RECEPT: Chocolate & Orange cookies

 photo IMG_0316.JPG.jpeg

Naast chocola met mint heb ik ook een zeer grote liefde voor chocola met sinaasappel. Niet iedereen begrijpt deze liefde, net zoals niet iedereen mijn aantrekkingskracht tot chocolade met mint begrijpt. Gelukkig snapt mijn moeder dit wel en zij was dan ook mijn metgezel toen ik de keuken in dook om chocolade koekjes met sinaasappel te maken.

In de categorie ‘gezond’ voor je lijf wil ik deze koekjes niet plaatsen, in de categorie ‘gezond’ voor je geest wel. En uiteindelijk heeft je geest ook weer zijn weerslag op je lijf toch? Ja hoor Annemerel, praat het allemaal weer lekker goed voor jezelf.

Benodigdheden:
150 gram chocola
150 gram (spelt)bloem
snufje zout
3 eetlepels cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
50 gram bruine suiker
50 gram basterdsuiker
125 gram roomboter
1 ei
Zest van 1,5 sinaasappel
200 gram donkere chocolade in stukjes

Verwarm de oven voor op 170 graden

 1. Smelt de chocolade en zet apart.
 2. Mix de bloem, het zoet, de cacaopoeder en de bakpoeder en zet apart.
 3. Mix de boter en de suiker tot een fluffy geheel, mix hier tot slot het sinaasappel zest doorheen.
 4. Mix de chocola door de botermix, mix dit vervolgens met de droge ingrediënten die je apart hebt gezet.
 5. Breek de chocola in stukjes en mix door het geheel, maak hier een grote bal van.
 6. Bekleed twee ovenrekken met bakpapier en maak kleine balletjes van de koekjes.
 7. Bak in ongeveer 20 minuten gaar.
 8. Laat een kwartier afkoelen buiten de oven voordat je je als een koekiemonster op de koekjes kunt storten.

Enjoy!

Wat vind jij van de combinatie chocola en sinaasappel?

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. oktober 3, 2016 / 12:02

  De koekjes lijken me heerlijk, op het sinaasappelgedeelte na haha. Misschien maak ik ze wel een keer, maar dan zonder de sinaasappel!

 2. Lana
  oktober 3, 2016 / 12:05

  Chocolade en sinaasappel is echt een van m’n favoriete combinaties, ga dit recept snel proberen!

 3. Lisa
  oktober 3, 2016 / 12:24

  Aah, jaaaa! Chocolade met sinaasappel, zooo lekker! Jammer dat zo weinig mensen dit begrijpen haha

 4. oktober 3, 2016 / 14:44

  Oehhh heerlijk, ik heb brownies met sinaasappelcurd op de planning staan. :)

 5. oktober 3, 2016 / 17:46

  Zoveel mensen vinden de combi chocolade met fruit vies, ik snap echt niet waarom! Chocoladefondue, pims, orangettes… SO YUMMY <3 Deze koekjes vallen volgens mij ook in de laatste categorie, ga het snel eens uittesten!

 6. oktober 3, 2016 / 18:24

  Ik vind chocolade en sinaasappel ook een geweldige combinatie! Pim’s koekjes zijn heerlijk! :)

 7. oktober 3, 2016 / 18:34

  Dit ziet er echt super lekker uit! Ga ik zeker een keer testen!

 8. oktober 3, 2016 / 21:03

  Ik ken de combinatie chocola en sinaasappel nog niet eens geloof ik! Terwijl ik enorm van bakken en zoetigheid houd. Het is ook een tijd geleden dat ik koekjes heb gebakken. Alle reden dus om dit recept snel te proberen. :)

 9. Ilse
  oktober 3, 2016 / 21:04

  Dit klinkt zoveel beter dan met mint dus deze wil ik wel maken!

 10. oktober 3, 2016 / 21:52

  Net als jij heb ik ook een voorliefde voor chocolade met mint en sinaasappel. Heel lekker lijkt dit recept me!!

 11. oktober 4, 2016 / 08:25

  Jummy, dat ziet er zo lekker uit!

 12. Sandra
  oktober 6, 2016 / 08:37

  I think this is really the best combination ever!!
  Deze ga ik van het weekend maken. Dankje voor de inspiratie..