ROTTERDAM MARATHON: 50-26 hours before the start

 photo RecentlyUpdated454.jpg

Help! Over 26 uur gaat het startschot van de Rotterdam Marathon (ik schrijf dit vanmorgen om half negen). De afgelopen 24 uur was ik met weinig anders bezig dan de marathon. Ook al is dat al mijn derde marathon en is dit niet mijn laatste marathon (New York, New York!), ik ben er mee bezig… zenuwachtig wil ik het niet noemen, maar gezonde spanning.. Een dagboek van de afgelopen 24 uur.

Vrijdagochtend
Today is the day! De dag dat ik mijn startbewijs op moet halen bedoel ik dan. Ik zou eigenlijk met de trein gaan, maar besluit op het laatste moment toch met de auto te gaan. Geen slim plan, want op de Coolsingel zijn ze al bezig met de afzettingen voor de marathon en het is drúk. Ik rij (ik bedoel kruip) ongeveer een half uur door de binnenstad voordat ik bij een parkeergarage in de buurt van het beursgebouw ben aangekomen.

Bij de Beurs is het al gezellig druk, als ik de rode marathonvlaggen van New Balance voor het gebouw zie krijg ik meteen alweer kriebels. Is het erg dat ik bij alles dat ik doe denk aan hoe het in New York was? Ooooh ja.. In New York ging ik ook mijn startbewijs op vrijdagochtend halen, ooh ja in New York moest ik toen een half uur wachten in de rij voordat ik naar binnen kon, oooh ja weet je nog dat je toen met je startbewijs op de foto ging?! It’s all coming back to me now! Ik haal mijn startnummer(s) (twee inderdaad, één voor de voor en één voor de achterkant) en krijg er een mooi T-shirt bij cadeau.

Expo
Ik wil eigenlijk de Marathon Expo niet op, maar ik laat me toch weer verleiden… Voor wie nog nooit op een Marathon Expo geweest is, dat is dus een soort van beurs waar merken hun nieuwste hardloopproducten laten zien, maar waar je ook standjes hebt van sportdranken, accessoires en andere hardloop-aangelegenheden, die kun je daar dus ook kopen. Ik gebruik uiteindelijk ook weer mijn pinpas voor een foamroller. Mijn argumentatie voor dat stukje piepschuim? 30 euro.. Kijk een sportmassage is minstens 60 euro en weet je hoe vaak ik deze kan gebruiken… weet je hoeveel geld ik aan sportmassages uitspaar? Dus. Ja… hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat weet ik ook nog niet, ik heb nog een dag om dat uit te vinden ;-).

Kris-Kras Den Haag
Na Rotterdam stap ik in mijn auto richting Den Haag, ik maak een report over mijn favoriete plekjes in Den Haag voor een magazine (deze zomer in de winkel). Ik loop met mijn veel te zware camera aan mijn schouder en heb ieder hoekje van de stad gezien. Shit. Ik zou toch niet teveel meer gaan bewegen? Ik stel mezelf gerust… In New York liep ik zowel op vrijdag als op zaterdag nog grote afstanden. Maar eh… in New York had ik ook voor het halfway point ook al last van mijn benen. Oeps.

Relax Take It Easy
Van al dat sjouwen met mijn veel te zware camera heb ik last van mijn schouders gekregen en die schouders staan weer in direct contact met mijn hoofd. Au. Hoofdpijn. Misselijk. Ik duik mijn bed in en wil er eigenlijk in blijven, maar ik kom ’s avonds toch nog even mijn bed uit om wat koolhydraten te stapelen, PASTA! Pasta wordt vaak de avond voor de marathon gegeten, maar dat kunnen mijn darmen niet altijd even goed aan, daarom eet ik vanavond pannenkoeken, de pasta at ik gisteravond en eet ik vanmiddag. Ik at een pasta met garnalen, citroen en zongedroogde tomaatjes, het recept deelde ik een paar jaar geleden al. Toetje? Een glas rode bietensap. Ik proef het al niet eens meer…

Vervolgens duik ik mijn bed weer in… Om 21.00u sluit ik mijn ogen en ik ben eigelijk al direct vertrokken. 10 uur later word ik wakker. Helaas nog steeds met hoofdpijn en pijn in mijn schouders. Shit.

To be continued…

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. april 12, 2014 / 12:22

  Hopelijk ben je snel van je migraine af! Heeeeel veel succes morgen!

 2. april 12, 2014 / 12:26

  Spannend!!!! Heel veel succes!!!!

 3. Elise
  april 12, 2014 / 12:31

  Veel succes, maar vooral ook heel veel plezier! :)

 4. april 12, 2014 / 12:34

  Ik vind jou (en alle andere lopers) echt een koningin! Zó knap dat je dit doet. En ik vind het juist knap dat het je derde keer is, dat je steeds opnieuw besluit er weer één te lopen ;-) Good luckkk!

 5. april 12, 2014 / 12:34

  Altijd leuk om dit soort artikelen te lezen! Krijg nu zo’n zin om zelf ook mee te doen(was ook de bedoeling, als ik niet geblesseerd zou zijn). Heel veel succes morgen!

 6. drea
  april 12, 2014 / 12:37

  Heel veel succes morgen! Ik was vorig weekend in Parijs op de expo dus ik deel je gevoel van verleiding :), ondanks dat ik geen marathon ging lopen ging ik wel mee de startbewijzen ophalen, alleen al die expo maakte indruk, het aanblik van al die bikkels, en gadgets…..! dus ik zou het haast overwegen ;) ow, en de goodiebags…. nog een reden….

 7. april 12, 2014 / 12:39

  Poeh, knap van je hoor dat je dit weer gaat doen! Je moet er zooo veel mee bezig zijn, ik zou helemaal gek worden haha.

 8. april 12, 2014 / 12:45

  Heel veel succes!! En ben btw erg benieuwd naar je ervaringen met de foamroller!

 9. april 12, 2014 / 12:48

  Heel veel succes morgen! Ik mag zo richting de coolsingel voor de mini-marathon, de normale is nogal wat te hoog gegrepen nu haha

 10. april 12, 2014 / 12:49

  Jij bent echt een knap meisje!

 11. april 12, 2014 / 13:00

  Aaaaah zo spannend! Ik leef helemaal met je mee :)

 12. Iris
  april 12, 2014 / 13:29

  Succes kanjer!!!!! Weer lekker knallen zoals altijd, je kan het! Ben benieuwd wat je tijd wordt. Volgens mij wordt het goed weer morgen, fijn!! Ga je eigenlijk nog mee doen met de marathon van Leiden 18 mei? Of de halve. Anders zie ik je misschien wel hihi!

  • Annemerel
   Auteur
   april 12, 2014 / 13:39

   Thanks! Nee die laat ik dit jaar schieten, ik wil in mei en juni graag snel worden/zijn op de 10K !

 13. april 12, 2014 / 13:43

  Oooh ik voel de spanning ook gewoon voor jou en dat terwijl ik nog geen eens 10km kan rennen haha. Heel erg veel succes alvast, ik weet dat je het kunt! Kick some ass!!

 14. ilse
  april 12, 2014 / 13:53

  Haha, wat stom! Ik kom er nu pas achter dat mijn oom dezelfde marathon gaat lopen! Heel veel succes morgen en niet teveel stressen vandaag!

 15. april 12, 2014 / 14:20

  heel erg veel succes! Ik ga morgen waarschijnlijk kijken dus als ik je zie rennen ga ik je natuurlijk even aanmoedigen!

 16. april 12, 2014 / 14:41

  Spannennnd! Ik weet dan btw niet waar jij sportmassages haalt, 60 euro is veeel te hoog! Mijn vriend masseert voor 15 euro en anderen in de omgeving voor rond de 20 :).

 17. Renate
  april 12, 2014 / 14:57

  Rustig aan vandaag, dan komt het morgen vast helemaal goed! Heel veel succes!

 18. Diana
  april 12, 2014 / 15:24

  Spannend! Heel veel succes morgen!

 19. april 12, 2014 / 16:06

  Hoop zo dat die hoofdpijn weg is morgen, gun je alle succes!

 20. april 12, 2014 / 16:15

  Oh jee, spannend! Ik hoop dat je je wel weer beter voelt nu!!

 21. april 12, 2014 / 16:33

  Spannend!! Probeer je gedachten een beetje te verzetten en heel veel succes!

 22. april 12, 2014 / 17:12

  Veel succes! En misschien wil je de vriend je schouders wel los masseren? Kan soms helpen.

 23. Suuz
  april 12, 2014 / 18:06

  Heeeeel veel succes morgen!!! zet m op! ik ga aan je denken!

 24. april 12, 2014 / 19:06

  Hopelijk kun je vannacht een goede nacht maken en gaat het morgen beter met je schouders en hoofd.
  Alvast heel veel succes en (hopelijk ook) plezier morgen.
  You can do it!!

 25. april 12, 2014 / 21:11

  Ahhh nu gaat het er wel een beetje om spannen! Maar komt goed meid!

 26. april 12, 2014 / 23:42

  Super veel succes morgen!!

 27. april 12, 2014 / 23:42

  Balen van die kop en schouderpijn. Hopelijk word je morgen fris wakker. Heel veel succes!