RUN BABY RUN: Spring Goals

 photo Desktop13.jpg

Het was een lastige beslissing, maar ik heb hem nu voor de volle 100% genomen. Dit voorjaar loop ik geen marathon. Ik had in mijn hoofd LA, maar die komt te snel. Toen dacht ik aan Rome en Barcelona, maar ook in april ben ik er denk ik nog niet helemaal klaar voor. Die marathons komen in het najaar wel weer, tot die tijd richt ik me op de ‘kortere’ afstanden. De halve marathon en de 10K.

CITY PIER CITY
De halve marathon loop ik over vijfenhalve week in Den Haag. De City Pier City, voor het vijfde jaar op rij. Mijn eerste hardloopwedstrijd ooit was de CPC in 2011, ik liep hem toen in 2.08. Een jaar later liep ik ruim twaalf minuten sneller. In 2013 was ik geveild door een blessure en wist ik mijn tijd niet te verbeteren. Vorig jaar liep ik tijdens de CPC de 5K, de 10K en de halve… leuk om een keer gedaan te hebben, maar niet voor herhaling vatbaar. Ik kan me niet eens meer herinneren of ik de halve toen onder de twee uur gerend heb. Ik weet alleen dat ik rond kilometer twaalf huilend met mijn moeder aan de telefoon hing, het deed zo’n pijn!

Dit jaar ga ik voor een PR. Of het me gaat lukken weet ik nog niet, want mijn knie is nog steeds niet 100% genezen en ik moet uitkijken dat ik niet te hard van stapel loop. Maar ik heb Marloes ingeschakeld als haas + trainingsmaatje. Marloes heeft nog nooit een halve marathon gelopen, maar die loopt een 15K in 1.07, dus dan moet ze een halve marathon vast sneller dan 1.48.30 kunnen lopen. Ik heb nog nooit een haas gehad tijdens een wedstrijd en ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden. Vanavond gaan we mijn schema voor de komende weken maken, ook dat heb ik nooit samen met iemand anders gedaan, maar there’s a first time for everything.. Marloes heeft trouwens haar hardlooptrainer’s diploma op zak, die weet dus wel wat ze doet zeg maar.

#WERUNAMSTERDAM
En dan de 10K op 16 mei in Amsterdam, van Nike. In de wandelgangen heb ik iets opgevangen over een ‘mooi parcours’ maar geen echt ‘PR parcours’ als je PR al redelijk scherp is. Shit. Ik moet dus echt wel van hele goede huizen komen wil ik over 3,5 maand een PR op de 10K lopen tijdens de We Run Amsterdam. Maar mocht ik heel erg fit zijn tijdens de wedstrijd en onverhoopt toch geen PR lopen, dan kan ik me altijd nog voor een andere 10 kilometer wedstrijd inschrijven waar de kansen op een PR iets hoger liggen. Ik hou van PR’s. Ik hou van rennen en zonder PR’s is rennen ook heus echt wel fijn, maar PR’s zijn gewoon heel erg verslavend.

Afgelopen week heb ik lekker veel gerend, zoals Marleen op Instagram al was opgevallen draag ik alleen nog maar dezelfde outfit van Nike. Mijn wasmachine draait overuren en de outfit heeft mijn kast nog niet gehaald, die wordt iedere keer weer zo van het wasrek geplukt. Tijdens de Assessment run met Nike moest ik 3 kilometer zo hard als ik kon. Ik wilde inhouden, dat lukte natuurlijk niet, en uiteindelijk liep ik met 4’30 per kilometer. Van het weekend liep ik semi-rustig een ‘lange’ duurloop van 13 kilometer, dat ging lekker. Maandagochtend rende ik acht kilometer met zes keer een versnelling van 500 meter, dit moet me uiteindelijk sneller gaan maken. Gisteren liep ik zes kilometer met mijn zusje op een rustig tempo, het is haar doel om over 3,5 maand zonder blessures aan de start van We Run Amsterdam te staan. Daar help ik haar natuurlijk graag bij!

Hoe ziet jullie hardloopvoorjaar eruit? Welke wedstrijden staan er bij jou op het programma?

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. januari 28, 2015 / 17:04

  Mijn eerste wedstrijd dit jaar zal We Run Amsterdam zijn (in ieder geval, waar ik me tot nu toe voor heb ingeschreven). Nu al weer super veel zin in en ik kan eigenlijk niet zo lang wachten dus ik ga van het weekend even verder speuren naar leuke wedstrijden die niet pas in mei zijn! :)

 2. januari 28, 2015 / 17:17

  Ik vind het knap hoeveel motivatie en doorzettingsvermogen jij hebt.

 3. januari 28, 2015 / 17:20

  Ik heb toevallig vorige week ene lijstje gemaakt met wat ik wil doen en mijn doelen. De eerste is voor mij ook de CPC, maar verder wil ik graag de Zandvoort circuit run doen, we own te night, de grachtenloop in Haarlem en dan zitten we al weer in de zomer. Genoeg plannen en kilometers dus.

 4. januari 28, 2015 / 17:22

  Lijken mij hele mooie doelen! Ik ben ook heel benieuwd naar je schema. Dat zou ik ook wel eens professioneel willen laten maken door iemand, dus als Marloes nog tijd heeft ;)

 5. januari 28, 2015 / 17:26

  Soms zijn beslissingen moeilijk maar wel noodzakelijk! Knap dat je voor de verstandige keuze bent gegaan! Ik ga in maart sowieso twee wedstrijden lopen. Allebei in Limburg, op 1 maart 7,5 km als voorbereiding op de venloop, waar ik dit jaar ook voor de 10 km ga, omdat de halve gewoon te snel kwam. Ik heb er ook voor gekozen om in het najaar een halve marathon te rennen. Succes! Ik vind je hardloopgerelateerde artikelen altijd heel leuk om te lezen.

 6. januari 28, 2015 / 17:33

  Ik heb me ingeschreven voor twee runs hier in Eindhoven van 5 km en 10 km. Ik ben nog aan het twijfelen over We Run Amsterdam. Het lijkt me super leuk, maar ik heb nog niemand gevonden die met me mee wilt en Amsterdam is niet helemaal in de buurt..

 7. januari 28, 2015 / 17:35

  Denk dat je hier een verstandige beslissing neemt. Die marathon komt wel. Je kan je maar beter rustig en goed voorbereiden. Ik ben niet van het hardlopen, maar ik vind het leuk om je enthousiasme en vooral je doorzettingsvermogen te zien.

 8. Jenneke
  januari 28, 2015 / 17:40

  Mijn aller(!)eerste hardloopwedstrijd is in oktober, de halve marathon in Amsterdam. Ik zou liegen als ik zei dat bij het inschrijven voor idiote afstand niet geïnspireerd was door een zekere hardloopblogster ;) Ik ben pas sinds oktober überhaupt aan het hardlopen en probeer nu met intervaltrainingen mijn conditie op te bouwen. Tips zijn altijd welkom trouwens haha!
  Keep up the good running work, Annemerel!
  X

 9. januari 28, 2015 / 17:57

  Mijn eerste hardloop event ever staat op 16 mei in Amsterdam. Ik wil mij nu inschrijven voor 15 november in Istanbul. Inschrijven gaat in ieder geval goed ;-)

  Gaaf dat Marloes zo een pro is en jullie samen een schema gaan maken.

 10. januari 28, 2015 / 18:00

  Wat ben je toch weer goed bezig en vooral ook verstandig dat je die marathons even laat voor wat het is. Je rent al zo veel, die komen wel weer in het najaar bovenop de dingen die je allemaal al doet!
  Hoewel ik je blog altijd lees en ook die over hardlopen, doe ik zelf helemaal niet aan hardlopen. Misschien dat ik er ooit mee ga beginnen (en dan wel als het lekkerder weer is natuurlijk, ik moet wel zo om zijn dat ik niet anders meer wil dan hardlopen!) maar dat weet ik niet 100% zeker. Ik zou zeker wel wat aan mijn conditie moeten doen en ik weet sowieso dat hardlopen daar beter bij helpt dan elke week 2x dansen.

  Ik denk er nog even over na! ;)

 11. januari 28, 2015 / 18:05

  Wauw je bent goed bezig! Ik loop 22 maart 5 km van de Utrecht Science marathon, de week erna loop ik 5 km de Runner’s World zandvoort Circuit run en dan ga ik doortrainen voor 16 mei. Ik hoop dat ik het allemaal ga redden :)

 12. januari 28, 2015 / 18:14

  Knap dat je wel de beslissing hebt gemaakt! En je kan WoTN ook wel als een training zien voor een échte PR later.. als je er dan perrongeluk een PR loopt is het mooi mee genomen!

  Ik loop in ieder geval over 2 weken Schoorl en WoTN .. dan wil ik ook dit jaar natuurlijk weer de DtD doen en heel misschien de halve van amsterdam

 13. januari 28, 2015 / 18:23

  Heerlijk dit, ik hou ervan als je posts over het hardlopen gaan, dat motiveert mij om het ook weer op te pikken!
  Ik loop in september de Singelloop. Ik wilde eigenlijk ook de Utregse Meidenloop doen, maar dat is op dezelfde dag als Taylor Swift, dus niet heel handig..

 14. januari 28, 2015 / 19:14

  Haha that was me! :P

  Leuk dat je weer voor een nieuwe uitdaging gaat! Bewust trainen voor een PR! Succes!

 15. Ilse
  januari 28, 2015 / 19:50

  Ik moet mezelf een schop onder mijn kont geven en weer gaan hardlopen want anders bak ik niks van die werunAmsterdam.

 16. januari 28, 2015 / 20:51

  Mooie doelen! Aangezien ik 5 dagen per week werk en een hekel heb aan donker, kou en regen, is het rennen er bij heel erg bij in geschoten. Helaasch. Ik ben ook pas beginneling (ben meer een wielrenner), dus mijn doel is om in Maart een 10k te kunnen rennen. Geen snelle tijd, maar gewoon rustig aan blessure-vrij uitrennen.

 17. januari 28, 2015 / 22:07

  Superleuk om te lezen! Ik snap dat die outfit je kast nog niet heeft gehaald, want hij is ook superleuk. Ik heb ook We Run Amsterdam op het programma staan, heb er enorm veel zin in! Ik hoop dan eigenlijk ook een PR te rennen, maar we gaan het meemaken met dat parcours :P Ik train in ieder geval ook lekker door :)

 18. Mieke
  januari 28, 2015 / 22:43

  Je loopt semi rustig 13km á 5.20 per km? Kan je misschien een keer beschrijven hoe je dat doet? Ik liep gister 8km á 6 min per km en ging helemaal aan gort (en ja, ik loop al meer dan een paar maanden, en nee mn benen hadden niet een beste dag, maar op wel een goede dag halen ze echt geen 5.20).
  Je plannen klinken in ieder geval goed. Bij mij staat er volgende week zaterdag voor het eerst sinds 1,5 jaar weer een 10km (winterrun) wedstrijd op het program. Gevolgd door een halve marathon eind april en dan in mei een trail run van 18 km. Zin in!

 19. januari 28, 2015 / 23:02

  Hopen dat je PR’s gaan lukken dit voorjaar! Ik loop op 29 maart de halve marathon van Berlijn, in april 10 EM bij de cascaderun en op 16 mei ook WeRunAmsterdam. Ik hoop net als jij een PR te lopen op de halve marathon en de 10km!

 20. januari 28, 2015 / 23:30

  Top! Ik ben vooral bezig met sterker worden in het rennen! Ik heb net de nike running app pas ontdekt en ben begonnen met trainen voor mijn 10k!

  Liefs,
  Yara

 21. januari 29, 2015 / 09:16

  Mooie doelen! Ik heb in april de Mudrun, in mei We Run Amsterdam, in september Dam tot Dam loop en in oktober de halve marathon van Amsterdam. Dit is de planning tot nu toe, maar wie weet wat er nog allemaal bijkomt =)

 22. januari 29, 2015 / 10:11

  Ik ben dol op deze hardloopoutfit :D ik snap dat je daar lekker vaak in wilt rennen! Ik vind dit leuk om te lezen, en ik vind dat je mooie doelen voor jezelf heb opgesteld. Niet té hoog gegrepen, maar gewoon haalbaar. We Run Amsterdam lijkt me echt onwijs leuk!

 23. Lynn
  januari 29, 2015 / 11:10

  Wat ontzettend leuk dat je ook mee doet met de CPC! Ik hoop dat ik je tegen kom! Ik doe mee met de 5 km en hoop rond 21/20 minuten :) Heel veel succes!

  xx

 24. Elvira
  januari 29, 2015 / 12:58

  Leuke doelen!

  Ik heb geen hardloopdoelen, ga wel weer lekker skaten als het zonnetje tevoorschijn gaat komen binnenkort (hoop ik dan…). Wel heb ik fitness-doelen opgesteld. 3x per week sporten, 1xbodypump en 1x bodystep en ik wil me voor de zomervakantie zelfstandig kunnen optrekken 8x.

 25. januari 29, 2015 / 15:55

  Knap, die motivatie die jij erin houd! Een inspiratie voor meerdere meiden hier geloof ik! Fijn is dat, als je nieuwe doelen maakt en helemaal zin krijgt om ermee aan de slag te gaan en ervoor te trainen. Succes! Marielle @ Fit & Fast

 26. januari 29, 2015 / 16:10

  Leuke doelen! Ik heb nu alleen de halve van Utrecht (mijn eerste!) en We Run Amsterdam op de planning staan, daarna kijk ik wel even. Enne, ik draag in de winter ook bijna altijd dezelfde hardloopkleding, wil die tight die jullie dragen er graag aan toevoegen!

 27. januari 29, 2015 / 19:20

  Wat ontzettend goed, een halve marathon en tien kilometer lijken me al lastig genoeg!

 28. eatwithmaria
  januari 30, 2015 / 20:34

  Annemerel,

  Door jou wil ik ook hardlopen.
  Ik loop nu bijna 5k en door jou wil ik in mei ook de Nike 10k lopen!!!
  aaaaaaaahhh. Zoveel zin in!!!
  Thanks dat je zo’n mega motivatie bent!

  <3