ROADTRIP NAAR DE SNEEUW MET DE OPEL MOKKA X

 photo opelmokkax01.jpg

SponsoredAfgelopen voorjaar leende ik voor het eerst de Opel Mokka om samen met mijn zusje een roadtrip te maken. We kwamen door Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg, dus die auto heeft aardig wat van Europa gezien. Voor mijn wintersport afgelopen week mocht ik weer een Mokka lenen van Opel, maar dit keer niet ‘mijn’ vertrouwde blauwe racemonster maar de nieuwe Mokka X 4×4, dit zou namelijk dé perfecte auto voor wintersporters zijn. photo opelmokkax01.jpg

Ik kon niet wachten om deze auto uit te testen. Je kent me misschien als een liefhebber van een mooie Gucci-tas, vette Nikes, of de nieuwste iPhone, nieuwe auto’s kun je ook aan dat lijstje toevoegen. Die geur… daarnaast was dit een van de meeste uitgebreide versies van de Opel Mokka X, dus er was genoeg te ontdekken aan de auto. Ik heb zo’n 2500 kilometer in de auto gereden en heb me geen moment verveeld. Niet in de laatste plaats dankzij het fijne audiosysteem waardoor ik heel makkelijk mijn muziek van mijn Spotify in de auto kon afspelen.

Het verschil met de Mokka is dat de Mokka X een kleine facelift heeft gekregen, hij is wat stoerder. Van buiten, maar ook van binnen. Het ziet er allemaal wat robuuster uit. Hou ik van. Ook nieuw voor de Mokka is de motor die in deze auto zit, het is een 1.4 Turbo met 152PK. Omdat ik natuurlijk de motor even moest testen heb ik op een stukje snelweg in Duitsland waar het rustig was en de weg recht liep even goed mijn gas ingetrapt. 210 is de hoogst gemeten snelheid en ik gaf niet eens plankgas. Maar ja, toen zag ik in de verte weer verkeer op doemen dus besloot ik mijn gas maar weer volledig los te laten. Veiligheid voor alles natuurlijk, ook voor een goede review.

 photo opelmokkax01.jpg

Ook fijn: het up-to-date navigatiesysteem met touchscreen en super duidelijk scherm dat continu nieuwe routes bedenkt op het moment dat er files op je weg bevinden, op deze manier heb ik heel wat files weten te omzeilen. Nog een fijne, op het moment dat je voorgangers remmen, gaat er een piepje af en begint er een rood lampje te knipperen bij je raam, zat je even te slapen? Nu niet meer en de kans dat je op je voorganger botst is dan ook een stuk afgenomen. De camera met het achteruit inparkeren was ook geen overbodige luxe (deze auto is een stuk groter dan mijn eigen auto) en de stuurverwarming was iedere ochtend een klein feestje. Alsof je je vingers om een kop warme thee klemt. Heel fijn.

De Mokka X die ik mocht lenen was er eentje met een 4×4 systeem; dat wil zeggen hij geeft grip op de banden die het volgens de auto op dat moment het meeste nodig heeft. Heel fijn, want ik heb geen enkel probleem gehad met rijden en ik heb onderweg wel wat sneeuw gezien. Ik heb hem niet op een hele steile helling geprobeerd (ik had namelijk beloofd aan Opel dat ik hem weer heel terug zou brengen), maar van wat ik ervan gemerkt heb werkt het top.

Maar misschien wel de fijnste optie van de Mokka X? De verkeersbord herkenning! Deze auto ziet dus alle verkeersborden en geeft dan ook in een schermpje op je dashboard aan hoe hard je precies mag rijden. Op het moment dat er een verkeersopbreking is, of file, en de toegestane snelheid dus naar beneden is gehaald, ziet hij dat ook. Vind ik echt heel handig, want – vooral in het buitenland – weet ik niet altijd precies hoe hard ik mag rijden.

Oh en dan vergeet ik bijna dat er in deze auto Opel OnStar zit, dat houdt in dat je in een groot aantal landen van Europa WiFi netwerk hebt. Je kunt je met zeven verschillende apparaten tegelijk op het netwerk aanmelden. Op deze manier heb ik dus ook tot twee keer toe mijn vlog online gezet, zo handig. Ook voor de bijrijder trouwens, die kan lekker de hele weg Netflix kijken (Roos had niet zo’n geluk met mij want ik heb haar dat verboden, was zo saai geweest als zij een serie had zitten kijken terwijl ik op de weg moet letten).

 photo opelmokkax01.jpg

Als je mijn vlogs bekeken hebt, dan heb je misschien wel gezien dat we op een dag ijs aan de binnenkant van de ruit hadden. Dat was een klein beetje jammer, want toen moesten we niet alleen de buitenkant van de ruit krabben, maar ook de binnenkant. Ik had al zo’n vermoeden dat het te maken had met mijn natte ski’s die de hele nacht in de auto gelegen hadden en Opel bevestigde mijn vermoeden, dat is waarschijnlijk door de vochtigheid in de auto gebeurd. Goede les voor de volgende keer; ski’s ’s avonds gewoon binnen bewaren in plaats van in de auto.

Aan laadruimte ook geen gebrek, als je met zijn tweeën reist heb je geen skibox nodig. Je klapt de bank naar voren en kunt je ski’s prima neerleggen. Je zou eventueel nog een van de twee stoelen rechtop kunnen houden, als je een derde passagier hebt.

Ik heb een hele fijne vakantie gehad en de Mokka X hoop ik nog eens van Opel te mogen lenen (please?) want het is een hele lekkere auto om lekker in te toeren. Onder iedere omstandigheid.

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Ilse
    maart 11, 2017 / 17:55

    Klinkt als een hele fijn auto om in te rijden! Misschien ooit als ik mijn rijbewijs heb!

  2. maart 11, 2017 / 18:08

    Tof dat je met zo’n mooie auto op wintersport mocht zeg :) Klinkt ook als een fijne auto. En dat wifi, hoe ideaal is dat?!