ROAD TO CPC: TRAINING MET DE #SUBWAYRUNNINGCLUB

Sponsored – Op 12 maart is het eindelijk weer zo ver, dan loop ik mijn favoriete hardloopwedstrijd van het jaar, de CPC. In 2011 was dit de eerste wedstrijd die ik ooit liep. Vorig jaar moest ik hem helaas aan me voorbij laten gaan omdat het samenviel met mijn wintersport, maar dit jaar sta ik weer vol goede moed aan de start. En dit jaar sta ik daar samen met negen anderen. Of nou ja, er staan vast ook nog wel duizenden andere hardlopers aan de start, maar deze negen zijn voor mij net iets specialer dan de rest, want zij behoren tot de Subway Running Club.


Wellicht heb je op Facebook, Instagram, YouTube of in mijn Friday Favourites van een paar weken geleden wel voorbij zien komen… Dit jaar loop ik samen met Marit en Laura negen wedstrijden in Nederland. Marit loopt komende week de tien kilometer tijdens de Nacht van Groningen, ik loop een week later de CPC en Laura’s eerste wedstrijd is de Tilburg 10 Miles in september. Als je graag wil weten wanneer alle wedstrijden precies plaatsvinden (en wanneer je startbewijzen kunt winnen) kijk je in de Subway Running Club Kalender.

Waarom Subway? Subway stimuleert een actieve levensstijl en is mede daarom sponsor van deze negen loopevenementen. De broodjes van Subway kun je zo lekker maken als je zelf wil. Zo heb je de keuze uit zes verschillende broodjes (de honey oat is mijn favoriet) en kun je sinds een paar maanden ook voor avocado op je broodje kiezen.

Goed, de leden van ‘mijn’ eerste Subway Running Club zijn gekozen, op 12 maart staan Mai, Silvana, Nelle, Marjan, Eleni, Milou, Ralf, Niels en Karin met mij aan de start van de halve marathon tijdens de CPC. Afgelopen zaterdag kwam – een gedeelte – van de club bijeen voor een verkenningsloopje op een gedeelte van het parcours van de CPC. Het gedeelte dat voor mij altijd het aller zwaarst is. Het stuk tussen de 15 en 17 kilometer, waar je het strand op loopt (omhoog) en daarna een flink lang stuk op vals plat loopt. Met een beetje geluk heb je ook nog eens de wind in je gezicht en die is venijnig als je op de boulevard loopt. Goede reden om dit stukje dus gewoon twee keer achter elkaar te lopen, zodat we er alvast een beetje aan kunnen wennen.

Het was een super gezellige ochtend, mede dankzij de enthousiaste Frank van Subway Restaurant Scheveningen. Hij was speciaal voor ons een uurtje eerder geopend, bij binnenkomst kreeg iedereen koffie of thee, na het lopen mochten we een heerlijk broodje (of sub, zoals ze het bij Subway noemen) uitzoeken en dronken we Vitamin Water en we gingen de deur uit met een ovenvers chocolate chip cookie. Oh en hij beloofde ook nog eens in Sandwichpak langs het parcours te staan op 12 maart. Frank, ik hou je er aan, die high five ga ik nodig hebben.

OK, nu moet het natuurlijk helemaal goed komen op 12 maart. Of er voor mij een persoonlijk record in zit durf ik nog niet te zeggen. Ik houd mijn vingers gekruist, maar dat zal afhangen van de vorm van de dag en de weersomstandigheden. Ik ga in ieder geval keihard mijn best doen en de longen uit mijn lijf lopen. Zeker nu ik weet dat club-genootje Niels onlangs 1.36 liep op de halve marathon. Mijn PR staat op 1.37. Mooie uitdaging dus. Ik hou wel van een beetje competitie.

Sta jij op 12 maart ook aan de start van de CPC? Zo ja, welke afstand ga je lopen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Ilse
  februari 23, 2017 / 12:51

  Leuke actie zo met Subway! En geen start voor mij want 21.1 is helaas te ver voor mij.

 2. Niels
  februari 23, 2017 / 17:39

  Challenge accepted!!

 3. Floortje van Lieshout
  februari 23, 2017 / 23:04

  succes 12 maart !!!!
  ik ga de 10 km rennen met de cpc :-)
  volgend jaar zoizo mee doen met de halve marathon, maar eerst maar even voor trainen.
  wie weet ooit wel een hele marathon rennen….

 4. Ilse
  februari 24, 2017 / 09:57

  Gezellig, samen in groep lopen en dan nog zo lekker mistig. En dat lekkere broodje achteraf, hmmm!

 5. maart 1, 2017 / 16:07

  Jaa ik ga ook de halve marathon lopen! Leuk om er zo over te lezen. Ik ken Den Haag helemaal niet goed, dus ik ben heel benieuwd.