RECEPT: Lemon & Blueberry cake

 photo IMG_0744.jpg

Ik had trek in iets van een citroencake, een lekkere kleffe cake, misschien met blueberries? Ik had geen heel druk programma, ik heb de komende twee weken vrij van Metro, dus besloot dat dit misschien wel een mooi moment was om de keuken in te duiken. Niet mijn eigen natuurlijk, want daar heb ik ongeveer 5 vierkante centimeter aanrechtblad en mijn oven werkt niet zoals ‘ie zou moeten, het werd de keuken van mijn ouders. Roos was er ook en die wilde wel helpen (heel belangrijk).

Uiteindelijk was ‘mijn’ citroencake met blauwe bessen meer Roos d’r citroencake met blauwe bessen geworden. Ik was dan misschien degene die de boodschappen gedaan had en het recept had opgezocht en een beetje aangepast, Roos was degene die uiteindelijk hoofd-beslag was en ik was degene die de hele tijd met mijn telefoon in de weer was (“werk”). Maar ondanks dit alles (of misschien wel JUIST doordat Roos hoofd-beslag was), was het recept een succes. En met trots presenteer ik jullie dan ook “mijn” citroencake met blauwe bessen, gemaakt door Roos. Mijn held. Mijn steun. Mijn toeverlaat. Mijn alles.

Benodigdheden:
– 200 gram (spelt)bloem
– 75 gram suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 snufje zout
– 1 ei
– 200ml melk
– 60 gram roomboter
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel citroeneest
– 120 gram yoghurt (wij gebruikten plantaardige yoghurt, mild & creamy van Alpro)
– 200 gram blauwe bessen

Voor de topping:
– 100 gram poedersuiker
– 2 theelepels citroensap
– 1 theelepel melk
– 1 theelepel citroenzest

Verwarm de oven voor op 180 graden

 1. Mix de droge ingrediënten en mix de natte ingrediënten.
 2. Mix vervolgens de droge met de natte ingrediënten.
 3. Roer de blauwe bessen door het beslag.
 4. Vet een cakeblik in en doe het beslag in het cakeblik.
 5. Bak de cake ongeveer 55-60 minuten in de voorverwarmde oven.
 6. Als de cake gaar is (het is normaal als hij niet donker wordt aan de bovenkant) haal je hem uit de oven en laat je hem minstens een kwartiertje afkoelen.
 7. Mix de poedersuiker met het citroensap de melk en de zest, roer tot een egaal papje en verdeel over de cake.

ENJOY!!! EN GENIET VOORAL NIET MET MATE :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. augustus 5, 2016 / 12:07

  Niet met mate ;-) I will.

  De taart ziet er heerlijk uit en het lijkt mij heerlijk fris, love lemons!

 2. augustus 5, 2016 / 12:09

  Oh noooo die ziet er zooo goed uit. Ik ging gisteren voor het eerst carrotcake maken – maar had geen tijd meer, maar ik denk dat het nu deze cake wordt in plaats. Kan ik Roos lenen om het deeg te maken?

 3. Manon
  augustus 5, 2016 / 12:24

  Lijkt me lekker dit! Ik ga volgende week detoxen, maar zal hem daarna eens maken :)

 4. augustus 5, 2016 / 12:36

  Het moet niet altijd fitgirl-proof zijn, ziet er heerlijk uit! Én er zitten blauwe bessen in, zéér gezond, reden te meer om een extra plak te nemen :p

 5. Tessa
  augustus 5, 2016 / 13:40

  Klinkt fantastisch zeg! Ga ik zeker een keer uitproberen in de vakantie. Is ie zoet of meer fris?

 6. Ilse
  augustus 5, 2016 / 18:30

  Hmmm, die klinkt lekker! Onthouden!

 7. Ansofie
  augustus 5, 2016 / 19:06

  YES! Recept kwam net op tijd (toen ik boodschappen ging doen). Hij staat inmiddels in de oven, ben benieuwd!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 7, 2016 / 09:18

   Ben benieuwd hoe hij geworden is!

   • Ansofie
    augustus 15, 2016 / 21:06

    Hij was goed gelukt! Had alleen het glazuur eraf gelaten, en die ga ik er de volgende keer toch maar gewoon op doen.
    Maar zeker voor herhaling vatbaar! Receptjes zoals deze mogen vaker langskomen ;)

    • Annemerel
     Auteur
     augustus 16, 2016 / 11:03

     Wil morgen weer wat gaan bakken zodat er donderdag weer een receptje online kan!

 8. Vera
  augustus 5, 2016 / 20:01

  Hmm, ziet er lekker uit! Ik ben gek op kleffe cake :)

 9. augustus 6, 2016 / 08:37

  Klinkt heerlijk!

 10. augustus 6, 2016 / 09:34

  Aah deze ziet er zó lekker uit, thanks for sharing! X

 11. augustus 6, 2016 / 10:14

  Dit ziet er echt heel erg lekker uit Annemerel! Liefs

 12. augustus 6, 2016 / 12:47

  Hi Annemerel!

  Wat voor bakblik (qua formaat) heb je gebruikt voor dit receptje? Ziet er goed uit!

  Liefs,

  Fatma