LOVE: Go pro or go home

 photo DSC_9593.jpg

In juni 2007 kreeg ik mijn eerste MacBook. Een witte, stiekem nog steeds de mooiste MacBook die Apple ooit gemaakt heeft. Maar goed, die witte MacBook voldeed na een kleine drie jaar al niet meer aan mijn eisen. Ik bedoel, je kan dan wel een lekkerding zijn, maar je moet ook een beetje inhoud hebben. In januari 2010 probeerde ik het met mijn eerste MacBook Air, maar deze relatie was van korte duur… Na twee jaar en drie maanden besefte ik dat deze Air letterlijk een leeghoofd was! Dus op mijn 23ste verjaardag trakteerde ik mezelf op een nieuwe MacBook Air. Het leven was weer even goed, mijn MacBook deed precies wat ik van hem vroeg en het was een redelijk stabiele relatie. Maar het afgelopen jaar ben ik nog meer gaan multitasken dan normaal en mijn MacBook Air dacht, laten we het allemaal wat rustiger aan gaan doen, terwijl ik alleen maar meer werk kreeg en de dingen gewoon iets wilde versnellen. En dat botste. Dus gistermiddag besloot ik de relatie te verbreken en er met een MacBook Pro vandoor te gaan.

Om heel eerlijk te zijn stapte ik de Apple Store in Den Haag binnen om een nieuwe MacBook Air te kopen, maar daar stapte ik al vrij snel van af toen de jongen in de winkel me vertelde dat als ik wilde multitasken, ik meer werkgeheugen nodig zou hebben. De MacBook Air heeft standaard 4GB werkgeheugen, de Pro 8GB. Er bestaan wel Air’s met 8GB werkgeheugen maar die stonden er niet en toen ik eenmaal dat retinascherm van de Pro gezien had, was ik eigenlijk al verkocht. Ik koos steeds voor de Air omdat deze slechts 1350 gram wegen, maar de nieuwe Pro’s zijn ook zo zwaar helemaal niet. Mijn 13inch MacBook Pro met retina scherm weegt 1570 gram, slechts 220 gram meer. Ik voel het wel als ik hem op mijn schoot hou, maar dat komt omdat ik net klaar ben met vijf jaar MacBook Air’s.

Mijn MacBook Air zou voor heel veel mensen nog een prima laptop zijn, maar ik heb weinig geduld en doe nu eenmaal heel veel dingen tegelijk. Dat werkt niet. Photoshop + Spotify + Word + Safari + iMessage + Picasa? Ik zou het niet proberen… Vragen om problemen. Deze Pro zou dat wel aan moeten kunnen, ik heb het nog niet getest want ik heb Photoshop nog niet geïnstalleerd, maar ik kan je nu al vertellen dat ‘ie rete snel is. Ik heb met de jongen van de Apple Store afgesproken dat ik pas over vijf jaar terug mag komen voor een nieuwe. En als ‘ie eerder kuren heeft, dan moet het gewoon te fixen zijn. Ik ben benieuwd of ik die vijf jaar red.. OMG, over vijf jaar, dan ben ik al 30. Niet aan denken. Niet aan denken.

Ik ben op dit moment in de zevende hemel. Dat retinascherm is echt fantastisch, veel rustiger aan mijn ogen en mijn scherm is van alle kanten goed te bekijken. Met een normaal scherm zie je het vaak alleen duidelijk vanuit een bepaalde hoek, met dit retinadisplay maakt dat allemaal niet meer uit. Ook heeft ‘ie een stuk minder reflectie, dus ik kan van de zomer ook lekker op een terrasje werken zonder problemen. Ik heb er nu al zin in.

Mijn Air ga ik missen, maar krijgt een heel lief nieuw baasje, die iets minder veeleisend is dan deze über veeleisende bitch. En iedereen leefde nog lang en gelukkig…

Liefs,
Annemerel

Delen:

52 Reacties

 1. januari 28, 2015 / 12:03

  Wat heeft Apple toch fijne producten! Afgelopen zomer heb ik een Macbook Air gekocht en ik ben er nog elke dag ontzettend blij mee. Het is een enorme uitgave, maar het is het zo waard.

 2. januari 28, 2015 / 12:03

  Ik denk zeker dat de pro een goede keuze is geweest! Heeft ook een veel mooier scherm wat ook weer van pas komt met fotoshop (en vampire diaries kijken.. hallo damon nog duidelijker zien <3?!)

  Veel plezier dus met je nieuwe baby en ik weet zeker dat je air blij is dat hij nu naar het bejaardenhuis voor macbooks mag!

 3. januari 28, 2015 / 12:05

  Leuk geschreven! Veel plezier met je nieuwe liefde, ik hoop dat jullie lang samen blijven ;)

 4. januari 28, 2015 / 12:11

  Heel veel geluk samen, haha! Ik heb nu ongeveer een jaar een Macbook Pro, en ik ben er nog helemaal tevreden mee. Hoop dat hij nog 4 jaar mee kan haha, want de komende tijd heb ik echt geen geld voor een nieuwe helaas.

 5. januari 28, 2015 / 12:22

  Een macbook pro is zo fijn en je kunt heel veel dingen tegelijk doen. Inmiddels is die van mij meer dan 3 jaar oud en ik begin nu te merken dat hij wat langzamer wordt, dus ik moet even een schoonmaaksessie doen, maar verder is hij echt geweldig. Ik hoop dat je er net zoveel plezier van hebt als dat ik nu van mijn macbook heb!

 6. januari 28, 2015 / 12:29

  De MacBook wil ik ook nog ooit eens toevoegen aan mijn Apple collectie. Heb afgelopen zomer een nieuwe laptop gekocht voor mijn master, heb alleen voor Windows gekozen omdat ik niet zeker wist of alle software compatible was met Apple. Ik heb er een heel klein beetje spijt van, maar nu weet ik het zeker. Als mijn laptop het ooit begeeft, ga ik ook voor een MacBook Pro!

 7. januari 28, 2015 / 12:42

  Ik heb nu ook al 3? 4? jaar mijn MacBook Pro en hij is nog steeds enorm snel (ook met Final Cut Pro, Photoshop en nog 101 andere programma’s open). Mijn vriend heeft er vorig jaar wel een groter geheugen in gezet en hij had laatst weer wat gekocht wat hij er nog in gaat zetten (wat weet ik even niet meer precies haha). Ik wil echt NOOIT meer iets van Windows hebben hahaha, ben wel een Apple freak!

 8. januari 28, 2015 / 12:46

  Oh no, Ik = multitasken, heb 101 dingen op staan op mijn macbook maar dat trok ie dus niet en alles staat vast. gevaarlijk verhaal dit xD Ben nog even niet toe aan een nieuwe…

 9. januari 28, 2015 / 12:46

  Ik heb al sinds januari 2012 een Macbook Pro (de 15inch) en ik ben er nog steeds dolgelukkig mee! Ik kan je vertellen dat ie die vijf jaar sowieso wel zal volhouden. Ik heb hem dus al drie jaar en hij doet het nog net zo goed als voorheen. Echt!

  Ennnn ik draai er ook Photoshop + Safari + Word + Fotolader + heel veel andere dingen op. En hij doet het. :D

 10. januari 28, 2015 / 12:48

  Wat een heerlijk ding hé? Ik ben sinds eind december de (trotse!) eigenaar van mijn eerste Macbook. Ik ging ook voor een Air en kwam thuis met een Pro. Heb er nog geen moment spijt van gehad, ben nl ook nogal een multitasker.. ;)
  En dat scherm is top! Ik wens je veel blog- en werkplezier!

 11. januari 28, 2015 / 12:51

  Ik heb nu sinds de zomervakantie een Macbook Pro (ik wilde eigenlijk een Air, maar vanwege het werkgeheugen en dat mooie retina scherm) en ik ben echt er zo blij mee! Kort daarna zag ik dat jij met je Air gevallen had en een deuk/ vouw in je scherm had. Dat zou mij dus ook écht overkomen. Toch blij met die pro, haha!

  • januari 28, 2015 / 12:52

   Grappig dat je op deze foto precies dezelfde trui aan hebt als op je afbeelding in de zijbalk. Toeval? :-D

 12. januari 28, 2015 / 13:00

  Ah, geniet er van! Ik ben na 2,5 jaar nog steeds enorm blij met mijn Pro. Door Yosemite werd ie super sloom, maar nu heb ik Mavericks er weer opgezet en is ie weer zo snel als altijd. Love it.

 13. januari 28, 2015 / 13:09

  Ik heb laatst precies dezelfde Macbook Pro Retina 13″ gekocht, mijn eerste Macbook, maar ik ben er verliefd op! Hij werkt heerlijk en hoewel ik nog niet veel van Macbooks af weet, kan ik nu al niet meer zonder. Als ik met Windows werk op school vind ik het zo verschrikkelijk en maak ik de meest domme fouten haha! Zou je misschien een keer een artikel willen maken over dingen die je als Macbook gebruiker moet weten over je Macbook? Handige tips ofzo?

 14. januari 28, 2015 / 13:10

  Ik heb nu 1,5 mijn Pro en ben er nog steeds zo blij mee!!

 15. januari 28, 2015 / 13:17

  Ik zit nu aan mijn 6e (of is het 7e) jaar met mijn pro (17inch) en hij doet nog altijd goed zijn werk. Ik was zo blij dat ik hem 2e hands kon kopen (toen was hij een jaar oud) voor meer dan de helft van de prijs! Intussen merk ik wel dat mijn batterij minder lang meegaat, maar ik kan nog altijd een nieuwe batterij vinden! Ook is mijn harde schijf veranderd naar een SSD zodat hij terug wat sneller gaat. Misschien ook een tip voor jou als je garantie verloopt?

 16. januari 28, 2015 / 13:21

  Geweldig! Fijn dat je meer dan tevreden bent.

  Ik kocht mijn eerste MacBook in 2006 en heb hier 4 jaar lang intensief mee gewerkt. Helaas was er geen upgrade meer mogelijk en besloot ik, net afgestudeerd geen nieuwe MacBook aan te schaffen. Domste fout EVER.

  Mijn man is mijn soulmate, dit weet ik zeker maar er is één punt wat onvergeeflijk is en dat is de domme Dell (met touchscreen dat dan wel) waar ik nu mee werk…. Trek dan nog maar een zuur en ondankbaar gezicht… Not done.
  Once you go Mac…

 17. januari 28, 2015 / 13:26

  Ik hoop heel erg voor je dat deze wel lang meegaat! Ik verbaas me er over dat je na 2 keer niet overstapt naar een Windows laptop, haha ;)

 18. januari 28, 2015 / 13:28

  Ik heb ‘m ook, hiervoor had ik een oude Macbook Pro maar ik wilde ook meer werkgeheugen en het retina scherm. Ik kan prima in Photoshop, Premiere Pro, After Effects en safari werken tegenlijk. Veel plezier ermee!

 19. januari 28, 2015 / 13:29

  Ik heb ook een Pro maar na vier jaar is hij niet de snelste meer. Hij gaat nog mee op vakanties enzo maar voor de rest werk ik achter de iMac, mijn nieuwe liefde!

 20. januari 28, 2015 / 13:44

  Ik ben ook héél blij met mijn macbook pro! Ik heb hem inmiddels toch ook alweer 2 jaar en hij doet het nog steeds perfect (al multitask ik wel niet zo veel als jij haha) :) Ik had eerst ook zo’n witte en die vond ik heel mooi inderdaad, maar nu ik eraan gewoon ben vind ik het zilver met zwart van de pro toch nog net iets mooier! Niet dat dat iets zou mogen uitmaken, maar ja…

 21. januari 28, 2015 / 13:45

  Haha, tot nu toe heeft niemand me kunnen overhalen om op Apple over te gaan maar als je al ZO veel nieuwe hebt gekocht dan wil dat toch ook wel iets zeggen.

 22. januari 28, 2015 / 14:05

  Hahaha ik ben blij dat je zo blij bent met deze laptop! Ik heb zowaar nog die witte beauty maar die is inderdaad de snelste niet meer!

  Liefs,
  Yara

 23. januari 28, 2015 / 14:15

  Haha ik herken het zo! Ik heb dus nog wel die witte, nu een jaar of vijf (ja het kan echt!!) en hij is nu wel langzaam. Maaaar ik moet gewoon niet zo veeleisend zijn heb ik mijzelf voorgenomen. Gewoon niet alles tegelijk willen.. En in de tussentijd sparen voor een MacBook Pro, dat snap je natuurlijk wel!

 24. januari 28, 2015 / 14:17

  haha leuk om te lezen dat je er zo blij mee bent :) Veel plezier ermee! Hopen dat hij het 5 jaar uit houdt :D

 25. januari 28, 2015 / 14:25

  Ik heb mijn pro deze week precies vijf jaar. Dus het is wel te doen! Haha. Ik zwicht ook bij die mooie retina schermen, en dan in combinatie met een iMac, aaaah! Maar ik heb ‘m niet nodig (blijf ik mijzelf vertellen).

 26. januari 28, 2015 / 14:48

  Wat een fijne blogpost! Ik heb mijn tweedehands MacBook Pro nu al bijna een jaar, ik kocht hem toen hij een jaar was. En ik ben er nog steeds super blij mee. Door luiheid weet ik nog steeds niet helemaal hoe alles werkt, maar ik wil echt niet meer terug naar Windows! :D

 27. januari 28, 2015 / 15:14

  Red je prima qua geheugen met een MacBook Air hoor. Althans, als je geheugen laat uitbreiden. Ik heb een MacBook Air en gebruik Photoshop, Indesign & Lightroom naast elkaar, zonder problemen. Weet alleen even niet uit mijn hoofd of hij nu 8 of 16 is, heb hem nu niet bij de hand.

  Hij is super super snel en niet alleen door het geheugen, maar ook door de SSD-schijf, waardoor de grote bestanden makkelijker weg te schrijven zijn. En dat is dus een verademing bij mijn MacBook Pro 17″, 8GB werkgeheugen met normale schijf. Dus een Pro is niet per definitie sneller. Hangt met zoveel dingen samen, ook nog eens de processor. Die 17″ werd na drie jaar zoooo supertraag.

  Ik mis de retina niet echt, fotoreportages voor klanten bewerk ik op mijn iMac 27″ boven :) Luxeprobleem haha

 28. Simone
  januari 28, 2015 / 15:14

  Wat gaaf!! Ik ben er al jaren over aan het denken om er 1 te kopen, maar het enige wat ik die op mijn Windows laptop is series downloaden etc. Dus misschien is het zonde, maar hij is zo fijn!! Verder doe ik alles op de iPad. Toch is een notebook vaak iets fijner om te werken als je iets wilt opzoeken. Vakanties uitzoeken via iPad is een hel! :)

 29. januari 28, 2015 / 15:34

  Hij is mooi joh! Ik wil de Air aanschaffen in september, zoveel makkelijker voor stage! Ik werk nu vaak gewoon op school op de iMacs (lang leve een moderne school!) maar thuis is ’t soms nog wel een probleempje.

 30. januari 28, 2015 / 15:47

  De eerste verliefdsheidskriebels zitten er zo te lezen goed in, haha. Heel leuk geschreven Annemerel! Veel plezier met je nieuwe lover en hopelijk houd de relatie het ook echt die 5 jaar vol ;-)

 31. Sarah
  januari 28, 2015 / 16:07

  Sinds een jaar heb ik ook een MacBook Pro en ik ben er nog steeds heel blij mee :D Hij is snel en heeft een goede batterij. Mijn zus heeft 4 jaar met die van haar gedaan dus hopelijk houdt de mijne het nog 3 jaar vol!

 32. Femke
  januari 28, 2015 / 17:42

  Leuk hoor!! Heb zelf een Air waar ik heel tevreden mee ben ;-) Veel plezier ermee!

 33. januari 28, 2015 / 17:45

  Ik heb zelf de MacBook Pro, en nooit anders gehad. Ik vind hem zo fijn!

 34. januari 28, 2015 / 18:45

  haha als jij je volgende macbook mag als je 30 bent, dan mag ik misschien wel een laptop voor mezelf kopen als ik 30 ben en dat is dit jaar al! Is dat niet een goed argument om een macbook voor mezelf te kopen? ;)

  Een Retine scherm klinkt echt meesterlijk <3 dat moet ik ook!

 35. januari 28, 2015 / 18:49

  Oooooh super chill! Ik heb mijn Lenovo nu ruim een jaar maar mijn volgende laptop gaat sowieso een MacBook worden, en het liefste dan gewoon gelijk een Pro. Ze zien er geweldig uit en volgens mij werken ze ook echt perfect – of nouja, het werkgeheugen en andere specs vallen vaak nog best wel tegen, maar het systeem is gewoon heel goed. Dat merk ik nu ook met m’n iPhone en ja, je betaalt heel veel, maar ik vind het het gewoon echt waard, zeker als ik er in de toekomst nóg meer op moet werken. Geniet van ‘m in elk geval haha! Hoe kom jij aan je Photoshop trouwens, als ik even mag vragen? ;)

 36. Annemieke
  januari 28, 2015 / 18:59

  Ik snapte eigenlijk al nooit waarom je geen pro had :p… Ik doe er niks speciaals mee en heb toen al gewoon een pro gekocht omdat me dat handiger leek voor ‘what if’ ik er op een x wel veel van vraag… Heb overigens 5 jaar gedaan met m’n witte uit 2007 en eigenlijk werkte die nog steeds toen ik deze kocht die inmiddels al dik jaar 2 amazing is :D

 37. Ilse
  januari 28, 2015 / 19:06

  Haha, ik heb weer smakelijk gelachen om je laptop-verhaal.
  Veel plezier met je nieuwe liefde en hopelijk is deze relatie inderdaad vijf jaar stabiel.

 38. Madelon
  januari 28, 2015 / 19:10

  Ik heb mijn vorige laptop (een MacBook Pro 15 inch) 5 jaar gebruikt me veel plezier (en gebruik ‘m stiekem nog steeds af en toe), dus 5 jaar is te halen hoor! ;) Heb nu ook weer een pro maar dan 13 inch. Blijven super fijne laptops, hij is inderdaad super snel en blijft dat gelukkig ook heel lang.

 39. januari 28, 2015 / 19:54

  De macbook pro retina was mijn eerste macbook ooit. De stap naar windows zal ik niet snel maken, maar stiekem verlang ik naar een air als ik bedenk dat ik ‘weer’ mijn laptop moet meenemen. #firstworldproblemsforsure

 40. Linda
  januari 28, 2015 / 20:14

  Lijkt me een super laptop! Ik ben al 5 jaar gelukkig getrouwd met mijn oude vertrouwde (rete langzame) HP laptop, haha! Ben wel sinds dit jaar overgestapt op de iPhone en de iPad mini…. nu even doorsparen.

  Veel plezier ermee!

 41. januari 28, 2015 / 20:20

  Ik heb vorig jaar mijn eerste Macbook pro retina gekocht en wat ben ik er blij mee. Soms ben ik op kantoor en moet ik even iets regelen vanaf een andere laptop of een pc, maar dan word ik al helemaal gek. Het went zo makkelijk en is zo super kut om weer terug te gaan naar Windows.. het werkt gewoon niet heel logisch. En AI LAF MULTITASKEN! Heerlijk in vier verschillende desktops bezig zijn en makkelijk van de één naar de ander swipen…ik ga nooit meer terug! (al moet ie ook echt wel die vijf jaar mee gaan anders vind ik het niet zo leuk)

 42. Suuz
  januari 28, 2015 / 20:59

  Love Apple!!! heb ook al jaren de macbook pro! HAPPY ME! en mijn eerste was inderdaad ook de witte…… en ik deel je mening… dat was echt de allermooiste ooit!

 43. Desiree
  januari 28, 2015 / 21:48

  haha heb mijn Pro nu dik 3 jaar en hij doet t nog heeeeel goed! helaas wel vol spam hahaha

 44. januari 28, 2015 / 21:49

  Mijn macbook pro heb ik welgeteld 1 dag. Maar ik ben echt so so sooo happy mee!! Kan niet bedenken waarom ik al die jaren zonder deed.. haha

 45. januari 28, 2015 / 22:10

  Ik heb nog een gewone macbook (maar dan de aluminiumversie die ze heel kort hebben gemaakt) maar daar heb ik vorig jaar ook 8GB geheugen en een SSD drive in laten zetten, nadat ik het ding echt al 200x bijna het raam uit had gegooid ;) levensduur gelukkig aanmerkelijk mee verlengd want die dingen zijn zo gruwelijk duur..

 46. januari 29, 2015 / 10:05

  Toen ik overstapte op de Macbook heb ik ook heel lang zitten twijfelen tussen de AIR en Pro maar na enig onderzoek en gebabbel met slimme ICT-vrienden besloten voor de Pro te gaan. Na twee jaar mag hij wel een SSD gebruiken maar dan is hij ook weer perfect :)

 47. januari 29, 2015 / 10:08

  Veel geluk in jullie relatie, hihi! Ik denk dat dat helemaal goed gaat komen als ik het zo hoor. Ik hoor goede dingen over ‘het Retinascherm…’, maar ik heb eigenlijk geen idee wat het is. Ik ga het even googelen ;)

 48. januari 29, 2015 / 10:39

  Ik heb mijn macbook pro nu 6 jaar, en hij is dringend aan vervanging toe. Multitasking is a no go en mijn batterij is zo kapot dat hij het letterlijk maar 7 minuten uithoud zonder kabel. Ik moet dus eigenlijk een nieuwe maar er zijn zoveel dingen die ik moet en wil, en zo weinig geld om dat allemaal te vergoeden :( Ik was van plan om over te stappen op een air (toekomstmuziek!) maar nu ik je post lees denk ik dat ik het toch bij een pro hou.Proficiat met je nieuwe macbook, ik ben stiekem héél erg jaloers :p

 49. januari 29, 2015 / 13:42

  Jaaaaaaa die witte, die heb ik nu nog. Maar ik gebruik telkens die van mijn vriend omdat die eigenlijk veel fijner is (macbook pro). Haha, maar ik kan geen afscheid nemen ervan ;-) X

 50. januari 29, 2015 / 16:53

  Oooooh ik ben stikjaloers! Ik doe t nog steeds met mijn Medionlaptop van de Aldi die al 45 minuten doet over het opstarten van Chrome :'(

 51. januari 29, 2015 / 19:41

  Ik had vorig jaar een gewone Asus laptop gekocht omdat mijn vorige al een 5-tal jaar oud was. In dat jaartje is hij zo’n 3x terug naar de winkel gegaan. Sinds december heb ik nu een Macbook Air en ben er supertevreden mee. Wat een overschakeling! Ik twijfelde nog tussen een pro, maar omdat ik er toch niet zo veel mee doe en een air lichter is, was deze dus perfect voor mij. Veel plezier met je Pro!