QUESTIONNAIRE: On Running #2

Wat is je ultieme hardlooptip?

Geef jezelf een doel door je in te schrijven voor een wedstrijd en vertel iedereen erover. Zodra je je hebt ingeschreven en iedereen je plan vertelt hebt, MOET je wel trainen. Ik bedoel, je wilt toch niet afgaan? Jullie zijn wat dat betreft een van mijn grootste stokken achter de door. So THANK you.

Wat en hoe drink je tijdens een lange duurloop?

Zo’n band met waterflesjes gaat me op dit moment ECHT nog even te ver. Als ik in Den Haag langere afstanden loop heb ik de kraantjes met schoon duinwater die ongeveer iedere kilometer in de duinen staan. Heerlijk. Dit water is vrijwel altijd ijskoud en zo lekker fris. Sowieso heb ik altijd een twee euro muntstuk in mijn hardloopbroekje zitten. Als ik niet in Den Haag loop kan ik bij een tankstation of McDonald een flesje water halen. Ook loop ik wel eens over het strand langs het strandrestaurant waar ik vroeger altijd gewerkt heb en waar mijn vriend vaak nog aanwezig is. En dan ga ik via de achterdeur natuurlijk, want over een terras lopen met mijn bezwete zelf is niet mijn ding.

Hoe warm je je spieren op voor het lopen?

De eerste kilometer loop ik op een langzaam tempo daarna ga ik steeds harder (als het mee zit, ha ha). Als het koud is buiten doe ik meer aan mijn warming-up. Afgelopen winter zette ik dan een fijn muziekje aan en ging ik even op mijn manier “dansen”. Even de spieren warm maken. Rekken en strekken is voor het lopen niet echt aan te raden, dat kun je beter doen als je spieren al zijn opgewarmd.

Rek & strek jij tijdens het hardlopen?

Tijdens duurlopen neem ik meestal wel een momentje waarop ik mijn benen even strek. Ik gebruik dan meestal een hekje of een bankje om te rekken en te strekken. Ik ben er wel voorzichtig mee, het is namelijk erg makkelijk om te over-strekken. Dat heb ik helaas vaker meegemaakt dan me lief is. Ik “voel” het graag, maar eh.. don’t try that at home.

Wat doe je als je aan het lopen bent en echt niet meer verder kunt?

Dat ligt er heel erg aan. Toen ik een paar weken geleden 25 kilometer liep en op een gegeven moment ECHT niet verder kon, mocht ik van mezelf wandelen. Maar loop ik tien kilometer en kan ik na vier kilometer al niet meer, dan geef ik mezelf een schop onder mijn kont. Ik weet dat tien kilometer normaliter geen probleem voor mij is, dus het feit dat ik na vier kilometer al niet meer kan heeft meer te maken met “willen” dan “kunnen”. Als ik echt denk dat ik niet meer kan op een afstand van tien kilometer (dat merk ik meestal aan mijn hart die mijn lichaam lijkt te verlaten, of intense misselijkheid) dan loop ik wat langzamer. Opgeven is geen optie.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

15 Reacties

 1. juli 26, 2012 / 17:21

  Super handig! Mijn zus heeft me vandaag samen met haar ingeschreven voor de Singelloop in Utrecht, 10 km. Alle conditie die ik nog heb is van mijn 16-jaar lange hockey ‘carriere’. Dus dat wordt even aanpoten! Leuk om te lezen :)!!

 2. juli 26, 2012 / 17:50

  elke keer wanneer ik je blog bezoek en er is een blog online over hardlopen heb ik zoo veel zin om buiten te gaan lopen met goede muziek! maar jammer gebeurt dit niet in de realiteit… #luiezak

 3. juli 26, 2012 / 18:15

  “een van mijn grootste stokken achter de door”. Haha! :-D

 4. juli 26, 2012 / 18:34

  Eerst mijn hardloopschema afwerken tot de 30 minuten lopen (and somehow is dat mijn stok achter de deur) en dan een kleine wedstrijd op zoeken. Hmm, wie weet? :)

 5. juli 26, 2012 / 18:36

  vooral het inschrijven en dan aan iedereen verkondigen werkt goed.. moet ook eerlijk zeggen dat ik de nieuwe app van nike+ gewoon zo leuk vind dat ik vanzelf meer wil lopen.

 6. juli 26, 2012 / 18:52

  wat leuk om te lezen, ik vind het echt heel erg knap dat je het die 25 kilometer volgehouden hebt. =)

 7. juli 26, 2012 / 20:55

  Interessant, haha ik kijk echt tegen je op wat betreft hardlopen! Ik heb zoveel respect er voor, just sayin’.

 8. juli 26, 2012 / 22:10

  Ik wou dat ik de ‘opgeven is geen optie’ mentaliteit had.. Super knap van je!

 9. juli 26, 2012 / 23:03

  Haha dit klopt echt, als je andere verteld van je te bereiken doel, dan moet je wel. Knap hoor dat je jezelf er steeds weer toe zet om te gaan hardlopen!

 10. Ilse
  juli 26, 2012 / 23:20

  Respect, dat je gewoon doorgaat.

 11. juli 27, 2012 / 10:17

  Pfff ook van mij respect dat je niet stopt. Met hardlopen kan ik dat echt niet..

 12. juli 27, 2012 / 12:50

  Interessante antwoorden! Toch respect, je moet het maar doen! ;)

 13. juli 28, 2012 / 09:13

  Fijne tips :)

 14. myrthe
  juli 31, 2012 / 15:11

  knap hoor!

 15. juli 31, 2012 / 21:49

  Goede tips! Ik heb echt respect voor je!