb afgelegd. Voor de goede orde, dat is twee meter bij elkaar vandaan. Maar ik voel mezelf al zekerder worden op die palen en wellicht durf ik het binnenkort aan om ze tijdens een (zittend) diner aan te trekken. Dan ga ik wel op sneakers naar mijn auto en zorg ik ervoor dat ik mijn auto voor het restaurant kan parkeren, dan moet het denk ik net lukken. Babysteps… letterlijk… (normaal neem ik reuzenstappen, letterlijk… what can I say, ik heb altijd haast en ben in het bezit van lange benen, dus…)

Hebben jullie nog tips om het lopen op hoge hakken iets dragelijker te maken?

Liefs,
Annemerel

Delen:

39 Reacties

 1. maart 11, 2015 / 12:03

  Helaas geen tips.. het is voor mij ook een drama.. ik heb het dus maar opgegeven haha

 2. Kirsten
  maart 11, 2015 / 12:14

  Ze staan je erg mooi! :) Ik draag ook maar af en toe hoge hakken en leg dan wel eens van die gelpads in m’n schoenen, is een soort kussentje voor onder je voet en voorkomt een brandend gevoel en je schuift minder snel naar voren in je schoen. Kun je gewoon kopen bij de Van Haren voor een paar euro, maakt het voor mij al wat draaglijker ;)

 3. Esther
  maart 11, 2015 / 12:19

  Zo herkenbaar! Ik heb ook zulke mooie hakken thuis staan, maar de keren dat ik ze droeg zijn op twee handen te tellen (en dat zijn dan dingen als ermee naar de supermarkt om te kijken of het lukt enzo).

  Die gelkussens die Kirsten hierboven noemde helpen al wel ja! En oefenen, denk ik.

 4. maart 11, 2015 / 12:27

  haha ik kan ook totaal niet op hakken lopen. Ik liep een periode alleen maar op hakken.. maar die was van korte duur. Thuis oefenen is mijn beste tip. Gewoon aantrekken en altijd andere schoenen meenemen als je ze naar een etentje of zoiets aantrekt;)

 5. maart 11, 2015 / 12:27

  Herkenbaar. Ik heb zelfs bedacht dat ik later maar op mijn gympen moet trouwen.

 6. maart 11, 2015 / 12:33

  Oefenen, oefenen, oefenen. Ik heb sinds een jaar nu bijna een “grote mensen baan” waardoor ik vrijwel dagelijks op hakken loop. In het begin heel onwennig maar nu kan ik er goed op lopen en een klein sprintje voor de bus lukt ook! De pijn wordt ook minder.. Ik ben laatst ook uitgeweest de hele avond op hakken, zonder extra schoenen mee te nemen!
  Dat deed wel een beetje zeer op het eind, maar ik hou me altijd maar voor dat andere meiden ook pijn hebben en ook doorzetten.
  Oftewel: doorzetten en het wordt beter!

 7. Sarah
  maart 11, 2015 / 12:36

  Hahaha, zo grappig dat de langste afstand die je aflegt in jouw appartement is :) Helaas heb ik geen tips. Ik loop het liefst met sneakers en laarzen!

 8. maart 11, 2015 / 12:41

  High heels I love them! Ze zijn erg mooi. Blijven oefenen en geloof mij er komt een dag dat je ermee gaat rennen, het is mogelijk.

  Zelfs met twee kindjes ieder aan een hand lukt het mij om in balans te blijven er is geen uitdaging die ik niet aan ga met high heels!

 9. Karien
  maart 11, 2015 / 12:53

  Las laatst iets over je tweede en derde (of derde en vierde, Google! <3) strak aan elkaar tapen… Dan ontzie je een zenuw die de bal van je voet zo afschuwelijk veel pijn laat doen na een tijdje… Give it a try! :-)

 10. maart 11, 2015 / 12:59

  Wat een mooi paar hakken! Zelf ben ik ook niet zo’n hakkenloopster, puur omdat ik net een waggelend eendje erop ben haha. Maar waarschijnlijk is het gewoon oefenen, heel veel oefenen! In sommige hakken kan je volgens mij een zooltje doen (bij die van mij voor mijn gala kon dat in ieder geval wel) dat zorgt er in ieder geval voor dat je een zachtere bodem voor je voeten heb en ze minder snel zeer zullen doen. Succes met oefenen en hopelijk kan je er snel goed op lopen!

 11. maart 11, 2015 / 13:04

  De hoge hakkenrace uitlopen dus ;). Ik heb er ook een aantal in mijn kast staan die ik echt NOOIT draag. Het schijnt makkelijker te worden hoe meer je het draagt…

 12. maart 11, 2015 / 13:09

  Ik heb één paar Steve Madden hakken staan. Prachtig, maar torenhoog. Kocht ze ooit voor mijn eindgala, droeg ze maar liefst een kwartier (voor de foto’s) en heb de rest van de avond op flatjes doorgebracht. En nu? Ze staan letterlijk (heel veel) stof te vangen in mijn kast. Maar ze zijn zo mooooooi.. Tips kan ik je dus ook niet echt geven haha.

 13. Brenda
  maart 11, 2015 / 13:12

  Haha grappig, ik ben ‘gestopt’ met hakken dreagen en mijn rug is mij dankbaar. Uitzonderlijk draag ik ze nog wel eens voor een chiquere gelegenheid, maar dat betaal ik dan gelijk met een pijnlijke rug en voeten!

 14. maart 11, 2015 / 13:13

  Oefening baart kunst! Als je vaker er op loopt wordt het steeds makkelijker. Ik vind hakken ook echt prachtig, draag ze wel vaker in de zomer. :)

 15. maart 11, 2015 / 13:52

  Het is een kwestie van oefenen! Echt, je voeten zullen je eerst vervloeken, maar op een gegeven moment gaat het vanzelf (en kun je er zelfs op sprinten, ook als ze hoger zijn dan 6cm..)

  Grappig, ik probeer juist minder torenhoge hakken te dragen, ook al zijn sneakers voor mijn werk niet helemaal geoorloofd. Kreeg gisteren al de opmerking: “zo, dit is wel heel sportief” Maarja, mijn voeten, en spieren zijn me zeer dankbaar als ik af en toe toch die sneakers aan trek :)

 16. maart 11, 2015 / 13:58

  Mooi! Hakken kunnen echt een toevoeging aan je outfit zijn vind ik. Wat de meesten al zeggen, gewoon blijven oefenen. That does the trick. Pijnlijke voeten krijg je er in het begin wel van, maar uiteindelijk kan je er dan gewoon makkelijk op lopen…

 17. maart 11, 2015 / 14:00

  Ik heb zelf prachtige Ecco laarzen met een hak van 8cm. Gewonnen en ze zijn geweldig, maar alleen geschikt voor zogenaamde “zitfeestjes”. Ook ik kan er net door de woonkamer op lopen. Dus ik ga braaf oefenen door de straat. Als ik val, kan ik altijd nog kruipend naar huis..

 18. Ilse
  maart 11, 2015 / 14:02

  Geen tips vanaf mijn kant, ik ben ook een ramp op hakken.
  Ik ben een sneaker/hardloop of sandaaltjes persoon. :)

 19. Anika
  maart 11, 2015 / 14:03

  Ik kwam op internet een keer tegen dat het helpt om zegmaar je ringvinger teen en middelvinger teen (weet niet hoe ik het anders moet zeggen) aan elkaar te tapen. Zelf dacht ik dat het niet zou werken, maar het toch maar geprobeerd en voor mij werkt het echt, het helpt om een bepaalde zenuw in de bal van je voet te ontlasten. Het is zeker het proberen waard! Maar toch zal het altijd een haat-liefde verhouding blijven met die dingen.

 20. Iris
  maart 11, 2015 / 14:04

  Ik ben echt een kneus op hakken, kan er gewoon echt maar dan ook echt NIET op lopen. (helaas, want vind het wel leuk staan en wat je zegt je loopt er mooier door en voelt je vrouwelijker)

 21. maart 11, 2015 / 14:23

  Haha, wat leuk geschreven en herkenbaar!
  Ik kon het in het begin voor geen meter maar oefening baart echt kunst. Ze zijn in ieder geval wel heel erg mooi!
  Liefs Lonneke

 22. maart 11, 2015 / 14:53

  Hakken, ik heb ze een paar jaar geleden opgegeven. Vroeger droeg ik ze wel vaak, heel vaak. Maar van het ene op het andere moment was ik er klaar mee, doe mij nu maar lekker comfortabel en plat ;)

 23. maart 11, 2015 / 15:09

  Ah ik snap het helemaal. Ik loop eigenlijk heel vaak op hakken en het went echt!

 24. maart 11, 2015 / 15:38

  haha herkenbaar, heb torenhoge hakken omdat ze zo mooi zijn maar draag ze alleen als ik uit eten ga. Op en neer naar de auto lukt er nog net op, ze zijn dan ook 13 cm!

 25. Judtih
  maart 11, 2015 / 15:38

  Ik doe vaak hoge hakken aan naar gelegenheden waar ik veel kan zitten ;) geeft mijn voeten rust haha

 26. Irma
  maart 11, 2015 / 16:55

  Zijn van die Isabel Marant gympjes niet iets voor jou Annemerel? Sportief én een sleehak erin! Ik zweer erbij ;).

 27. maart 11, 2015 / 16:56

  Sorry, geen tips hier. Ik ben er nog slechter in dan jij gok ik. Ik struikel op gympen al over mijn eigen voeten, laat staan op hoge hakken!

 28. Carina
  maart 11, 2015 / 17:08

  haha, oefenen oefenen. Ik heb vanaf mijn 17e tot mijn 22ste ongeveer elke dag op 10cm hoge hakken gelopen. Mocht het toen niet meer van de fysiotherapeut ivm knie klachten en nu ik mijn knie uit de kom heb gehad is het voorlopig helemaal afgezworen.

  Belangrijkste: Koop hakken die bij passen direct fijn zitten, scheelt een hoop. En ook idd die gellpads voorin helpen mee..Ik kon er btw zo 800m met 2 trappen in op rennen op laatst op station zwolle haahaha :)

 29. maart 11, 2015 / 18:56

  Ik heb gelukkig heel veel geluk wat hakken betreft geloof ik, heb er eigenlijk nooit zoveel problemen mee. Natuurlijk wordt het ongemakkelijk na een uurtje of twee staan/dansen, maar gewoon korte stukjes lopen en veel zitten is wel prima te doen :) Maar goed, peep toes zijn dan ook fijn voor je tenen haha. En misschien heb ik toch nog een goed evenwicht overgehouden aan die zeven jaar paardrijden! Ze zijn in elk geval wel heel mooi, zo’n classy paar zwarte hakken moet ik eigenlijk ook nog een keer kopen want die zijn toch wel onmisbaar. Volgens mij staan ze trouwens prima onder die boyfriend jeans, zou ik wel eens een outfitje mee willen zien!

 30. Suuz
  maart 11, 2015 / 19:12

  hahahaa schitterend geschreven! hilarisch! inderdaad.. oefenen oefenen oefenen. begin met lekker thuis!!! kleine stukjes :-)

 31. maart 11, 2015 / 19:58

  Altijd als ik SATC weer kijk neem ik mijzelf voor om vaker op hakken te lopen. Maar dan kijk ik naar mijn omgeving en man (even groot) en dan denk ik al snel: desert boots of Nikes zijn ook heel leuk. Meestal voor een borrel avond of etentje haal ik mijn hakken onder het stof vandaan.

 32. maart 11, 2015 / 20:13

  Ik loop echt nooit op hakken! Ik ben zelf al zo lang, en met hakken voel ik me toch net té lang. En ik kan er niet op lopen, haha.

 33. maart 11, 2015 / 20:50

  God, hakken. Ik ben er geen fan van, hoe mooi ik ze ook vind! Ik heb het meerdere malen geprobeerd, maar elke poging heeft gefaald haha.

 34. maart 11, 2015 / 20:55

  ik heb vorig jaar een stiletto race gelopen, terwijl ik nooit op hakken ren, en gewonnen van iemand die altijd op hakken liep. Het is mogelijk! Maar gewoon erop lopen, daar heb ik dan weer geen tips voor :)

 35. maart 11, 2015 / 21:13

  Oefenen oefenen en nog eens oefenen! Zelf vind ik ook de Lady’s Secret producten ontzettend fijn voor in de schoenen. Deze kun je op plekken plakken waar je snel last van krijg. Je hielen, of bijvoorbeed de drukpunten bij je tenen.

  Het zijn trouwens prachtige pumps!

 36. maart 12, 2015 / 11:49

  Het is echt een kwestie van oefenen; ik loop al jaren op hakken en heb zelfs vroeger altijd in de winkel ermee gestaan. Nu wil ik niet anders meer; 99% van mijn collectie zijn hakken, ik heb drie paar platte schoenen.

  Probeer ze inderdaad bij etentjes, verjaardagen en andere zit gelegenheden te dragen en neem voor de zekerheid platte schoenen mee mocht je niet zeker zijn.

  Het zijn echt mooie heels! Heel veel plezier met deze aankoop.

 37. maart 12, 2015 / 20:29

  Heel erg herkenbaar! Maar voor werk heb ik toch iets beter op hakken leren lopen, al kan ben ik er nog steeds geen held in. Maar wat bij mij werkte was het oefenen in de supermarkt! Lekker veilig achter de winkelkar. Ideaal!

 38. maart 15, 2015 / 09:05

  Gewoon blijven oefenen en nooit te grote stappen willen maken!