PUMA x Wings For Life x Annemerel (+ win!!!)

 photo PUMA_PHOTOGRAPHY-8.jpg

Op 8 mei organiseert Redbull voor de derde keer Wings for Life World Run, een wereldwijde hardloopwedstrijd waarbij de finishlijn je inhaalt, in plaats van dat je naar een finishlijn toeloopt. De wedstrijd wordt wereldwijd op hetzelfde tijdstip gelopen, van Melbourne tot Brasilia en van Breda tot Milaan. Al het geld dat wordt opgehaald (sponsorgeld, startbewijzen) is voor Stichting Wings for Life, een stichting die onderzoek naar dwarslaesies financiert. En dat is nodig, want iedere twee seconden hoort iemand op de wereld dat hij of zij nooit meer zal lopen. Een verschrikkelijke diagnose.

Afgelopen donderdag was ik samen met Roos aanwezig op een warm-up event voor Wings for Life, georganiseerd door PUMA. PUMA ondersteunt de Wings for Life World Run. Gehuld in de nieuwste PUMA Running collectie, met de Ignite Speed 600 aan mijn voeten en de nieuwe Garmin 235 aan mijn pols leidde ik ‘Team Annemerel’ dat streed tegen ‘Team Runninglau’ en achterna gezeten werd door Francien van Girls Love 2 Run en Veronica van Hoogdalem. Het idee? De twee teams renden door Amsterdam en werden door middel van het GPS-signaal van de Garmin gevolgd door Francien en Veronica met de bakfiets. Het team dat als eerste gepakt was, had verloren. Mijn team werd na 35 minuten gepakt. 25 minuten eerder dan het team van Laura. Oeps. Maar we hebben moedig gestreden (en stiekem was ik na die 35 minuten ook wel een klein beetje klaar met hardlopen, haha had ’s ochtends ook al gelopen!)

 photo PUMA_PHOTOGRAPHY-29.jpg

Milaan
Een warm-up evenement betekent natuurlijk ook dat ik eigenlijk met het echte evenement op 8 mei mee zou moeten doen. ‘Helaas’ ben ik die dag niet in Nederland, maar zit ik in Italië (nu even allemaal tegelijk… ‘ahhhhh wat zielig’ zeggen). Maar dat is geen reden om niet deel te nemen aan Wings for Life. Want… in Milaan wordt het evenement ook georganiseerd en laten Roos en ik nu net in de buurt van Milaan zitten. PUMA vond dit ook een te gek idee en sponsort onze startbewijzen  en op 8 mei loop ik dus samen met Roos Wings for Life in Milaan. Hoe vet is dat? De eerste 25/30 kilometer van het parcours lopen midden door de stad, daarna ga je buiten de ring. Ik hoop 25 kilometer gelopen te hebben voordat de Catcher Car me inhaalt.

 photo PUMA_PHOTOGRAPHY-4.jpg

Zelf iets doen
Denk jij nu, ik wil zelf ook heel graag meedoen aan Wings for Life? Dat kan! Er zijn nog een aantal startbewijzen voor het evenement in Breda te koop en ook voor andere wereldsteden zijn nog startbewijzen verkrijgbaar. Breda wordt trouwens wel heel erg cool, want niemand minder dan Max Verstappen zit in de Catcher Car, de rijdende finishlijn. Maar goed… Milaan is ook leuk, Milaan is ook leuk. Oh ja, schrijf je je in via de winkel van Runnersworld, dan ontvang je een gratis PUMA hardloopshirt, zo lang de voorraad strekt (hier vind je alle filialen van Runnersworld).

Sponsor me
Iets minder zin om zelf te lopen, maar wel graag iets doen voor Stichting Wings for Life? Je kunt mij ook sponsoren. Je kunt een bedrag per kilometer doneren, of een vast bedrag. Ik hoop 25 kilometer te kunnen lopen, dus wanneer je 10 cent per kilometer doneert, komt dat op 2,50 uit. Ik kan in niemands portemonnee kijken, maar heel objectief gezien is dat de helft van een kopje koffie bij Starbucks. Mocht je het leuk vinden om mij te sponsoren, dan kun je dat hier doen. Zelf heb ik 40 euro gedoneerd, het bedrag dat PUMA voor mijn startbewijs betaald heeft (en ik dus eigenlijk zelf had moeten betalen). Hoe het werkt? Je geeft op de website aan wat je wil doneren en nadat ik de wedstrijd gelopen hebt ontvang je een mail, waarin je wordt uitgenodigd de betaling te doen. Je betaalt dus niet gelijk, dus als ik mijn doel niet behaald, heb je ook niets (te veel) betaald.

 photo PUMA_PHOTOGRAPHY-20.jpg

Winnen
Ik mag één starterspakket voor Wings for Life in Breda weggeven. Daar zit niet alleen een startbewijs voor het evenement in, je krijgt ook een compleet hardlooppakket van PUMA, een outfit uit de nieuw spring/summer collectie en een paar Ignite hardloopschoenen. Hoe cool is dat? Wat je moet doen om kans te maken hierop? Plaats een hardloopfoto op Instagram, tag deze met #WFLAnnemerelPUMA (sorry voor de lange hashtag) en hou op 26 april je Instagram inbox in de gaten, dat is namelijk de dag dat ik de winnaar persoonlijk een berichtje zal sturen.

Ik heb echt ontzettend veel zin in 8 mei. Ik heb nog nooit aan Wings for Life meegedaan, maar vind het een ontzettend gaaf concept. Ik ben nooit zo van de ‘rare hardloopwedstrijden’, geef mij maar gewoon een klassieke (halve) marathon, maar dit is anders. Dit is uniek en ik heb hoge verwachtingen. Het goede doel raakt me ontzettend. Niet omdat iemand in mijn naaste omgeving een dwarslaesie heeft, maar meer omdat ik me niet kan voorstellen dat je nooit meer zult kunnen lopen. Lopen is voor mij zo belangrijk en ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Daarbij is ‘niet kunnen lopen’ niet het enige waar veel mensen met een dwarslaesie last van hebben. Veel hebben chronische pijn die zelfs niet met medicijnen te onderdrukken is, ook kunnen veel patiënten niet goed hun blaas controleren en ook de lichaamstemperatuur blijkt het lichaam niet zelf meer te controleren. In 2016 maken we iPhones, maar het zenuwstelsel is nog steeds een raadsel. 

Wings for Life heeft als motto “run for those who can’t” en dat vind ik een hele mooie om mee af te sluiten Loop voor hen die niet kunnen lopen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. april 23, 2016 / 12:06

  Mooi stuk! Ik ga je sponseren! Succes (en veel plezier) in Milaan!!

 2. Mila
  april 23, 2016 / 12:10

  Wat goed dat je dit gaat doen! Ik ben je eerste sponsor haha (na jezelf dan;))
  Heeft Roos ook een sponsorpagina?

 3. Kim
  april 23, 2016 / 12:35

  Wauw wat een leuk concept dat de finish je inhaalt! Mooie blog en een mooi initiatief. Ik kan niet anders dan meedoen! En 8 mei, dan maak ik er meteen een verjaardagsloopje van :)! & dan nodig ik Athena uit om te supporteren/samen te lopen ;)! xx

 4. april 23, 2016 / 12:37

  Super goed en tof dat jullie dit gaan doen!

 5. Jessie
  april 23, 2016 / 12:55

  Wat leuk om iets te lezen over de Wings for life run! Ik ga zelf ook meelopen in Breda, het wordt mijn eerste run en mijn doel is 10 km.
  Veel succes!!

 6. Donna
  april 23, 2016 / 12:55

  Tof dat je dit gaat doen! Ik ga je sponseren.

 7. Amber
  april 23, 2016 / 12:55

  Wat een gave hardloopkleding! Het is dat ik 3 dagen later 100km ga roeien, anders had ik het een erg leuk evenement gevonden om aan mee te doen! Leuk concept en ook een mooie boodschap voor het goede doel! Als alle goede doelen nu eens een voorbeeld zullen nemen aan dit initiatief en een gaaf evenement organiseren ipv mensen die je op straat aanspreken of de collectant….

 8. Jacquelien Versteeg
  april 23, 2016 / 14:12

  Wat gaaf dat jij en Roos deze uitdaging in Milan aangaan! En uiteindelijk is het doel WFL een geweldige motivatiebron, ongeacht waar je deze race loopt. Ik ga vanavond mijn EERSTE halve marathon lopen. Hopelijk zo goed dat ik na afloop mijn eerste Instagram foto post en jij mij direct uitdaagt voor mijn volgende lange duurloop: namelijk zover mogelijk op 8 mei voor WFL!! Succes bij jouw voorbereidingen voor Milaan!

  • Jacquelien
   april 23, 2016 / 21:21

   Yes het was zoo leuk!! 1:58:50!!

 9. Ilse
  april 23, 2016 / 14:26

  Wat tof dat Roos en jij dit in Milaan gaan doen!
  Ik laat de winactie aan me voorbij gaan helaas omdat ik nog steeds niet mag hardlopen.

 10. april 23, 2016 / 16:49

  Wat gaaf! Klinkt echt als een heel tof event. Helaas ben ik zelf nog niet goed genoeg om een lang stuk te kunnen hardlopen, anders had ik het wel geweten. Alvast heel veel succes :)

 11. april 23, 2016 / 18:21

  Oh jammer, dat had ik moeten weten van het inschrijven via Runnersworld… Een shirt kan ik altijd gebruiken, maar ik had gewoon via wfl zelf ingeschreven. Nou ja, helaas.

 12. Marit
  april 23, 2016 / 20:17

  Super mooie blog en heel tof dat je je inzet voor het goede doel! Wat gaaf dat je mee gaat rennen in Milaan! Dat is nog eens wat anders dan Breda;). Lijkt me echt super om in een andere stad te rennen maar dan toch allemaal met hetzelfde doel; rennen voor diegenen die dat niet kunnen! Vorig jaar heb ik 18km gelopen en dit jaar probeer ik “last Lear the beaten” en ga ik voor de 21km. Natuurlijk doe ik ook mee met de winactie. Een paar super snelle schoenen en een hele gave outfit van PUMA zorgen voor nog meer energie en motivatie om maar door te blijven gaan. Alvast heel veel succes en veel plezier in Milaan! Het is echt een hele gave en unieke run!

 13. Marieke
  april 23, 2016 / 20:18

  Zo goed dat WFL via bloggers nu onder de aandacht wordt gebracht! Ik deed 3 jr geleden al mee en toen was het echt nog onbekend. Het doel is zo goed! Succes!

 14. Evelien
  april 23, 2016 / 21:55

  Mijn benen zijn mijn wings en samen met een team zoals dat van jou krijg je natuurlijk nog meer wings!
  Ontzettende leuke actie om te rennen in Breda en in stijl! Ga jij vaker met je team rennen? Dat lijkt mij gaaf om daar onderdeel van uit te maken. Hoe zou dat mogelijk zijn #durftevragen teamspirit gives us our own wings

 15. Denise
  april 23, 2016 / 22:33

  Super gaaf Annemerel! Ik wens je heel veel succes in Milaan!
  Ik heb op instagram een hardloopfoto geplaatst en hoop dat ik mee kan doen! Als ik niet wordt uitgekozen dan sponsor ik jou of je zus.

  “Run for those who can’t!”

 16. Rieke
  april 23, 2016 / 23:50

  Heel cool dat je in Milaan gaat Annemerel! En inderdaad een prachtig doel. Ik ga nadenken over een foto ;-)

 17. Tember
  april 24, 2016 / 04:48

  Zo zin in 8 mei maar wat is het tof dat jullie het in Milaan gaan lopen! Veel succes alvast en ik ga sponsoren! Wat was het een leuke avond, nog aan het nagenieten! X

 18. april 24, 2016 / 11:47

  Dat event zag er echt zo leuk uit. Fijn dat jij en zoveel andere hardloopbloggers aandacht geven aan dit mooie initiatief. Ik heb me aangemeld op jouw sponsorpagina en hoop van harte dat het jou lukt om erg lang voor de catcher car te blijven!! Vandaag ga ik nog een rondje lopen zodat ik ook kan deelnemen aan deze gave winactie :D.

 19. Danielle
  april 24, 2016 / 12:25

  Done! Ik wilde Roos ook steunen, maar kon haar niet vinden als deelnemer.. Succes allebei in ieder geval!

 20. Patty
  april 24, 2016 / 14:37

  Hoi Annemerel! Allereerst wat een geweldig initiatief is Wings for Life en wat goed dat we weer even met de neus op onze feiten worden gedrukt. Want wat een luxe is het om te kunnen en mogen lopen. Dus weer even een wake-up call om niet te klagen als het even regent, sneeuwt of als je een keer last van je buik of been hebt. Wees blij met alle hardloop bijkomstigheden want IK kan en mag lopen. Zo wil ik elke run en elke kilometer ervaren! Ik ren dus om stil te staan bij wat een luxe het is om te kunnen rennen. Ik ren voor wie dat niet kan, om welke reden dan ook, jong, oud. Al zijn labels er niet om op te plakken. Verder kijken dan hokjes denken. Verder dan fysiek. Ook mentaal. Ieder heeft zijn of haar eigen verhaal. Mensen hebben zoveel redenen waarom ze niet kunnen lopen en iedereen zou eigenlijk moeten kunnen lopen. Samen maken we het verschil als we ons samen inzetten voor deze waanzinnige actie. Ik zet graag mijn hardloopbeentje voor op 8 mei!

  Vorig jaar lag ik zelf even uit de running maar ik heb het geluk dat dit tijdelijk was. Daarom sta ik zoveel mogelijk stil met wat een luxe het is dat ik wel kan lopen. Een beetje loop ik voor mezelf. Om mezelf weer te laten ervaren hoe erg ik bof. Maar nog meer voor iedereen die wel wil maar het niet kan. Om welke reden dan ook. Daarom zou ik graag aan Wings for Life deelnemen onder jouw hoede @annemerelcom

 21. april 24, 2016 / 22:00

  Oké annemerel !!
  het lijkt me super tof om via dit evenement mee te mogen doen en mijn oom die door spierziekte .. dus iets heel anders.. alsnog te mogen eren! Het was echt een man met een goed hart.. maar heeft nooit in mijn leven heeft kunnen ervaren hoe bevrijdend hoe rustgevend hardlopen mag zijn

  • april 24, 2016 / 22:04

   En nu mijn hele reactie de vorige was maar de helft ..hoe geen idee.. het moest zo zijn extra aandacht extra moeite extra lang volhardend dat ben ik en geen quiter!!
   Oké annemerel het lijkt me super tof om via dit evenement mee te mogen doen en mijn oom die door spierziekte dus iets heel anders.. nog te mogen eren.. Nooit in mijn leven (30 jaar) heeft hij kunnen ervaren hoe bevrijdend hoe rustgevend hardlopen mag zijn

 22. april 24, 2016 / 22:05

  ik doe echt iets mis… het gaat steeds bij dezelfde zin mis :( 3 x is scheepsrecht dus nu poging 3
  En nu mijn hele reactie de vorige was maar de helft ..hoe geen idee.. het moest zo zijn extra aandacht extra moeite extra lang volhardend dat ben ik en geen quiter!!Oké annemerel het lijkt me super tof om via dit evenement mee te mogen doen en mijn oom die door spierziekte dus iets heel anders.. nog te mogen eren.. Nooit in mijn leven (30 jaar) heeft hij kunnen ervaren hoe bevrijdend hoe rustgevend hardlopen mag zijn het lijkt me een unieke ervaring en ik ga ervoor tot het einde.. ik ga ervoor tot mijn benen niet meer kunnen.. ik ga ervoor om zoveel mogelijk uit mijzelf te halen.. ja voor de fun omdat ik dat kan maar vooral voor de mensen die het niet meer kunnen die zullen bij mij de doorslaggeven om door te gaan niet op te geven en voor hen te blijven rennen het maximale uit mezelf te halen het maximale uit mijn lijf te halen net zo lang tot die catcher car me inhaalt (als ik mee mag doen in breda athans..) het lijkt me een unieke ervaring en ik ga ervoor of ik uitgekozen wordt of niet 8 mei ga ik hardlopen zover en zolang mijn lichaam dat aan kan en mocht ik meelopen in Breda vraag ik voor m’n pa nog snel een handtekening van max

 23. Martine
  april 25, 2016 / 22:32

  Ik vind het een geweldig initiatief, mooi moment om te beseffen hoeveel gezondheid waard is en hier dankbaar gebruik van te maken. Ook echt te gek dat het nagenoeg op hetzelfde moment op meerdere locaties over de wereld plaatsvindt! Annemerel, ik wens je vast heel erg veel succes en plezier!!

 24. Patty
  april 26, 2016 / 10:56

  Ik hoop dat mensen je nog wel gaan sponsoren! Ik had hier niet meer aan gedacht maar las wederom je blog. Lopen voor wie dat niet kunnen. Mijn steun heb je en ik sponsor hopelijk hebben meer mensen dit nog door en doen ze ook nog gauw mee! Elke kilometer is er een om te waarderen en om van te houden. Zet hem op 8 mei!! Hoop dat je de 25 km crusht!